Mozambique

Mozambique

De weinige reizigers die Mozambique bezoeken, worden verrast door de ongerepte schoonheid. De tropische stranden aan de Indische Oceaan zijn ronduit schitterend en het massatoerisme is ver te zoeken. In het noorden zijn in veel dorpjes sporen terug van het Portugese koloniale tijdperk. Mozambique bezit een 2600 kilometer lange kustlijn en koloniale steden als Maputo en Inhambane. De reiziger die op zoek is naar rust, zon, watersport en rustige stranden kan hier zijn hart ophalen.

Algemeen

Mozambique is een prachtig land met een kuststrook van ca. 2655km lang. Deze kust wordt in het noorden gekenmerkt door kliffen en rond de Zambezi-delta 8000km˛) door uitgestrekte mangrove-moerassen. In het zuiden zijn de riviermondingen zeldzamer ook hier is eer een afwisseling van ondiepten en mangrove-moerassen met een aantal naar het noorden geopende baaien. Ten zuiden van Pnta Da Barra kenmerkt zich de kust door duinen en lagunes. De oppervlakte van Mozambique is 801.590 vierkante kilometer. Mozambique is daarmee ongeveer 22 keer zo groot als Nederland.

Ligging

Mozambique is een land in het zuidoosten van Afrika. Het grenst aan 6 landen. en de Straat Mozambique (Indische Oceaan), met aan de andere kant het eiland Madagaskar. De oppervlakte is meer als 800.000 km2. Mozambique is daarmee ongeveer 22x zo groot als Nederland.

Natuur

Mozambique heeft een vegetatie die typerend is voor tropische en subtropische gebieden.Mozambique heeft een zeer rijke flora en fauna. Veel voorkomende bomen zijn de acacia, ebben, mahonie, oelin, palm, rubberboom en apenbroodboom. Daarnaast groeit er veel fruit zoals de passievrucht, ananas, lychee, mango en papaya.

Bevolking

Er wonen ca. 17,5 miljoen mensen. De bevolkingsdichtheid is laag en bedraagt ongeveer 23 inwoners per km2 en is onderverdeeld in meer dan 20 stammen en inheemse groeperingen. De helft van de bevolking hangt een inheems geloof aan. De andere helft is verdeel din moslims en christen.

Maputo

Maputo is de hoofdstad van Mozambique. Er wonen ca. 1 miljoen mensen. Ooit was het een mondaine en belangrijke havenstad, maar tijdens de 18 jaar durende burgeroorlog is de stad in verval geraakt. Sommige van de historische gebouwen zoals het Polana-gebouw en het station tonen nog het beeld van de tijd van voor de oorlog. De voortreffelijke keuken van de restaurants in Maputo is beroemd. Dagelijks worden er met kleine dhows (= een soort schip) verse vis, kreeft, krab en andere schaaldieren aan de wal gebracht. De koks van Maputo weten de meest zalige gerechten te bereiden. Doorgaans gebruikt men veel kruiden en knoflook, serveert men uiteenlopende mooie Zuid-Afrikaanse wijnen of een goed glas bier. Het eten in Mozambique is doorgaans echt lekker en niet duur. "s Avonds zijn er een aantal gelegenheden waar gezelligheid heerst. Er is een centrum met de naam Feira Popular. In dit ommuurde centrum vindt u een aantal restaurants, bars, discotheken en enige terrasjes. Elders in de stad zijn er discotheken (vaak met een show) die moeten doorgaan voor een nachtclub.

Geldzaken

Ondanks dat de economie in Mozambique groeit, het inkomen is nog wel het laagste inkomen ter wereld. De inflatie is de laatste jaren teruggedrongen. Mozambique beschikt over een voorraad natuurlijke hulpbronnen. De landbouw is verreweg de belangrijkste bron van inkomsten en werkgelegenheid. In Mzoambique betaald men met de Metical (MZM). Er gaan ongeveer 31500 MZM"s in een euro (september 2006). U kunt hier niet pinnen, wel euro"s en contante dollars wisselen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen contant geld). Traveller Cheques worden redelijk geaccepteerd maar voor het omwisselen moet u vaak lang in de rij staan. Een visum voor Mozambique kost circa € 40.

Tijd

In Mozambique is het 1 uur later als in Nederland.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Mozambique heb je een paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is bij terugkomst. Voor Mozambique geldt een visumplicht. Voor de visumaanvraag is het is verstandig om voor het indienen van de aanvraag eerst telefonisch contact op te nemen met de ambassade. De voor het visum benodigde zaken worden namelijk soms, zonder vooraankondiging, gewijzigd. Vraag je visum niet te vroeg aan. Sommige visa hebben na afgifte een beperkte geldigheidsduur.

V&V Visumdienst Breda Postbus 4786 4803 ET BREDA tel 076-5612139 fax 076-5600331

Accommodatie

De accommodatie zijn in Mozambique ten alle tijden op aanvraag.

Vluchten

De vluchten naar Mozambique worden uitgevoerd door lijndiensten. Wij maken vnl. gebruik van KLM of South African Airways naar Johannesburg (zuid-Afrika). Van daaruit vindt een vlucht plaats van Johannesburg naar Maputo of Inhambane. De prijzen op de website zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is zullen wij u altijd voor een passend alternatief aanbieden. Het kan zijn dat hierdoor de prijs veranderd.Duikvakantie Mozambique (16 Aanbiedingen)
Paradise Dunes Chalets
****

Mozambique - Duikvakantie Mozambique - Duiken Tofo Beach
Paradise Dunes is een klein resort met 6 rietenhuisjes, centraal gelegen in de mooie plaats Tofo. Het hotel ligt op een duin en is perfect voor natuurliefhebbers. Paradis...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Pomene Bay Lodge
***

Mozambique - Duikvakantie Mozambique - Duiken Tofo Beach
Pomene is een prachtige plaats in Mozambique, het wordt ook wel het juweel van Mozambique genoemd. Pomene Bay Lodge bestaat uit verzorgde (water)chalets en ligt aan de mo...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Aquatico Sea View Casitas
**

Mozambique - Duikvakantie Mozambique - Duiken Tofo Beach
De Aquatico Casitas liggen vlak naast het duikcentrum Tofo Scuba, direct aan het strand van Tofo Beach. De markt van Tofo, het centrum van het dorpje, ligt op 10-15 minut...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Leren duiken (1 Aanbieding)
Leer duiken in Mozambique
***

Mozambique - Leren duiken - Leren duiken in Mozambique
Altijd al gedroomd van het halen van uw duikbrevet maar is het er nooit van gekomenOok in Mozambique kunt u uw PADI-brevet halen. Duiken in de wateren rond Tofo is iets w...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma