Fiji

Fiji

Een geweldige eiland met prachtige stranden en beeldschone flora. Een prachtige plek om te rusten en te genieten van de warme zon van Fiji!

Ligging en oppervlakte

Fiji is een eilandengroep gelegen op het zuidelijk halfrond in de Grote Oceaan. Het is onderdeel van Melanesie, waar o.a. de Molukken, Nieuw-Guinea en de Salomonseilanden toe behoren. De oppervlakte van Fiji is 18.274kmē met een bewonersaantal van ongeveer 1 miljoen.

Hoofdstad

De hoofdstad van Fiji is Suva.

Klimaat en reisperiode

Fiji kent een tropisch klimaat. In principe staat de periode november t/m april bekend als het regenseizoen, in deze periode valt er veruit de meeste neerslag. Dit valt tevens samen met het orkaanseizoen voor Fiji (van ong. december t/m mei). De Oost-Pacifische eilanden zijn in deze periode (zomer, van nov - apr) niet alleen erg warm, maar ook nat. De meest gunstige reisperiode is in de winterperiode, vanaf mei tot november ongeveer, waarbij er over het algemeen in de maanden juni t/m oktober de minste neerslag valt. Daarnaast zijn de temperaturen ook in de winter erg aangenaam en liggen rond de ca. 25-27 graden.

Taal

De officiele spreektaal is Engels. Fijisch en Hindoestaans wordt ook veel gesproken.

Munteenheid

In Fiji wordt betaald met de Fiji dollar (FJD). 1 euro is ongeveer 2,50 Fiji dollar. Voor de actuele wisselkoers kunt u op internet kijken.

Tijdsverschil

In Fiji is het 11 uur later dan in Nederland. Vanwege de afwijkende duur van de zomertijd is dat alleen het geval van de eerste tot de laatste zondag in maart en van de derde tot de laatste zondag in oktober. Tussen de laatste zondag in maart en de derde zondag in oktober is het 10 uur later en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in maart is het 12 uur later.

Voltage

In Fiji is de netspanning 240 Volt.

Vaccinaties

Inentingen zijn niet verplicht voor Fiji. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen hepatitis A aanbevolen. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt ook een buiktyfusvaccinatie aanbevolen. Als u voor aankomst in Fiji een gebied hebt bezocht waar gele koorts heerst, is een vaccinatiebewijs van ten minste 10 dagen oud verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij de GGD.

Reisdocumenten

U hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Fiji. Een visum is niet vereist bij een verblijf van ten hoogste 6 maanden. Verlenging van uw verblijf kunt u aanvragen bij de immigratiedienst ter plaatse (op de luchthaven) Het over de juiste papieren beschikken, is te allen tijde uw eigen verantwoordelijkheid.Liveaboard (1 Aanbieding)
Fiji Aggressor
Fiji - Liveaboard - Liveaboard
Fiji staat bekend om de zachte koralen en de briljante kleuren zullen zelfs de meest ervaren duikers en fotografen verblinden. U kunt drift duiken met adelaarsroggen, m...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma