Marco Polo liveaboard en Palm Garden Resort Phuket Afbeelding Marco Polo liveaboard en Palm Garden Resort Phuket
Marco Polo liveaboard en Palm Garden Resort Phuket ***
Bestemming: Duikvakantie Thailand - Liveaboards Thailand

Marco Polo liveaboard en Palm Garden Resort Phuket

***

Met deze combinatiereis ontdekt u de prachtige omgeving van Phuket aan boord van een duikcruise en als afsluiting een verlenging in het Palm Garden Resort. Aan boord van de Marco Polo van SeaBees geniet u 6 dagen en 6 nachten van Thaise gastvrijheid, overheerlijk eten en duiken in enkele van de prachtigste en meest veelzijdige duikgebieden ter wereld. Afvaart van de Marco Polo is wekelijks op dinsdag. Het verblijf...

Hotel o.b.v. Volgens programmaCombinatiereis liveaboard Marco Polo en Palm Garden Resort Phuket

13 dagen

 • Vluchten Amsterdam - Phuket v.v
 • Alle transfers tijdens de reis
 • 6 dagen / 6 nachten liveaboard MV Marco Polo, gedeelde cabine op basis van volpension
 • 22 duiken tijdens de liveaboard
 • 4 overnachtingen in het Palm Garden Resort standaard kamer airco inclusief ontbijt

17 dagen

 • Vluchten Amsterdam - Phuket v.v
 • Alle transfers tijdens de reis
 • 6 dagen / 6 nachten liveaboard MV Marco Polo, gedeelde cabine op basis van volpension
 • 28 duiken tijdens de liveaboard en dagtrips vanaf Phuket
 • 8 overnachtingen in het Palm Garden Resort standaard kamer airco inclusief ontbijt

Het is mogelijk de overnachtingen in het Palm Garden Resort voor en/of na de liveaboard te doen.

MY Marco Polo

De beste manier om de Nationale Parken Similan en Surin Islands in Thailand te ontdekken, is aan boord van een duikcruise. Aan boord van de Marco Polo van SeaBees geniet u 6 dagen en 6 nachten van Thaise gastvrijheid, overheerlijk eten en duiken in enkele van de prachtigste en meest veelzijdige duikgebieden ter wereld. Na afloop van de duikcruise kunt u bijkomen van alle indrukken onderwater in het Palm Garden Resort Phuket.

De hutten

De MY Marco Polo beschikt over 7 ruime dubbele hutten, met voldoende bergruimte voor uw persoonlijke eigendommen. Elke hut beschikt over 220 Volt stopcontacten met 24 uur per dag stroom. De hutten zijn allen ingericht met een uniek interieur. Er zijn 3 cabines met airco, waarvan twee beschikken over een tweepersoonsbed met een extra eenpersoonsbed voor extra slaap- of bergruimte voor cameras lampen etc.

De derde airco cabine, de honeymoon suite, bevindt zich in de boeg van het schip en beschikt over een kingsize bed. Alle airco cabines hebben individuele airco-eenheden met afstandsbediening.

Verder beschikt de Marco Polo over 4 hutten met ventilator met stapelbedden en voldoende bergruimte. In alle cabines zijn klerenhangers en handoekrekken aanwezig.

Toiletten en douches

De Marco Polo beschikt over genoeg sanitaire voorzieningen. Zo zijn er twee douchecabines, twee buitendouches en drie toiletten.

De kombuis

Aan boord van de Marco Polo bevindt zich een speciaal ingerichte kombuis waar heerlijke Europese en Thaise maaltijden bereid worden.

Het duikplatform

Het ruime duikplatform beschikt over 24 m2 voor het opbergen en preparen van uw uitrusting. Het hele platform is bedekt zodat u voor en na het duiken altijd in de schaduw staat. Er zijn twee ladders aanwezig om comfortabel het water in en uit te komen.

De centrale compressor is onderdeks gesitueerd en heeft een capaciteit van 400 liter/minuut en werkt vrijwel geluidsloos. Aan boord zijn verder 40 12-liter tanks, 50-liter zuurstoftank, drie generatoren 220/12V, en GPS aanwezig. Ook beschikt de Marco Polo over een dinghy.

Het party-deck

Een prima plaats om na een duik met prachtige duiken bij te praten met vrienden, fotos en videos te delen en muziek te luisteren.

Route: Similan, Surin & Richelieu Rock

Tijdens uw zes duikdagen aan boord van de Marco Polo zult u de Nationale Parken Similan en Surin Islands bezoeken. De duikstekken zijn hier niet alleen heel kleurrijk maar vooral ook veelzijdig met spannende rotsformaties, pelagische vissoorten, kans op groot wild, maar ook prachtige koraaltuinen met grote varieteit aan harde- en zachte koralen. De combinatie van de dramatische landschappen, koraalformaties, groot wild en macro maken de gebieden Similan en Surin zo bijzonder en geschikt voor iedere duiker.

Similan Islands: een van de top tien duikbestemmingen ter wereld!

De Similan Eilanden liggen ten noordwesten van Phuket en bestaan uit 9 eilanden, waarvan twee bewoond door de parkrangers. Witte stranden, azuurblauw water en tropische begroeiing zorgen voor een paradijselijk plaatje.

De negen eilanden worden gekarakteriseerd door de gigantische ronde keien die zowel boven als onder water voor een heel apart landschap zorgen. De keien creeren ook spannende duikstekken met tunneltjes waar u doorheen kunt zwemmen en spleten waar u garnalen, krabben en kreeften zult tegenkomen. Vaak zwermt het rond deze duikstekken van de scholen vis; fusiliers, tonijn, barracuda, haaien en met geluk een manta of walvishaai.

Behalve de spannende rotsformaties zijn rond de Similan Eilanden ook prachtige koraalformaties tusen spierwitte zandvlaktes te vinden, erg geschikt voor een rustigere, ondiepe duik in de middag. Hierbij zult u ongetwijfeld genieten van het schouwspel van de vele soorten harde en zachte koralen en haar bewoners. Ook de macro-liefhebber of fotograaf komt hier flink aan zijn trekken dankzij de zeepaardjes, fantoomvissen, garnalen, slakjes, frogfish en nog veel meer.

Verspreid over het gebied van de 9 eilanden bevinden zich meer dan 20 duikstekken. Bekende namen zijn Elephant Head Rock, Fantasea Reef, Boulder City en Christmas Point. Het water is doorgaans zeer helder en het zicht erg goed.

Koh Bon en Koh Tachai: heiligdom voor walvishaaien en mantas

De prachtige eilanden Koh Bon en Koh Tachai behoren bij Surin National Marine Park. Vanwege de geisoleerde ligging in open zee zijn er goede kansen om hier mantas en walvishaaien tegen te komen.

Koh Bon is een onbewoond eiland ten noorden van de Similans en is te herkennen aan het gat die de rotsen in het landschap vormen. Niet alleen boven water, maar ook onder de zeespiegel verschilt het eiland compleet van de Similan Eilanden. Gele en groene zachte koralen, grote Napoleonvissen en vaak mantas en walvishaaien zijn op de duikstekken rond het eiland te zien.

Koh Tachai is een serie van rotspunten en keien onder water. Ongeveer 1 kilometer uit de zuidoostkust van het eiland bevindt zich een plateau met koraalformaties. Tussen de grote keien verspreid in dit gebied liggen grote aantallen luipaardhaaien te slapen in het zand. Duiken waarbij er meer dan tien geteld worden zijn geen uitzondering. Rond het plateau is het goed mogelijk mantas en walvishaaien te spotten. De keien rond het plateau vormen een goede bescherming tegen de stroming, die vanwege de ligging van het eiland soms sterk kan zijn.

Richelieu Rock: wereldberoemde duikstek

Richelieu Rock is een groot, hoefvormig rif in het Surin National Marine Park. Het staat bekend als een van de beste locaties ter wereld om walvishaaien te spotten en is een van de beste duistekken van Thailand. Niet alleen vanwege de walvishaaien, black- en whitetips, mantas en vele pelagische vissoorten, maar ook vanwege de ongelooflijke rijkdom aan macro-leven. Tussen de zachte paarse, roze en witte koralen raak je niet uitgegeken naar de vele soorten garnalen, alen, zeepaardjes etc..

Duikprogramma tijdens de cruise

Tijdens de cruise maakt u 22 duiken. Programma onder voorbehoud van (weers)omstandigheden:

 • Vertrek uit Phuket 18.00 uur, diner geserveerd om 20.00 uur
 • Dag 1: 3 duiken + 1 nachtduik rond Similan Islands
 • Dag 2: 3 duiken + 1 nachtduik rond Koh Bon, Koh Tachai + Richelieu Rock
 • Dag 3: 3 duiken + 1 nachtduik rond Richelieu Rock
 • Dag 4: 3 duiken + 1 nachtduik rond Similan Islands
 • Dag 5: 3 duiken + 1 nachtduik rond Similan Islands
 • Dag 6: 2 duiken, vertrek rond 11:00 uur, aankomst in Phuket rond 18.00 uur

Overige informatie

 • Ter plaatse betaalt u een bijdrage voor de Nationale Parken van 2200 THB (ca. Euro 55) per persoon
 • Om gebruik te kunnen maken van gratis Nitrox dient u over een certificaat te beschikken
 • Het is gebruikelijk om aan het einde van de cruise naar tevredenheid de bemanning te tippen

Palm Garden Resort

Phuket wordt gebruikt als vertrekpunt van de Liveaboard en daarom is het Palm Garden Resort ideaal als verlengingshotel of om vooraf een nacht bij te komen van de vlucht.

Elke bungalow heeft een eigen terras, vlakbij het zwembad. Verder zijn de bungalows ingericht met airconditioning, TV, minbar, kluisje en een aparte ruimte voor de duikspullen.

Duiken

Het Palm Garden Resort in Phuket wordt gerund door Sea Bees Diving en ligt op slechts 300 meter van hun belangrijkste Duik Centre in Chalong Bay, waarvandaan de boten vertrekken op weg naar duik- en sightseeing-excursies.

Het Sea Bees Duik Centre biedt cursussen voor beginners in de veilige omgeving van het zwembad en theorielessen in multi-media klaslokalen met airconditioning. SSI en PADI opleidingen tot professioneel niveau zijn ook beschikbaar. Hun goed uitgeruste duikboten te maken dagtrips, nachttrips en zesdaagse tochten naar een aantal van de beste duiklocaties in de Andaman Zee. Het onderwaterleven is rijk en gevarieerd, met prachtige zachte en harde koralen, kleurrijke rifvissen en grote pelagische, waaronder de luipaard haai.

Deze duikschool is van Duitse origine en heeft al 7 keer de Golden Dolphin Award gewonnen voor Beste Duikcentrum in Zuid Oost Azie & de Pacific. Met haar opvallende gele vloot is deze duikschool een begrip op Phuket en in Khao Lak. De boten en materialen zijn van zeer goede kwaliteit en de begeleiding is persoonlijk en professioneel.

Als u niet genoeg kunt krijgen van het duiken kunt u vanuit het Palm Garden Resort extra duiken bijboeken.

Duikpakketten

Laagseizoen (mei t/m oktober)

 • 3-daags duikpakket 189,- euro
 • 5-daags duikpakket 289,- euro
 • 6-daags duikpakket 349,- euro
 • 8-daags duikpakket 449,- euro

Indicatieprijzen hoogseizoen (november t/m april gebaseerd op afgelopen jaar)

 • 3-daags duikpakket 195,- euro
 • 5-daags duikpakket 305,- euro
 • 6-daags duikpakket 359,- euro
 • 8-daags duikpakket 465,- euro

PADI/SSI cursussen

 • Open Water Diver (4 dagen, 4 duiken vanaf de boot) 275,- euro
 • Advanced Open Water Diver (2 dagen, 5 duiken vanaf de boot) 225,- euro

CMAS cursussen

 • CMAS 1* 4-5 dagen, 5 duiken 289,- euro
 • CMAS 2* 4-5 dagen, 5 duiken 229,- euro
 • CMAS 3* 4-5 dagen, 5 duiken 349,- euro
 • Nitrox cursus (1,5 dag, 2 duiken van de boot) 155,- euro

Nitrox mogelijk.

Vluchten

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Bagage

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij mag u 23 kg of 30 kg bagage meenemen.

Beschikbaarheid

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to date te houden. Reserveringen zijn echter altijd op aanvraag tot schriftelijk of telefonisch bevestigd door onze reserveringsafdeling. Indien er op de door u gewenste reisdatum geen cabine beschikbaar blijkt, bieden we u een alternatief.Vluchten
U vliegt naar Phuket International Airport (HKT)
U vliegt terug vanuit Phuket International Airport (HKT)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Marco Polo liveaboard en Palm Garden Resort Phuket 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail