Logo
Duik- en wildsafari Zuidelijk Afrika totaal Afbeelding Duik- en wildsafari Zuidelijk Afrika totaal
Duik- en wildsafari Zuidelijk Afrika totaal
Bestemming: Rondreizen Zuid Afrika - Rondreizen
Duik- en wildsafari Zuidelijk Afrika totaal

Dit is de ultieme Afrikaanse droomreis en de manier om dit veelzijdige land en haar duikplekken te ontdekken. Geniet van een rondreis vol adrenaline en onvergetelijke ervaringen. Bewonder de meest diverse en adembenemende landschappen ter wereld, van droge savannes tot subtropische bossen, en de dramatische vergezichten langs de kust van Kaapstad. Ontdek de twee totaal verschillende onderwaterwerelden, de koele...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDuik - en wildsafari Afrika

29 - daagse rondreis

groepsgrootte: min 4 - max. 18 personen

Dit is de ultieme Afrikaanse droomreis en de manier om dit veelzijdige land en haar duikplekken te ontdekken. Geniet van een rondreis vol adrenaline en onvergetelijke ervaringen. Bewonder de meest diverse en adembenemende landschappen ter wereld, van droge savannes tot subtropische bossen, en de dramatische vergezichten langs de kust van Kaapstad. Ontdek de twee totaal verschillende onderwaterwerelden, de koele mysterieuze Atlantische Oceaan en de tropische Indische Oceaan. Grote kans dat u de Big Five kan afstrepen op de wenslijst, want u bezoekt vier verschillende safari parken tijdens deze reis. Dichterbij de natuur kan haast niet.

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

Vertrek uit Amsterdam voor de vlucht naar Johannesburg. Bij aankomst op het vliegveld in Johannesburg wordt u welkom geheten door de reisbegeleider en volgt de tranfer naar de Twana Lodge in Pretoria, het vertrekpunt zal zijn van de reis. Na het avondeten zal een uitgebreide briefing van de reis gegeven worden.

Accommodatie: Twana Lodge

Dag 2 Johannesburg - Krugerpark

Na een uitgebreid ontbijt vertrekt u vanuit Pretoria naar het wereldberoemde Kruger National Park. U reist via een gedeelte van de Panorama route, welke zijn naam zeker eer aan doet met de spectaculaire vergezichten. Rond de middag zult u bij het park aankomen en kunt u alvast wat wilde dieren spotten op weg naar onze kampeerplek. Bij aankomst zetten we het kamp voor de nacht op. U eet gezellig buiten met een koel biertje of drankje rondom het knisperende kampvuur. De komende 2 nachten slaapt u in een comfortabele tent, dit is de beste en gezelligste manier om de Afrikaanse bush te ervaren. 's Nachts kunt u de geluiden van de bush goed horen, huilende hyena's, brullende leeuwen en tetterende olifanten. Dichterbij de natuur kan haast niet.

Accommodatie: Skukuza Rest Camp (Kruger National Park) - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Dag 3 Kruger National Park

Vandaag rijdt ude hele dag door het Krugerpark en met een beetje geluk kunt u vandaag de Big 5 spotten. De Big 5 verwijst naar de buffel, olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. De term is afkomstig van de dieren die het meest gevaarlijk zijn om te jagen. De overland truck geeft u de mogelijkheid om ver over de bush te kijken vanwege de hoogte en de grote ramen. Dit betekent dat u beter dieren kan spotten en mooiere foto's kunt maken. Houdt u de ogen gefixeerd op de bush, want de neushoorns en leeuwen duiken uit het niets op. Dit is het leukste van een safari; dat spannende gevoel van binnen om op ieder moment wilde dieren te kunnen zien.

Accommodatie: Skukuza Rest Camp (Kruger National Park) - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Extra optionele activiteiten

- Spectaculaire game-drive tijdens zonsondergang onder leiding van een game ranger. 's Avonds gaan de wilde dieren op jacht, grote kans om jagende leeuwen of hyenas te zien, wat een indrukwekkend schouwspel is. De ervaren ranger weet perfect de plekjes te vinden waar de meeste dieren zijn en vertelt onderweg interessante verhalen over het leven in het park.

Dag 4 Kruger National Park - Maputo

Na het ontbijt, verlaat u al wildspottend het Krugerpark, waarna de grens met Mozambique wordt overgestoken. Na de grensformaliteiten gaat u verder naar de hoofdstad Maputo, waar u de invloed van de Portugese kolonisten nog veel terugziet. Als er tijd is, krijgt u een korte stadstoer en bezoekt u een oud Portugees fort, het stadhuis, het treinstation en een geheel van ijzer gemaakt huis, beide ontworpen door Gustav Eiffel. U verlaat de drukte van Maputo en reist naar Casa Lisa, zo'n 50 kilometer ten noorden van Maputo. Het is een leuke campsite met een bar waar u gezellig samen een paar drankjes kunt drinken.

Accommodatie: Casa Lisa Kamperen - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Dag 5 Maputo - Praia do Tofo

U vertrekt vroeg in de ochtend en volgt de weg langs de Indische oceaankust naar Praia de Tofo, een azuurblauwe baai omzoomd met palmbomen en prachtige witte zandstranden, beroemd vanwege walvishaaien en manta's, die hier het hele jaar voor de kust verblijven. Onderweg komt u typisch Mozambikaanse dorpjes tegen bestaande uit rieten hutjes en waar de bewoners nog leven van hun eigen voorzieningen. Ook zijn er kraampjes met bananen, lokale piri-piri saus, en cashewnoten. Als er tijd is stopt u bij deze verkopers om wat lekkers te kopen. Tegen de avond komt u aan bij onze villa op het strand waar u de dolfijnen en bultrugwalvissen voorbij zal kunnen zien zwemmen. Zodra alles uitgepakt is, loopt u naar het dorpje waar u bij de lokale beach bar gaan eten.

Accommodatie: Casa Malcampo 6 - 12 persoons gedeelde Beach Villas

Dag 6 en 7 Praia do Tofo

De komende twee volle dagen verblijft u op de tropische witte stranden van Tofo. De duiken of duikcursussen vinden plaats in de ochtend en s middags bent u vrij om te relaxen op het strand of om activiteiten te ondernemen. Tofo is een leuk dorp om te ontdekken, tijdens een bezoek aan de levendige markt kunt u kennismaken met de vriendelijke bevolking en kan u souvenirs kopen.

Accommodatie: Casa Malcampo 6 - 12 persoons gedeelde Beach Villas

Duiken in Praia do Tofo

"One, two, three... PULL!" Elke duik begint met het duwen van de RIB door de branding met de hulp van de bemanning en ook de stranding met volle snelheid is een gave ervaring. Het duiken in Tofo is fantastisch, er is een grote varieteit aan onderwaterleven op de bijna onbeschadigde koraalriffen. Het zicht varieert tussen de 10 en 30 meter met een watertemperatuur tussen 23 en 28 C. De duiklocatie Manta Reef is geklasseerd als een van de top duikbestemmingen op onze planeet. Hier kunt u duiken tussen tientallen reuze manta's. De manta's zijn met een spanwijdte tot 7 meter gigantische dieren. Ze komen heel erg dichtbij en zweven prachtig door het water heen.

Extra optionele activiteiten

- Ocean Safari - Snorkelen met de plankton etende walvishaai. Tofo heeft een van de hoogste walvishaai populaties ter wereld. De aanblik van een 10 meter lange donkere vlek vlak onder het wateroppervlak is al indrukwekkend, maar om in het water te springen en naast deze gigant te snorkelen is nog veel spectaculairder. Echt een fantastische ervaring. In het juiste seizoen kunt u ook dolfijnen en zelfs bultrugwalvissen zien.

- Village tour - Maak kennis met de lokale bevolking en zie hoe zij leven, ontdek wat ze zoal op zandgrond aan groentes kunnen verbouwen, eet samen een traditionele maaltijd en leer hoe je een kokosnoot open hakt met een machete.

- Paardrijden op het strand

- Kajakken in de zoutwater mangroves

- Surflessen

- Jetskien

- Quadrijden.

Dag 8 Praia do Tofo - Bilene

Vandaag rijdt u terug naar het zuiden. We verlaten de tropische palmbomen van Tofo en gaan richting Bilene. De overnachting is in een sfeervol chalet in een klein rustiek resort genaamd Praia do Sol, welke zich bevindt in het bos aan de rand van de Uembje lagune. De omgeving is rustig en u heeft een prachtig uitzicht over de lagune.

Accommodatie: Praia do Sol 4 en/of 5 persoons gedeeld Chalet

Dag 9 Bilene - Hlane National Park in Swaziland

Vandaag verlaat u Mozambique en steken de grens over naar het bergachtige Swaziland, een van de kleinste koninkrijken ter wereld. De Swazis staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Het landschap bestaat uit groene heuvels, golvende valleien en kleine gehuchten. Hoewel Swaziland volledig omsloten wordt door Zuid-Afrika en Mozambique, merkt u onmiddellijk dat u in een heel ander land bent. Aangekomen in het Hlane Royal National Park worden de tenten vlakbij een waterplaats opgezet. Er is een terras waar u kunt genieten van de nijlpaarden, olifanten en witte neushoorns die op het water afkomen. Het is de perfecte plek om te relaxen met een koud drankje en de ondergaande zon. s Avonds na het eten kunt u rond het kampvuur genieten van een traditionele Swazi dans op het ritme van Afrikaanse trommels. Als u wilt, mag u ook meedansen op deze energieke dans en proberen zo hoog te schoppen als de professionals.

Accommodatie: Hlane - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Dag 10 Hlane National Park - Sodwana Bay

U staat vandaag heel vroeg op voor een hele spannende safari, u gaat namelijk een Rhino walk' maken en het park te voet verkennen onder leiding van een Swazi park ranger. U sluipt door het dikke struikgewas en houdt de ogen gericht op de ranger. Zwijgend wijst hij naar een groep witte neushoorns, die in een oogwenk kunnen aanvallen als ze zich bedreigd voelen. Voel een golf van adrenaline wanneer u oog-in-oog staat met deze grote beesten.Het is mogelijk de witte neushoorn van heel dichtbij te benaderen, omdat ze eigenlijk heel slecht kunnen zien. Zo lang u naar de gids luistert kan er niks gebeuren en bent u compleet veilig. Onderweg kunt u olifanten, giraffes en antilopen tegenkomen. Echt een niet te missen ervaring. U verlaat Swaziland na een stevig ontbijt en steekt de grens weer over naar Zuid-Afrika. U gaat naar de volgende duikplek, het beroemde Sodwana Bay in het iSimangaliso Wetland Park dat deel uitmaakt van de UNESCO Werelderfgoed lijst. U overnacht hier op een hele mooie beboste campsite, waar de apen, bushbuck en grappige mangoesten vrijspel hebben.

Accommodatie: Sodwana Bay National Park - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Dag 11en 12 Sodwana Bay De komende twee dagen verblijft u in het duikmekka Sodwana Bay. De duiken of duikcursussen vinden plaats in de ochtend en s middags bent u vrij om te relaxen op het strand of om activiteiten te ondernemen. Het park waarin u kampeeert heeft een kleine markt en een leuke lokale bar waar u pool kan spelen.

Accommodatie: Sodwana Bay National Park - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Duiken in Sodwana Bay

Sodwana Bay is een van de top 10 duiklocaties in de wereld en was een favoriet van Jacques Cousteau. De zichtbaarheid is zelden minder dan 15 meter en de watertemperatuur ligt tussen de 19 en 24 C. Het 50 km grote rifcomplex beschikt over ongeveer 95 soorten hard en zacht koraal. De prachtige overhangende rotsen en steile wanden maken het een waar onderwater paradijs. Daarnaast vindt u er meer dan 1200 soorten vis, vele haaiensoorten zoals Bull, Tijger, Hamerhaai, Voshaai, Koper, Raggies en Zwarttip haaien, maar ook dolfijnen, walvishaaien en schildpadden. U kunt er ook de 360 miljoen jaar oude fossiel treffen op 100m diepte: de Coelacanth. Men dacht dat deze vis uitgestorven was, maar in 2000 is er een hele kolonie aangetroffen. U heeft hiervoor wel een TEC- certificaat nodig.

Extra optionele activiteiten

- Turtle Tour - Zie hoe schildpadden hun nest graven, of eieren leggen en zelfs hoe de kleintjes hun weg banen naar de Indische Oceaan.

- iSimangaliso Wetland Park - Ontdek in een kajak onder leiding van een gids. Kom dichtbij nijlpaarden en krokodillen en zie veel verschillende vogelsoorten.

- Microlight flight - Bekijk de oceaan vanuit een ander perspectief en zie de zeebodem en koraalriffen, walvissen, dolfijnen, schildpadden en mantas.

Dag 13 Sodwana Bay - Umkomaas

U verlaat Sodwana vroeg in de ochtend en vertrekt naar de bruisende stad Durban, de grootste haven van Zuid-Afrika en een populaire surf bestemming. U stopt even bij een muthi markt, welke is gewijd aan de traditionele Zulu geneeskunde. Als uw oorpijn of last heeft van een onbekende kwade vloek, muthi kan het allemaal oplossen. Wat het fascinerend maakt zijn de ingredienten, vele soorten planten, dierhuiden en schedels van o.a. apen en slangen. Een uur ten zuiden van Durban ligt het kleine strand resort van Umkomaas, dit is het startpunt voor de beroemde Aliwal Shoal, een waar walhalla voor haaienliefhebbers en onze duikbestemming voor de komende 2 dagen. We verblijven in Crow's Nest waar je een comfortabele tweepersoonskamer deelt met fantastisch uitzicht over de oceaan.

Accommodatie: Aliwal Inn 2 - persoonskamer

Dag 14 en15 Umkomaas

De komende twee dagen verblijft u in Umkomaas. De duiken of duikcursussen vinden plaats in de ochtend en s middags bent u vrij om te relaxen op het strand of om activiteiten te ondernemen.

Accommodatie: Aliwal Inn 2 - persoonskamer

Duiken in Umkomaas

De volgende 2 dagen zult u de beroemde riffen tussen Aliwal Shoal en Protea Banks gaan verkennen. Deze riffen staan bekend als een van de beste plaatsen ter wereld waar men veilig zonder kooi kan duiken met verschillende soorten haaien, zoals tijgerhaaien, zambezihaaien (ook well Bull Sharks genoemd), hamerhaaien, zwarttip haaien en zandtijgerhaaien (Raggies) Er zijn ook twee mooie wrakken; de Produce en de Nebo. Deze zitten vol met leven en als u goed oplet kan u hier en daar ook wat aardewerk op de zandbodem vinden.

Extra optionele activiteiten

- Duiken met tijgerhaaien. Door een geurspoor uit te zetten wordt er geprobeerd haaien aan te trekken. De eerste keer dat u een haai ziet, voelt het alsof het hart letterlijk is gestopt met kloppen. Nadat de eerste schok is uitgewerkt, zal u merken hoe mooi ze bewegen in het water en dat ze in feite gewoon nieuwsgierig zijn. Op 1 enkele duik kan u omringd worden door zon 15 tot 20 haaien. De duik wordt begeleid door een fotograaf / videograaf, zodat je bewijs kan laten zien van jouw duik met deze fantastische roofdieren.

- uShaka Marine World. Dit is een heel mooi aquarium dat u kan combineren met het Wet 'n Wild waterpark. Of breng een bezoek aan de "Golden Mile", een boulevard vol met gezellige cafe's en winkeltjes.

- Moses Mabhida Stadium - het stadion dat speciaal werd gebouwd voor het WK in 2010. Er is een geweldig uitzicht vanaf de top en voor een echte adrenalinekick is het mogelijk om een Bungee Swing' te maken.

Dag 16 Umkomaas - Chintsa

De warme wateren van de Indische Oceaan laat u achter u rijdt in de richting van de Atlantische Oceaan. Onderweg passeert u de diverse kleurrijke dorpjes van de Xhosa en de Tembu en en het stadje Qunu; de begraafplaats van Nelson Mandela. Naarmate u dichterbij Chintsa komt, wordt de natuur groener en uitbundiger. Laat in de middag arriveert u bij de Buccaneers Lodge' waar het kamp wordt opgezet. U eet in het restaurant van de lodge, welk een wijds uitzicht biedt over de prachtige lagune en over een groot deel van de kust.

Accommodatie: Buccaneers Backpackers - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Dag 17 Chintsa - Addo Elephant National Park

De komende twee dagen bezoekt u het Addo Elephant National Park. Dit park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten en is beste plaats in Zuid-Afrika om olifanten van heel dichtbij te zien. Toen het park in 1931 werd opgericht, waren er slechts 11 olifanten over en met uitsterven bedreigd. Vandaag de dag leven er in Addo maar liefst 450 olifanten. Naast olifanten lopen er ook 400 buffels, bijna 50 neushoorns, antilopen, leeuwen en hyena's rond. U zult de komende 2 nachten aan de rand van het park verblijven. Nadat het kamp is opgezet, kan u lekker de rest van de dag relaxen, of als u wilt een Sunset Gamedrive maken.

Accommodatie: Addo Rest Camp (Addo Elephant Park) - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Extra optionele activiteiten

- Gamedrive - tijdens zonsondergang onder leiding van een game ranger. 's Avonds gaan de wilde dieren op jacht, grote kans om jagende leeuwen of hyenas te zien, wat een indrukwekkend schouwspel is. De ervaren ranger weet perfect de plekjes te vinden waar de meeste dieren zijn en vertelt onder weg interessante verhalen over het leven in het park.

Dag 18 Addo Elephant National Park

Vandaag zult u het Addo Elephant National park verkennen. Starend naar de lege bosjes kan er ineens een kudde olifanten helemaal uit het niets recht op ons afkomen. Het enige wat u dan kan doen is met open mond stil toekijken en natuurlijk foto's maken. Het is bijna niet uit te leggen hoe het is om ineens zoveel enorme olifanten van zo dichtbij te zien. Een hele spannende en spectaculaire ervaring.

Accommodatie: Addo Rest Camp (Addo Elephant Park) - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Dag 19 Addo National Park - Stormsriver Village

U staat vandaag vroeg op en na een laatste korte gamedrive neemt u afscheid van de olifanten en komt u in de middag aan bij het Tsitsikamma National Park, bekend als een van de mooiste natuurparken van Zuid- Afrika. Behalve de mooie natuur en de regenwouden van het park staat het zeker ook bekend om de tal van avontuurlijke activiteiten die hier te doen zijn en de mooie wandeltochten waar je o.a. watervallen kan zien. U overnacht bij Tube 'n Axe Backpackers, welke wordt omringd door de prachtige bergen en bossen van Tsitsikamma.

Accommodatie: Tube 'n Axe Kamperen - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Dag 20 Stormsriver Village

Dag ter vrije besteding om het Tsitsikama national park te verkennen. U kan een van de vele extra activiteiten doen.

Accommodatie: Tube 'n Axe Kamperen - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Extra optionele activiteiten

- Bungeejump - de allerhoogste bungeejump ter wereld van de Bloukrans Bridge. Een adrenalinerush van maar liefst 216 meter

- Water tuben - in een rubber band met een noodgang de rivier af, waarna u van een 8m hoge rots kan springen.

- Hiken langs de watervallen in het TsiTsikama park

- Canopy tour - via kabels in de toppen van de bomen

Dag 21 Stormsriver Village - Oudtshoorn

U rijdt verder langs de kust en volgt de beroemde Garden Route. U gaat het binnenland in richting de Kleine Karoo - een semi-woestijn gebied met een totaal verschillend landschap. Oudsthoorn is de struisvogel hoofdstad van de wereld waar duizenden van deze bijzondere vogels te vinden zijn.

Accommodatie: Amber Lagoon - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Extra optionele activiteiten

- Cango Caves - deze grotten werden tot 500 jaar geleden eeuwenlang bewoond door het San volk. De imposante grotten (hoewel nogal commercieel) zijn een spectaculair gezicht, met uitgestrekte zalen en indrukwekkende steen formaties. Voor de meer avontuurlijken onder ons is er de Adventure Tour, waarbij u de grotten kan verkennen door uzelf te wurmen door nauwe kruipgangen en spelonken

Dag 22 Oudtshoorn

Dagtour om Oudsthoorn en omgeving te verkennen. Allereerst gaat u naar de The Cango Wildlife Ranch voor een onvergetelijke en leerzame ervaring. De gidsen leiden u door het park en vertellen over enkele van Afrika's zeldzaamste dieren. Ze hebben bijvoorbeeld ook een heel schattig pygmee nijlpaard.

Accommodatie: Amber Lagoon Kamperen - Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Extra optionele activiteiten

- Wildlife Range - kooiduiken met gigantische krokodillen. Deze enorme krokodillen zwemmen recht op u af, staren u in de ogen en steken hun neus in de kooi, alsof ze je uitdagen om ze aan te raken om te zien wat er gebeurd. De manier waarop ze stil blijven liggen en naar je staren is heel freaky.

- Struisvogelboederij - u kunt op een struisvogel rijden, een super grote omelet bakken van een struisvogelei en met uw volle gewicht op een struisvogelei staan zonder dat het breekt.

Dag 23 Oudtshoorn - Hermanus

De route wordt vervolgd naar naar het gezellige havenstadje Hermanus, wat bekend staat als een van de beste plekken ter wereld om walvissen vanaf de kant te spotten. Deze reis vindt plaats in het hoogseizoen wanneer de walvissen helemaal uit Antarctica hier de baai in zwemmen om te broeden. Vaak kan u er voor de kust tientallen zien. Ze spuiten voortdurend lucht uit hun luchtgaten, ze wentelen zich in het water, spuiten lucht en af en toe springen ze in de lucht wat 'Breaching' heet.

Accommodatie: Hermanus Budget 4 en/of 16 persoons gedeelde Cottage

Extra optionele activiteiten

- Kajakken met walvissen en dolfijnen - maak een Walvis Safari met een speciale boot

Dag 24 Hermanus

Vandaag staat het kooiduiken met de beruchte Great White Shark op het programma. Iets wat natuurlijk bij veel mensen op de wenslijst staat. U staat vroeg op en na een lekker ontbijt tijdens zonsopgang. Lijkt het kooiduiken allemaal iets te spannend, dan kan u het spectaculaire schouwspel ook heel goed vanaf het dek van de boot bekijken. De witte haaien zwemmen namelijk vlak onder het wateroppervlak.

Accommodatie: Hermanus Budget Accommodatie 4 en/of 16 persoons gedeelde Cottage

Extra optionele activiteiten

- Kooiduik Great White Shark - na een korte boottocht klimt u in de kooi. U voelt de adrenaline door de aderen pompen wanneer er een enorme haai op u af komt met wijd opengesperde mond vol vlijmscherpe tanden. Na de kooiduik zal de boot proberen dichtbij Dyer Island te komen om de daar grote zeehonden kolonie te bekijken. De zwemmende zeehonden staan op het menu van de witte haaien. Vanuit de diepte schieten ze met volle vaart omhoog om de zeehond te grijpen, soms springen ze wel 2 meter boven het water uit. Dit schouwspel is uniek in de wereld en alleen in Zuid-Afrika te zien. Duiken met haaien is inclusief een ontbijt in Gansbaai, veiligheidsbriefing, begeleiding van een witte haaienexpert, een mooie boottocht, bezoek aan Shark Alley of Dyer Island, drankjes & hapjes op de boot, Wetsuit en uitrusting (duikschoenen en duikbril), soep, brood en koffie/thee.

Dag 25 Hermanus - Kaapstad

Na een ontspannen begin van de ochtend vertrekt u naar Kaapstad en volgt u een van de mooiste kustwegen van Zuid Afrika over een kronkelende bergweg langs de oceaan. Het binnenrijden van Kaapstad met in de verte de Tafelberg is een bijzonder moment. U verblijft de komende drie nachten in een lodge in de stijl van een Victoriaans herenhuis. De lodge heeft uitzicht op de Tafelberg en Lion's Head tegelijkertijd en Long Street met diverse restaurants en dag- en nachtleven ligt op ongeveer 10 minuten lopen. De rest van de middag heeft u ter beschikking om Kaapstad te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld Green Market Square waar u leuke souvenirs ,zoals houten maskers, armbanden van olifantenhaar en beschilderde doeken kan kopen. Een wandeling naar , de Bo-Kaap is ook mogelijk. Hier vindt u vele felgekleurde huisjes langs kleine klinkerstraatjes. Aan het einde van de middag kunnen we samen om Lion's Head beklimmen en de zonsondergang te bekijken. De klim duurt ongeveer 1 uur en bovenaan heeft u hier vrijwel een 360 graden uitzicht over de stad, echt adembenemend. Zo ziet u Camps Bay aan de Atlantische Oceaan, de Tafelberg, de 12 apostelen en ook Robbeneiland. Vergeet uw camera niet mee te nemen.

Accommodatie: Ashanti Backpackers 2 - persoonskamer

Extra activiteiten voor de komende 3 dagen in Kaapstad

- Hop-On-Hop-Off bus

- Paragliden vanaf Lions Head. Het is echt heel mooi om zo over de stad te zweven.

- Helicoptervlucht over Kaapstad en langs de Tafelberg.

- Township tour begeleid door locals.

- Kolonie Afrikaanse Pinguins op Boulders beach in Simon's Town. U kunt de waggelende en zwemmende pinguins vanaf een afstandje bekijken. Spring zelf het water in om tussen de pinguins te zwemmen, wat natuurlijk vele malen leuker dan alleen naar ze kijken.

- Robbeneiland waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat en leer meer over de Apartheid.

- Tafelberg - lopend of met de gondel naar boven. Als u wilt kan u naar beneden abseilen.

- Wijngaarden van Stellenbosch, Paarl en Franschoek.

- Kookworkshop in de Bo-Kaap wijk waar u traditioneel Cape Malay leert koken.

- Sunset Cruise - ervaar een van de mooiste zonsondergangen ter wereld met aan de ene kant een schitterend uitzicht op Kaapstad, de Tafelberg en Lion's Head en aan de andere kant zie je de zon langzaam in de Atlantische Oceaan zakken.

Dag 26 Kaapstad

Vandaag maakt u de laatste duiken van deze rondreis. Als u liever niet duikt, heeft u vandaag de hele dag ter vrije besteding.

Accommodatie: Ashanti Backpackers 2 - persoonskamer

Duiken in Kaapstad

Wellicht denkt u alles van Zuid Afrika al gezien te hebben. In de wateren van Kaapstad zelf valt nog veel te zien. Zo kan u duiken in de mysterieuze kelpwouden met een van de meest unieke en primitieve haaiensoorten, namelijk de Sevengill Haai. Deze soort worden wel de wolven van de zee genoemd vanwege hun cooperatieve jachttechnieken. Liefhebbers van wrakduiken kunnen hier ook hun hart ophalen, elk wrak heeft een eigen verhaal, de bekendste zijn de Maori, de Astor, de Katzu Maru, de Smitswinkel Bay wrakken, de Pietermaritzburg en de Clan Stuart. Ook is het leuk duiken met tientallen zeehonden. De speelse Cape fur seals zullen u van dichtbij onderzoeken en u zal versteld staan van hun acrobatiek show. De watertemperatuur ligt hier tussen de 9 en 18 C. De zichtbaarheid is gemiddeld 6m.

Dag 27 Kaapstad

Vandaag kan u nog lekker tot rust komen van al het duiken en u kan Kaapstad en omgeving nog verder verkennen, zodat er genoeg tijd is om de opgebouwde stikstof in uw lichaam volledig te elimineren voordat ugaat vliegen. De reis wordt afgesloten met een afscheidsfeestje en een diner in een lokaal restaurant (dit is niet inbegrepen in de maaltijdenpot).

Dag 28 Kaapstad - Amsterdam

De reisbegeleiders brengen u naar Johannesburg International Airport voor de terugvlucht naar Amsterdam. Mocht de vlucht pas laat in de middag of avond vertrekken dan heb je de mogelijkheid om de omgeving nog verder te verkennen

Dag 29 Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Inclusief

- Vlucht Amsterdam - Johannesburg // Kaapstad - Amsterdam.

- Transfers van en naar de luchthaven in Johannesburg en Kaapstad

- Verblijf in gedeelde 2-persoonskamer of tent volgens programma

- Al het vervoer gedurende de reis met 'Overland Truck'

- De chef zal de volgende maaltijden klaarmaken: 27 x ontbijt, 26 x middageten en 26 x avondeten. Incl. koffie, thee en limonade. Dit wordt betaald van de Maaltijdenpot (€385)

- 200Mb gratis WiFi internet p.p. bij aanvang van de reis. Wanneer dit op is, kan je internet-vouchers kopen bij de reisbegeleiding.

- Gebruik van kampeer- & kookuitrusting (behalve slaapzak, kussen en luchtbed, deze moet u zelf meenemen)

- Ervaren Nederlands en/of Engels sprekende gids en chauffeur die veel over het land kan vertellen

- Entree alle natuur- en safariparken

Exclusief

- Duiken en PADI cursussen. Dit bedrag betaalt u lokaal contant bij aanvang van de reis aan de reisbegeleiding , omdat wij u dan direct kunnen terugbetalen bij annulering van een duik wegens weersomstandigheden of ziekte. Je kan op het vliegveld bij een pinautomaat het bedrag veilig pinnen.

- Visum voor Mozambique

- Maaltijdenpot, apart ter plaatse te betalen aan de reisbegeleiding op de eerste dag van de reis (€385)

- Reis en/of annuleringsverzekering incl. bijzondere sportdekking (DAN, Aquamed, etc.)

- Alle items van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs en fooien

- Eventuele extra optionele activiteiten

- Vaccinaties

Paspoort en visum

U heeft een paspoort nodig dat na vertrek nog 6 maanden geldig is met ten minste 3 lege visumpagina's. Voor zowel Zuid-Afrika als Swaziland mogen toeristen voor maximaal 90 dagen blijven zonder visum. U hoeft hiervoor dus niets aan te vragen. Voor Mozambique moet u wel van tevoren in Nederland een toeristenvisum aanvragen, omdat een aanvraag bij de grens in Zuid-Afrika tenminste 2 uur per persoon bedraagt en dit teveel vertraging zal opleveren. Wij bevelen aan om minimaal 3 weken voor vertrek een visum aan te vragen voor Mozambique, deze kost € 42. Dit kunt u doen bij de Mozambikaanse ambassade in Brussel (www.embassyofmozambique.be).

Vaccinaties

Voor deze reis is het verstandig (maar niet verplicht) om u te laten vaccineren, zodat u zonder problemen van je vakantie kan genieten. Ook verblijven we soms in een gebied waar afhankelijk van het seizoen malaria voorkomt. In de regel wordt er ook geadviseerd je te beschermen tegen DTP en Hepatitis A. Indien u gaat duiken, dient u dit te vermelden, omdat niet alle malaria medicatie hiervoor geschikt is.

Maaltijdenpot - €385

Dit bedrag moet u nog bovenop de reissom betalen. Dit betaalt u apart ter plaatse aan de reisbegeleiding op de eerste dag van de reis, zodat er elke dag verse producten op de markt gekocht kunnen worden voor de bereiding van de maaltijden.

PADI cursussen

- € 230 PADI Open Water Referral (4 open water cursus duiken) Deze prijs is exclusief de kosten voor de theorie en zwembad training. Deze kan u in Nederland bij een duikschool doen, zodat u meer tijd heeft om van de vakantie te genieten. Met de PADI instructeur maakt u vervolgens 4 lesduiken in de Indische oceaan. Als deze goed verlopen bent u geslaagd en in het bezit van het PADI Open Water duikbrevet.

- € 230 PADI Advanced (5 open water cursus duiken) - Met eigen uitrusting / € 280 PADI - Inclusief huur uitrusting Bij aankomst zal u samen met de PADI instructeur de adventure-duiken bespreken en kiezen. De theorie zult u moeten leren tijdens de reis waarna u de adventure-duiken maakt. Als deze allemaal goed verlopen bent u geslaagd en in het bezit van het PADI Advanced Open Water duikbrevet.

- PADI Specialty cursus - Bij aanvang van de reis kan u met de PADI instructeur de beschikbare specialties bespreken. De prijs is op aanvraag en de cursus is beschikbaar onder voorbehoud.

Duik pakketten

Een volledige duikuitrusting (excl. scuba-tank en gewichten) is vereist voor het gereduceerde tarief.

- € 470 Duikpakket van 14 duiken + 2 kooiduiken - met eigen uitrusting / € 667 - incl. huur uitrusting

- € 35 Enkele duik - met eigen uitrusting / € 45 - inclusief huur uitrusting

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijndienstvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Als u voor de rechtstreekse vlucht van KLM naar Johannesburg kiest, heeft u een overnachting in Johannesburg op de uitreis. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien de boekingsklasse niet meer beschikbaar is, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of een alternatieve route. Dit overleggen wij uiteraard eerst met u, voordat wij iets vastleggen.

Prijslijst - Optionele activiteiten

De genoemde prijzen zijn een indicatie, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. De lijst hieronder bevat de meest populaire activiteiten, er zijn nog veel meer beschikbaar op locatie. Informeer hiervoor bij jouw reisbegeleiding wat de mogelijkheden zijn.

Johannesburg / Pretoria

- € 50 Lion Park

- € 30 Soweto Bicycle Tour (2 uur)

Kruger National Park

- € 90 Sunset Gamedrive

Praia do Tofo

- € 50 Ocean Safari

- € 15 Village Tour

- € 20 Paardrijden

- € 27 Kajakken in de mangroves

- €10 Surfboard of bodyboard verhuur (volle dag) € 90 Jetskien

- € 40 Quadrijden

- € 12 Kitesurf verhuur, board en vlieger

Sodwana Bay

- € 10 Kajakken in het iSimangaliso park

- € 40 Microlight vlucht (30 minuten)

- € 27 Quadbike trail (3 uur)

Durban / Umkomaas

- € 30 Kajakken in Umkomaas

- € 5 Entree Crocworld Conservation Centre

- € 80 Duiken met tijgerhaaien

- € 15 Entree uShaka Marine World & Wet 'n Wild waterpark

- € 50 Moses Mabhida Stadium Bungee Swing

Addo National Park

- € 50 Sunset Gamedrive

- € 25 Horse Trail Safari (per uur)

Stormsrivier

- € 70 Bungee Jumping

- € 60 Black Water Tubing

- € 40 Treetop Canopy Tour

Oudtshoorn

- € 8 Cango Caves

- € 10 Struisvogelboederij

- € 25 Kooiduik met nijlkrokodillen (inbegrepen in duikpakket)

- € 16 Cheetah encounter

Hermanus

- € 25 Kajakken met walvissen en dolfijnen

- € 50 Walvis Safari

- € 90 Kooiduik met great white shark (inbegrepen in duikpakket)

Kaapstad

- € 10 Hop-On-Hop-Off bus ticket voor een volle dag

- € 100 Paragliden vanaf Lions Head

- € 70 Helicoptervlucht langs Tafelberg en over Kaapstad (15min)

- € 30 Township tour

- € 4 Entree + Zwemmen met Pinguins op Boulders Beach

- € 20 Robbeneiland en cel van Nelson Mandela

- € 17 Tafelberg via de kabelbaan

- € 60 Abseilen vanaf de Tafelberg

- € 75 Tafelberg Hike en Abseil Combo

- € 45 Wijnproeven

- € 60 Kookworkshop in de Bo-KaapVluchten
Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.
De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd.
Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50 euro
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28 euro


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail