Leer duiken op Koh Samui Afbeelding Leer duiken op Koh Samui
Leer duiken op Koh Samui ***
Bestemming: Leren duiken - Leren duiken op Koh Samui

Leer duiken op Koh Samui

***

Altijd al gedroomd van het halen van uw duikbrevet maar is het er nooit van gekomenThailand biedt het hele jaar door fantastische duikmogelijkheden. In de Golf van Thailand, aan de langgerekte oostkust van het land, liggen bij de tropische eilanden Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan een aantal prachtige duikstekken. Een prachtige omgeving om deze bijzondere sport onder de knie te krijgen. Schrijf u vandaag nog in...

Hotel o.b.v. Volgens programma



Duiken in Thailand

U wilt graag gaan duiken in Thailand en verblijven in een comfortabele accommodatie. Er zijn echter veel verschillende hotels waaruit u kunt kiezen in Thailand. Wanneer u deze reis bij ons boekt, zoeken wij voor u de beste prijs en kwaliteitverhouding in de periode die u op reis wilt.

Alle hotels die we aanbieden in Thailand, hebben een perfecte ligging dichtbij het strand. De kamers zijn eenvoudig en netjes ingericht en voorzien van badkamer met bad/douche en toilet. Enkele hotels beschikken ook over een zwembad.

De prijzen op onze website zijn vanaf prijzen op basis van beschikbaarheid inclusief vlucht, accommodatie en PADI Open Water Diver cursus.

Duikgebied

Thailand biedt het hele jaar door fantastische duikmogelijkheden. In de Golf van Thailand, aan de langgerekte oostkust van het land, liggen bij de tropische eilanden Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan een aantal prachtige duikstekken.

In de Golf van Thailand trekken veel duikers van mei tot oktober naar de vlakke zee en de paradijselijke weersomstandigheden, totdat de moessonwinden tegen eind september beginnen aan te trekken. Maar zelfs dan kun je op al die plaatsen goed duiken.

Op Koh Samui en Koh Tao vindt u een aantal van de beste duiklocaties in de regio Zuidoost-Azie. Maak een dagelijkse duiktrip naar Angthong National Marine Park en het populaire Sail Rock. Walvishaaien kunnen hier gespot worden. Het water is rijk aan kleurrijke koralen en heeft een indrukwekkend leven van vissen.

Duiken met Easy Divers

Koh Samui Easy Divers is een van de grootste duikcentra op het eiland. Opgericht in 1987 en wordt gerund door een internationaal management. Easy Divers is een PADI 5-sterren IDC Center en biedt dagelijks duiktochten aan naar diverse primaire duikplaatsen aan de Golf van Thailand. Een grote verscheidenheid aan PADI cursussen worden gegeven in maximaal 10 verschillende talen. Het team van Easy Divers bestaat uit 20 divemasters en instructeurs. Zij hebben 5 duikscholen gevestigd op de belangrijkste stranden van Koh Samui.

De duikschool biedt twee trainingscentra in Choeng Mon en Lamai volledig geautomatiseerd en voorzien van klaslokalen met airconditioning, een zwembad, waar u kunt genieten van uw eerste adem onder water in een ontspannen en veilige omgeving en een eigen boot, de MV Seastar, die u naar alle geweldige duiklocaties brengt in de Golf van Thailand.

Leren Duiken

De PADI Open Water Diver cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus duurt 4 dagen en bestaat uit een theoriedeel, korte duiken in het zwembad en 2 dagen duiken in de open zee. Na afloop ontvangt u het PADI Open Water Diver Brevet, waar u wereldwijd mee terecht kunt in de toekomst.

Prijzen cursussen

  • PADI Open Water Diver cursus 350,-
  • Advanced Open Water Diver cursus 300,- (deze cursus duurt 2 dagen, waarvan een diepe duik tot een max. van 30 meter, een navigatieduik en 3 adventure duiken naar keuze)

De duikcursussen zijn inclusief transfer van/naar uw hotel, PADI materiaal, PADI certificatie fee, het gebruik van duikuitrusting, instructie, ontbijt en lunch.

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.

Enkele duikstekken

Chumphon Pinnacle, Koh Tao

Bij deze duikspot zwemmen er hele scholen jacks rond die groot genoeg zijn om een hele rots onzichtbaar te maken. Als je op zoek bent naar Nemo, dan zul je hem en zijn hele familie hier zeker aantreffen in de anemonen. Van februari t/m april zwemmen er regelmatig walvishaaien langs en de tandbaarzen zijn hier bijna net zo groot. Zoals op veel andere duikstekken in Thailand is de luipaardhaai hier ook te vinden.

Sail Rock, Koh Samui

Wat deze stek zo bijzonder maakt is dat dit de enige rotsformatie is op de zeebodem, dus elk dier dat een schuilplaats zoekt komt naar Sail Rock. Je hebt er de bekende schoorsteen waar je doorheen kunt zwemmen en die zit meestal vol met glasvisjes. Hongerige samengeschoolde trevallis jagen in de wolken kleinere tropische vissen.

South-West Pinnacle

De duikstek zelf bestaat uit een reeks van steile pieken die uit de zandige zeebodem naar boven komen en biedt een ruime verscheidenheid aan zeeleven. Slapende luipaardhaaien zijn te zien op het zand evenals Blue Spotted Rays. Ook het gebruikelijke assortiment van kleurrijke tropische mariene leven, zoals Butterflyfish en Blueringed Angelfish, Barracuda en af en toe een walvishaai komen voorbij.

Shark Island

Shark Island ligt vlakbij de Zuidoost-kust van Koh Tao en is een van de populairste duikplekken in de omgeving. In het ondiepe gedeelte vindt u prachtige tuinen van levendig kleurrijke koralen en anemonen en bij vloed is het zelfs mogelijk om van de ene kant van het zuidelijke eiland naar het andere te gaan. Deze duikspot biedt een groot scala aan vis, waaronder de Blauwe Geringde Angel, Long Fin Banner, en als je geluk hebt de karetschildpad. Enorme rotsblokken en rotsformaties geven deze spot een groot topografie die ideaal is voor duikers van alle niveaus.

Koh Yippon

Koh Yippon is gelegen in het noorden van het Angthong National Marine Park. Deze prachtige archipel in het westen van Koh Samui bestaat uit meer dan 50 eilanden en is wereldwijd bekend als het strand waar de film The Beach werd opgenomen. Het snorkelen en duiken in combinatie met de verbluffend schilderachtige natuur maken dit tot een plezierige dag-trip. Koh Yippon is bekend om zijn ondiepe grotten en doorgangen, scholen fuseliers en de prachtige reeks van kleurrijke zachte koralen en pijlstaartroggen.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Leer duiken op Koh Samui 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail