8-daagse nijlcruise Ramses en Luxor en Jaz Jubilees Afbeelding 8-daagse nijlcruise Ramses en Luxor en Jaz Jubilees
8 daagse nijlcruise Ramses en Luxor en Jaz Jubilees
Bestemming: Rode Zee - Dahab

8 daagse nijlcruise Ramses en Luxor en Jaz Jubilees


plane hotel

Deze reis combineert een aantal culturele hoogtepunten met een verblijf in Luxor. Je begint met een cruise over de Nijl waarbij je dagelijks interessante excursies kunt maken. Geniet aan boord van het wisselende landschap onder het genot van een drankje. Vervolgens reis je per airconditioned touringcar terug naar Luxor voor het 2e deel van de reis. Je kunt hier lekker bijkomen van alle indrukken van de voorgaande dagen of er nog op uit gaan. Vanuit het hotel loop je zo de boulevard op.Dag 1: Luxor
Na aankomst in Luxor wordt je naar het cruiseschip gebracht voor inscheping. In de middag staat de eerste excursie op het programma naar de belangrijke tempels van Luxor en Karnak die beide in goede staat verkeren. De Luxor tempel ligt in het centrum van Luxor, aan de Nijl. De tempel met zijn voorname zuilenrijen is n van de indrukwekkendste monumenten uit de Egyptische oudheid. Op een deel van het toevoerkanaal is een Islamitische moskee gebouwd. De Karnak tempel is een immens en onoverzichtelijk complex, het is het grootste tempelcomplex van Egypte en strekt zich uit over 250.000 m2. Archeologen zijn er tot op de dag van vandaag nog niet in geslaagd alle mysteries van het complex te ontrafelen. Diner en overnachting aan boord.

Dag 2: Luxor - Edfu
Heb je gisteren de oostelijke oever bezocht, vandaag staat de westelijke oever op het programma. Je bezoekt een aantal graven in de Vallei der Koningen en zult versteld zijn van de graveringen en muurschilderingen die na al die jaren nog intact zijn gebleven. Ook wordt een bezoek gebracht aan de tempel van Hatshepsut. De bouw van dit indrukwekkende monument duurde slechts15 jaar. Hatshepsut was een vrouwelijke farao en je zult haar afgebeeld zien in mannenkleding en soms zelfs met een baard. Tot slot wordt ook nog gestopt bij de kolossen van Memnon. Deze beelden zijn het enige overblijfsel van wat eens de tempel ter ere van Amenhotep III was. Terug aan boord kun je genieten van de lunch en in de loop van de middag vaar je richting Edfu. Onderweg passeer je de sluis van Esna, een bijzondere gewaarwording met allemaal kleine roeibootjes met verkopers die u hun handel willen verkopen. Diner en overnachting aan boord.

Dag 3: Edfu - Kom Ombo - Aswan
s Morgens bezoek je in Edfu de tempel van Horus die bijna 2000 jaar onder een laag zand en slib heeft gelegen. Het is de best bewaarde tempel van Egypte. Aan de ingang van de tempel staan 2 prachtige beelden van de valkgod Horus met daarachter de toegangspoort (Pyloon) tot de tempel, deze toegangspoort vertelt in relif het verhaal van Horus en andere goden. Na de lunch vaar je verder naar Kom Ombo. Hier aangekomen breng je een bezoek aan de "dubbele" tempel die volledig symmetrisch is en gewijd aan de krokodillengod Sobek en valkengod Horus. Vooral de hirogliefen in deze tempels zijn indrukwekkend, zo vind je hier de jaartellingen, maar ook een kliniek met geneeskundige hirogliefen die met enige uitleg goed te begrijpen zijn. Vervolgens vaar je verder naar Aswan. Diner en overnachting aan boord.

Dag 4: Aswan

Aswan ligt aan de Nijl en ademt een exotische sfeer uit. Het glooiende landschap en de vele feluccas die hier passeren zorgen voor een bijzonder plaatje. Hier wordt een bezoek gebracht aan de Hoge Dam van Aswan (3830 m lang, 111 m hoog en 980 m breed). Met dit immense bouwwerk werd een einde gemaakt aan het continue overstromen van de Nijl. Vervolgens staat de onvoltooide obelisk op het programma. Deze liggende obelisk is al aan drie zijden uitgehakt en heeft een lengte van 41 meter en tot slot van deze dag de Philae tempel waar je onder andere de laatste Egyptische hirogliefen, daterend uit 394, kunt bewonderen. Na de lunch aan boord vaar je per felucca naar een eiland in de Nijl. Hier kun je de botanische tuinen bezoeken. Diner en overnachting aan boord.

Dag 5: Aswan - Luxor
Na het ontbijt wordt je per airconditioned touringcar naar Luxor gebracht voor het 2e deel van uw reis. Diner en overnachting in het hotel Iberotel Palace.

Dag 6 en 7: Luxor
De komende 2 dagen kun je lekker bijkomen van de indrukken van de eerste dagen. Zoek een ligbed aan het zwembad met uitzicht op de Nijl of wandel over de Corniche. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Soukh om nog wat souvernirs te kopen. Bij de receptie zullen ze je graag alle informatie geven.

Dag 8: Luxor

Hier eindigt al weer deze reis waar je nog lang over zult napraten. Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.8 daagse nijlcruise Ramses en Luxor en Jaz Jubilees 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail