Honduras

Honduras

Duikreizen in Honduras: Ontdek de Onderwaterjuweeltjes van de Caribische Zee
Welkom bij het ultieme duikavontuur in Honduras, het verborgen juweel van Midden-Amerika! Duikreizen in Honduras zijn een onvergetelijke ervaring, omringd door kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan zeeleven. In deze uitgebreide gids nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de topduiklocaties, duikexpedities en praktische tips om je duikavontuur in Honduras maximaal te benutten.

De Onderwaterpracht van Honduras
Honduras, gelegen in het hart van Midden-Amerika, wordt omringd door de Caribische Zee, waardoor het een ideale bestemming is voor duikliefhebbers. De wateren van Honduras staan bekend om hun kristalheldere zichtbaarheid, warme temperaturen en een overvloed aan mariene biodiversiteit. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint, Honduras biedt duikmogelijkheden voor alle niveaus.

Top Duiklocaties in Honduras

Roatán
Roatán, het grootste eiland van de Bay Islands, betovert duikers met prachtige koraalriffen, grotten en steile wanden. Ontdek de kleurrijke kloof van Mary's Place en het intrigerende scheepswrak van de Odyssey.

Utila
Het ontspannen Utila staat bekend als een toplocatie om te leren duiken. Hier kun je zeeschildpadden bewonderen en de kans krijgen om walvishaaien te spotten, vooral tussen maart en april.

Cayos Cochinos
Een minder bekende schat, maar niet minder indrukwekkend. Cayos Cochinos, een beschermd marien reservaat, biedt ongerepte koraalriffen en een diversiteit aan zeeleven, waaronder adelaarsroggen en barracuda's.

Pigeon Cays
Dit duikgebied bij de Swan Islands staat bekend om uitgestrekte koraalriffen en de mogelijkheid om grote scholen vis te zien. De variatie aan zeeleven maakt Pigeon Cays een favoriet onder duikers.

Duikexpedities in Honduras
Duikexpedities in Honduras zijn gevarieerd, van liveaboard-trips tot avontuurlijke duiktochten langs verschillende eilanden. Verken scheepswrakken, onderwatergrotten en observeer indrukwekkende zeedieren. Honduras biedt diverse mogelijkheden voor onvergetelijke duikavonturen.

Beste Tijd voor Duikreizen in Honduras
De beste tijd voor duikreizen in Honduras is over het algemeen van maart tot oktober, wanneer de watertemperaturen warmer zijn en het zicht onder water optimaal is. Zelfs tijdens het regenseizoen van november tot februari blijven de duikomstandigheden uitstekend.

Praktische Tips voor Duikreizen in Honduras

Duikcertificering
Zorg ervoor dat je over de juiste duikcertificering beschikt voordat je aan je duikavontuur in Honduras begint. Veel duiklocaties vereisen minimaal een Open Water Diver-certificaat.

Duikuitrusting
Hoewel sommige duikcentra uitrusting kunnen verschaffen, is het raadzaam je eigen duikuitrusting mee te nemen, vooral als ervaren duiker. Zorg ervoor dat je uitrusting in goede staat verkeert.

Respect voor het Milieu
Honduras heeft zich gecommitteerd aan marien behoud. Volg duurzame duikpraktijken, vermijd aanraking van koraal en volg lokale richtlijnen voor natuurbescherming.

Culturele Ontdekkingen
Naast duiken biedt Honduras een rijke culturele ervaring. Ontdek lokale keuken, historische bezienswaardigheden en geniet van de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Conclusie
Duikreizen in Honduras beloven een onderwateravontuur gevuld met kleurrijke koraalriffen, boeiende scheepswrakken en een overvloed aan fascinerend zeeleven. Met topduiklocaties zoals Roatán en Utila, is Honduras een paradijs voor duikliefhebbers van alle niveaus. Pak je duikuitrusting in, plan je reis naar dit Caribische juweel en ontdek de betoverende wateren van Honduras. Creëer blijvende herinneringen aan je duikavontuur in de schitterende Caribische Zee.

In Honduras wacht een wereld van prachtige stranden, helderblauwe zee, tropische palmbomen en avontuur in het binnenland. Ontdek wat dit Midden-Amerikaanse pareltje te bieden heeft, van bergen en regenwouden tot watervallen, grotten en een rijke culturele ervaring. Honduras heeft voor ieder wat wils, waardoor het niet alleen een duikparadijs is maar ook een veelzijdige vakantiebestemming. Begin vandaag nog met het plannen van jouw ultieme duikavontuur in Honduras!

Duikreizen in Honduras: Verken de Onderwaterjuweeltjes van de Caribische Zee
Honduras, gelegen in het hart van Midden-Amerika, herbergt enkele van de meest spectaculaire duikbestemmingen langs de Caribische Zee. Duikreizen in Honduras bieden duikliefhebbers de kans om te zwemmen langs kleurrijke koraalriffen, oude scheepswrakken te verkennen en te genieten van de overvloed aan zeeleven dat de wateren rondom dit Midden-Amerikaanse juweeltje bevolkt. In deze uitgebreide gids nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de topduiklocaties, duikexpedities en geven we praktische tips om het meeste uit je duikavontuur in Honduras te halen.

De Onderwaterpracht van Honduras
Honduras wordt omgeven door de Caribische Zee, waardoor het een ideale bestemming is voor duikliefhebbers. De wateren van Honduras staan bekend om hun kristalheldere zichtbaarheid, warme temperaturen en een overvloed aan mariene biodiversiteit. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint, Honduras biedt duikmogelijkheden voor alle niveaus.

Top Duiklocaties in Honduras
Roatán: Als het grootste eiland van de Bay Islands van Honduras, is Roatán een paradijs voor duikers. Hier vind je prachtige koraalriffen, grotten en steile wanden. Het eiland heeft duiklocaties zoals Mary's Place, een kleurrijke kloof vol met zachte koralen, en de Wreck of the Odyssey, een intrigerend scheepswrak.

Utila: Dit kleine eiland staat bekend om zijn ontspannen sfeer en wordt beschouwd als een van de beste plaatsen ter wereld om te leren duiken. Utila herbergt een overvloed aan zeeschildpadden en de kans om walvishaaien te spotten, vooral tussen maart en april.

Cayos Cochinos: Een minder bekende duikbestemming, maar daarom niet minder indrukwekkend. Cayos Cochinos is een beschermd marien reservaat met ongerepte koraalriffen en een verscheidenheid aan zeeleven, waaronder adelaarsroggen en barracuda's.

Pigeon Cays: Dit duikgebied, gelegen bij de Swan Islands, staat bekend om zijn uitgestrekte koraalriffen en de mogelijkheid om grote scholen vis te zien. De variatie aan zeeleven en de adembenemende onderwaterlandschappen maken Pigeon Cays tot een favoriet onder duikers.

Duikexpedities in Honduras
Duikexpedities in Honduras zijn vaak gevarieerd en kunnen variëren van liveaboard-trips tot avontuurlijke duiktochten langs verschillende eilanden. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van scheepswrakken, onderwatergrotten of het observeren van grote zeedieren, Honduras biedt diverse mogelijkheden voor duikexpedities.

Beste Tijd voor Duikreizen in Honduras
De beste tijd voor duikreizen in Honduras is over het algemeen van maart tot oktober, wanneer de watertemperaturen warmer zijn en het zicht onder water optimaal is. Het regenseizoen kan van november tot februari zijn, maar zelfs dan biedt Honduras nog steeds geweldige duikomstandigheden.

Praktische Tips voor Duikreizen in Honduras
Duikcertificering: Zorg ervoor dat je over de juiste duikcertificering beschikt voordat je aan je duikavontuur in Honduras begint. Veel duiklocaties vereisen minimaal een Open Water Diver-certificaat.

Duikuitrusting: Hoewel sommige duikcentra in Honduras uitrusting kunnen verschaffen, is het raadzaam om je eigen duikuitrusting mee te nemen, vooral als je een ervaren duiker bent. Zorg ervoor dat je uitrusting in goede staat verkeert.

Respect voor het Milieu: Honduras heeft zich gecommitteerd aan marien behoud. Duikers worden aangemoedigd duurzame duikpraktijken te volgen, zoals het vermijden van het aanraken van koraal en het volgen van lokale richtlijnen voor natuurbescherming.

Culturele Ontdekkingen: Naast het duiken biedt Honduras ook een rijke culturele ervaring. Ontdek de lokale keuken, bezoek historische bezienswaardigheden en geniet van de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Conclusie
Duikreizen in Honduras beloven een onderwateravontuur gevuld met kleurrijke koraalriffen, boeiende scheepswrakken en een overvloed aan fascinerend zeeleven. Met topduiklocaties zoals Roatán en Utila, is Honduras een paradijs voor duikliefhebbers van alle niveaus. Pak je duikuitrusting in, plan je reis naar dit Caribische juweel en ontdek de betoverende wateren van Honduras. Creëer blijvende herinneringen aan je duikavontuur in de schitterende Caribische Zee.

In Honduras zult u zich geen moment vervelen. Op de prachtige parelwitte stranden omgeven door helderblauwe zee en tropische palmbomen waant u zich in een waar paradijs. U kunt hier heerlijk zwemmen, watersporten, snorkelen en duiken en ontspannen op het strand.

Daarnaast biedt het binnenland alles wat de avonturier zich kan wensen. In het bergachtige landschap en de tropische regenwouden treft u bijvoorbeeld watervallen, grotten, meren, ruines, jaguars, luiaards, papegaaien en apen. Dit maakt Honduras een vakantiebestemming met voor ieder wat wils.

Landeninformatie
Honduras ligt centraal in Midden-Amerika . Circa 80% van het grondgebied is bergachtig en het land heeft ca. 90 beschermde natuurgebieden, waaronder de tweede grootste regenwoud in Amerika en een deel van "s werelds tweede grootste koraalrif, het Meso-Amerikaanse Rif. Honduras biedt een grote diversiteit van flora, fauna en marien leven, archeologische sites (met inbegrip van het belangrijkste klassieke Maya ceremoniele centrum), fantastische Caribische stranden en verschillende manieren van leven over de verschillende regio"s.

Ligging
Honduras ligt ingeklemd tussen Guatemala in het westen, El Salvador en de Pacific in het zuiden, Nicaragua in het oosten en Caraibische Zee in het noorden. De totale oppervlakte bedraagt 112.088 km2 (ca. 3 x Nederland).

Vanuit Amsterdam zijn er geen directe vluchten naar Honduras. Het land is het eenvoudigst te bereiken via de Verenigde Staten met een overnachting op de uitreis in Atlanta.

Geschiedenis
De Maya cultuur overheerste honderden jaren. In 1502 in Trujili en was de eerste Europeaan dit voet aan land zette op de Bay Islands. In 1524 leidde Hernan Cortes zijn troepen vanuit Mexico naar Honduras en verovverde het land. Het werd onderdeel van het zogenaamde koninkrijk van Guatemala.

Het land werd onafhankelijk van Spanje in 1821 werd onderdeel van het Mexicaanse rijk tot 1823 en de Verenigde Provincies van Centraal Amerika tot 1838. Sinds 1838 is Honduras een onafhankelijke republiek.

Bestuur, bevolking en economie

Bestuur
Het land is verdeeld in 18 departementen. De hoofdstad Tegicigalpa met ca. 1.2 miljoen inwoners ligt in het departement Francisco Morazan. Honduras is een democratische republiek met een gekozen president en parlement. De twee grootste partijen zijn de Nationale Partij en de Liberale Partij.

Bevolking
Het land heeft ca. 8 miljoen inwoners. De bevolking bestaat voor zo'n 90% uit de zogenaamde Mestizo, een mix van de oorspronkelijke bevolking en Europeanen, 7% oorspronkelijke bevolking en 2% Afro American.

Economie
Hoewel de laatste jaren de economie groeit, wordt Honduras beschouwd als een arm land. Circa 50% van de bevolking leeft onder de armoede grens en het werkeloosheid percentage ligt rond de 25%. De belangrijkste sectoren zijn landbouw (koffie, bananen en tabak), textiel, mijnbouw (goud, zilver, lood en zink) en een groeiende toeristische sector.

Klimaat

Temperaturen
Het klimaat in Honduras varieert van tropisch in de lager gelegen gebieden(tot 1000 m) tot gematigd (tot 2000m) en koel (+ 2000 m) in de bergen. De temperaturen varieren van 28 graden in de winter tot 33 graden in de zomer voor de lager gelegen gebieden en van 15 20 graden in de winter tot 30 graden in de zomer voor de hoger gelegen gebieden.

Neerslag
Honduras kent grofweg twee seizoenen, de regen- en de droge tijd. De droge tijd loopt van november t/m mei. De meeste regen valt in juni en september. Echter, in de regenwouden en nevelbossen kan het wel negen maanden per jaar neerslag geven.

Watertemperatuur
De watertemperatuur ligt rond de 28 graden.

Flora en Fauna
Honduras heeft meer dan 700 soorten vogels en een populaties van zeldzame zoogdieren zoals jaguars, poema"s, ocelots, reuze miereneters, tapir en mantelbrulaap apen. Daarnaast biedt Honduras nevelwoud en primair regenwoud. Dit regenwoud bedekte ooit het grootste deel van de landengte en vormde een brug tussen de grote continenten naar het noorden en het zuiden. In deze regio genaamd Moskitia (ook bekend als de Mosquito Coast), kunt u bereizen in kano"s. Miskitia wordt beschouwd als een van "s werelds weinige, ongestoorde ware wildernissen.

Bedreigde soorten zoals de tapir, adelaar en jungle katten gedijen in de drie belangrijkste biologische zones; tropisch regenwoud, mangrovebossen en pijnbomen savannes. In het gebied vindt u ook weinig bekende archeologische sites en de legendarische verloren Witte Stad van de Maya's zou ergens in de jungle verborgen liggen.

In de hogere gedeelten verandert de vegetatie, de, hoeveelheid neerslag en de temperatuur. Elke hoogte heeft zijn dominante begroeiing, die een andere ecologische zone aangeeft. Zo is er het gebied waar de bamboe (jimilile) zo dicht groeit, dat het moeilijk wordt om er door te reizen. Op een ander niveau groeit een palm met een eetbare bloem genaamd Pacaya. Op een nog hoger niveau treft u een overvloed aan mossen en mist.

Activiteiten
Honduras biedt een scala aan mogelijkheden. U kunt een zonvakantie houden of duiken in de Caraibische Zee, de nationale parken bezoeken, wandelen in de bergen, de diverse archeologisch Maya sites bezoeken en/of een combinatie van deze activiteiten.

Vaccinaties
Gele koorts is alleen verplicht als u uit als u Honduras binnenkomt binnen 7 dagen na een bezoek aan een gele koortsland. Aanbevolen vaccinaties zijn DTP en hepatitis A. Raadpleeg uw arts of GGD voor actuele informatie.

Geldzaken
De munt van Honduras is de lempira. Een lempira is ca. � 0,04. Bij alle banken kunt u dollars wisselen voor lempiras, de meeste banken accepteren ook euros. Ook is er een uitgebreid netwerk van geldautomaten in de grotere steden en dorpen. Mastercard en Visa worden in de meeste hotels en winkels geaccepteerd, American Express in mindere mate. Het is aan te raden een klein bedrag aan contant geld op zak te hebben als u wat verder afgelegen gebieden bezoekt.

Paspoort en Visum
Voor Honduras is geen visum vereist als u minder dan 90 dagen in het land verblijft. Het paspoort dient tenminste nog 6 maanden geldig te zijn bij vertrek vanuit Honduras. Tevens dient u in het bezit te zijn van een retour ticket. Honduras is deelnemer aan de 'Central America Border Control' overeenkomst. Onder deze overeenkomst kunnen reizigers 90 dagen in Honduras, Nicaragua, El Salvador en Guatemala verblijven. Als u via de Verenigde Staten reist, dan dient u een 'Visa Waiver' aan te vragen.

Tijdverschil
Het tijdverschil tussen Honduras en Nederland is 8 uur zomertijd en 7 uur wintertijd.

Elektriciteit
Het voltage in Honduras bedraagt 110 V. Als u elektrische apparaten meeneemt uit Nederland vergeet u dan niet een adapter en wereldstekker (type A en B) mee te nemen.

Toeristische informatie
http://www.honduras.travel/en/honduras

Bay Island (2 Aanbiedingen)
Las Rocas Resort And Dive Center
***

Honduras - Bay Island - Roatan
Las Rocas is een klein, intiem resort en ligt aan het witte strand van West Bay, het mooiste strand van Roatans. Het Roatan Marine Park en al haar schatten liggen letterl...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Splash Inn Dive Resort
***

Honduras - Bay Island - Roatan
Splash Inn is een 25-kamers tellend hotel. Het ligt in het hart van West End, een ongedwongen en charmant dorpje aan de helderblauwe wateren van Half Moon Bay. Op steenwo...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Duikvakantie Honduras (1 Aanbieding)
Roatan Aggressor
Honduras - Duikvakantie Honduras - Liveaboard Roatan
Ontdek de nieuwste boot van Aggressor, de Roatan Aggressor! Vanaf juni 2017 zal deze boot gaan varen en kunt u duiken op het Meso-Amerikaanse Barrier Reef System, het op ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma