Malediven

Malediven

Duikreizen in de Malediven: Een Paradijs voor Onderwateravonturiers

Welkom bij onze uitgebreide gids over duikreizen in de Malediven, waar we je meenemen op een virtuele reis naar een van 's werelds meest spectaculaire duikbestemmingen. Van adembenemende koraalriffen tot diverse mariene fauna, we verkennen de onderwaterpracht, top duiklocaties en geven praktische tips voor een onvergetelijke duikervaring.

De Onderwaterpracht van de Malediven
De Malediven, een archipel van 26 atollen verspreid over de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan, staan wereldwijd bekend om hun ongerepte koraalriffen en diverse zeeleven. Duikers worden betoverd door ontmoetingen met kleurrijke vissen, sierlijke zeeschildpadden, majestueuze haaien en zelfs de zeldzame walvishaai. Met kristalhelder water genieten duikers van een schouwspel van kleurrijke koralen en unieke zeebewoners.

Top Duiklocaties in de Malediven

Ari Atol
Dit atol staat bekend om zijn ongerepte koraalriffen en is een hotspot voor ontmoetingen met walvishaaien. Verken adembenemende wandelingen langs steile wanden en grotten vol zeeleven.

Noord-Malé Atol
Een favoriete bestemming voor duikers van alle niveaus, met bruisend onderwaterleven en indrukwekkende koraaltuinen.

Zuid-Malé Atol
Ideaal voor zowel beginners als ervaren duikers, met onderwatergrotten, kleurrijke koraaltuinen en frequente ontmoetingen met rifhaaien.

Baa Atol
Beroemd om zijn UNESCO-biosfeerreservaat, biedt Baa Atol een unieke duikervaring met migrerende mantaroggen, hamerhaaien en talloze tropische vissen.

Duikcruises in de Malediven

Ontdek de diverse duiklocaties van de Malediven door deel te nemen aan een duikcruise. Ervaar exclusieve duikavonturen naar afgelegen atollen en geniet van luxe accommodaties en gastronomische maaltijden terwijl je de zon ziet ondergaan in de oceaan.

Beste Tijd voor Duikreizen in de Malediven
Plan je duikreis tussen november en maart voor de beste ervaring, wanneer het zicht onder water optimaal is en de zeecondities zorgen voor aangename duikomstandigheden.

Praktische Tips voor Duikreizen in de Malediven
Zorg voor de juiste duikcertificering voordat je vertrekt.
Overweeg om je eigen duikuitrusting mee te nemen.
Houd je aan de duikregels en respecteer het milieu door duurzame praktijken te volgen.
Vluchten & Accommodaties
Geniet van lijndienstvluchten met luxueuze airlines zoals Emirates vanaf Amsterdam of Dusseldorf naar de Malediven. Ontdek de verschillende resorts op afgelegen eilanden en geniet van een onvergetelijk verblijf omringd door parelwitte stranden en azuurblauwe lagunes.

Algemene Informatie over de Malediven
Ontdek de unieke cultuur, bevolking en klimaat van de Malediven, en maak kennis met de prachtige hoofdstad Male. Leer over het tropische klimaat, reisdocumenten, gezondheidsvoorschriften en meer om je reis optimaal voor te bereiden.

Duikinformatie en Belangrijke Voorschriften
Leer over de rijke onderwaterwereld van de Malediven en essentiële voorschriften voor duiken, inclusief het gebruik van duikcomputers, reddingsvesten en verplichte verzekeringen.

Conclusie
Duikreizen in de Malediven beloven een onvergetelijke onderwaterervaring te zijn, waar je wordt betoverd door de schoonheid van koraalriffen en de diversiteit van zeeleven. Plan je duikavontuur naar dit paradijs en ontdek de magie van de diepblauwe wateren van de Malediven.Duikreizen in de Malediven: Een Paradijs voor Onderwateravonturiers

De Malediven, een archipel van 26 atollen verspreid over de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan, staat wereldwijd bekend als een duikparadijs. Met zijn ongerepte koraalriffen, diverse mariene fauna en kristalhelder water trekt deze exotische bestemming duikliefhebbers van over de hele wereld aan. In deze uitgebreide gids nemen we je mee op een virtuele reis naar de Malediven, waar we de adembenemende onderwaterwereld, duiklocaties en praktische tips voor duikreizen verkennen.

De Onderwaterpracht van de Malediven

De Malediven herbergt enkele van 's werelds meest spectaculaire koraalriffen, die een thuis bieden aan een ongelooflijke diversiteit aan zeeleven. Duikers kunnen zich verheugen op ontmoetingen met scholen kleurrijke vissen, sierlijke zeeschildpadden, majestueuze haaien, en zelfs de zeldzame walvishaai. De kristalheldere wateren van de Malediven zorgen voor uitstekend zicht, waardoor duikers kunnen genieten van het schouwspel van kleurrijke koralen en unieke zeebewoners.

Top Duiklocaties in de Malediven

Ari Atol: Dit atol staat bekend om zijn ongerepte koraalriffen en is een hotspot voor ontmoetingen met walvishaaien. Duikers kunnen hier genieten van adembenemende wandelingen langs de steile wanden en het verkennen van grotten vol met zeeleven.

Noord-Malé Atol: Met zijn bruisende onderwaterleven en diverse duikplekken is het Noord-Malé Atol een favoriete bestemming voor duikers van alle niveaus. Hier kunnen duikers genieten van zachte koraaltuinen en indrukwekkende overhangen.

Zuid-Malé Atol: Dit atol is ideaal voor zowel beginnende als ervaren duikers. Onderwatergrotten, kleurrijke koraaltuinen en het frequente voorkomen van rifhaaien maken deze locatie tot een must-visit voor duikliefhebbers.

Baa Atol: Beroemd om zijn UNESCO-biosfeerreservaat, biedt Baa Atol een unieke duikervaring. Duikers kunnen hier migrerende mantaroggen, hamerhaaien en talloze tropische vissen bewonderen.

Duikcruises in de Malediven

Een van de beste manieren om de diverse duiklocaties van de Malediven te verkennen, is door deel te nemen aan een duikcruise. Deze cruises nemen je mee naar afgelegen atollen en onontdekte duikplekken, waardoor je een exclusieve duikervaring hebt. Tijdens een duikcruise geniet je niet alleen van dagelijkse duikavonturen, maar ook van luxe accommodaties, gastronomische maaltijden en de mogelijkheid om te ontspannen op dek terwijl je de zon ziet ondergaan in de oceaan.

Beste Tijd voor Duikreizen in de Malediven

De Malediven genieten het hele jaar door van warme temperaturen en een tropisch klimaat, waardoor het een uitstekende duikbestemming is. Echter, voor de beste duikervaring wordt de periode van november tot maart over het algemeen beschouwd als het hoogseizoen. Tijdens deze maanden is het zicht onder water optimaal en zijn de zeecondities over het algemeen rustig, wat zorgt voor aangename duikomstandigheden.

Praktische Tips voor Duikreizen in de Malediven

Duikcertificering: Zorg ervoor dat je over de juiste duikcertificering beschikt voordat je naar de Malediven reist. Veel duiklocaties vereisen een Open Water Diver-certificaat, maar er zijn ook mogelijkheden voor beginners om hun duikvaardigheden te verbeteren.

Duikuitrusting: Hoewel veel duikresorts en cruises duikuitrusting kunnen verstrekken, is het raadzaam om je eigen uitrusting mee te nemen als je een ervaren duiker bent. Controleer vooraf of je uitrusting in goede staat verkeert.

Gezondheid en Veiligheid: Zorg ervoor dat je in goede gezondheid verkeert voordat je gaat duiken. Raadpleeg een arts als je twijfels hebt over je fysieke conditie. Houd je aan de duikregels en -procedures om de veiligheid te waarborgen.

Respect voor het Milieu: De Malediven staan bekend om hun kwetsbare mariene ecosystemen. Duikers worden aangemoedigd om duurzame praktijken te volgen, zoals het vermijden van het aanraken van koraal en het respecteren van de lokale flora en fauna.

Conclusie

Duikreizen in de Malediven beloven een onvergetelijke onderwaterervaring te zijn. Met zijn adembenemende koraalriffen, diverse zeeleven en indrukwekkende duiklocaties is deze exotische bestemming een paradijs voor duikliefhebbers. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint aan je duikavontuur, de Malediven bieden voor elk wat wils. Plan je duikreis naar de Malediven en ontdek de magie van de diepblauwe wateren en de overvloedige onderwaterwereld van deze tropische oase.

Een land van atollen met meer zee dan land, bestaande uit zo"n 2000 met palmen en tropisch struikgewas begroeide droomeilandjes, omgeven door spierwitte zandstranden, azuurblauwe lagunes en diepblauwe buitenriffen. Rond de koraalriffen wemelt het letterlijk van de vis. Een paradijs voor duikers, rustzoekers en zonaanbidders. Je waant je aan het einde van de wereld en hebt het gevoel iets heel bijzonders mee te maken.Vluchten & Hotels

Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam of Dusseldorf. In de meeste gevallen betreft dit vluchten met de award-winning luxueuze en comfortabele airline Emirates. Prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn, net als de accommodaties, onder voorbehoud van beschikbaarheid.Algemeen

De Malediven bestaan uit meer dan 2000 koraaleilandjes. Ze liggen in de Indische Oceaan, ongeveer 750 km. ten zuid-westen van Sri Lanka. Verspreid over ongeveer 100.000 vierkante kilometer, liggen de eilanden zowel op het noordelijk als het zuidelijk halfrond. Elk eiland wordt omgeven door een rif dat een ondiepe lagune omringd. Honderden van deze eilanden samen vormen met andere koraalbanken een atol. Slechts 202 eilanden zijn bewoond en de meesten liggen in het Noord en Zuid Male Atol en in het Ari Atol. In 1965 werd het eilandenstaatje onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, en drie jaar later werd het een republiek. Onder bedrijging van Sri Lankaanse Tamilhuurlingen werd het regime al snel militairistisch en streng. Sinds de jaren negentig is er sprake van een geleidelijke democratisering en modernisering. Het toerisme heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste inkomstenbronnen. Hierdoor is de infrastructuur aanzienlijk verbeterd. Op de eilanden is er geen vervoer aanwezig omdat alles op loopafstand is, tussen de eilanden varen traditionele vissersboten. Toeristen worden vanaf het vliegveld met een boot, helikopter of watervliegtuig naar de verschillende eilanden gebracht. Op de Malediven groeien exotische planten, zoals kokospalm, bananenplanten, bamboe, fiscus en hibiscus. De eilanden van de Malediven worden omringd door parelwitte stranden en langs de kusten, in zoutzoete wateren groeien mangrove-gewassen.

Bevolking

De Malediven hebben ongeveer 400.000 inwoners, die verspreid wonen over ongeveer 200 eilanden. De Malediven zijn van gemengd ras, u treft er Arabische, Indiase en Negroide bewoners aan. Er is vrijheid van godsdienst maar de Islam is de officiele staatsgoddienst.

Male

De hoofdstad van de Malediven, Male bevindt zich op het gelijknamige eiland dicht bij het vliegveld. Het is geen spectaculaire stad, maar wel uniek. Het eiland heeft een grootte van 2 vierkante km. Door het ruimtegebrek is het volgebouwd en willen ze uitwijken naar andere eilanden. Zo kan de druk op het eiland Male worden gereduceerd.

Klimaat

Met een tropisch klimaat is het op de Malediven tussen te 25 en 30 graden, en vochtig. Doordat het altijd een beetje waait is het goed uit te houden. "s Nachts koelt het 2 tot 5 graden af en een zuid westelijke moesson brengt van mei tot augustus meer wind en regen. Maar ook in deze periode is het meestal mooi weer. De noord oostelijke moesson, van november tot maart, zorgt voor stabiel weer. Dit betekent veel zon en weinig wind. Dit is tevens het hoogseizoen en de beste periode om het land te bezoeken.

Reisdocumenten

Een paspoort is verplicht en deze dient nog 6 maanden na terugkomst geldig te zijn. Een visum dient ter plaatse te worden verkregen (stempel in het paspoort), deze is gratis en maximaal 30 dagen geldig. Daarnaast zijn er nog grensformaliteiten: er mogen geen stukjes koraal, schelpen of sieraden waarin dit materiaal is verwerkt worden uitgevoerd. Alcoholische dranken mogen niet worden ingevoerd.

Gezondheid

Vaccinaties en malaria pillen zijn niet verplicht, maar worden wel aanbevolen (DTP en Tyfus). Voor actuele informatie kunt u het beste de GGD raadplegen. Op de toeristische eilanden is meestal een Engels sprekende arts aanwezig. De enige Apotheek bevindt zich op Male en daarom is et verstandig om voldoende medicijnen mee te nemen. Verder mag een EHBO-pakketje met zonnebrandcreme net hoge factor en anti-muggenspray niet ontbreken. Ook een muskietennet is niet onverstandig.

Eten en drinken

In de hoofdstad zijn theehuizen een populaire ontmoetingsplek. U kunt hier kleine gerechtjes bestellen, met voornamelijk veel vis en kokos. Als drank wordt natuurlijk thee geschonken. Vanwege hun geloof drinken de inwoners geen alcoholistische dranken, deze zijn overigens op het resort wel te koop maar vaak tegen hoge prijzen. Vis en rijst zijn de belangrijkste ingredienten van de binnenlandse keuken, vlees wordt minder vaak gegeten.

Drinkwater

De eilanden die wij aanbieden hebben door een ontzilting installatie zoet water uit de kraan. Het kan wel eens voorkomen dat de stroom uitvalt, dan zal het water brak zijn. De stroomuitval duurt nooit lang. Het water uit de kraan is uitstekend drinkbaar, maar als u wilt kunt u altijd mineraalwater kopen. Dit is vrij prijzig omdat het van ver moet komen.

Geldzaken

De nationale munt van de Malediven is de Maledivische Rufiya. Op de toeristische eilanden worden de prijzen echter eigenlijk altijd in Amerikaanse dollars (USD) aangegeven. In de hotels waar u verblijft is het goed mogelijk om met een creditcard te betalen. Als u geld cash wilt opnemen moet u dit echter bij een bank in de hoofdstad Male doen. De banken/wisselkantoren in Male zijn dagelijks open van 8.00 tot 13.30 uur (op vrijdag zijn ze gesloten).

Tijd

Op de Malediven is het 4 uur later als het bij ons winter is en 3 uur later als het bij ons zomer is.

Taal

De voertaal op de Malediven is Dhivehi, maar er wordt ook gewoon Engels gesproken.

Vervoer

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat, doordat het de noodzaak is om boten te gebruiken voor al het vervoer het nodig kan zijn dat diverse "boodschappen" worden gecombineerd. Het is dus mogelijk dat u enige tijd moet wachten omdat er bijv. nog een vlucht binnenkomt en deze passagiers ook mee moeten op de boot. Ook op de terugreis dienen verschillende dingen gecombineerd te worden en kan het dus zijn dat u wat extra tijd moet doorbrengen op Male. Maak daar het beste van en neem uit voorzorg een extra blikje/flesje drinken mee in uw handbagage.

Vliegtransfers

Veel van de transfers op de Malediven worden per vliegtuig uitgevoerd. Mocht het zo zijn dat u op uw intercontinentale vlucht extra bagage mee mag nemen, geldt dit nooit voor de binnenlandse vlucht. Men rekent hiervoor USD 3, - (onder voorbehoud) boven de 20 kg. inclusief handbagage. Wij hebben hierop geen invloed.

Fooien

Om het kamermeisje zo af en toe een paar dollar toe te stoppen is geen slecht idee, en dit geldt ook voor uw eigen ober. Doe dit vooraf, dan bent u verzekerd van een goede service. Laat u bij vertrek bijv. een T-shirt of een goedkope klamboe achter, geef die dan met een briefje aan het kamermeisje. Dan kan zij bewijzen dat het gekregen heeft en niet gestolen.

Overige informatie

Het is verboden om topless of geheel naakt te zonnen. Er wordt regelmatig gecontroleerd en er wordt dan ook een hoge boete voor uitgeschreven. Als U Male of een native eiland bezoekt is een short en T-shirt voor heren voldoende. Voor vrouwen is dit een T-shirt of blouse met een rok, short of broek die minimaal de dijen bedekt. Doorschijnende kleding mag nooit.

Electriciteit

De electrische spanning is ca. 220-240 volt en 50 Herz, opgewekt door generatoren en dus niet erg stabiel. U heeft geen adaptor nodig. Een kleine zaklamp voor als de stroom uitvalt en een verlengsnoer met meervoudige contactdoos zijn handig.

De eilanden

Er zijn ca. 100 resorts en er worden er steeds meer geopend. Elk resort is een apart, onbewoond eiland. U loopt meestal binnen 15 tot 45 minuten om een eiland heen. De witte stranden zijn vrij van vervuiling en de vegetatie bestaat ui palm- en andere bomen en struiken. Deze laatste zijn goed tegen het klimaat bestand en gaan de hoogte van de palmbomen niet te boven.

Algemene waarschuwing

Ook aan de Malediven gaat de moderne tijd niet voorbij, dit houdt in dat langzaam maar zeker een soort criminaliteit haar intrede doet. Doordat de eilanden zo klein zijn en u naar een paar dagen iedereen kent, ontstaat er een vertrouwen sfeer. Dit maakt dat toeristen betrekkelijk zorgeloos worden. Als u dan een raam of een kamerdeur open laat staan, omdat u even naar het restaurant of een bar gaat, dan hebben criminelen alle tijd om spullen weg te nemen. Gebeurd dit vrij kort voor vertrek dan heeft u nauwelijks tot geen mogelijkheid om de politie erbij te halen. De criminaliteit komt weinig voor maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Duikinformatie

De Malediven hebben een onderwaterwereld die haar weerga nauwelijks kent. Er zijn niet alleen gevarieerde en fraaie koraalriffen, maar er is een visrijkdom die u gezien moet hebben om erin te kunnen geloven. Niet alleen de aantallen vissen zijn enorm, ook de soortenrijkdom. U kunt er een zeer uitgebreid scala bont gekleurde koraalvissen verwachten, maar ook regelmatig grote vis. U vindt er snappers, pufferfish, adelaarsroggen, trompetvissen, clownsvissen, papegaaivissen, sweetlips, eenhoorntjes, doktersvissen, stingrays en ga zo maar door. Het mooie weer zorgt het hele jaar door voor perfect duikwater. Het droge seizoen heeft voordeel dat het zicht enorm goed is, soms tot 50 meter. Hoewel in het regenseisoen het zicht enigszins verslechtert, is het duiken zeker zo spectaculair. U treft dan vrijwel zeker manta"s aan en ook de walvishaai is een veel geziene gast in deze periode. Naast de bootduiken hebben de eilanden ook allemaal een kleurrijk huisrif waarop gedoken kan worden.

Belangrijke voorschriften duiken

Vrijwel alle duikscholen in de Malediven stellen tegenwoordig een duikcomputer voor elke duiker verplicht. Heeft u er geen bij u, dan bent u verplicht er een te huren. Het is een gegeven dat de huurprijzen vrij hoog liggen en u moet met ca USD 10, - per dag zeker rekenen. Het is dus al snel voordeliger om bijv. een eenvoudige computer zelf in Nederland aan te schaffen, bijv. de Suunto Companion of iets gelijkwaardigs. Ook eisen de meeste duikscholen tegenwoordig het gebruik van een stabilizing jacket en accepteren geen ouderwetse reddingvesten of 'slabbetjes' meer en stelt men een octopus aan de automaat verplicht. Het lijkt allemaal een beetje overdreven, maar vergeet niet dat de duikscholen jaarlijks met vele duikers geconfronteerd worden en helaas dus ook met de ongelukken. Alles wat met de apparatuur dan voorkomen kan worden is veiliger voor alle betrokkenen. Weet ook dat we op dergelijke voorschriften geen invloed hebben en dat er in veiligheidsopzicht altijd tussentijdse wijzigingen/aanvullingen kunnen optreden.

Duikbagage

Gebrevetteerden: Alle duikscholen hebben alle apparatuur te huur, maar het is natuurlijk voordeliger om uw eigen spullen mee te nemen. Neem uw complete uitrusting, behalve fles en lood mee. Een dik pak is op de Malediven echt veel te warm. Een dun tropenpakje of surfsteamer of lycra sui etc. zijn ook voldoende. De watertemperatuur ligt tussen 28 en 30 graden. Soms zijn er ook onderwatercamera"s te huur. Dit is duur en niet te garanderen - huur die bijv. vooraf in Nederland. Doe uw camera, films en opladers in de handbagage. Beginners die een PADI Open Water Diver Cursus doen krijgen alle nodige apparatuur in bruikleen. U betaalt extra voor het huren van apparatuur bij vervolgduiken.

Test- en decoduiken, computerverzekering

U moet vrijwel altijd een testduik maken om aan te tonen dat u voldoende goed en zelfstandig kunt duiken, geheel onafhankelijk van uw brevet. Ze gebeuren vrijwel altijd per boot omdat het anders slecht voor de duikschool te plannen is. Decoduiken zijn verboden (max. diepte 30m) en er wordt van u verwacht dat u met nog 40 bar in uw fles bovenkomt. Een computer is verplicht voor elke duiker, evenals een octopus en een reddingvest met inflator. Er is een verplichte DAN-verzekering af te sluiten van USD 10, - per persoon.

Liveaboards

Op geen enkele andere manier kunt u zoveel duiken maken in relatief korte tijd. Vrijwel alle live aboards bieden 2-3 duiken per dag aan. Omdat u zich helemaal op het duiken kunt concentreren en er verder niets van u verwacht wordt dan dat u slaapt, eet en duikt, is dat ook haalbaar. De bemanning van de boten vaart altijd naar het goede weer en goede duikplekken. Ze hebben wel een route, maar kunnen daar van af wijken.Duikresorts (29 Aanbiedingen)
Fout Filitheyo Island Resort
*****

Malediven - Duikresorts - Diva Duiken
Het Filitheyo Island Resort met een prachtig onderwaterleven en met overal om u heen de zee, met zoveel kleuren blauw dat ze u zullen verbazen. Palmbomen die in de zeewin...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Helengeli Island Resort
***

Malediven - Duikresorts - Diva Duiken
Dit bekende duikeiland in de Malediven gerenoveerd en opnieuw geopend in oktober 2004. Het is een onbedorven paradijs met alle voorzieningen die ervoor zorgen dat u zich ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Kuredu Island Resort
****

Malediven - Duikresorts - Diva Duiken
Het Kuredu Island Resort is een luxe 4 * resort gelegen op Kuredu, een van de grootste eilanden van de Malediven. Gelegen in het Lhaviyani Atol, staat het eiland bekend o...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Northern Male (1 Aanbieding)
Summer Island Village
***

Malediven - Northern Male - Northern Male
Summer Island Village is een eenvoudig maar puur eiland. Het is het hotel met de beste prijs/kwaliteit verhouding. De prachtige stranden, adembenemende onderwaterwereld e...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Ari Atoll (2 Aanbiedingen)
Sun Island Resort enen Spa
****

Malediven - Ari Atoll - Ari Atol
Sun Island is een groot en luxe hotel van de Villa Hotelketen. De faciliteiten, bars en culinaire mogelijkheden zijn eindeloos en zullen zorgen voor een echte droomvakant...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Holiday Island Resort en Spa
****

Malediven - Ari Atoll - Ari Atol
Inclusief: Retourvlucht Dsseldorf - Male, met Emirates Transfer Male - Holiday Island per vliegtuig 8 dagen / 7 nachten ver...


  Liveaboards Malediven (6 Aanbiedingen)
  StingRay Liveaboard Malediven
  Malediven - Liveaboards Malediven - Atollenroute
  Aan boord van de Stingray duikt u 3 keer per dag op de mooiste plekken van de Malediven. De comfortabele boot beschikt over alle faciliteiten voor een onvergetelijke duik...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  MY Sheena
  *****

  Malediven - Liveaboards Malediven - Atollenroute
  9 dagen
  Deze fantastische live-aboard met de MY Sheena brengt u naar de beste duiklocaties in Noord- en Zuid-Nilandee-atol, Meemu-atol, Laamu-atol, en als alternatief naar de Fel...
  • Retourvluchten Dusseldorf - Male
  • Prachtige luchthaventransfers vanaf Male naar Filitheyo per helikopter inbegrepen in de prijs
  • 7 nachten in een gedeelde hut aan boord van MY Sheena
  • Volpension maaltijdverzorging aan boord inclusief drankjes, koffie, thee
  • Tot 3 duiken per dag
  • Gratis Nitrox (voor gecertificeerde duikers)

  MV Emperor Atoll Best of Maldives
  Malediven - Liveaboards Malediven - Atollenroute
  Ontdek de Malediven aan boord van de comfortable Emperor Atoll liveaboard. Met slechts een maximum van 12 duikers aan boord, laten de twee professionele duikgidsen u de m...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  Noord Ari Atol (1 Aanbieding)
  Nika Island Resort en Spa
  *****

  Malediven - Noord Ari Atol - Noord Ari Atol
  Het Nika Island Resort is het enige eiland in de Malediven waar u prive strand heeft bij elke villa. Het is de ideale plek voor complete ontspanning. Slechts 43 villas, ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  Combinatiereizen (2 Aanbiedingen)

  12 daagse combi Liveaboard Sheena en Filitheyo Resort
  *****

  Malediven - Combinatiereizen - Liveaboard enamp; Resort
  12 dagen
  Ontdek de duikstekken van de Zuidelijke Atollen en kom tot rust in het 5-sterren Filitheyo Resort.. Combinatiereis inclusief vluchten, verblijf, duiken en maaltijden Rond...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  15daagse combi Liveaboard Sheena enen Medhufushi Resort
  *****

  Malediven - Combinatiereizen - Liveaboard enamp; Resort
  Ontdek de duikstekken van de Zuidelijke Atollen en kom tot rust in het 5-sterren Medhufushi Resort.. Combinatiereis inclusief vluchten, verblijf, duiken en maaltijden ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  Baa Atol (4 Aanbiedingen)
  Hibaru Fishing Lodge incl duikpakket
  Malediven - Baa Atol - Royal Island
  De lodge is gelegen op een bewoond eiland en biedt hierdoor de mogelijkheid de exotische cultuur van de Malediven te ervarenDe lokale ambachten en muziek, de visserij en...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Hanifaru Transit Inn incl duikpakket
  Malediven - Baa Atol - Royal Island
  De Hanifaru Transit Inn is een klein pension, gelegen in het hart van Dharavandhoo Island. Hanifaru Transit Inn is toegewijd om een goedkope en uitstekende service te lev...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Blancura Hotel
  Malediven - Baa Atol - Royal Island
  Het Blancura is een modern hotel gelegen op Dharavandhoo in het Baa Atol. De naam is afgeleid uit het Spaans en betekent witheid. Blancura staat voor eenvoud, nauwkeurigh...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  NOORD ARI (1 Aanbieding)
  Nika Island Resort
  ****

  Malediven - NOORD ARI - NORTH ARI ATOL
  Populair eilandresort (260m x 115m) op het Ari-atol. Ideaal voor duikers en snorkelaars. Transfer met watervliegtuig ca. 25 minuten. ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  Noord Male Atoll (9 Aanbiedingen)
  Eriyadhu Island Resort
  ****

  Malediven - Noord Male Atoll - BANDOS
  Op het puntje van de noord Male Atol vindt u het schitterende en eenvoudige Eriyadhu Island Resort. Het resort wordt omringd door het azuurblauwe water van de lagune. Van...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Chaaya Island Dhonveli Beach enen Spa
  ****

  Malediven - Noord Male Atoll - BANDOS
  Letterlijk vertaald betekent Dhonveli 'hagelwit zand'. Chaaya Island Dhonveli Beach & Spa heeft een van de grootste zwembaden van het Noord-Male Atol. ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Veligandu Island Resort
  Malediven - Noord Male Atoll - BANDOS
  Hotel o.b.v. Volgens programma
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  Zuid Male Atol (3 Aanbiedingen)
  Olhuveli Beach enen Spa Resort Hotel
  ****

  Malediven - Zuid Male Atol - Biyadhoo
  Olhuveli Beach & Spa Resort is gelegen op een prachtig eiland in het Zuid-Male Atol. Dit eiland is de ideale locatie voor het ontdekken van de mooie onderwaterwereld....
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Holiday Inn Resort Kandooma Maldives
  ****

  Malediven - Zuid Male Atol - Biyadhoo
  Hotel o.b.v. Volgens programma
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Embudu Village
  ***

  Malediven - Zuid Male Atol - Biyadhoo
  Puur relaxen doe je bij Embudu Village. Niet voor niets noemen ze dit hotel het laatste paradijs op aarde. Met een van de beste riffen van de Malediven pal voor de deur, ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  Duikvakantie Malediven Mahe (1 Aanbieding)
  Ellaidhoo Maldives by Cinnamon
  Malediven - Duikvakantie Malediven Mahe - Duiken Mahe Maledieven
  Ellaidhoo Maldives by Cinnamon is een eilandparadijs op het Alifu Alifu Atol en biedt gezellige accommodatie met luxe voorzieningen. Het wordt omgeven door palmbomen en w...


   Duikvakantie Malediven Noord Male Atoll (2 Aanbiedingen)
   OBLU by Atmosphere at Helengeli
   Malediven - Duikvakantie Malediven Noord Male Atoll - Duiken Male Malediven
   Oblu by Atmosphere at Helengeli - All Inclusive ligt in het Noord-Malé-atol, op 50 minuten met de speedboot van de internationale luchthaven van Malé, en biedt een spac...

    Meeru Island Resort
    Malediven - Duikvakantie Malediven Noord Male Atoll - Duiken Male Malediven
    Meeru Island Resort & Spa beschikt over gratis WiFi en een buitenzwembad en biedt accommodatie op Meerufenfushi. Het resort beschikt over 2 zwembaden met zoet water o...


     Duikvakantie Malediven Zuid Male Atol (1 Aanbieding)
     Biyadhoo Island Resort
     Malediven - Duikvakantie Malediven Zuid Male Atol - Duiken Zuid Male Atol Malediven
     Biyadhoo Island Resort ligt temidden van het tropisch groen, beschikt over charmante accommodatie aan het strand en biedt diverse watersportmogelijkheden. Het wordt omrin...


      Duikvakantie Malediven (7 Aanbiedingen)

      MV Emperor Voyager Best of Maldives
      Malediven - Duikvakantie Malediven - Liveaboard Malediven
      9 dagen
      Geniet van een duikvakantie die u alles wat u maar kunt wensen van de mooiste duikplekken van Noord Male, Zuid Male en Ari Atoll. Deze route geeft u een marine mix van gr...
      • 9-daagse live-aboard duikreis met de MV Voyager Route Best of Maldives
      • Retourvluchten vanuit Dusseldorf - Male en v.v. per Emirates
      • Luchthavenbelasting en toeslagen
      • Transfers luchthaven Male - Liveaboard
      • 7 nachten verblijf op de MV Emperor Voyager in een gedeelde 2-persoons hut
      • 6 dagen duiken op de MV Emperor Voyager, tot 3 duiken per dag en 1 nachtduik
      • Verzorging op basis van volpension, inclusief onbeperkt drinkwater, koffie en thee


      MV Emperor Virgo
      Malediven - Duikvakantie Malediven - Liveaboard Malediven
      9 dagen
      Duik mee met deze schitterend ruime liveaboard boot op de prachtige Ari en Male Atollen.
      • 9-daagse live-aboard duikreis met de MV Virgo Route Best of Maldives
      • Retourvluchten vanuit Dusseldorf - Male en v.v. per Emirates
      • Luchthavenbelasting en toeslagen
      • Transfers luchthaven Male - Liveaboard
      • 7 nachten verblijf op de MV Emperor Virgo in een gedeelde 2-persoons hut
      • 6 dagen duiken op de MV Emperor Virgo, tot 3 duiken per dag en 1 nachtduik
      • Verzorging op basis van volpension, inclusief onbeperkt drinkwater, koffie en thee

      You and Me Resort
      Malediven - Duikvakantie Malediven - Liveaboard Malediven
      You & Me Malediven beschikt over een restaurant, een bar, een gemeenschappelijke lounge en een tuin in Raa Atoll. Dit 5-sterrenresort beschikt over een eigen strand, ...