Costa Rica

Costa Rica

Ontdek de Betovering van Duikvakanties in Costa Rica: Verken de Magische Onderwaterwereld van de Tropen
Costa Rica, het juweel van Midden-Amerika, trekt niet alleen natuurliefhebbers aan vanwege zijn weelderige regenwouden en diverse flora en fauna, maar ook duikliefhebbers worden aangetrokken door de magie van de onderwaterwereld. Duikreizen in Costa Rica bieden een unieke kans om de betoverende tropische wateren te verkennen, met kleurrijke koraalriffen, overvloedig zeeleven en opwindende duiklocaties. In deze uitgebreide gids nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de topduiklocaties, duikexpedities en geven we praktische tips om het meeste uit je duikavontuur in Costa Rica te halen.

De Onderwaterwereld van Costa Rica: Een Verborgen Schat
Terwijl Costa Rica vooral bekend staat om zijn weelderige groene landschappen, herbergt het ook een verborgen schat langs zijn Caribische en Pacifische kusten. Duikers worden verwelkomd in kristalheldere wateren, omringd door kleurrijke koralen en een overvloed aan zeeleven. Van ontspannen kustduiken tot avontuurlijke grotduiken, Costa Rica biedt een scala aan ervaringen voor duikers van alle niveaus.

Top Duiklocaties in Costa Rica: Waar Avontuur Wacht
Cocos Island: Gelegen in de Stille Oceaan, staat Cocos Island bekend als een van 's werelds beste duikbestemmingen. Ervaar de adembenemende ontmoetingen met hamerhaaien, mantaroggen en walvishaaien in de afgelegen en ongerepte wateren.

Catalina Islands: Aan de noordwestkust van Costa Rica bieden de Catalina Islands duikers de kans om manta's, adelaarsroggen en tropische vissen te spotten. Geschikt voor duikers van alle niveaus dankzij de ondiepe riffen.

Guanacaste Province: De Guanacaste-provincie aan de noordwestkust herbergt diverse duiklocaties. Van de overvloedige scholen vis bij Playa Hermosa tot de opwindende Bat Islands met mogelijkheden om haaien te spotten.

Isla del Caño: Gelegen aan de zuidelijke Pacifische kust, is Isla del Caño een beschermd marien reservaat. Duik in kristalhelder water met witpunthaaien, murenen en barracuda's.

Duikexpedities in Costa Rica: Van Dagtochten tot Avontuurlijke Liveaboards

Duikexpedities in Costa Rica variëren van dagtochten tot meerdaagse avonturen. Liveaboards zijn populair voor het verkennen van afgelegen duiklocaties, vooral bij bestemmingen zoals Cocos Island. Kies uit een verscheidenheid aan duikscholen langs de kust, geschikt voor duikers van alle niveaus.

Beste Tijd voor Duikreizen in Costa Rica: Optimaal Genieten van Onderwaterpracht

De beste tijd voor duikreizen naar Costa Rica varieert per regio. Over het algemeen bieden de maanden december tot april de beste omstandigheden aan de Pacifische kust, terwijl de Caribische kust het hele jaar door geschikt is voor duiken. Wees bewust van het regenseizoen tussen mei en november, wat de zichtbaarheid onder water kan beïnvloeden.

Praktische Tips voor Duikreizen in Costa Rica: Een Zorgeloze Duikervaring

Duikcertificering: Zorg voor de juiste duikcertificering, minimaal een Open Water Diver-certificaat, voordat je aan je duikavontuur begint.

Duikuitrusting: Neem, indien mogelijk, je eigen duikuitrusting mee voor een comfortabele duikervaring. Zorg ervoor dat de uitrusting in goede staat verkeert.

Natuur en Cultuur: Ontdek naast duiken de rijke natuur en cultuur van Costa Rica. Verken vulkanen, regenwouden en leer over lokale tradities en keuken.

Respect voor het Milieu: Costa Rica is toegewijd aan het behoud van de mariene omgeving. Volg duurzame praktijken, vermijd het aanraken van koraal en volg lokale richtlijnen voor natuurbescherming.

Conclusie: Creëer Blijvende Herinneringen in de Tropische Wateren van Costa Rica
Duikreizen in Costa Rica beloven een onvergetelijke onderwaterervaring in de tropische wateren van Midden-Amerika. Of je nu kiest voor de afgelegen wateren van Cocos Island, de kleurrijke riffen bij Catalina Islands, of de beschermde wateren van Isla del Caño, Costa Rica verwelkomt duikers met een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Pak je duikuitrusting in, plan je reis naar dit tropische paradijs en laat je betoveren door de magische onderwaterwereld van Costa Rica. Creëer blijvende herinneringen aan een duikavontuur dat je meeneemt naar de schatten van de Stille Oceaan en de Caribische Zee. Costa Rica, waar de natuur boven en onder water adembenemend is.

Duikreizen in Costa Rica: Verken de Magische Onderwaterwereld van de Tropen

Costa Rica, bekend om zijn weelderige regenwouden, diverse flora en fauna, en ecotoerisme, herbergt ook een schat voor duikliefhebbers. Duikreizen in Costa Rica bieden een unieke kans om de magische onderwaterwereld van de tropen te verkennen, met kleurrijke koraalriffen, overvloedig zeeleven en fascinerende duiklocaties. In deze uitgebreide gids nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de topduiklocaties, duikexpedities en geven we praktische tips om het meeste uit je duikavontuur in Costa Rica te halen.

De Onderwaterwereld van Costa Rica
Costa Rica, hoewel vooral bekend om zijn weelderige groene landschappen, heeft ook een schitterende onderwaterwereld langs zijn Caribische en Pacifische kusten. Duikers kunnen genieten van kristalheldere wateren, kleurrijke koralen en een overvloed aan zeeleven. Met diverse duiklocaties biedt Costa Rica een scala aan ervaringen, van ontspannen kustduiken tot avontuurlijke grotduiken.

Top Duiklocaties in Costa Rica
Cocos Island: Gelegen in de Stille Oceaan, staat Cocos Island bekend als een van 's werelds beste duikbestemmingen. Het eiland herbergt een overvloed aan zeeleven, waaronder hamerhaaien, mantaroggen en walvishaaien. De afgelegen locatie en ongerepte wateren maken dit een must-visit voor ervaren duikers.

Catalina Islands: Aan de noordwestkust van Costa Rica, in de Stille Oceaan, liggen de Catalina Islands. Deze eilanden bieden duikers de kans om manta's, adelaarsroggen en een verscheidenheid aan tropische vissen te spotten. De ondiepe riffen maken het ook geschikt voor duikers van alle niveaus.

Guanacaste Province: Aan de noordwestkust van Costa Rica biedt de Guanacaste-provincie talloze duiklocaties. Plaatsen zoals Playa Hermosa en de Bat Islands staan bekend om hun grote scholen vis, zeeschildpadden en af en toe een ontmoeting met haaien.

Isla del Caño: Gelegen aan de zuidelijke Pacifische kust, is Isla del Caño een beschermd marien reservaat. Duikers kunnen hier genieten van kristalhelder water, kleurrijk koraal en een overvloed aan zeeleven, waaronder witpunthaaien, murenen en barracuda's.

Duikexpedities in Costa Rica
Duikexpedities in Costa Rica variëren van dagtochten tot meerdaagse avonturen. Liveaboards zijn populair voor het verkennen van afgelegen duiklocaties, vooral bij duikbestemmingen zoals Cocos Island. Duikers kunnen ook kiezen uit een verscheidenheid aan duikscholen en -centra langs de kust, die geschikt zijn voor duikers van alle niveaus.

Beste Tijd voor Duikreizen in Costa Rica
De beste tijd voor duikreizen naar Costa Rica is afhankelijk van de specifieke regio. Over het algemeen bieden de maanden december tot april de beste omstandigheden aan de Pacifische kust, terwijl de Caribische kust het hele jaar door geschikt is voor duiken. Houd rekening met het regenseizoen tussen mei en november, waarbij de regen de zichtbaarheid onder water kan beïnvloeden.

Praktische Tips voor Duikreizen in Costa Rica
Duikcertificering: Zorg ervoor dat je over de juiste duikcertificering beschikt voordat je aan je duikavontuur in Costa Rica begint. De meeste duiklocaties vereisen minimaal een Open Water Diver-certificaat.

Duikuitrusting: Terwijl sommige duikcentra uitrusting kunnen verschaffen, is het raadzaam om je eigen duikuitrusting mee te nemen, vooral als je een ervaren duiker bent. Zorg ervoor dat je uitrusting in goede staat verkeert.

Natuur en Cultuur: Naast duiken heeft Costa Rica een rijke natuur en cultuur te bieden. Verken het binnenland om vulkanen en regenwouden te ontdekken, en leer meer over de lokale tradities en keuken.

Respect voor het Milieu: Costa Rica zet zich in voor het behoud van zijn mariene omgeving. Duikers worden aangemoedigd duurzame praktijken te volgen, zoals het vermijden van het aanraken van koraal en het volgen van lokale richtlijnen voor natuurbescherming.

Conclusie
Duikreizen in Costa Rica bieden een onvergetelijke onderwaterervaring in de tropische wateren van Midden-Amerika. Of je nu kiest voor de afgelegen wateren van Cocos Island, de kleurrijke riffen bij Catalina Islands, of de beschermde wateren van Isla del Caño, Costa Rica verwelkomt duikers met een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Pak je duikuitrusting in, plan je reis naar dit tropische paradijs en laat je betoveren door de magische onderwaterwereld van Costa Rica. Creëer blijvende herinneringen aan een duikavontuur dat je meeneemt naar de schatten van de Stille Oceaan en de Caribische Zee.

Costa Rica is het juweel van Midden Amerika. Het heeft de reputatie een oase van rust te zijn is tussen haar turbulente buurlanden. De natuurlijke attracties van het land, dierenleven en het behoud hiervan trekken toeristen over de hele wereld aan en de bevolking weet dit. Verschillende regeringen hebben geprobeerd om het imago van het land als een ecotoerisme-hemel te behouden waardoor Costa Rica een van de beste plaatsen is om de natuurlijke tropen met een minimaal effect op de natuur te ervaren. Op allerlei manieren kunt u de overweldigende natuur van dit land ontdekken.

Costa Rica
Costa Rica is het juweel van Midden Amerika. Het heeft de reputatie een oase van rust te zijn is tussen haar turbulente buurlanden. De natuurlijke attracties van het land, dierenleven en het behoud hiervan trekken toeristen over de hele wereld aan en de bevolking weet dit. Verschillende regeringen hebben geprobeerd om het imago van het land als een ecotoerisme-hemel te behouden waardoor Costa Rica een van de beste plaatsen is om de natuurlijke tropen met een minimaal effect op de natuur te ervaren. Op allerlei manieren kunt u de overweldigende natuur van dit land ontdekken. Costa Rica staat bekend om Cocos Island en Malpelo, dat u alleen met een live aboard kunt bereiken. Weinigen weten dat het vasteland van Costa Rica ook nog bijzondere duikplaatsen biedt.

Bevolking
De bevolking van Costa Rica is voor het grootste deel van Spaanse afkomst. De rest is van Afrikaanse, Indiaanse en Chinese afkomst. Er wonen ca. 3,8 miljoen mensen waarvan 340.000 in de hoofdstad San Jose.

Paspoort & visum
Uw paspoort dient geldig te zijn voor min. 6 maanden na je uitreisdatum en u krijgt bij aankomst op het vliegveld een toeristenvisum.

Gezondheid
Er worden een aantal vaccinaties aangeraden zoals tyfus, geelzucht en DTP, maar die zijn niet verplicht. Voor uitsluitende informatie dien je contact op te nemen met de plaatselijke GG&GD. Hygiene en gezondheidszorg staan in Costa Rica op een zeer hoog niveau, vergelijkbaar met die in Europese landen. Kraanwater is vrijwel overal drinkbaar, het eten overal betrouwbaar.

Geldzaken
De munteenheid in Costa Rica is de Colon, verdeeld in 100 centimos. US dollars zijn erg gewild en worden overal als betaalmiddel geaccepteerd. We raden je aan een redelijk bedrag cash aan dollars mee te nemen aangezien wisselen en pinnen alleen mogelijk is in de grotere plaatsen. Traveller cheques worden alleen geaccepteerd bij de grotere hotels en kunnen worden verzilverd bij alle banken (alleen in grotere plaatsen). Pinnen (giropas of bankpassen met label van Mastercard of Visacard) kan alleen bij automaten van Banco de San Jose of Banex.

Tijdsverschil
Het tijdsverschil in Costa Rica is in onze winter 7 uur en in de zomer 8 uur.

Duikinformatie
Costa Rica heeft ook op het vasteland prachtig duikwater met een uitbundig onderwaterleven. De rijkdom aan plankton biedt enorm veel voedsel voor dit leven, maar maakt dan tevens dat het zicht niet altijd optimaal is.

In principe kan er het hele jaar door gedoken worden. De walvishaaien zijn er het hele jaar door, uiteraard moet je een beetje geluk hebben om ze te zien. De periode voor de manta's ligt tussen december en mei (soms tot juli, maar dan minder frequent). Van december tot eind februari zijn er ook nog de humpback whales (bultrug walvissen). In Costa Rica is het onverwachte heel gewoon. Je ziet veel vis met goed onderwaterzicht. Bij eilanden buiten de kust, kun je getuige zijn van zwemmende scholen van 400 tot 500 hamerhaaien, roggen, dolfijnen en walvissen. In het noord-westen van het land ligt de provincie Guanacaste, het duikmekka van Costa Rica. Meer dan 60 verschillende duikbestemmingen zijn hier een bezoek meer dan waard, waarvan de meeste binnen 10 tot 20 minuten met een boot te bereiken zijn. De plaatsen varieren van koraalriffen tot rotsen en ondiepe koraaltuinen. Het hoogtepunt van elk bezoek aan de provincie Guanacaste is om bij de eilanden te duiken die buiten de kust liggen, zoals de bat-eilanden, die worden gevormd door rotsen net buiten het nationaal park Santa Rosa. Een ander voorbeeld zijn de Catalina's, waar duikers worden verrast door diverse soorten roggen, white-tip haaien en vaak manta's.

Vluchtinformatie
Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.

Rondreizen Costa Rica (12 Aanbiedingen)
Costa Rica Nationale Parken en Caribische Zee 14 daagse fly enen drive
***

Costa Rica - Rondreizen Costa Rica - Fly Drive Costa Rica
Tijdens deze fly & drive bezoekt u de oostkust van Costa Rica. U bezoekt onder begeleiding van een gids onder andere de hoofdstad San Jose en het Tortuguero National ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Costa Rica Nationale Parken en Pacific 16 daagse fly enen drive
***

Costa Rica - Rondreizen Costa Rica - Fly Drive Costa Rica
Deze rondreis brengt u door het westen van Costa Rica. Op de derde dag krijgt u uw huurauto en reist u zelf verder. U bezoekt onder andere Sarapiqui, waar u een bezoekt k...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Costa Rica Compleet 21 daagse fly enen drive
***

Costa Rica - Rondreizen Costa Rica - Fly Drive Costa Rica
Tijdens deze fly & drive bezoekt u het hele land Costa Rica. De reis begint met een bezoek aan Tortuguero waarna u uw huurauto krijgt. U reist zelf verder en bezoekt ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Osa Peninsula (1 Aanbieding)
Jinetes de Osa
***

Costa Rica - Osa Peninsula - Drake Bay
De reis naar Drake Bay is niet alleen een reis in afstand, maar ook een reis terug in de tijd. Een weelderige groen tropische regenwoud bedekt het gebied en er wonen slec...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Duikvakantie Cocoseiland (7 Aanbiedingen)
MV Sea Hunter
Costa Rica - Duikvakantie Cocoseiland - Liveaboard Cocoseiland
Rondom Cocos Island zult u duiken met white tips, hammerheads, marbled stingrays, manta rays en af een toe een walvishaai! Grote scholen jackfish en tonijn, kreeften, ink...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Okeanos Aggressor
****

Costa Rica - Duikvakantie Cocoseiland - Liveaboard Cocoseiland
Okeanos Aggressor De Okeanos Aggressor is gebouwd in Italie en dit 34-meter lange, volledig stalen schip is al geruime tijd een geliefd en betrouwbaar l...

  Coiba National Park en Cocos Islands
  ***

  Costa Rica - Duikvakantie Cocoseiland - Liveaboard Cocoseiland
  Deze fascinerende cruise start met een nacht in een 3 sterren hotel in Panama City. Hotel o.b.v. Volgens programma ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma