Alexander Van noord naar zuid Afbeelding Alexander Van noord naar zuid
Alexander Van noord naar zuid *****
Bestemming: Rode Zee - Hurghada

Alexander Van noord naar zuid

*****

Tijdens deze Nijlcruise, reist u langs het uiterste noorden en komt u ook in het zuiden van Egypte. U ondekt zo de belangrijkste plaatsen langs de Nijl. Highlights: Alexandrie, Piramides, Abu Simbel.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 1: Aankomst Cairo

Vertrek van Amsterdam naar Cairo. Op de luchthaven verzorgen wij uw transfer naar het hotel.

Dag 2: Piramides van Cheops

Na het ontbijt begint u aan een mooie dag met excursies. Uw bezoekt de Piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos en de Sphinx bij Giza. Daarna gaat u naar het Egyptisch museum.

Dag 3: Alexandrie

Vandaag bezoekt u Alexandrie. De stad is vernoemd naar Alexander de Grote. U bezoekt het nationale museum, het Romeins Amfitheater en de Zuil van Pompeius. Ook bezoekt u de Qaitbay Citadel (van de buitenkant). Tegen het einde van de dag vetrekt u weer richting Cairo, voor de overnachting in uw hotel.

Dag 4: Vrije dag

Deze dag kunt u zelf indelen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de citadel van Salah El Deen, de Mohammed Ali Moskee en de Khan El Khalili bazaars of Memphis & Sakkara.

Dag 5: Transfer naar Luxor

Vandaag vertrekt u per vliegtuig naar Luxor.

Dag 6: Naar het cruiseschip

Na het ontbijt wordt u naar het cruiseschip gebracht voor de check in.

Dag 7: Westoever van Luxor

De westoever van Luxor bezoekt u vandaag. Hier bezoekt u het dal der Koningen en Koninginnen, de tempel van Hatsjepsut en de kolossen van Memnon. De overnachting is aan boord van het cruiseschip in Luxor.

Dag 8: Varen over de Nijl

s Ochtends bezoekt u de tempels van Luxor en Karnak op de oostelijke oever van Luxor. In de middag vaart het schip naar Edfu.

Dag 9: Historische tempels

Na het ontbijt bezoekt u de tempel van Horus. Tijdens de lunch vaart u door naar Kom Ombo. Hier staat een bezoek aan de dubbele tempel van Kom Ombo op het programma. Hierna wordt de reis voortgezet naar Aswan waar overnacht zal worden.

Dag 10: Aswan

In Aswan bezichtigt u eerst de hoge dam, de granietgroeven en de Philaetempel op het eilandje Agilkia. Na de lunch aan boord maakt u met een traditionele zeilboot een tocht naar de botanische tuinen.

Dag 11: Abu Simbel

Vroeg in de ochtend vertrekt u per bus naar Abu Simbel ca. 280km. Hier bezoekt u de rotstempels van Abu Simbel. Deze formatie bestaat u 2 tempels gebouwd door Ramses II. Terug in Aswan, vertrekt u per bus naar Hurghada

Dag 12 t/m 13: Relaxen

Deze dagen kunt u heerlijk relaxen en uitrusten aan zee.

Dag 14: Terugreis

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Inbegrepen

? Vlucht Amsterdam - Cairo - Amsterdam via Zurich met SWISS AIR ? 4 nachten verblijf in het Mena House Oberoi op basis van logies en ontbijt ? Excursie in Cairo naar de Pyramides, Sphinx en het Egyptisch Museum ? Excursies Alexandrie, inclusief transfer ? Vlucht Cairo - Luxor met Egypt Air ? 1 nacht verblijf in het Pyramisa Isis Luxor Hotel op basis van logies en ontbijt ? 5 nachten aan boord van de M/S Alexia op basis van vol pension ? Excursies in Luxor, Edfu, Kom Ombo en Aswan ? Excursie Abu Simbel per bus ? 3 nachten verblijf in het Sonesta Pharaoh op basis van All Inclusive ? Vlucht Hurghada - Cairo met Egyptair ? Alle entreegelden ? Alle genoemde transfers ? Luchthavenbelasting

Niet inbegrepen

? Visumkosten 24,- p.p. ? Calamiteitenfonds 2,50 ? Verplichte fooien ca. 45.- p.p. (ook voor kinderen) ter plaatse te voldoen ? Verzekeringen

Verplichte kerst- en nieuwjaarsdiners zijn bij alle accommodaties inbegrepen. Bij de accommodatie info kunt u zien of hier bij de betreffende accommodatie sprake van is.

NILVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Alexander Van noord naar zuid 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail