Maasai Heartlands ***
Bestemming: Rondreizen Tanzania - Rondreizen

Maasai Heartlands

***

Dag 1 Nairobi

Wanneer je in Nairobi aangekomen bent, heb je de hele dag de tijd om deze opwindende en denderende Afrikaanse stad te ontdekken. Vermaak je bijvoorbeeld in de kleurrijke straten met vele restaurants, clubs, pubs en discotheken die Nairobi rijk is. 's Avonds om 18.00 uur is de welkomstinformatie.

Dag 2 Nakuru meer

's Morgens brengen we eerst een bezoek aan een school, aan de rand van Nairobi. Vervolgens gaan we richting het Nakuru meer om te lunchen en een kamp op te zetten binnen het park. Onderweg genieten we van de adembenemende uitzichten van de Rift Vally. In de middag maken we een gamedrive en gaan op zoek naar wilde dieren, zoals neushoorns en luipaarden.

Dag 3-4 Naivasha meer

Neem 's morgens vroeg eerst deel aan een safaritocht om vervolgens door te reizen naar het paradijs voor vogelkijkers, het Naivasha meer. Hier kun je zelf je tijd besteden door bijvoorbeeld deel te nemen aan optionele activiteiten zoals een ontspannende bootcruise of een wandeling door het nabij gelegen Hell's Gate National Park. Je kunt ook gewoon even lekker ontspannen aan het meer.

Dag 5 Loita Hills

We reizen door de Great Rift Valley naar de Loita Hills waar we verblijven in gezelschap van de Masai stamleden. Hier leren we over hun traditionele levensstijl.

Dag 6-7 Masai Mara National Reserve

Het is een klein stukje rijden naar het volgende park. Geniet van twee geweldige dagen met het rondkijken in het wereldberoemde Masai Mara National Reserve. Gamedrives leveren hier mooie plaatjes op, omdat er zich veel dieren in het park bevinden.

Dag 8 Narok

Vandaag brengen we een dag door in Narok, een dorp waar veel Maasai bewoners leven. Hier kun je even bijkomen van alle indrukken die je de afgelopen dagen hebt opgedaan.

Dag 9 Kisii

We reizen in westelijke richting door de Great Rift Valley met als bestemming Kisii, dat in een heuvelachtig gebied ligt. Onderweg pikken we een aantal nieuwe reizigers op, die van een andere rondreis komen en met ons het Tanzania-avontuur aangaan.

Dag 10 Victoria meer

Vandaag trekken we Tanzania in en kamperen aan de rand van het grootste meer van Afrika, het Victoria meer. We bezoeken een lokale markt en het is hier ook mogelijk om een boottocht te maken.

Dag 11-12 Serengeti National

We verlaten het Victoria meer en rijden 100 km naar Serengeti NP. De uitgestrekte vlaktes zijn indrukweekend, net zoals het dierenleven in dit grote park. Je maakt een gamedrive vroeg in de ochtend en laat in de middag. In de tussentijd kun je relaxen, net als de meeste dieren doen.

Dag 13 Ngorongoro Crater

We vervolgen onze reis richting de aangrenzende Ngorongoro Crater Conservation Area waar we ruim de tijd hebben om dit fantastische natuur gebied te bezichtigen en verkennen. We bezoeken de Olduvai kloof, met dieptes tot wel 90 m. Daarna arriveren we bij ons kamp, met een indrukwekkend uitzicht over de krater.

Dag 14 Meserani

We dalen af in de krater met kleine 4WD wagens om hier op zoek te gaan naar wilde dieren. De krater is immens groot en wordt ook wel de grootste dierentuin van de wereld genoemd. Daarna vervolgen we onze reis richting het marktdorp van Mto Wa Mbu.

Dag 15 Nairobi

Vandaag reizen we via Arusha terug naar Kenia, waar de reis laat in de middag in Nairobi, eindigt. Hier kun je nog nagenieten van deze fantastische reis of snel wat souvenirs kopen.

Inclusief

Engelssprekende reisleider, lokale gids Chauffeur, kok en campmaster (safari-crew) Transport ter plaatse (4WD safarivoertuig, shuttlebus, te voet) Accommodatie (obv indeling) Kampeergelden en -uitrusting 14 ontbijten, 14 lunches en 12 diners Excursies, sightseeing en entreegelden nationale parken volgens het uitgebreide Engelstaige reisschema. 

Exclusief

Vluchten Amsterdam-Nairboi-Amsterdam Local Payment van USD 995 p.p. Optionele excursies Fooien Visumkosten Reis- en annuleringsverzekering Vaccinaties Uitgaven van persoonlijke aard Calamiteitenfonds 

Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail