Micronesie

Micronesie


Duikreizen in Micronesië: Ontdek de Onderwaterparels van de Stille Oceaan

Micronesië, een verspreide archipel in de Stille Oceaan, staat bekend om zijn ongerepte koraalriffen, exotische mariene fauna en enkele van 's werelds beste duiklocaties. Duikreizen in Micronesië beloven een avontuurlijke duikervaring met mogelijkheden om te zwemmen tussen kleurrijke vissen, historische scheepswrakken te verkennen en te genieten van de indrukwekkende onderwaterlandschappen. In deze uitgebreide gids nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de topduiklocaties, duikexpedities en geven we praktische tips om het meeste uit je duikavontuur in Micronesië te halen.

De Onderwaterpracht van Micronesië

Micronesië omvat duizenden eilanden en atollen verspreid over een uitgestrekt gebied in de Stille Oceaan. Het warme tropische water herbergt een ongeëvenaarde biodiversiteit en enkele van de meest opmerkelijke duiklocaties ter wereld. Van kleurrijke koraaltuinen tot intrigerende scheepswrakken, Micronesië biedt duikers een unieke onderwaterervaring.

Top Duiklocaties in Micronesië

Palau - Blue Corner: Palau, een van de bekendste duikbestemmingen in Micronesië, staat vooral bekend om de Blue Corner. Dit onderwaterparadijs biedt stromingsduiken met ontmoetingen met haaien, schildpadden en scholen pelagische vissen.

Chuuk Lagoon - Truk Lagoon Wrecks: Chuuk Lagoon herbergt een van de grootste scheepskerkhoven ter wereld. Duikers kunnen hier epische wrakduiken maken en getuige zijn van de overblijfselen van Japanse schepen uit de Tweede Wereldoorlog.

Yap - Manta Ray Bay: Yap staat wereldwijd bekend als een van de beste plaatsen om mantaroggen te zien. Manta Ray Bay biedt duikers de mogelijkheid om oog in oog te staan met deze majestueuze wezens en te genieten van de ongerepte koraalriffen.

Kosrae - The Wall: Duiken langs de muur van Kosrae biedt een overvloed aan zeeleven, waaronder kleurrijke koraalsoorten, rifvissen en barracuda's. Het steile drop-off-landschap maakt Kosrae tot een aantrekkelijke duikbestemming.

Duikexpedities in Micronesië

Voor avontuurlijke duikers biedt Micronesië diverse duikexpedities, variërend van het verkennen van afgelegen atollen tot het duiken naar diepe scheepswrakken. Liveaboard-trips nemen je mee naar verafgelegen duiklocaties, waardoor je de kans krijgt om de meest ongerepte delen van Micronesië te verkennen.

Beste Tijd voor Duikreizen in Micronesië

De beste tijd voor duikreizen in Micronesië is over het algemeen van november tot april, wanneer het droge seizoen zorgt voor optimale duikomstandigheden. In deze periode zijn de zeeën kalm, de watertemperaturen aangenaam en het zicht onder water uitstekend.

Praktische Tips voor Duikreizen in Micronesië

Duikcertificering: Zorg ervoor dat je over de juiste duikcertificering beschikt voordat je aan je duikavontuur in Micronesië begint. Veel duiklocaties vereisen minimaal een Advanced Open Water Diver-certificaat.

Duikuitrusting: Hoewel sommige duikcentra in Micronesië uitrusting kunnen verschaffen, is het raadzaam om je eigen duikuitrusting mee te nemen, vooral als je een ervaren duiker bent. Zorg ervoor dat je uitrusting in goede staat verkeert.

Respect voor het Milieu: Micronesië heeft een sterke focus op milieubehoud. Duikers worden aangemoedigd duurzame duikpraktijken te volgen, zoals het vermijden van het aanraken van koraal en het volgen van lokale richtlijnen voor natuurbescherming.

Culturele Ervaring: Maak van je duikreis een complete ervaring door ook de unieke cultuur van Micronesië te verkennen. Bezoek lokale dorpen, ontdek traditionele dansen en proef de lokale keuken.

Conclusie

Duikreizen in Micronesië bieden een ongeëvenaarde kans om enkele van 's werelds meest adembenemende duiklocaties te verkennen. Met diverse duikspots, van de Blue Corner in Palau tot de scheepswrakken in Chuuk Lagoon, biedt Micronesië duikliefhebbers een onvergetelijke onderwaterervaring. Pak je duikuitrusting in, plan je reis naar Micronesië en ontdek de wonderen die zich onder het kristalheldere water van de Stille Oceaan bevinden. Creëer blijvende herinneringen aan je duikavontuur in dit paradijs voor duikers.

De Pacific � de grootste oceaan van onze aardbol � wordt omgeven door mystiek en legendes. Je leest reisverslagen, ziet televisie-beelden, van avonturiers en wordt bevangen door een soort heimwee. De eilanden zijn voorzien van uitbundige flora en fauna, bizarre culturen, prachtige riffen en unieke duikplaatsen. De enorme uitgestrektheid van het gebied en de moeite die je moet doen om er te komen, maakt dit paradijs voor maar weinigen vanuit Europa bereikbaar.

Landeninformatie

Micronesie bestaat uit honderden kleine eilandjes en is daarom perfect geschikt als duikbestemming. Vooral Palau, Yap, Guam en Chuuk staan bekend om hun wrakduiken.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil in Micronesie varieert tussen de 8 en 10 uur met Nederland afhankelijk van het gebied waar je naartoe gaat.

Vertrekbelasting

Je betaalt ter plaatse bij je vertrek op de luchthaven van Yap een vertrekbelasting van ca. $20,- p.p.

Palau

Palau is een parel in Micronesie. Bij het horen van deze naam loopt bij menig duiker het water in de mond. De dichtbegroeide, grillig gevormde eilanden die worden omgeven door water in de meest onwaarschijnlijke kleuren blauw. Haai-zekere plaatsen met sterke stromingen, zachte koralen in de uitbundigste kleuren, manta"s die door het water "vliegen" op zoek naar voedsel. Palau bied je een eindeloze varieteit aan duikstekken, grotten, muren, drop-offs, tunnels, kanalen en ondiepe riffen met onbeperkt dierenleven. Je kunt dit gebied ook met een live-aboard bezoeken, maar er zijn ook legio mogelijkheden om vanaf het land de onderwaterwereld te verkennen. Dit stellen we je dan ook graag voor. Door de diversiteit aan duikstekken is hier voor iedere duiker wat wils. Het zicht is wisselend, maar vrijwel altijd ruim voldoende. De slechtste maanden zijn half juli tot half oktober met veel kans op storm, al kun je hier ook niet altijd peil op trekken. Februari en maart zijn de droogste maanden. De watertemperatuur is gemiddeld 25 �C. De buitentemperatuur is gemiddeld 30 �C.

Truk

Truk, ook wel Chuuk genoemd is een waar wrakkenparadijs. In deze legendarische lagune met een doorsnede van bijna 40 mijl, tref je de grootste verzameling scheeps- en vliegtuigwrakken ter wereld aan. Wij bieden je dit unieke gebied als duikbestemming aan. We kunnen je een liveaboard aanbieden in dit gebied, maar eigenlijk kun je als je in een hotel verblijft en dagtochten maakt ook alle duikstekken bereiken. In principe kun je er het hele jaar door goed duiken. Aangezien het een lagune is, ligt het afgeschermd van de stromingen en golven van de Pacific en is het duiken eenvoudig en relaxed. Het zicht varieert tussen de duikstekken, maar ligt normaal gesproken tussen de 20 en 30 m. De gemiddelde watertemperatuur ligt rond de 27-30 �C. De meeste duikers hebben genoeg aan een 1mm wetsuit, maar als je 3 tot 4 duiken per dag maakt, raden wij een 3mm pak aan.

Yap

Yap, op dit groene, tropische eiland heerst een bijzondere cultuur, waarvan de enorme, ronde stenen met in het midden een gat een uiting zijn. Het is bizar, maar deze stenen zijn het lokale geld. Hoe groter de steen, hoe meer geld hij vertegenwoordigt. De vrouwen dragen er nog grasrokjes en de mannen een lendendoek. Tegenwoordig is Yap vooral bekend om de manta roggen die je hier bijna altijd ziet. Veel duikers hebben weleens gehoord van de manta-garantie van Bill Acker. Manta"s eten echter plankton en dat houdt in: troebel water. Buiten deze fantastische roggen tref je er nog een wonderschoon koraalrif aan van goede kwaliteit, al is dit minder dan rond Palau. Het zicht op de riffen is meestal meer dan 30 meter en regelmatig zelfs meer dan 45 meter. Je kunt er het hele jaar door goed duiken. Het regent er het hele jaar door, maar van november tot mei het minst. Ook is de luchtvochtigheid dan lager. De buitentemperatuur ligt gemiddeld rond de 26-27 �C en de watertemperatuur rond de 27-28 �C.Duikvakantie Micronesie (18 Aanbiedingen)
Big Blue Explorer
***

Micronesie - Duikvakantie Micronesie - Duiken Palau Koror
Hotel o.b.v. Volpension
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Palau Aggressor II
****

Micronesie - Duikvakantie Micronesie - Duiken Palau Koror
Hotel o.b.v. Volpension
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

SS Thorfinn
****

Micronesie - Duikvakantie Micronesie - Duiken Palau Koror
Truk Lagoon is een van de beste duikstekken ter wereld! Dit beschutte deel van Micronesie heeft de mooiste wrakduiken en is geschikt voor elk niveau duiker. Er zijn minim...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Palau (8 Aanbiedingen)
Carolines Resort
***

Micronesie - Palau - Koror, Palau
Het Carolines Resort is een uniek resort in Palau. Geniet van je eigen prive bungalow die geinspireerd is door Palaus eeuwenoude architectuur en voorzien is van alle gema...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

S and C Hotel Suites and Apartments
**

Micronesie - Palau - Koror, Palau
Het hotel is centraal gelegen in de buurt van diverse eetgelegenheden en de kust, zodat u kunt gaan duiken als eerste ding in de ochtend en laatste ding in de avond. Het ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Lehns Motel
Micronesie - Palau - Koror, Palau
Lehns Motel & Apartments is een klein familie hotel in Palau. Het is gelegen op loopafstand van het centrum van Koror, waar u een supermarkt te vinden, vis markten, r...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma