Sao Tome en Principe

Sao Tome en Principe


Duik in het Paradijs: Verken Sao Tomé en Principe

Welkom in het verborgen juweeltje van de Atlantische Oceaan: Sao Tomé en Principe. Dit tropische paradijs voor de westkust van Afrika is een oase voor duikliefhebbers, met zijn ongerepte koraalriffen, kristalheldere wateren en diverse mariene leven. Onze uitgebreide gids neemt je mee op een opwindende reis door de duikmogelijkheden van Sao Tomé en Principe, waar je de onderwaterwonderen van de Atlantische Oceaan zult ontdekken tijdens een onvergetelijke duikreis.

Verken de Duiklocaties van Sao Tomé en Principe

Sao Tomé en Principe biedt een schat aan duiklocaties die geschikt zijn voor duikers van alle niveaus. Het eiland Principe staat bekend om zijn ongerepte onderwaterwereld, met kleurrijke koraalriffen, fascinerende grotten en een overvloed aan zeeleven, waaronder barracuda's, murenen en rifhaaien. Op het eiland Sao Tomé kunnen duikers spectaculaire wrakduiken maken en de overblijfselen verkennen van oude scheepswrakken langs de kustlijn.

Een Onderwaterparadijs

Duiken in Sao Tomé en Principe is een betoverende ervaring, met warme watertemperaturen, uitstekend zicht en een overvloed aan mariene leven. De gemiddelde watertemperatuur tussen 24°C en 28°C gedurende het hele jaar biedt een ideale omgeving voor duiken. Het kristalheldere water zorgt voor adembenemende zichten, waardoor duikers de prachtige onderwaterlandschappen in al hun glorie kunnen bewonderen.

Duurzaam Duiken

Het behoud van de unieke biodiversiteit van Sao Tomé en Principe staat centraal in onze duikindustrie. Wij moedigen milieubewust duiken aan, met lokale duikcentra en organisaties die actief werken aan milieubewuste initiatieven. Door duikuitrusting van hoge kwaliteit te gebruiken en de richtlijnen voor duurzaam duiken te volgen, kunnen duikers genieten van de prachtige onderwaterlandschappen zonder schade aan te richten aan het milieu.

Plan je Duikreis

Voordat je je duikavontuur begint, is het belangrijk om je reis goed te plannen. Zoek naar een gerenommeerd duikcentrum met ervaren instructeurs voor een veilige en plezierige duikervaring. Controleer en onderhoud je duikuitrusting van tevoren en vergeet niet essentiële items zoals zonnebrandcrème en een onderwatercamera mee te nemen.

Ontdek de Magie van Sao Tomé en Principe

Met zijn adembenemende duiklocaties, warme wateren en diverse zeeleven is Sao Tomé en Principe een droombestemming voor duikliefhebbers over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar spannende ontmoetingen met zeedieren, prachtige koraalriffen wilt verkennen of gewoon wilt genieten van de rust en sereniteit van de onderwaterwereld, Sao Tomé en Principe heeft voor elk wat wils.

Ontdek Sao Tomé en Principe

Naast duiken bieden Sao Tomé en Principe een adembenemend landschap, rijke cultuur en vriendelijke bevolking. Verken de bergstromen, watervallen, witte en zwarte zandstranden, steile kliffen, tropisch bos vol met exotische vogels en de uitgestrekte koffie- en cacaoplantages. Maak kennis met de rijke geschiedenis en geniet van de gastvrijheid van dit betoverende eilandenrijk.

Klaar voor een onvergetelijk avontuur? Pak je duikuitrusting in en ontdek de magie van Sao Tomé en Principe tijdens een duikreis naar deze betoverende eilanden.

Sao Tomé en Principe, een tropische eilandnatie voor de westkust van Afrika, is een verborgen juweeltje voor duikliefhebbers. Met zijn ongerepte koraalriffen, kristalheldere wateren en diverse mariene leven, biedt deze archipel een unieke duikervaring die nog niet door de massa is ontdekt. Deze diepgaande gids neemt je mee op een opwindende verkenning van de duikmogelijkheden in Sao Tomé en Principe, waar je de onderwaterwonderen van de Atlantische Oceaan zult ontdekken tijdens een onvergetelijke duikreis.

Ontdek de Duiklocaties van Sao Tomé en Principe

Sao Tomé en Principe herbergt een schat aan duiklocaties die geschikt zijn voor duikers van alle niveaus. Een van de meest populaire bestemmingen is het eiland Principe, waar duikers kunnen genieten van een ongerepte onderwaterwereld met kleurrijke koraalriffen, fascinerende grotten en een overvloed aan zeeleven, waaronder barracuda's, murenen en rifhaaien.

Op het eiland Sao Tomé kunnen duikers spectaculaire wrakduiken maken en de overblijfselen verkennen van oude scheepswrakken die verspreid liggen langs de kustlijn. Deze wrakken bieden een uniek onderwaterlandschap en trekken een divers scala aan zeedieren aan, waardoor ze een populaire attractie zijn voor avontuurlijke duikers.

Duiken in Sao Tomé en Principe: Een Onderwaterparadijs

Duiken in Sao Tomé en Principe is een waar onderwaterparadijs, met warme watertemperaturen, uitstekend zicht en een overvloed aan mariene leven. Met een gemiddelde watertemperatuur tussen 24°C en 28°C gedurende het hele jaar, bieden de wateren van Sao Tomé en Principe een ideale omgeving voor duiken. Bovendien zorgt het kristalheldere water voor een adembenemend zicht, waardoor duikers de prachtige onderwaterlandschappen in al hun glorie kunnen bewonderen.

Sao Tomé en Principe biedt ook een unieke kans om te duiken in een ongerepte omgeving, ver weg van de drukte van het vasteland. Met zijn afgelegen ligging en beperkte toerisme kunnen duikers genieten van een rustige en serene duikervaring, omringd door de natuurlijke schoonheid van de eilanden.

Milieubewust Duiken in Sao Tomé en Principe

Het behoud van de unieke biodiversiteit van Sao Tomé en Principe staat centraal in de duikindustrie van de eilanden. Lokale duikcentra en organisaties zetten zich actief in voor milieubewuste initiatieven en moedigen duikers aan om zich bewust te zijn van hun impact op het fragiele ecosysteem van de eilanden.

Door duikuitrusting van hoge kwaliteit te gebruiken en de richtlijnen voor duurzaam duiken te volgen, kunnen duikers genieten van de prachtige onderwaterlandschappen van Sao Tomé en Principe zonder schade aan te richten aan het milieu. Het respecteren van de natuurlijke habitat van zeedieren en het vermijden van schadelijke praktijken zijn essentieel om de schoonheid van Sao Tomé en Principe te behouden voor toekomstige generaties.

Het Plannen van je Duikreis naar Sao Tomé en Principe

Voordat je je duikavontuur in Sao Tomé en Principe begint, is het belangrijk om je reis goed te plannen. Het vinden van een gerenommeerd duikcentrum dat voldoet aan internationale veiligheidsnormen en beschikt over ervaren instructeurs is van cruciaal belang voor een veilige en plezierige duikervaring.

Daarnaast is het raadzaam om je duikuitrusting van tevoren te controleren en te onderhouden om ervoor te zorgen dat alles in optimale staat verkeert. Het meenemen van essentiële items zoals zonnebrandcrème, een duiklogboek en een onderwatercamera kan je duikavontuur nog memorabeler maken.

Ontdek de Magie van Sao Tomé en Principe

Met zijn adembenemende duiklocaties, warme wateren en diverse zeeleven, is Sao Tomé en Principe een droombestemming voor duikliefhebbers over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar spannende ontmoetingen met zeedieren, prachtige koraalriffen wilt verkennen of gewoon wilt genieten van de rust en sereniteit van de onderwaterwereld, Sao Tomé en Principe heeft voor elk wat wils.

Dus pak je duikuitrusting in, bereid je voor op een onvergetelijk avontuur en ontdek de magie van de onderwaterwereld van Sao Tomé en Principe tijdens een duikreis naar deze betoverende eilanden.


De republiek Sao Tome en Principe ligt ca. 300 km uit de West Afrikaanse kust ten hoogte van Gabon. De republiek bestaat uit de twee belangrijkste eilanden, Sao Tome en Principe, welke worden omringd door acht kleinere eilanden. Zes eilanden zijn bewoond. Het totaal aantal inwoners bedraagt ca. 150.000. Deze voormalige kolonie van Portugal diende ooit als tussenstation voor de slavenhandel en is sinds 1975 onafhankelijk.Het adembenemende landschap met bergstromen en watervallen, witte en zwarte zandstranden, steile kliffen, tropisch bos vol met exotische vogels, uitgestrekte koffie- en cacaoplantages en mooie koloniale huizen bieden een prachtige afwisseling. Daarnaast is het een paradijs voor duikers. De eilanden bezitten een rijke cultuur en de gemixte bevolking is prettig in de omgang.Sao Tome en Principe

Een droombestemming voor de natuurliefhebber en duiker in de Golf van Guinee.

Algemeen

Prachtige landschappen met stromen en watervallen, witte en zwarte zandstranden, steile kliffen, tropisch bos vol met exotische vogels en uitgebreide cacaoplantages met mooie koloniale huizen.

Deze voormalige Portugese kolonie was tot de 15e eeuw onbewoond en is sinds 1975 onafhankelijk als de Democratische Republiek Sao Tome en Principe. Het bestaat uit twee grote vulkanische eilanden, omringd door acht kleine eilandjes, waarvan 6 zijn bewoond. Met een totale oppervlakte van 1001 vierkante kilometer en een bevolking van 150.000 inwoners, vormt Sao Tome en Principe het kleinste land van Afrika na de Seychellen.Ooit was het de basis van een bloeiende koffie- en cacao plantages cultuur en diende het verzamelplaats voor de Trans-Atlantische slavenhandel.

De interessante vulkanische geologie van het eiland, evenals de rijke flora en fauna trekken vele reizigers, wetenschappers en natuurliefhebbers. De eilanden hebben hoge aantallen endemische soorten. Gezien de omvang van de eilanden zijn ze vergelijkbaar met andere eiland centra, zoals de Galapagos en de Hawaiiaanse archipel. De eilanden hebben beschermde gebieden, zoals het Obo National Park met onder meer de primaire regenwouden vol met exotische vogels en weelderige vegetatie. Er zijn meer dan 700 soorten inheemse planten waaronder 100 unieke orchideeenbloemen en 143 vogelsoorten, waarvan vele alleen op deze eilanden voorkomen.

Ligging en oppervlakte

Sao Tome en Principe ligt op ca. 300 km uit de westkust van Afrika ter hoogte van Gabon. De oppervlakte van Sao Tome is 854 km2. Principe is een stuk kleiner met een oppervlakte van slechts 136 km2.

Klimaat

De eilanden zijn gezegend met een tropisch klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur bedraagt 30 graden celsius in de maanden oktober t/m mei tot 28 graden celsius in de maanden juni t/m september. De nachttemperatuur bedraagt respectievelijk 23 en 21 graden celsius. De meeste neerslag valt in de periode oktober t/m mei.

Activiteiten

U kunt Sao Tome en Principe het hele jaar door bezoeken. Afhankelijk van uw interesses. Voor vogelaars is de beste tijd van december t/m januari, als de de vogels zich in volle tooi voorbereiden op het broedseizoen. Wandelaars kunnen het beste tijdens het droge seizoen van juni t/m september de eilanden bezoeken. Van november tot februari nestelen zich de zeeschildpadden op het strand en van august tot oktober passeren de walvissen en dolfijnen de noordkust. Duiken kunt u praktisch het hele jaar door. De periode maart t/m half mei wordt afgeraden, doordat de rivieren dan te veel slib naar de zee voeren, waardoor het zicht te veel wordt belemmerd.

Hoofdstad

Sao Tome

Taal

Portugees

Munteenheid

Santomese dobra

Tijdsverschil

In de zomer is het een uur eerder op Sao Tome en Principe. In de winter is dit 2 uur.

Voltage

Het voltage op de eilanden is 220/240V. U heeft geen wereldstekker nodig.

Vaccinaties

Voor reizen naar Sao Tome en Principe worden vaccinaties geadviseerd. Laat u informeren door een vaccinatiebureau of uw huisarts over welke vaccinaties voor u van toepassing kunnen zijn.

Reisdocumenten

Voor Sao Tome en Principe heeft u een visum nodig die u van te voren in Nederland dient te regelen. Verder dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkeer naar Nederland. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste reisdocumenten voor uw reis te hebben.Sao Tome (5 Aanbiedingen)
Miramar
****

Sao Tome en Principe - Sao Tome - Ilheu das Rolas
Het Miramar Hotel is gelegen in de hoofdstad Sao Tome. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zwembad, een tuin en een terras met zonnebedden. Het strand ligt op ca...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Pestana SaoTome
*****

Sao Tome en Principe - Sao Tome - Ilheu das Rolas
Het Pestana Sao Tome is het enige 5 sterren hotel in Sao Tome en Principe. Het heeft alle comfort die u zoekt in een hotelen biedt verschillende toers aan, zoals vissen, ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Club Santana Beach en Resort
****

Sao Tome en Principe - Sao Tome - Ilheu das Rolas
Het resort heeft 31 bungalows, allen met uitzicht op zee, en ligt op een luxe, groen landgoed in Santana, Cantagalo, 15 km buiten de stad Sao Tome. Het wordt omringd do...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma