Road to Zanzibar ***
Bestemming: Rondreizen Tanzania - Rondreizen

Road to Zanzibar

***

Dag 01 Nairobi

In het Masai betekent Nairobi 'plek van fris water'. De stad heeft genoeg barretjes en cafes en winkeltjes waar je leuke traditionele spulletjes kunt kopen. Als je tijd hebt is een bezoek aan het Karen Blixen museum een goede kennismaking met de geschiedenis en cultuur van Kenia. Om 18.00 uur 's avonds is de welkomstinformatie.

Dag 02 Arusha

Zuidwaarts rijdend passeren we de grens met Tanzania en rijden door naar Arusha, waar we in de omgeving overnachten.

Dag 03 Karatu

Vandaag rijden we naar Karatu. Onderweg maken we een stop in Mto Wa Mbu. Hier maak je een wandeling en bezoekt o.a. een kleuterschool en een boerderij.

Dag 04-05 Serengeti National Park

Met kleinere jeeps vertrekken we vroeg en gaan de komende dagen op pad in de Serengeti. Alles ademt safari en achter elke struik kan ineens een luipaard, leeuw of kudde zebra's je pad kruisen. De open vlaktes van de Serengeti zijn het thuis van vele soorten dieren. Ons kamp is eenvoudig maar wel spannend: midden tussen het wildlife! De vele geluiden van de bush maken je verblijf hier ongetwijfeld onvergetelijk.

Dag 06 Ngorongoro Krater

We verlaten Serengeti NP en rijden naar de Ngorongoro krater. De binnenkant van deze uitgebluste krater is een waar eldorado voor safari liefhebbers. De Big Five is vaak eenvoudig te spotten, het enige dier dat je hier niet tegenkomt is de giraffe. Door hun lange benen is de afdaling in de krater te moeilijk voor ze. Zorg voor een opgeladen camera en voldoende foto- en filmgeheugen. Na 3 dagen safari kom je vanavond terug in Karatu.

Dag 07 Marangu

Met onze eigen truck gaan we weer vroeg op pad voor de reis naar de hellingen van de Kilimanjaro. We maken een stop in Moshi bij het Amani Children's Home. Straatkinderen worden hier opgevangen en krijgen hier onderdak, een opleiding en mentale ondersteuning. Op www.amanikids.org vind je meer informatie.

Dag 08-09 Usambara gebergte

Weinig toeristen gingen je voor in dit deel van Tanzania. Het Usambara berggebied is echt een onontdekt stukje Tanzania. Het is een groen en bebost gebied, ideaal voor aangename hikes en wandelingen. De bewoners van dit gebied zijn bijzonder vriendelijk en we bezoeken dan ook zeker enkele dorpjes. We overnachten in Lushoto.

Dag 10 Dar es Salaam

Als het weer het toelaat heb je nog een laatste heldere blik op de Kilimanjaro vandaag, Afrika's hoogste berg. Hierna verlaten we het berggebied en zetten koers naar Dar es Salaam. Dit is een belangrijke Afrikaanse havenstad en het commerciele hart van Tanzania. Van hieruit worden vele goederen het hele continent over verspreid. We kamperen vannacht aan het strand net buiten de stad.

Dag 11-14 Zanzibar

Met de ferry steek je over naar het specerijeneiland Zanzibar. Vele culturen hebben Zanzibar als uitvalsbasis gebruikt. Slavenhandelaren, Arabische sultans en fruitverkopers zorgden voor een levendige stemming. De eerste nacht verblijven we in Stone Town, hoofdstad van Zanzibar. De laatste twee nachten slapen we aan de noordelijk gelegen stranden. Voldoende gelegenheid om lekker te snorkelen, duiken, of relaxen op het strand en onder een palmboom weg te dromen in een hangmat.

Inclusief

Engelssprekende reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) 13 ontbijten, 9 lunches en 9 diners Excursies, 'sightseeing' en entreegelden nationale parken volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele excursies Local payment USD 1000 p.p. Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds 

Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail