King Tut Afbeelding King Tut
King Tut ***
Bestemming: Rode Zee - Hurghada

King Tut

***

King Tut is een fijn hotel met een zeer uitgebreide All Inclusive formule en goede faciliteiten. U boekt King Tut al tegen een zeer scherpe prijs en alleen dat is al reden genoeg om de Hollandse winter te verruilen met de zon in Egypte.

Hotel o.b.v. All InclusiveAlgemeen

King Tut is een fijn hotel met een zeer uitgebreide All Inclusive formule en goede faciliteiten. U boekt King Tut al tegen een zeer scherpe prijs en alleen dat is al reden genoeg om de Hollandse winter te verruilen met de zon in Egypte.

Ligging

King Tut ligt direct aan het strand en op circa 5km van de nieuwe jachthaven van Hurghada.

Faciliteiten

King Tut beschikt over 135 kamers, een lobby met lobbybar en receptie. Het resort beschikt over 3 restaurants; een buffetrestaurant en 2 a la carte restaurants ( vis en love boat boot, beiden tegen betaling). Het resort beschikt over 3 restaurants met een internationale keuken. Ook zijn er 4 bars aanwezig voor de nodige drankjes of kleine snacks. In de tuin ligt het verwarmde zwembad met verwarmd kinderbad omringd door een zonneterras met ligbedjes en parasols. Verder biedt King Tut u gratis Wi-Fi, was service, dokter service en winkeltjes. Voor de kinderen is er een speeltuintje.

Uw hotelkamer:

De kamers van King Tut zijn netjes ingericht en voorzien van individuele airconditioning, minibar(dagelijks gevuld met water), telefoon, satelliet tv en een balkon met zitje. De badkamer heeft een douchecabine, toilet en fohn.

Sport & Ontspanning:

De fitnessruimte en volleybal zijn gratis. Tegen betaling: duiken en overige watersporten. Het gebruik van de jacuzzi en sauna is gratis, massages en stoombad is tegen betaling. Het animatieteam verzorgt kinderanimatie en s avonds shows.

Verzorging: King Tut

All Inclusive: Ontbijt (07.007-10.00), laat ontbijt (10.30-12.00), lunch (13.00-15.00), diner (18.30-21.30), allen in buffetvorm. Snacks (12.30-17.00), koffie/thee met koekjes (16.00- 17.00), laat diner (18.30-21.30), nachtsnack (00.00-02.00). De aanwezige lokale alcoholische en non alcoholische drankjes zijn 24 uur inbegrepen. Tegen betaling: import drank, roomservice, drankjes in de disco.

LET OP:

In het voor/naseizoen en eventueel tijdens de winter periode (1 november t/m +/- 31 maart) kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud, bezetting of weersomstandigheden. Zo zijn veelal de buitenfaciliteiten niet beschikbaar, de buitenzwembaden buiten gebruik en geen of beperkte animatie aanwezig. Ook kan het voorkomen dat een accommodatieverschaffer vergoeding kan vragen voor bepaalde faciliteiten of diensten en dat de verzorging iets beperkter kan zijn. Het kan voorkomen dat een deel van het accommodatie complex tijdelijk niet in gebruik is vanwege onderhoud of lage bezetting.

Duiken in Hurghada

Hurghada heeft verschillende eilanden die ongeveer 10-15 km van de rust af liggen. Dit betekent dat de meeste duikplaatsen beschermd zijn van de ruwe zee. Het duiken rondom deze eilanden is prachtig en gevarieerd, met ondiepe riffen en koraaltuinen tot steilwanden en drop-offs. Gedurende de laatste jaren is het grootste deel van Hurghada beschermd gebied geworden en uitgeroepen tot Marinepark. De riffen zijn zodanig beschermd dat het verboden is ankers uit te werpen op het rif en boten dienen aan te leggen aan speciaal aangelegde mooring boeien. De eilanden en riffen die niet binnen het Marinepark liggen, zijn niettemin ook zeer goede duikplaatsen en hebben dezelfde regels, enkel kijken en nergens aankomen, geen vissen voeren en geen schelpen e.d. verzamelen.

Deep Divers Hurghada

Geopend door Waleed en Ingrid in 2007 is Deep Divers Hurghada ondertussen een begrip geworden in deze gezellige badplaats aan de Rode Zee. Door hun uitstekende service en enthousiaste instructeurs zijn ze een van de beste duikscholen in Hurghada geworden. Uitgegroeid tot een 5* IDC duik centrum kunt u hier met een gerust hart fijne duiken maken. Van beginner tot gevorderde, ze helpen u graag met het uitbreiden van uw duikervaring. U vindt de duikschool van Deep Divers in hotel Ali Baba Palace direct aan het strand, gedeeld met hotel Jasmine Village en hotel Aladdin Beach Resort. Verblijft u in een ander hotel in Hurghada en El Gouna dan kunt u in overleg met de duikschool gratis worden opgehaald voor uw duikdagen. Verblijft u in Makadi of Safaga dan kan dit voor een kleine bijdrage.

De professionele instructeurs spreken meerdere talen waaronder Nederlands. Er zijn 3 klaslokalen voor cursussen, waarvan 1 met airco en meer dan 40 huuruitrustingen. Deep Divers hecht veel waarde aan veiligheid, kwaliteit en service. Daarom hebben ze geinvesteerd in de beste en modernste uitrustingen. De huuruitrustingen zijn van de beste merken en niet ouder dan 1 jaar. Ook worden deze uitrustingen regelmatig onderhouden en gechecked. De duikboot Princess Basant waar de dagtrips mee gemaakt worden, is voorzien van elk comfort en ligt slechts 200 meter van de duikschool af. Elke duik wordt vooraf gegaan door een uitgebreide briefing en wordt begeleid door een divemaster of instructeur. Deep Divers biedt vele duikplaatsen aan in de omgeving zoals Giftun Island en nog veel meer ten zuiden van Hurghada. Uitstapjes naar duikplekken zoals Abu Nuhas, Safaga en de Thistlegorm, kunnen ter plaatse worden bij geboekt.

Duikpakketten

U heeft de keuze uit de volgende duikpakketten, te reserveren via het opmerkingveld tijdens het boekingsproces of bij telefonische bevestiging van een van onze medewerkers:

Prijzen

 • 3-dagen duiken, 2 duiken per dag, inclusief fles, lucht en lood voor 90,- per persoon
 • 5-dagen duiken, 2 duiken per dag, inclusief fles, lucht en lood voor 140,- per persoon

Leren Duiken?

De PADI Open Water Diver Cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus bestaat uit een theoriedeel, 5 korte duiken in het zwembad en 4 duiken in de open zee. De cursus duurt 4 dagen en na afloop ontvangt u het Open Water Diver Brevet van PADI, waar u wereldwijd mee terecht kunt in de toekomst. Na afloop van de cursus heeft u geleerd om veilig tot een diepte van 18 meter te duiken samen met een buddy. De cursus is inclusief het gebruik van duikuitrusting. In de prijs van de duikcursus is het lesmateriaal en certificaat niet inbegrepen. Het lesmateriaal kunt u via Duikreizen.nl voorafgaand aan uw reis aanschaffen voor een prijs van ongeveer 60 euro of ter plaatse voor 30 euro. Ook betaalt u ter plaatse voor het certificaat (30 euro).

 • De eerste dag word u opgehaald vanaf uw hotel naar het aangegeven duikcentrum voor uw theorie les.
 • De tweede dag word u opgehaald vanaf uw hotel naar het Hotel Ali Baba Palace voor een zwembadsessie.
 • De derde & de vierde dag maakt u een duik in open water. U wordt opgehaald vanaf uw hotel naar het strand en daar gaat u aan boord van de boot. Vanaf de boot gaat u duiken met een gediplomeerde gids.

PADI cursussen

 • PADI Open Water Diver, inclusief het gebruik van duikuitrusting 195,-
 • PADI Open Water Referral, inclusief het gebruik van duikuitrusting 110,-
 • PADI Advanced Open Water Diver (duur 2 dagen) 135,-
 • PADI Referral + 3 daags duikpakket 190,-
 • Scuba Tune Up (halve dag, inclusief theorie en 1 duik in het zwembad) 45,-

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.

Bijkomende kosten ter plaatse:

 • Lunch aan boord incl. 1 drankje 5,-
 • Derde duik 20,-
 • Nachtduik op het huisrif 20,-
 • Nachtduik vanaf de boot 30,-
 • Abu Nuhas wrak 40,-
 • Thristlegorm wrak 65,-
 • Huur duikuitrusting 12,- per dag
 • 12 liter NITROX 32% 2,- per tank

*Tip: Informeer goed elke dag over de bijkomende kosten voor de door u geplande duiken!

Enkele duikstekken

Shab El Erg

De meest noordelijke duikplaats voor de meeste dagboten vanuit Hurghada. Dit is een reusachtig hoefijzer vormig rif met verschillende duikplaatsen aan beide kanten. Het noordelijke punt is genaamd Manta point door zijn mantas gedurende bepaalde tijden van het jaar. Binnen de lagune heb je verschillende koraalruggen, torentjes en dolfijnen. Het is niet ongewoon dat duikers hier met dolfijnen gaan snorkelen.

Gota Shab El Erg

Aan de westkant van het grote Shaab El Erg is er de bekende Gotta. Deze plaats krioelt van het visleven: eenhoornvissen, schorpioenvissen, baarzen, murenen, roggen en heel regelmatig een schildpad en/of dolfijnen.

Shab Abu Nugar

Dit rif ziet eruit als een grote T. Een ondiep plateau in het westen met verschillende ergs en twee goede plaatsen om te duiken genaamd Gotta Abu Nugar en Shab Iris. Aan de noordkant zijn er 3 kleine ergs die prachtig zijn. Deze plaatsen hebben heel mooie koraaltuinen met veel onderwaterleven.

Umm Gammar

Dit offshore eiland biedt mooie duiken aan beide kanten. Het zuiden heeft een plateau waar ook de aanlegplaatsen zijn. Meestal start uw duik hier richting oosten naar de drop-off en van daar verder richting noorden langs de steilwand. Zeer snel merkt u 3 koraaltorens op die niet ver van elkaar afliggen. Na verkenning van dit gebied keert u terug met de stroming mee richting plateau. Soms organiseert men de duik enkel op het plateau waar veel zachte koralen te vinden zijn, hier heeft u kans om een schildpad te zien, vooral wanneer u richting het westen gaat. U kunt natuurlijk ook stromingsduiken maken aan de west- of oostkant. De noordkant heeft een halg (inkeping in het rif waar men de boot kan aanleggen), hier kunt u enkel bij goed weer duiken. Deze plaats is een steilwandduik waarin de verschillende spleten en grotten veel onderwaterleven hebben.

Careless Reef

Vlabij Shabruhr Umm Gamar ligt Carless dat bestaat uit 2 grote ergs die oprijzen vanaf het grote plateau. Het gebied is onbeschermd en kan enkel bereikt worden tijdens goed weer. De oppervlaktestroming komt meestal vanuit het noorden maar onderwater is ze vrij onvoorspelbaar. In het noorden is er de drop-off en het zuiden heeft een langzaam aflopende bodem met verschillende koraaltorentjes. Het hele gebied heeft veel grote murenen en soms vindt u hier een wittip rifhaai. In de zeer vroege morgen kan er zelfs een hamerhaai langskomen.

Torfa Fanus (East)

Dit smaller rif heeft een grote kalme lagune, een mooie plaats om de tweede duik van de dag te doen. De lagune en de hele zuidkant is niet echt interessant maar aan de oostkant heb je een koraaltuin die barst van het leven. Er zijn 3 grote prachtige koraaltorens die u kunt gebruiken als orientatiepunten binnen deze tuin, vooral de tweede toren is niet te missen, hier ziet u honderden glasvisjes in een kleine grot. Wanneer u verder zwemt komt u aan de noordkant van het rif waar u gorgonias kan bewonderen en prachtige koralen. Tegen dan is het tijd om terug te keren om dan de duik te eindigen op de 1ste erg. Kijk ook uit naar dolfijnen want die komen hier vaak voor.

Transfers

Deze reis is exclusief de transfers van de luchthaven naar uw accommodatie en vice versa. Deze kunt u tegen een toeslag optioneel bijboeken.

Vluchten

U vliegt aan op de luchthaven van Hurghada. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf verschillende luchthavens, zoals Amsterdam, Eindhoven, Dusseldorf of Brussel. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse. Als dit tarief niet meer beschikbaar is, kan er een vluchttoeslag gelden. Mocht dit het geval zijn, dan informeren wij u hier uiteraard eerst over, voordat wij uw boeking definitief maken.

Beschikbaarheid

Reserveringen worden definitief aan u bevestigd nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie of vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief aanbieden.

Paspoort & Visuminformatie

Om af te reizen naar Egypte dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat bij vertrek uit Egypte nog minimaal 6 maanden geldig is. Tevens dient u bij aankomst op de luchthaven in Egypte een visum aan te schaffen. De kosten hiervoor bedragen ca. 27,- per persoon. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of met een ander soort reisdocument (zoals bijvoorbeeld een diplomatiek of militair paspoort, etc) dienen contact opnemen met de Egyptische ambassade in Den Haag. Het is te allen tijde uw eigen verantwoordelijkheid om voor de juiste, geldige reisdocumenten en benodigde visa te zorgen. De reisorganisatie is hiervoor niet aansprakelijk.

Verzorging

U verblijft in deze accommodatie op basis van All Inclusive.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

King Tut 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail