Sao Tome en Principe

Sao Tome en Principe

De republiek Sao Tome en Principe ligt ca. 300 km uit de West Afrikaanse kust ten hoogte van Gabon. De republiek bestaat uit de twee belangrijkste eilanden, Sao Tome en Principe, welke worden omringd door acht kleinere eilanden. Zes eilanden zijn bewoond. Het totaal aantal inwoners bedraagt ca. 150.000. Deze voormalige kolonie van Portugal diende ooit als tussenstation voor de slavenhandel en is sinds 1975 onafhankelijk.Het adembenemende landschap met bergstromen en watervallen, witte en zwarte zandstranden, steile kliffen, tropisch bos vol met exotische vogels, uitgestrekte koffie- en cacaoplantages en mooie koloniale huizen bieden een prachtige afwisseling. Daarnaast is het een paradijs voor duikers. De eilanden bezitten een rijke cultuur en de gemixte bevolking is prettig in de omgang.Sao Tome en Principe

Een droombestemming voor de natuurliefhebber en duiker in de Golf van Guinee.

Algemeen

Prachtige landschappen met stromen en watervallen, witte en zwarte zandstranden, steile kliffen, tropisch bos vol met exotische vogels en uitgebreide cacaoplantages met mooie koloniale huizen.

Deze voormalige Portugese kolonie was tot de 15e eeuw onbewoond en is sinds 1975 onafhankelijk als de Democratische Republiek Sao Tome en Principe. Het bestaat uit twee grote vulkanische eilanden, omringd door acht kleine eilandjes, waarvan 6 zijn bewoond. Met een totale oppervlakte van 1001 vierkante kilometer en een bevolking van 150.000 inwoners, vormt Sao Tome en Principe het kleinste land van Afrika na de Seychellen.Ooit was het de basis van een bloeiende koffie- en cacao plantages cultuur en diende het verzamelplaats voor de Trans-Atlantische slavenhandel.

De interessante vulkanische geologie van het eiland, evenals de rijke flora en fauna trekken vele reizigers, wetenschappers en natuurliefhebbers. De eilanden hebben hoge aantallen endemische soorten. Gezien de omvang van de eilanden zijn ze vergelijkbaar met andere eiland centra, zoals de Galapagos en de Hawaiiaanse archipel. De eilanden hebben beschermde gebieden, zoals het Obo National Park met onder meer de primaire regenwouden vol met exotische vogels en weelderige vegetatie. Er zijn meer dan 700 soorten inheemse planten waaronder 100 unieke orchideeenbloemen en 143 vogelsoorten, waarvan vele alleen op deze eilanden voorkomen.

Ligging en oppervlakte

Sao Tome en Principe ligt op ca. 300 km uit de westkust van Afrika ter hoogte van Gabon. De oppervlakte van Sao Tome is 854 km2. Principe is een stuk kleiner met een oppervlakte van slechts 136 km2.

Klimaat

De eilanden zijn gezegend met een tropisch klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur bedraagt 30 graden celsius in de maanden oktober t/m mei tot 28 graden celsius in de maanden juni t/m september. De nachttemperatuur bedraagt respectievelijk 23 en 21 graden celsius. De meeste neerslag valt in de periode oktober t/m mei.

Activiteiten

U kunt Sao Tome en Principe het hele jaar door bezoeken. Afhankelijk van uw interesses. Voor vogelaars is de beste tijd van december t/m januari, als de de vogels zich in volle tooi voorbereiden op het broedseizoen. Wandelaars kunnen het beste tijdens het droge seizoen van juni t/m september de eilanden bezoeken. Van november tot februari nestelen zich de zeeschildpadden op het strand en van august tot oktober passeren de walvissen en dolfijnen de noordkust. Duiken kunt u praktisch het hele jaar door. De periode maart t/m half mei wordt afgeraden, doordat de rivieren dan te veel slib naar de zee voeren, waardoor het zicht te veel wordt belemmerd.

Hoofdstad

Sao Tome

Taal

Portugees

Munteenheid

Santomese dobra

Tijdsverschil

In de zomer is het een uur eerder op Sao Tome en Principe. In de winter is dit 2 uur.

Voltage

Het voltage op de eilanden is 220/240V. U heeft geen wereldstekker nodig.

Vaccinaties

Voor reizen naar Sao Tome en Principe worden vaccinaties geadviseerd. Laat u informeren door een vaccinatiebureau of uw huisarts over welke vaccinaties voor u van toepassing kunnen zijn.

Reisdocumenten

Voor Sao Tome en Principe heeft u een visum nodig die u van te voren in Nederland dient te regelen. Verder dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkeer naar Nederland. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste reisdocumenten voor uw reis te hebben.Sao Tome (5 Aanbiedingen)
Miramar
****

Sao Tome en Principe - Sao Tome - Ilheu das Rolas
Het Miramar Hotel is gelegen in de hoofdstad Sao Tome. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zwembad, een tuin en een terras met zonnebedden. Het strand ligt op ca...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Pestana SaoTome
*****

Sao Tome en Principe - Sao Tome - Ilheu das Rolas
Het Pestana Sao Tome is het enige 5 sterren hotel in Sao Tome en Principe. Het heeft alle comfort die u zoekt in een hotelen biedt verschillende toers aan, zoals vissen, ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Club Santana Beach en Resort
****

Sao Tome en Principe - Sao Tome - Ilheu das Rolas
Het resort heeft 31 bungalows, allen met uitzicht op zee, en ligt op een luxe, groen landgoed in Santana, Cantagalo, 15 km buiten de stad Sao Tome. Het wordt omringd do...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma