Malta

Malta

Ontdek de Onderwaterjuweeltjes van de Middellandse Zee: Duikvakantie in Malta

Welkom in Malta, het verborgen paradijs voor duikliefhebbers! Gelegen in de glinsterende wateren van de Middellandse Zee, biedt Malta een ongeëvenaarde ervaring voor avontuurlijke zielen die op zoek zijn naar de mysterieuze onderwaterwereld. Van indrukwekkende koraalriffen tot betoverende scheepswrakken, Malta heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke duikervaring.

Onderwaterpracht van Malta

Stel je voor: kristalheldere wateren die uitnodigen tot een ontdekkingsreis naar verborgen schatten. Dat is precies wat Malta te bieden heeft. Met zijn diverse ecosystemen, waaronder koraalriffen, grotten en een overvloed aan zeeleven, is Malta een waar paradijs voor duikers van alle niveaus. Van beginner tot ervaren onderwaterontdekkingsreiziger, er is voor elk wat wils in de wateren van Malta.

Top Duiklocaties in Malta

Blue Hole, Gozo: Duik in de betoverende wereld van de Blue Hole, een van de meest iconische duiklocaties van Malta. Verken de kleurrijke koraaltuinen en laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van deze adembenemende plek.

Cirkewwa, Malta: Ontdek de veelzijdige onderwaterwereld van Cirkewwa, waar scheepswrakken en een overvloed aan zeeleven op je wachten. Met duikmogelijkheden voor alle niveaus is Cirkewwa een must-visit voor elke duiker.

Inland Sea, Gozo: Laat je verrassen door de dramatische landschappen van Inland Sea, omringd door imposante kliffen en grotten. Duik door de tunnel naar open zee en laat je betoveren door het kleurrijke zeeleven dat deze plek zijn thuis noemt.

Santa Maria Caves, Comino: Verken het onderwaterlabyrint van Santa Maria Caves, waar je wordt omringd door fascinerende grotten en doorgangen. Met kristalhelder water en unieke rotsformaties is dit een paradijs voor fotografen en natuurliefhebbers.

Duikexpedities in Malta

Voor de avontuurlijke duikers biedt Malta ook spannende duikexpedities naar afgelegen grotten, onontdekte koraalriffen en verborgen schatten. Laat je leiden door ervaren gidsen en ontdek de geheimen van de Middellandse Zee op een onvergetelijke duikreis.

Beste Tijd voor Duikreizen in Malta

Plan je duikavontuur tussen mei en oktober, wanneer de watertemperaturen aangenaam zijn en het zicht optimaal is. Met stabiel weer en kalme zeeën bieden de zomermaanden de ideale omstandigheden voor een onvergetelijke duikervaring.

Praktische Tips voor Duikreizen in Malta

Zorg voor de juiste duikcertificering voordat je aan je duikavontuur begint.
Overweeg om je eigen duikuitrusting mee te nemen voor een comfortabele duikervaring.
Respecteer het milieu en volg duurzame duikpraktijken om de mariene ecosystemen te behouden.
Verken ook de culturele bezienswaardigheden van Malta voor een complete duikervaring.
Conclusie

Duik in de heldere wateren van Malta en ontdek de betoverende schoonheid van de Middellandse Zee. Met zijn diverse duiklocaties, fascinerende scheepswrakken en rijke zeeleven biedt Malta een unieke duikervaring die je voor altijd zal bijblijven. Pak je duikuitrusting in, plan je reis naar Malta en laat je betoveren door de onderwaterjuweeltjes van dit prachtige eiland. Bereid je voor op een avontuur vol ontdekkingen, herinneringen en onvergetelijke momenten onder de zeespiegel van Malta.Duikreizen in Malta: Verken de Onderwaterjuweeltjes van de Middellandse Zee

Malta, een klein eilandland in de Middellandse Zee, herbergt een overvloed aan onderwaterjuweeltjes die wachten om ontdekt te worden door duikliefhebbers. Met zijn kristalheldere wateren, indrukwekkende koraalriffen en historische scheepswrakken is Malta een ideale bestemming voor duikreizen. In deze uitgebreide gids nemen we je mee op een reis naar de topduiklocaties, duikexpedities en geven we praktische tips om het meeste uit je duikervaring in Malta te halen.

De Onderwaterpracht van Malta

Malta, bestaande uit de eilanden Malta, Gozo en Comino, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en ongerepte Middellandse Zee. Onder de glinsterende oppervlakte van het water wacht een fascinerende onderwaterwereld met koraalriffen, grotten en talloze soorten zeeleven. Duikreizen in Malta bieden duikers een unieke kans om te genieten van uitstekend zicht, warme watertemperaturen en een overvloed aan duikavonturen.

Top Duiklocaties in Malta

Blue Hole, Gozo: De Blue Hole staat bekend als een van de meest iconische duiklocaties in Malta. Gelegen bij Dwejra op het eiland Gozo, biedt deze duikstek een indrukwekkende natuurlijke boog die leidt naar een diepe blauwe opening. Duikers kunnen genieten van de kleurrijke koraaltuinen en het overvloedige zeeleven rondom de Blue Hole.

Cirkewwa, Malta: Cirkewwa is een veelzijdige duiklocatie met een verscheidenheid aan duikmogelijkheden, waaronder het verkennen van scheepswrakken zoals de Um El Faroud. Het rif rondom Cirkewwa herbergt een overvloed aan zeeleven, waardoor het een populaire plek is voor duikers van alle niveaus.

Inland Sea, Gozo: Deze binnenzee is omgeven door indrukwekkende kliffen en grotten en staat bekend om zijn dramatische landschap. Duikers kunnen door een tunnel duiken die uitkomt in open zee en genieten van het zicht op zeebrasem, octopussen en meer.

Santa Maria Caves, Comino: De Santa Maria Caves, gelegen bij het eiland Comino, bieden een onderwaterlabyrint van grotten en doorgangen. Het kristalheldere water maakt deze duiklocatie ideaal voor fotografie en het bewonderen van de unieke rotsformaties.

Duikexpedities in Malta

Malta biedt ook duikexpedities voor avontuurlijke duikers die meer willen verkennen dan de gebruikelijke duiklocaties. Duikreizen naar afgelegen grotten, scheepswrakken en onontdekte koraalriffen nemen duikers mee op een onvergetelijke reis die dieper ingaat op de verborgen schatten van de Middellandse Zee.

Beste Tijd voor Duikreizen in Malta

De beste tijd voor duikreizen in Malta is van mei tot oktober, wanneer de watertemperaturen aangenaam zijn en het zicht optimaal is. De zomermaanden bieden over het algemeen stabiel weer en kalmere zeeën, waardoor dit de ideale periode is voor duikers van alle niveaus.

Praktische Tips voor Duikreizen in Malta

Duikcertificering: Zorg ervoor dat je over de juiste duikcertificering beschikt voordat je aan je duikavontuur in Malta begint. Veel duiklocaties vereisen minimaal een Open Water Diver-certificaat.

Duikuitrusting: Hoewel veel duikcentra in Malta uitrusting kunnen verschaffen, is het raadzaam om je eigen duikuitrusting mee te nemen, vooral als je een ervaren duiker bent. Zorg ervoor dat je uitrusting in goede staat verkeert.

Respect voor het Milieu: Malta hecht veel waarde aan het behoud van mariene ecosystemen. Duikers worden aangemoedigd om duurzame duikpraktijken te volgen, zoals het vermijden van het aanraken van koraal en het volgen van lokale richtlijnen voor natuurbescherming.

Culturele Verkenning: Naast duiken biedt Malta een schat aan culturele bezienswaardigheden. Verken historische steden, bezoek de oude tempels en geniet van de Maltese keuken om je duikreis te verrijken.

Conclusie

Duikreizen in Malta beloven een onvergetelijke onderwaterervaring te zijn, omgeven door de betoverende schoonheid van de Middellandse Zee. Met zijn diverse duiklocaties, van de Blue Hole tot de Santa Maria Caves, biedt Malta duikliefhebbers de kans om de unieke onderwaterwereld van dit eiland te verkennen. Pak je duikuitrusting in, plan je reis naar Malta en duik in de heldere wateren om de wonderen van de Middellandse Zee te ontdekken. Creëer blijvende herinneringen aan je duikavontuur langs de kusten van dit prachtige eiland.

De Archipel Malta heeft een rijke en zeer lange geschiedenis. De historie begon in Malta met de komst van van de Phoenicieers. Later is Malta nog in handen geweest van de Romeinen, Arabieren, Vikingen en Johannieter, die allen hun sporen op het eiland hebben nagelaten. Uiteindelijk is Malta door de de Britten gekolonialiseerd. de invloed van de Britten is overal op het eiland terug te vinden, bijvoorbeeld in de typisch Britse rode telefooncellen.LET OP: Gewijzigde vertrekdagen per 31 oktober!

 • 5- en 12-daags:vertrek op dinsdag en vrijdag
 • 10-daags:vertrek op vrijdag en zondag
 • 8- en 15-daags: vertrek op dinsdag,vrijdag,zaterdag en zondag.


Malta - rijk aan cultuur en sportief avontuur.

De Archipel Malta heeft een rijke en zeer lange geschiedenis. De historie begon in Malta met de komst van van de Phoeniciers. Later is Malta nog in handen geweest van de Romeinen, Arabieren, Vikingen en Johannieter, die allen hun sporen op het eiland hebben nagelaten. Uiteindelijk is Malta door de Britten gekolonialiseerd. De invloed van de Britten is overal op het eiland terug te vinden, bijvoorbeeld in de typisch Britse rode telefooncellen. Op 21 september 1964 werd de Archipel onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, maar tot 1974 bleef de Britse Koningin het staatshoofd. Pas later werd Malta een republiek. De herinneringen aan vroegere tijden vindt u overal in de archipel terug, zoals vele Renaissance kathedralen, Barokke paleizen, middeleeuwse kerkers, prehistorische tempelcomplexen en hunebedden. Deze laatste behoren zelfs tot de oudste menselijke bouwwerken ter wereld.

Ligging

Malta ligt in de Middellandse Zee, op ongeveer 93km ten zuiden van Sicilie en op ca. 230km ten oosten van Tunesie. De eilandengroep bestaat uit het hoofdeiland Malta en de kleinere eilanden Comino en Gozo. Het inwonersaantal bedraagt ca. 400.000 en het eiland heeft een totale oppervlakte van 316 km2. Het is een rotsachtig eiland, met relatief weinig natuurlijke begroeiing. Van het zuidwesten naar het noordoosten loopt het eiland schuin af. De kustlijn is grillig met veel baaitjes, inhammen en steile rotspartijen. De stranden zijn klein en rotsachtig, maar in het noordwesten zijn een aantal kleine zandstranden. Gozo is het op een na grootste eiland en is qua landschap ruwer, karakteristiek en zeer landelijk. Comino is vrijwel onbewoond.

Flora en Fauna

Op Malta ziet men onder meer olijfbomen, cipressen en amandelbomen. Deze zijn veelal aangeplant. Hier en daar ziet men enkele dadelpalmen, klaprozen en orchideeen. Op Malta leven onder andere vleermuizen, konijnen en wezels.

Stranden

Op Malta vindt men mooie stranden, (rots- en zandstranden) waar men heerlijk kan zonnebaden.

Sport

Men kan op Malta verschillende watersporten uitoefenen. Daarnaast zijn er mogelijkheden op het gebied van klimmen.

Uitgaansleven

Lekker uitgaan kan onder meer in Valletta. Hier zijn verschillende clubs, restaurants, bars en cafeetjes te vinden waar men lekker kan uitgaan.

Winkelen

Voor een heerlijk dagje winkelen kan men het beste in Valletta terecht. Hier vindt men allerlei winkels waar men leuke artikelen kan kopen.

Excursies

In het zuidoosten van Malta ligt de Hagar Qim. Dit Neolitische tempelcomplex werd zo"n vijfduizend jaar geleden gebouwd. Wie van prachtige kliffen en uitzichten houdt, moet beslist een bezoekje brengen aan Dingli Cliffs.

Water

Het leidingwater in Malta is niet altijd drinkbaar. We raden dan ook aan om gebruik te maken van flessen drinkwater.

Elektriciteit

220-240V. De stopcontacten zijn geschikt voor 3-polige (Engelse) stekkers. Een verloopstekker is daarom handig om mee te nemen.

Taal

Malta"s officiele taal is het Maltees, een taal die verwant is aan het Arabisch. Naast Maltees wordt vrijwel overal ook Engels gesproken (de tweede taal van het eiland).

Grensformaliteiten

Voor een bezoek aan Malta is een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart vereist.

Geldzaken

Op 1 januari 2008 is op Malta de Euro ingevoerd als officieel betaalmiddel. Het prijsniveau komt overeen met dat van Nederland.

Openingstijden van banken en postkantoren:

 • maandag t/m vrijdag: 08:00�14:00 uur en
 • zaterdag: 08:00-12:00 uur.

Vluchtinformatie

De vluchten naar Malta worden uitgevoerd door Air Malta, de nationale luchtvaartmaatschappij van Malta, dit betreft lijndienstvluchten. Deze vluchten zijn o.b.v. beschikbaarheid en een bepaalde boekingsklasse. De prijzen van onze vluchten zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse, indien deze vol zit zullen wij met een passend alternatief komen. Dit is mogelijk tegen een toeslag. Doordat wij dagelijks vliegen naar Malta, zijn er meerdere reisdagen mogelijk.

Duikbagage: eur 15, - p.p. per enkele reis. Vooraf aan te vragen. Sport bagage: Bij de boeking moet u vermelden dat u sportbagage mee wilt nemen, om wat voor soort sportbagage het gaat en wat de afmetingen en het gewicht van deze bagage ongeveer is. Kampeerartikelen worden niet gezien als sportbagage.

Autohuur

Het is mogelijk om op Malta een auto te huren, om zo optimaal van uw vakantie en het mooie en gezellige eiland Malta te genieten. Vraag ernaar op onze reserveringsafdeling.Malta (28 Aanbiedingen)
Dolmen Resort
****

Malta - Malta - Bugibba
Het Dolmen Resort is een mooi en gezellig 4* hotel, gelegen in de plaats Qawra en wordt slechts door een boulevard gescheiden van het Dolmen prive-rotsstrand. Het Dolmen ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Bayview Appartementen
***

Malta - Malta - Bugibba
Het bayview hotel is een sfeervol 3* hotel, dat recent gerenoveerd is. Het Bayview Hotel ligt tegenover de jacht- en vissershaven, dit zorgt voor mooie uitzichten vanaf h...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Appartementen Sunseeker Holiday Complex
***

Malta - Malta - Bugibba
Gezellig en zeer centraal gelegen appartementencomplex! Op loopafstand van de gezellige boulevard van Qawra. Appartement o.b.v. Logie...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Duikvakantie Malta (14 Aanbiedingen)

Fly Drive and Dive Malta
***

Malta - Duikvakantie Malta - Qawra Duiken
8 dagen
Verkent u graag in alle vrijheid de mooiste duikstekken? Dan is deze 8-daagse duikreis naar Malta inclusief 6 dagen ongelimiteerd kantduiken en autohuur echt wat voor u. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Duikvakantie Malta inclusief 10 begeleide duiken
***

Malta - Duikvakantie Malta - Qawra Duiken
Niet te ver vliegen en toch heerlijk kunnen duiken? Dan is deze duikvakantie naar Malta precies wat u zoekt. Met dit complete pakket kunt u heerlijk ontspannen op Malta e...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Leren duiken Malta incl. PADI Open Water cursus
***

Malta - Duikvakantie Malta - Qawra Duiken
8 dagen
Uw duikbrevet halen. Als u altijd al heeft willen leren duiken, nieuwe avonturen wilt beleven of simpelweg wilt genieten van de prachtige onderwaterwereld, is dit waar he...
 • vliegreis Amsterdam - Malta en v.v. 
 • vervoer van luchthaven naar uw hotel en v.v.
 • 7 nachten verblijf in een 3-sterren accommodatie o.b.v. logies
 • PADI Open Water Diver Cursus, inclusief uitrusting en vervoer.


Duikvakantie Malta Gozo (15 Aanbiedingen)
Gozo Village Holidays
***

Malta - Duikvakantie Malta Gozo - Gozo
Ervaar Gozo op een unieke manier, omgeven door rust en in een prachtige, rustieke accommodatie. U heeft de keuze uit verschillende, pittoreske vakantiedorpen en een groot...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Aparthotel Ulysses
***

Malta - Duikvakantie Malta Gozo - Gozo
Duiken bij Malta en Gozo Het water rond Malta wordt beschouwd als het schoonste van de Middellandse Zee. In talloze grotten en kloven leeft een rijke flora en de rotsach...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Xlendi Heights en Ulysses Village
**

Malta - Duikvakantie Malta Gozo - Gozo
Duiken bij Malta en Gozo Het water rond Malta wordt beschouwd als het schoonste van de Middellandse Zee. In talloze grotten en kloven leeft een rijke flora en de rotsach...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Rondreizen Malta (4 Aanbiedingen)
Ronde van Malta en Gozo
Malta - Rondreizen Malta - Combinatiereis
*fietstocht* Malta ligt in het geografische hart van de Middellandse Zee en is door de eeuwen heen een kruispunt van culturen geweest . Het eiland is door vele volken be...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Highlights van Malta 3 sterren
***

Malta - Rondreizen Malta - Combinatiereis
Ontdek heel malta met deze 9-daagse rondreis door het exotische eiland! Rondreis o.b.v. Onbekend
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Highlights van Malta 4 sterren
****

Malta - Rondreizen Malta - Combinatiereis
Ontdek heel malta met deze 9-daagse rondreis door het exotische eiland! Rondreis o.b.v. Onbekend
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma