Raja Ampat Biodiversity Resort Afbeelding Raja Ampat Biodiversity Resort
Raja Ampat Biodiversity Resort
Bestemming: West Papua - Raja Ampat

Raja Ampat Biodiversity Resort


Het Raja Ampat Biodiversiteit Eco Resort is een plek om de natuur in een van de meest gevierde duik bestemmingen in de wereld te ontdekken. Naast het duiken of snorkelen in Raja Ampat kunt u tal van andere activiteiten om dit geweldige deel van de wereld te verkennen; kajaks, jungletochten, bezoeken aan de dorpen, vogels kijken etc. We volgen een Eco-Concept stijl met comfortabele accommodatie en kleurrijke...

Hotel o.b.v. VolpensionRaja Ampat Biodiversiteit Eco Resort

Het Raja Ampat Biodiversiteit Eco Resort is een plek om de natuur in een van de meest gevierde duik bestemmingen in de wereld te ontdekken. Naast het duiken of snorkelen in Raja Ampat kunt u tal van andere activiteiten om dit geweldige deel van de wereld te verkennen; kajaks, jungletochten, bezoeken aan de dorpen, vogels kijken etc. Het resort hanteert een Eco-Concept stijl met comfortabele accommodatie en kleurrijke gerechten in een vriendelijke sfeer. Het resort ligt op Gam Island recht in het hart van de Dampier Strait, in de Raja Ampat eilandengroep.

Ligging

Het resort ligt op Gam Island in het hart van de Dampier Strait in de Raja Ampat eilandengroep op De vlucht naar Sorong kan van vanaf Jakarta (ca. 7 uur), Manado (ca. 1 uur), of Makassar (2 uur). Vanaf Sorong gaat vaart u in ca. 2 uur naar Waisai en vervolgens in 30 - 40 minuten naar Pulau Gam.

Faciliteiten

Het resort beschikt over een restaurant met uitzicht op zee met een Indonesische kaart en enkele westerse gerechten. In het restaurant kunt u 24 uur per dag gebruik maken van de gratis koffie- en theefaciliteiten en er staat een koelkast met lokaal bier, frisdranken en sappen. Gratis WiFi is beschikbaar. Via de receptie kunt u tal van activiteiten boeken, zoals kajakken, bezoeken aan diverse dorpen en Wasai.

Accommodatie

De cottages zijn gebouwd door lokale ambachtslieden uit de naburige dorpen met gebruikmaking van lokale, duurzaam geproduceerde materialen. Papoea traditionele architectuur heeft bewezen het meest effectief te zijn om de luchtstroom te maximaliseren en te zorgen voor de perfecte temperatuur in het huisje. Elk huisje is voorzien van een water dispenser, klamboe, meerdere stopcontacten (twee stekkers 220V), grote veranda met hangmat, bad- en zwemhanddoeken.

Budget

Twee onder 1 kap cottage met gedeelde badkamer (mandi stijl open douche met westers toilet).

Standaard

Een ruime strand cottage. De twee Standard cottages delen een toilet (mandi stijl open douche en westers toilet) aan een gemeenschappelijke gang die de twee huisjes en het toilet verbindt . Dit maakt de cottage ook geschikt voor gezinnen.

Superior

De Superior Cottage heeft een eigen badkamer en is erg ruim en is wat verder gelegen aan het einde van het Resort recht tegenover het strand. Gasten die kiezen voor deze huisjes zullen over meer privacy en stilte beschikken. Ze zijn uitgerust met een bureau en een zithoek in het huisje en twee ligstoelen aan de voorkant van het huisje om van een zonnebad te genieten, of gewoon een boek lezen.

Inclusief:

Vluchten Amsterdam - Sorong v.v.

7 overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van volpension en 2 duiken per dag

transfers luchthaven - hotel v.v.

Exclusief

Visa on Arrival

Persoonlijke uitgaven en tips

Verzekeringen

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen en route zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen dat ze over de juiste visum te reizen naar elk land op zijn of haar route. Daar voorschriften verschillen per land adviseren wij contact te nemen met een consulaat of de ambassade van het land.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met DuikReizen.nl

info@duikreizen.nl

Duiken

Raja Ampat is een van de weinige maritieme omgevingen waarin u het volledige scala van het mariene leven te zien krijgt. Haaien, mantas, batfish, zeebaarzen, pygmee zeepaardje of scholen jacks en barracudas, scholen fuseliers, surgeonfish, goatfish, grote maanvissen, Napoleon lipvis, witpunt en zwartpuntrifhaai, baarzen, snappers en paarse en threadfin anthias dragen allemaal bij aan het spectrum van kleur.

Riffen van het gebied zijn bedekt met een gevarieerde selectie van zowel harde als zachte koralen. De koraaldekking in Diving Raja Ampat is goed met veel gigantische paddestoel koralen, paarse zachte koralen en zakpijpen. Harde tafelkoralen, staghorn patches, groene en bruine elkhorn en vinge koralen en bruine zacht koraal struiken en hydrozoans.

In de diepere delen van het rif kunt u grote roze, lila en paarse gorgonian fans, struiken van heldere rode zee zwepen en zee-fans zien met een ongelooflijk assortiment van kleuren vinden. Geniet van alle soorten, op zoek naar kleine groene zee pennen, stekelig blauw-jade buis sponzen, en bruine hydrozoans en reuze tridachna mosselen (Ze zijn waarschijnlijk meer dan 100 jaar oud en zijn nogal een zeldzaamheid). Kijk goed in de anemonen of u porselein krabben kunt vinden.

U kunt in dit resort ook diverse duikcursussen volgen van beginners niveau tot specialistisch niveau.

Duikstekken

BATU LIMA

Niveau: Intermediate Diepte: 5-24m Stroom: Mild tot sterk Indonesische naam met de betekenis Vijf Rocks dit is een eeuwige favoriet . Aflopend aan de noord-oostelijke kant naar de maximale diepte van ongeveer 24m. Tijdens het volgen van deze helling zult u versteld staan van de aantallen fusiliers, triggerfish, unicorn vis en zwartpunthaaien. Bij het opstijgen aan het eind van de duik, kunt u talloze Trevallies tegenkomen in het ondiepe water als u door de canyons gaat die deze rotsen scheiden. Ook een open oog houdenvoor de veelheid van naaktslakken tussen de uitgestrekte reeks van kleurrijke koraal op de zijkanten van deze rotsen. Een steeds veranderende duik waar niets kan worden voorspeld.

FRANCISCOS PEAK

Niveau: Beginner tot Intermediate Diepte: 5-20m Stroom: Geen tot mild Aflopend op een ondiepe rots, begint de duik onmiddellijk op een plek met kleurrijke Anthias en Fusiliers. Tijdens het zwemmen rond deze rots, houd de ogen geopend voor de spookfluitvissen. Langs de natuurlijke helling naar beneden tot de maximale dieptekomt u Blue Spotted Stingrays en zelfs de ongrijpbare Pygmy Seahorse tegen. Op de terugweg naar ondieper water kunt u onder de overhangen een aantal Wobbegong Sharks waarnemen.

FRIWIN ISLAND

Niveau: Beginner tot Intermediate Diepte: 5-20m Stroom: Mild Friwin Island heeft eigenlijk een paar duikplekken, met onze favorieten wordt Friwin Garden en Friwin Wall. Doe ze als twee aparte duiken, of combineer het beste van beide werelden en doe delen van elk in een duik. Harde koralen van alle kleuren, soorten en maten zijn zo dik ingepakt, dat u het moeilijk is om een duidelijke opening in het gesteente te vinden. Talloze kleurrijke Anthias, Wrasses, Fusiliers en Triggerfish waardoor het lijkt op het perfecte aquarium. Friwin Wall. Kijk voor de talloze gorgian zeewaaiers groeien aan de kant van de muurmet tal van garnalen, krabben en Nudibranchs dat de seasquirts. Zoals altijd, houden een oogje in de richting van de blauwe, want je weet nooit wat er kan komen opdagen.

MIOSKUN

Niveau: Beginner tot Intermediate Diepte: 5-25m Stroom: Mild tot sterk Deze ontspannende duik moet worden gedaan op de stroomkant van het eiland, waardoor er een goede afstand tussen startpunt en het beste punt van de duikstek aan zuidoostelijke kant ontstaat. U kunt een groot aantal Yellowtail en blauwe gelinieerd Snappers bewonderen. , U kunt lui drijven rond de oostelijke kant van het eiland tot u de lee bereikt. Deze site is bekend om de bovengemiddelde kans om Wobbegong haaien te zien. Dus zorg ervoor om te kijken onder de koraal richels voor deze vreemde wezens. Ook kleine Pontohi Pygmy Seahorses op de koraal rotsen.

MIKES POINT

Niveau: Intermediate naar Geavanceerd Diepte: 3-30m Stroom: Sterk De US Air Force heeft het eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog herhaaldelijk gebombardeerd . In de tussenliggende jaren is het rif opmerkelijk hersteld. De brokken van rotsen creeren prachtige spleten en overhangen voor een reeks van macro-onderwerpen. Oplopend langs een grote muur is er meestal een groep van sweetlips lachend naar de camera. Spaanse makreel, wit- en zwartpunthaaien. In de tweede helft van de duik in het ondiepe water, op de uitkijk voor Wobbegong en epaulethaai, schildpadden en zelfs zeeslangen.

SARDINES REEF

Niveau: Intermediate naar Geavanceerd Diepte: 5-30m Stroom: Sterk Een ovaal rif patch, het ligt pal in het midden van de open oceaan. Rond het rif zult u versteld staan van het enorme aantal van Fusiliers, Surgeonfish, Snappers, Damselfish en butterflyfish zijn. Al dit voedsel trekt roofdieren aan zoals Barracuda, Spaanse makreel, Giant Trevallies en verschillende soorten jacks. Soms zelfs een aantal grijze rifhaaien. Dit is ook een geweldige site om een aantal minder vaak voorkomende soorten zoals Oceanic Triggerfish, Bumphead papegaaivissen en Napoleon Wrasse spotten.

CAPE KRI

Niveau: Intermediate naar Geavanceerd Diepte: 5-25m Stroom: Mild tot sterk Misschien wel de meest bekende van duikplekken in Raja Ampat als gevolg van de recordbrekende 283 soorten vastgelegd in een enkele duik. De steile helling heeft absoluut alles te bieden - van uitgestrekte tuinen van kleurrijke harde en zachte koralen en het zeer sprankelend vooruitzicht van een Manta Ray te zien vliegen. De koraalvelden bieden een accent van de kleur voor de zwermen van Fusiliers, juffers, chirurgen en Anthias. Dogtooth Tuna, Barracuda, Makreel, Trevallies evenals Grey Reef, Blacktip Reef en. U kunt ook worden verrast door Bumphead Papegaaien, Napoleon Wrasse en een aantal zeer grote baarzen.

Blue Magic

Niveau: Advanced Diepte: 10-30m Stroom: Sterk Gelegen in het midden van de oceaan. Grote scholen vis zwermen rond de harde koralen meedogenloos bejaagd door de grote aantallen Spaanse Makreel, Giant Trevally, Barracuda, Dogtooth Tuna, Rainbow Runners en talloze Jacks. Vaker wel dan niet worden duikers verrast door zwarttip- en grijze rifhaaien, Bumphead Papegaaien en zelfs enorme oceanische Mantas. Dit is het een site waar alles kan gebeuren.

MANTA SANDY

Niveau: Beginner Diepte: 5-18m Stroom: Mild tot sterk Tussen de maanden oktober en april grote aantallen Manta Rays in de ondiepe, planktonrijke wateren. Op deze duik site krijgt u de kans deze sierlijke schoonheden te zien te stoppen om gereinigd te worden. Op een goede dag lijkt het op een landingsbaan van een drukke luchthaven, waarbij er tot 20 Manta's zijn gespot

CHICKEN REEF

Niveau: Intermediate Diepte: 5-20m Stroom: Mild tot sterk Nog een ondiepe rif patch met vergelijkbare topografische kwaliteiten als andere sites. Altijd aanwezig zijn de grotere aantallen fuseliers en andere kleurrijke, maar ook zeenaald, pygmee zeepaardjes, naaktslakken, platwormen en een aantal zeer interessante krabben en garnalen. Je zou ook worden beloond met Crocodilefish en Wobbegong Sharks.

DE DOORGANG

Niveau: Beginner tot Intermediate Diepte: 5-15m Stroom: Sterk De smalle kloof tussen Waigeo en Gam eilanden biedt een waar spektakel, dat moet worden gezien om het te geloven. Als een duiker wordt u getrakteerd op het beste van beide werelden met het gebied onder de mangrovewortels te verkennen voor een serie van kleurrijke naaktslakken, platwormen en andere interessante ongewervelden. Er zijn ongeveer net zo veel manieren om dit gebied te duiken, als er toegangspunten zijn. Men kan drijven op de altijd aanwezige stroom op zoek naar Bumphead Papegaaien, Barracuda, schildpadden en zelfs de sporadische haai of twee, of men kan schuilen in de vele baaien op zoek naar dwerg inktvissen, stonefish en de altijd dansende jeugdige Baramundi. Ook aanwezig in de grotten Razorfish en Archerfish. Onze versie van muck diving zal u niet teleurstellen.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Raja Ampat Biodiversity Resort 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail