Coiba National Park en Cocos Islands ***
Bestemming: Duikvakantie Cocoseiland - Liveaboard Cocoseiland

Coiba National Park en Cocos Islands

***

Deze fascinerende cruise start met een nacht in een 3 sterren hotel in Panama City.

Hotel o.b.v. Volgens programmaCoiba National Park en Cocos Islands

Deze fascinerende cruise start met een nacht in een 3 sterren hotel in Panama City.

De volgende ochtend haalt een vertegenwoordiger van Coiba Dive Expeditions je op en begeleidt je naar de havenstad Puerto Mutis. Deze transfer duurt ongeveer 3,5 uur. Vanuit de haven wordt je met een bootje naar de MV Yemaya gebracht die op haar ankerplaats ligt ten midden van het mangrove bos in de Gulf of Montijo. Als alle gasten aan boord zijn, vaart de MV Yemaya naar het Park Ranger Station op Coiba Island.

In de middag maak je al een of twee check duiken om je uitrusting, lood en camera te testen en te wennen aan de duik omstandigheden.

De volgende ochtend begint het duikavontuur!

Tijdens deze 12 daagse cruise duik je twee dagen op de spectaculaire duikstekken rond de onderwaterbergen in het Coiba National Park. Het voedselrijke water huisvest een enorme rijkdom aan onderwaterleven. Hier heb je de kans om Stierhaaien, hamerhaaien, galapagoshaaien, diverse soorten roggen en grote scholen vis te zien. De stranden zijn beschermd nestgebied voor 4 soorten zeeschildpadden.

Na een dag relaxen aan boord, terwijl de Yemaya naar de Cocos eilanden vaart, volgen vijf en een halve duikdag bij deze beroemde eilanden.

Het duiken bij de Cocos eilanden kenmerkt zich door de locatie midden in de Pacific en een enorme rijkdom aan pelagische jagers. Hier kun je zilverpunthaaien, tijgerhaaien, grote scholen hamerhaaien, tonijnen en manta's tegenkomen.

De laatste dag van de cruise is een reisdag. De Yemaya vaart terug naar Puerto Mutis, waar ze laat in de avond aankomt.

De volgende ochtend ga je na een vroeg ontbijt van boord. De crew assisteert je met je bagage en transfer naar de haven. In Puerto Mutis staat een vertegenwoordiger van Coiba Dive Expeditions op je te wachten en brengt je naar de luchthaven van Panama City.

MV Yemaya heeft 8 hutten en biedt plaats aan 16 gasten. De twee master cabins hebben een tweepersoonsbed, TV en DVD speler en een badkamer met douche en toilet. Er zijn vier standaard hutten met gedeelde badkamers en twee losse bedden. Per twee hutten is een badkamer. Er zijn ook nog twee standaard hutten met prive badkamer en stapelbed. Alle badkamers zijn voorzien van warm en koud stromend water.

Op het hoofddek is de ruime salon waar je na een dag duiken heerlijk kunt relaxen of genieten van een film. Op dit dek vind je ook het duikdek met platform. Op het bovendek is de dinerruimte en bar. En natuurlijk ontbreekt een zonnedek met ligbedjes en voldoende schaduw niet.

Er is NITROX aan boord tegen een toeslag van $ 100,- voor de gehele trip. Deze toeslag betaal je ter plaatse maar NITROX moet wel bij boeking gereserveerd worden.

Alle duiken zijn in een gebied met stroming en daarom is minimaal een advanced duikbrevet en 25 gelogde duiken aanbevolen. De water temperatuur kan door de stroming varieren tussen 20 en 28 graden. Een 5 mm, volledig pak, wordt aanbevolen. Het gebruik van een duikcomputer is verplicht.

Diving HolidaysVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail