Kenya Wildlife Safari ***
Bestemming: Rondreizen Kenia - Rondreizen

Kenya Wildlife Safari

***

Laat je meevoeren door het ritme van de natuur. Bespied wilde dieren in hun natuurlijke omgeving, geniet van de prachtige landschappen en de schitterende meren. Kamperen midden in een paradijs van geuren, kleuren en geluiden. Reis naar de roots van de mensheid en ontmoet de bijzondere Masai; Ontdek hun gewoonten en tradities. Kenia; het land van mooi weer, een oude cultuur en ongeevenaarde natuur!

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 01 Nairobi

Vandaag ontdek je Nairobi, een levendige stad met een grote etnische diversiteit. Je kunt op je eigen houtje Nairobi gaan ontdekken, bekijk bijvoorbeeld de kleurrijke straten of rust lekker uit bij een van de restaurantjes. 's Avonds om 18.00 uur is de welkomstinformatie en overnachten we in een hotel in Nairobi.

Dag 02 Nakuru meer

Vanuit Nairobi rijden we noordwaarts naar het Nakuru meer, waar we gaan lunchen en ons kamp opzetten voor de nacht. Het meer ligt midden in een park dat licht begroeid is met acaciabossen. Door de ligging en begroeiing voelen veel vogels zich aangetrokken tot het meer. Je kunt hier onder andere pelikanen en flamingo's tegenkomen, naast een overvloed aan kleinere vogelsoorten. 's Middags gaan we op zoek naar giraffen, luipaarden, waterbuffels en neushoorns. Een eerste ontmoeting met de dieren van Afrika!

Dag 03-04 Naivasha meer

Aan het begin van de derde dag gaan we opnieuw op pad, ditmaal vroeg. Vroeg in de morgen zijn de kansen om wild te spotten nu eenmaal groter. Onze gids kent de mooiste plekken om wild te zien en vertelt ons over de omgeving. Na de safari vertrekken we naar het Naivasha meer, dat bekend staat om de vele vogelsoorten die er leven. Onderweg maken we een stop in een dorp, waar we onder begeleiding van een gids een wandeling maken en meer te weten komen over het dagelijkse leven. Bij het Naivasha meer kun je een bootcruise maken of genieten van een mooie wandeling door het nabijgelegen Hell's Gate National Park! Hier kunnen we nijlpaarden, zebra's, verschillende soorten gazellen en impala's tegenkomen.

Dag 05 Loita Hills

We reizen door de Great Rift Valley naar het heuvelkamp van Loita waar we de Masai ontmoeten. Maak kennis met de Masai, gekleed in rode gewaden en versierd met sieraden. Ontdek hun culinaire hoogstandjes, maar ervaar ook de band die de Masai hebben met hun dieren.

Dag 06-07 Masai Mara National Reserve

Vandaag bezoeken we het Masai Mara National Reserve. In het prachtige landschap van rivieren, bossen en open velden hebben we grote kans om leeuwen, cheeta's, olifanten, neushoorns en misschien zelfs wel schuwe jachtluipaarden tegen te komen. Daarnaast leven er hyena's en buffels, antilopen, gazellen, elanden, hartebeesten en waterbokken. In de Mara rivier kom je vaak krokodillen en nijlpaarden tegen. Ervaar het wilde leven van de wilde dieren in dit schitterende paradijs. Afhankelijk van het jaargetijde kun je ook getuige zijn van de grote trek die de wildebeesten elk jaar maken!

Dag 08 Nairobi

We laten de wildernis achter ons en keren terug naar het stedelijke milieu van Nairobi. Hier kan je zelf op onderzoek uitgaan ga bijvoorbeeld naar het Karen Blixen Museum of het Langata giraf verblijf. Je kunt natuurlijk ook enkele laatste souvenirs inkopen of gewoon lekker relaxen en nog even bij te komen van alle prachtige indrukken van de afgelopen dagen. Aan het einde van de middag eindigt de rondreis.

Inclusief

Engelssprekende reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Kampeergelden en -uitrusting 7 ontbijten, 7 lunches en 6 diners Excursies, sightseeing en entreegelden nationale parken volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Local payment USD 415 (foodkitty) Optionele excursies Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail