Duikvakantie Malta

Duikvakantie Malta

Malta is een levendige duikbestemming. Het is het belangrijkste en meest ontwikkelde eiland van deze kleine Mediterrane eilanden groep. Malta is ook veelzijdige vakantiebestemming. U vindt hier toeristische kustplaatsjes met pittoreske haventjes tot eeuwenoude stadjes, die meer dan 7000 jaar geschiedenis verbergen, met kronkelende oude straatjes en gezellige authentieke restaurantjes. Malta is daarmee uitermate geschikt voor duikers die op reis gaan met niet-duikers.

De onderwatertopografie rond Malta is zeer indrukwekkend. De wateren rond Malta herbergen een verzameling aan scheeps-, vliegtuig en onderzeese wrakken die ervoor hebben gezorgd dat Malta inmiddels als een van de beste wrakduikbestemmingen is bestempeld. Daarnaast is ook een ideale plek om te leren duiken.

In de Werelderfgoedstad Valetta valt er genoeg te ontdekken. Deze hoofdstad van Malta staat bekend om zijn rijke collectie prehistorische voorwerpen, het indrukwekkende Grand Master's Palace en de majestueuze St. John's Cathedral. Een bezoek aan de voormalige hoofdstad Medina, in het centrum van het eiland gelegen, mag ook niet ontbreken. Er zijn tal van stranden, mooie baaien, wandel- en fietsroutes, en Comino en Gozo zijn gemakkelijk te bereiken middels een korte overtocht met de veerboot.

Gozo is een van de weinige overgebleven ongerepte Mediterrane eilanden en een toevluchtsoord voor duikers. Het eiland is absoluut pittoresk en heeft zijn landelijke charme behouden. Het is het spectaculaire onderwaterlandschap dat vele duikers naar het eiland Gozo trekt. Bogen en tunnels zijn uitgehouwen uit de ruim 43km lange kustlijn en bieden duikers eindeloze bezienswaardigheden en geweldig zicht onder water.

Vanaf de kust en vanaf de boot zijn er circa 50 duikspots. De helderheid van het water en de stabiele omstandigheden maken het eiland ideaal voor lerenden en onervaren duikers, terwijl de bogen, tunnels en grotten degenen die op zoek zijn naar een alternatief voor het koraalrif, met meer uitdagende duiken zullen verrassen.

In Victoria, ook wel Rabat, torent de citadel hoog boven alles uit en hier vindt u ook het bruisende Onafhankelijksplein. Xlendi is typerend voor de vissersdorpen van het eiland en Xewkija, gedomineerd door de beroemde Rotunda-kerk, ligt ver weg van de drukte van de stranden. Geniet hier van de rust en kalmte die typisch is voor Gozo.

Vlakbij ligt het kleine eiland Comino, dat tussen Gozo en Malta ligt. Comino is autovrij en biedt een leuke afleiding en een rustig bezoek aan enkele van de mooiste baaien en rustige stranden van de archipel, omringd door een verblindende turquoise heldere zee.