9 dagen Safari Best of Kenia Afbeelding 9 dagen Safari Best of Kenia
9dgn Safari Best of Kenia ***
Bestemming: Rondreizen Kenia - Safari

9dgn Safari Best of Kenia

***

Deze rondreis is vooral geschikt voor mensen die voor de eerste keer kennismaken met Kenia. De sfeer van Out of Africa komt tot leven als u oog in oog komt te staan met diverse diersoorten in de bekendste parken van het land. Geniet van de diversiteit aan natuur en wilde dieren met als hoogtepunten het uitzicht op de Kilimanjaro, Lake Nakuru en natuurlik het prachtige nationale park van Masai Mara.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDeze rondreis is vooral geschikt voor mensen die voor de eerste keer kennismaken met Kenia. De sfeer van Out of Africa komt tot leven als u oog in oog komt te staan met diverse diersoorten in de bekendste parken van het land. Geniet van de diversiteit aan natuur en wilde dieren met als hoogtepunten het uitzicht op de Kilimanjaro, Lake Nakuru en natuurlik het prachtige nationale park van Masai Mara.

Dag 1 Amsterdam-Mombasa

Vlucht naar Mombasa en transfer naar hotel.

Dag 2 Mombasa-Tsavo West

Op weg naar het Tsavo West National Park, dat samen met Tsavo East een van de grootste wildreservaten van Afrika (20.000 km�) vormt. Hier vinden we bossen, rivieren, bergen, watervallen en -bronnen en savannes, waar tal van diersoorten zich prima thuis voelen. Olifanten, leeuwen, buffels, elanden, giraffen, impala's, neushoorns en vele vogelsoorten� dat wordt een prachtige safaritocht door deze pure wildernis!

Dag 3 Tsavo West-Amboseli N.P.

Verder naar het Amboseli National Park, gelegen aan de voet van de 5895 m hoge Kilimanjaro. Het park staat bekend om de grote aantallen olifanten, buffels en zebra's. Een safaritocht laat ons kennismaken met dit natuurjuweel. Neemt u uw fototoestel mee, want in het Amboseli National Park kunt u beslist de mooiste safariplaatjes schieten met de besneeuwde 5895 m hoge Kilimanjaro op de achtergrond. Deze hoogste top wordt ook wel het 'dak van Afrika' genoemd. De 'Kili' bestaat eigenlijk uit 3 vulkanen: Shira, Mawenzi en Kibo. Lange tijd heeft men gedacht dat de berg een slapende vulkaan was, maar een uitbarsting behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Net als bij andere Afrikaanse namen zijn er verschillende mogelijke betekenissen van het woord Kilimanjaro. Volgens sommigen betekent het 'Berg van de grootheid'. Een andere betekenis is 'Berg van de karavanen' en refereert aan het verleden toen slaven vanuit de binnenlanden werden afgevoerd naar de Oostkust van Zanzibar om daar verhandeld te worden. Hoewel de Kilimanjaro door de eeuwen heen wel een belangrijk navigatiepunt moet zijn geweest voor reizigers en rondtrekkende volkeren, is er in de loop van de geschiedenis weinig melding van gemaakt. De top werd in 1887 voor het eerst bereikt door de Duitser Hans Meyer. Tegenwoordig wordt de berg door duizenden mensen per jaar bedwongen.

Dag 4 Amboseli-Nairobi

Op naar Nairobi. Vrije middag in de hoofdstad! Nairobi lijkt in veel opzichten een gewone Westerse stad. Wel zal u de typische geur opvallen, die erop lijkt alsof er op iedere straathoek een vuur wordt gestookt. Ook zijn er op ieder tijdstip van de dag veel mensen op straat. Onder hen bevinden zich met name jongeren, die van het platteland naar de stad zijn getrokken om werk te zoeken. De afgelopen jaren is de stad dan ook sterk gegroeid.

Dag 5 Nairobi-Lake Nakuru N.P.

Het volgende reservaat, Lake Nakuru National Park, het wereldberoemde meer waar zich aan de oever vele duizenden roze flamingo's bevinden. Behalve flamingo's zijn er tal van andere vogelsoorten te bewonderen zoals pelikanen, ooievaars, reigers en lepelaars. We zien er wellicht ook neushoorns, giraffen, bedreigde witte neushoorns en tal van andere dieren. We maken hier een safaritocht inclusief picknicklunch.

Dag 6 Lake Nakuru-Masai Mara N.P.

We gaan vandaag naar het bekendste park van Kenia, het uitgestrekte Masai Mara National Park. Dit is de plaats om kennis te maken met een van de kleurrijkste stammen van Oost-Afrika, de Masai. Onderweg naar het park zien we nomaden, die te voet door het gebied trekken in hun felgekleurde lange gewaden. De nederzettingen van deze nomaden bestaan uit lemen hutten en zijn vaak moeilijk op een afstand te zien omdat ze vrij laag zijn en bedekt met takken. In dit park is veel wild te vinden en zullen we zeker op zoek gaan naar de 'Big Five': leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Masai Mara is onderdeel van de Serengeti-vlakte, die zich grotendeels in Tanzania bevindt. Het glooiende landschap bestaat uit grasvlakten, afgewisseld met acaciasavanne en rivierbos. De belangrijkste rivieren die het park doorkruisen zijn de Talek en de Mara. De trek van ruim 1 miljoen gnoes is een van de meest massale en spectaculaire bewegingen van wild ter wereld. Een van de gevaarlijkste momenten is de oversteek van de Mara-rivier. Hier liggen namelijk krokodillen te wachten tot ze weer een van de zwakkere dieren kunnen verschalken. De populatie leeuwen in Masai Mara is de grootste van Kenia. Andere jagers die hier voorkomen zijn luipaard, jachtluipaard, hyena, wilde hond, jakhals, serval en genet..'s Middags een eerste gamedrive.

Dag 7 Masai Mara N.P.

Een hele dag volop genieten van het Masai Mara National Park! Zowel in de ochtend als 's middags maken we safaritochten.

Dag 8 Mombasa - Amsterdam

Dag 9 Aankomst Amsterdam

Inclusief - Vlucht Amsterdam - Mombasa - Amsterdam - Luchthavenbelasting - Excursies, gamedrives en entree voor de safariparken volgens programma - Vervoer per safaribusje met deskundig engelssprekende gids/chauffeur - Verzorging tijdens de safari op basis van volpension; start met lunch op dag 1 en eindigt met ontbijt op dag 8 - Halve liter mineraalwater per persoon per dag tijdens de safari - Flying Doctor Service - Vlucht van Nairobi naar Mombasa

Exclusief: - Visumkosten Kenia ca. 25 p.p. - Persoonlijke uitgaven zoals fooien, niet genoemde maaltijden en drankjes etc.

Overig: - Minimum deelname 2 personen - Vervoer per safaribusje (max. 7 personen per busje, dus een gegarandeerde raamplaats).Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

9dgn Safari Best of Kenia 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail