Fiji Aggressor Afbeelding Fiji Aggressor
Fiji Aggressor
Bestemming: Liveaboard - Liveaboard

Fiji Aggressor


Fiji staat bekend om de zachte koralen en de briljante kleuren zullen zelfs de meest ervaren duikers en fotografen verblinden. U kunt drift duiken met adelaarsroggen, mantas, schildpadden, haaien en reuze groupers. Daarnaast treft u clownvissen, pygmee zeepaardjes, sierlijke spookfluitvissen en een veelvoud aan naaktslakken aan. Naast de ervaring van het duiken komt u ook in aanraking met de lokale cultuur van...

Hotel o.b.v. Volgens programmaFiji Aggressor Liveaboard

15 dagen / 12 nachten

Algemeen

De Fiji Aggressor (voorheen de Island Dancer II) vertrekt op zaterdag vanaf Suva naar de riffen, bommies en muren van de Nigali Pass, Wakaya, Koro en de Namenalala eilanden. Deze streek is bekend om de zachte koralen en de briljante kleuren zullen zelfs de meest ervaren duikers en fotografen verblinden. U kunt drift duiken met adelaarsroggen, mantas, schildpadden, haaien en reuze groupers. Daarnaast treft u clownvissen, pygmee zeepaardjes, sierlijke spookfluitvissen en een veelvoud aan naaktslakken aan. Naast de ervaring van het duiken komt u ook in aanraking met de lokale cultuur van Fiji door een bezoek aan een van de afgelegen eilanden waar u een Kava ceremonie zult bijwonen. De Fiji Aggressor zal vooral duikers aanspreken, die aan een kleinere groep de voorkeur geven en is perfect geschikt voor Fiji en de te duiken route. Alle binnenruimtes zijn voorzien van airconditioning en elk van de hutten zijn voorzien van een eigen badkamer. De prachtig ingerichte salon heeft voldoende ruimte voor duikers om hun fotos en video's bekijken, of van een film op de entertainment-systeem te genieten. Het zonnedek en de overdekte lounges en zijn een perfecte plek om te ontspannen met een boek tijdens de oppervlakte-intervals.

Ligging

Republiek Fiji is een eilandnatie in de zuidelijke Stille Oceaan, ten noorden van Nieuw Zeeland, ten oosten van Australia en Vanuatu, ten westen van Tonga en ten zuiden van Tuvalu. Het land beslaat een archipel van ongeveer 322 eilanden, waarvan er 106 zijn permanent bewoond en 522 eilandjes. De twee grote eilanden, Viti Levu en Vanua Levu ,zijn goed voor 87% van de bevolking.

Bereikbaarheid

Veel grote luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Nadi. Vanuit Europa liggen lopen de meest voor de handliggende routes via Hong Kong, Korea, of Nieuw Zeeland. Gezien de duur van de reis en de overstaptijd tussen de vluchten is het aan te raden om een overnachting op een van de transfer punten te maken. De aansluitende vlucht van Nadi naar Suva wordt uitgevoerd op Pacific.. Bezoekers moeten een geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden, en een terugkeer vliegticket. Amerikaanse burgers vereisen een paspoort dat nog 6 maanden geldig vanaf de datum van binnenkomst moet zijn. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen dat ze over de juiste visum te reizen naar elk land op zijn of haar route evenals voor re-entry en terug te keren naar hun land. Sinds voorschriften verschillen per land, contact op met uw consulaat of de ambassade van uw land voor de eis.

Fiji Aggressor

De schip heeft 2 dekken. Op het hoofddek bevinden zich de lounge en het duikdek en de Master Stateroom. Op het benedendek bevinden zich de 4 Deluxe Staterooms. Alle hutten beschikken over een badkamer en zijn voorzien van airconditioning. De Master Stateroom heeft een Queen Size bed, de Deluxe Stateroom heeft een stapelbed, 2-persoons onder en 1 persoons boven. De prijzen vermeld is op basis van indeling. Bent u alleen reizend, dan wordt u ingedeeld bij iemand met hetzelfde geslacht. Als u een eigen hut wilt, moet u met een toeslag van ca. 65% rekenen.

Verzorging

Het verblijf aan boord is op basis van volpension en aan boord zijn alle dranken incl. lokaal bier en wijn gratis. De overnachting voorafgaand en aansluitend aan de liveaboard zijn op basis van logies en ontbijt.

Technische specificaties

 • Twin dieselmotoren
 • 2 of meer generatoren, 110-208 wisselspanning
 • 2 SCUBA luchtcompressoren met cascade opslag
 • Nitrox membraan systeem met cascade opslag
 • Watermaker met veel opslag
 • Rubberboten met buitenboordmotor voor excursies aan wal en duiken

Navigatie

 • radar
 • magnetische kompas
 • dieptemeters
 • Global Positioning Systems (GPS)

Communicatie

 • Meerdere marifoons
 • Long Range Single Side Band Radio
 • Satelliet Telefoon (waar nodig)
 • Satelliet-mail (waar nodig)

Faciliteiten

 • Excursies naar de eilandjes en stranden (waar beschikbaar)
 • Snorkelen en duiken
 • Digitale onderwater fotografie
 • Entertainment center met een tv, dvd, cd-speler en een assortiment van films en boeken

Overige voorzieningen

 • Gedeeltelijk overdekt zonneterras met ligstoelen, bar, CD stereo-speler, en een hot tub
 • BBQ grill gebied
 • Full-service kombuis, vriezer en koelkast bewaren
 • Zwemplatform met (2) warm zoetwater douches, fin opslag en (2) water afslag ladders
 • Duikdek met persoonlijke spullen kluisjes voor in-place lucht / nitrox stations, spoelbakken en camera tafel
 • Huur duikuitrusting en gratis leners als uw apparatuur storingen heeft
 • Gewichten, gewicht gordels, 80 cu. ft. aluminium tanks met standaard juk kleppen
 • DIN-adapters *

Veiligheid

 • Hang bar
 • Compleet First Aid Kit en medische benodigdheden
 • D.A.N. Zuurstof systeem met 100% de vraag regulator
 • Automatische Externe Defibrillator (AED)
 • Vuur- en rook detectie systeem
 • Brandblussers en brandbestrijdingsmiddelen
 • 406 EPIRB - Emergency standindicatiesystemen Radio Beacon
 • Reddingsvlotten en reddingsboten
 • Zwemvesten met lichten en bellen voor alle passagiers en bemanningsleden
 • Volledige aanvulling van Veiligheid en Rescue Equipment
 • Fakkels voor noodgevallen

Aankomst / Boarding / Vertrek

De Fiji Aggressor opereert vanuit Suva, Fiji. Een groep transfer van de luchthaven naar het eiland Dancer II wordt verstrekt aan de gasten bij aankomst op Suva Nausori Airport (SUV) op de geplande dag van inscheping. Deze transfer naar het jacht, ca. 45 minuten rijden, is gepland tussen de 6 - 8 uur. Als de aankomst in Suva op een latere vlucht is, dan moet u een taxi nemen naar het Island Dancer II, welke in de dokken naast het Novotel Hotel is afgemeerd. Afvaart zaterdag 12.00 uur Check out zaterdag 07.30 uur

Belastingen en toeslagen:

Park Fee $ 14,69 en $ 200 BTW (aan boord te betalen)

Duiken

Gau

Koro Gardens wordt gekenmerkt door een grote bommie, die reikt naar 15 meter van het oppervlak. Het gebied rond de bommie is ongeveer 45 meter diep en daalt af naar 95 meter in sommige gebieden. Harde koralen omvatten alles, terwijl een overvloed aan rifvissen de wateren bevolken en het duiken spectaculair maken.

Shark Fin Point

Deze duikstek ligt op de noordoostelijke punt van Koro en actie staat centraal. Op de meeste duiken vindt u een grote school van ongeveer 500 barracuda, adelaarsroggen, veel wit tip haaien, veel grijze riffen, kreeft, paling en mogelijk een walvishaai. Niet alleen zijn de vissen en haaien er in overvloed, maar het is bedekt met harde en zachte koralen. Wanneer het tij kan dit een zeer aangename driftduik zijn, omdat er weinig inspanning nodig is om te bewegen en het lijkt alsof de show gewoon langs u zwemt.

Makongi Island

Aan het begin van de eeuw was Makongi eiland het thuis van de laatste leprakolonie in Fiji. Vandaag de dag is het het huis van de Fiji schildpad en een mossel boerderij. De noordkant van het eiland is beschermd door een barriere rif met een groot aantal mooie duik bezienswaardigheden. De belangrijkste duikstekken zijn White Rock, Rustic Arch, Coral Gardens en het Makongi kanaal. Elk van deze bezienswaardigheden heeft een brede verscheidenheid aan heldere inheemse vissen.

Coral Gardens

Een serie van bommies met een mooi aanbod van harde en zachte koralen. Dit zicht heeft ook schildpadden, witte tips haaien, murenen, koraalduivels en een keer in de zoveel tijd een verpleegster haai. Het zicht kan soms minder zijn dan 40 meter vanwege de zware plankton.

E-6 en Hi-8

Deze twee sites hebben een toepasselijke naam; E-6 voor de hoeveelheid film schot op deze site en Hi-8 voor de hoeveelheid videomateriaal genomen. Zowel E-6 en Hi-8 zijn pinakels die beginnen op een diepte van 3000 meter en stijgen naar de oppervlakte. E-6 heeft een hoefijzervormige grot die is gevuld met anemonen, grote mosselen, koraalduivels en spectaculaire rode zee fans en zachte koralen. Elke kamer heeft een virtuele smorgasbord van zachte koralen, harde koralen, zee fans, zeeanemonen, octicoral, swim-throughs en zitten vol met kleinere vissen van de Stille Zuidzee.

Makongi Island

Makongi Channel is meestal een stromingsduik ,omdat het bij een ingang naar het binnenste rif. Op een inkomende tij is de zichtbaarheid vrij goed en soms meer dan 100 meter.

Rustic Arch

Deze boog werd tijdens een verkenningstocht in februari 98 ontdekt door foto pro Rusty Madsen. Deze duikstek heeft uitstekende harde en zachte koralen, zee-fans, zeeanemonen, koraalduivels, murenen, wit tips en een recent ontdekte 'woning' van een grote Napoleon lipvis.

White Rock

Deze stek is bij de ingang van Makongi kanaal en treffend vernoemd omdat de golven altijd breken op de rots en tot gevolg hebben dat het rif een witte dop hebben. U treft wit tips, af en toe adelaarsroggen en mantas, paling, een overvloed aan harde en zachte koralen en de vriendelijkste scholen fuseliers.

Namena (Namenalala Island)

Het Namena rif strekt zich uit over een afstand van meer dan 15 km. Er is een overvloed aan duik bezienswaardigheden, maar velen zijn onbeschermd in de open wateren en kunnen niet worden gedoken bij slecht weer. De meeste van deze sites hebben streke stromen en daardoor een overvloedig en actiefzeeleven. Het is niet ongewoon om grijze riffen, witte tips, zilver tips, barracuda en hond tand tonijn te zien op een 30 minuten duik.

Chimneys

Drie slank bommies die beginnen bij ongeveer 22 m en komen binnen 10 meter van het oppervlak. Verspreid over de zandbodem kunt u een gebied van tuin paling met grondels en garnalen vinden. Overal in de bommies van deze site kunt u pijp vis, schonere vissen, naaktslakken, zachte koralen, harde koralen, zeeanemonen met clown vis, en vrij zwemmen vinden in de huidige boven de bommies zijn eenhoorn vis en anthiest. Tussen de bommies in midwater woonachtig zijn barracuda en het is niet ongewoon om witte tips of grijze riffen te zien.

Magic Mound

Is een enkele bommie 80 tot 100 meter lang en 30 tot 40 meter breed. Het begint bij 24 meter enerzijds en komt binnen 15 meter van het oppervlak. Het is bedekt met harde koralen, zachte koralen, zeeanemonen, zee-fans en veel lionfish op de loer rond onder richels. Deze stek is ook bekend om zijn witte tips en grijze rif actie.

Noord-Save-a-Tack

Bij inkomend tij is de actie is snel en furieus. Een duiker daalt af tot een diepte van 21 m wat vaak een zicht geeft van meer dan 150 meter. Op de bodem kan een duiker grijs riffen, witte tips, barracudas en de hond tand tonijn met af en toe een zilveren tip te zien zonder zelfs maar te bewegen. Duikers beginnen aan de oostkant van Noord Save-a-tack en eindigen hun duik aan de westzijde van de met harde en zachte koralen bedekt bommies. Deze kant is uitstekend geschikt voor macro en groothoek opnamen.

Wakaya

Gem Stone is aan de buitenrand van Wakaya passage. Dit is een muur duik met swim throughs, harde en zachte koralen. Mantas bezoeken vaak deze plaats samen met de hamerkop en witte tips haaien. Bij het duiken op deze locatie is een nachtduik inbegrepen.

Golden Rock

Een bommie die begint op 35 m n is 20 m breed. De hoge binnenrand komt tot 10 m. Deze site heeft een zacht koraal, hard koraal, garnalen, blauw lint paling, lionfish, en het belangrijkste is het een cleaning station' voor mantas en we zien hier mantas hier 90% van de tijd.

Sand Point

Een muur duik tussen het eiland Wakaya en Mokongi. Op deze duik zien we vaak mantas, adelaars roggen, schildpadden, witte tips en de diverse kleurrijke vissen van de Stille Zuidzee in overvloed en harde en zachte koralen.

Wakaya Pass

Het begint bij ongeveer 11 m. In eerste instantie ziet u zandbodem en vervolgens zwemt u t over een muur met een draai naar links. De drop-off van de muur gaat recht naar beneden tot ongeveer 42m. Langs de muur kunt u blauw lint paling, wit tip-, verpleegster-, en hamer haaien te zien, samen met Mantas, Marble roggen, schildpadden, Eagle roggen en barracudas.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen dat ze over de juiste visum te reizen naar elk land op zijn of haar route. Daar voorschriften verschillen per land adviseren wij contact te nemen met een consulaat of de ambassade van het land.

Op deze reis zijn afwijkende aanbetalings- en annuleringskosten van toepassing.

.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met DuikReizen.nl!

Tel: 0900-0977 of stuur een email naar info@duikreizen.nlVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fiji Aggressor 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail