Aparthotel Cais de Oliveira Afbeelding Aparthotel Cais de Oliveira
Aparthotel Cais de Oliveira ****
Bestemming: Madeira - Canico

Aparthotel Cais de Oliveira

****

Dit kleinschalig en charmant aparthotel ligt op 150 m loopafstand van Manta Divers en het Marine Reserve huisrif in het rustige Canico de Baixo. Hotel Tropical ligt op een klif en is aan een baai gelegen waar u directe toegang heeft tot de zee. Ideaal voor rustzoekers en een uitstekende uitvalsbasis om het eiland te verkennen.

Aparthotel o.b.v. Volgens programma



Tropical Aparthotel

Dit kleinschalig en charmant aparthotel ligt op 150 m loopafstand van Manta Divers en het Marine Reserve huisrif in het rustige Canico de Baixo. Hotel Tropical ligt op een klif en is aan een baai gelegen waar u directe toegang heeft tot de zee. Ideaal voor rustzoekers en een uitstekende uitvalsbasis om het eiland te verkennen. U verblijft in het Tropical Aparthotel in een 2-persoonsstudio, met telefoon, kitchenette, magnetron, broodrooster, balkon of terras, TV, huurkluis, 2 kookplaten (elektrisch), koelkast, bad, toilet en fohn.

Vluchten

Deze reis is samengesteld met lijndienstvluchten van TAP Air Portugal. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Transfer

Deze reis is exclusief de transfers. Deze kunt u tegen een toeslag optioneel bijboeken.

Duiken

Het Huisrif Op het huisrif van Manta Divers zijn 4 verschillende duikstekken bereikbaar via verschillende ingangen. Door de warme stroming en de bescherming van het Nationale Onderwater park, is een geweldige variatie in soorten onderwaterleven te zien. Je waant je hier haast in de tropen! Spelonken en grotten, grote Groupers, Barracuda's, Trigger- en Papagaaivissen en met een beetje geluk Manta's, maken van een duik op het huisrif een avontuur op zich!

1-Lavafinger: Een rif met zeer diverse bekleding, dat neerwaarts valt tot een diepte van 30m, met grotten en spelonken waarin veel te ontdekken valt. Door de ligging in de luwte van de stroming is deze plek ook geschikt voor onervaren duikers. Bewoners: papagaaivissen, trigger fishes, trumpet fishes, puffer fishes, morenen, groupers en veel kleine diertjes.

2-Arena: Een halfrond rif met veel vis soorten varierend van 5-25 diepte. In het midden van het rif bevindt zich een opening, waar doorheen gedoken kan worden om aan de buitenkant van het rif uit te komen. Het prachtige huisrif wordt bewoond door Stingray's, grote scholen vis en vele zandalen.

3-Cave tunnel: Een grot van ca. 50 lang op een diepte van slecht 12 m. Zeer makkelijk om in te duiken, ook voor beginners. In de grot is een grote luchtbel waarin u naar de oppervlakte kunt. De bewoners van de grot ( kreeften, garnalen en steenbolken) zijn zeer goed te bezichtigen in de lichtstraal die binnenkomt. Soms tref je hier ook de zeldzame Atlantische monk-crawl aan.

Duikstekken in de omgeving:

Garajau: Deze bekende duikstek ligt op ca. 5 minuten varen met de speedboot. De makke Giant Groupers, enorme Stingray's, scholen met Baracuda, Amber Jacks en andere vissen die je hier aantreft laten een onvergetelijke indruk achter.

T-reef: 400 meter voorbij Garajau vinden we een ander juweeltje in de oceaan. Twee pinakels rijzen vanuit een diepte van 30 meter op naar 12 meter onder het wateroppervlak. De woonplaats van Morenen, Locuskreeften, Stingray's en scholen met rifvis. Een geweldige duikplek die altijd wel verrassingen in petto heeft!

Machico: Een steile kegel met een diepte van 35 meter, bedekt met diverse soorten koraal. De overvloedige aanwezigheid van zwart koraal geeft deze duikstek een tropisch karakter.

Wrak: Klein maar fijn is het wrak in de haven van Funchal op slecht 18 minuten varen met de speedboat

Whale Watching in Madeira Door de unieke locatie, in het midden van de oceaan, heeft Madeira nog iets bijzonders te bieden; walvissen en dolfijnen! In 2003 werden grote aantallen Vinvissen en Noordse Vinvissen gezien in de wateren rondom het eiland, waar de dieren zijn blijven wonen gedurende de zomermaanden. Op slechts 5 km. uit de kust bereikt de oceaan een diepte van 3000 meter en Madeira's water dicht bij de kust verloopt met grote snelheid. Daardoor kunt u deze geweldige oceaandieren bijna dagelijks gewoon langs zien zwemmen!

Het is ook niet ongewoon om diverse soorten dolfijnen en de spitssnuiten te zien rond Madeira. Er zijn o.a. Potvissen, Grienden, diverse soorten snuitdolfijnen, Bultrug walvissen, Atlantische gevlekte dolfijnen, Tuimelaars, Gestreepte en Grijze dolfijnen en Snaveldolfijnen gesignaleerd. Het eiland Madeira is voor liefhebbers van deze prachtige dieren een droom die uitkomt!

Het Manta Duikcentrum op Madeira is een PADI Resort en Baracuda Instructor Training Center in Canico de Baixo, gesitueerd onder aan de steile kustwand van de Galo Resort Hotels. Het populaire duikcentrum staat onder leiding van Stefan Maier en is makkelijk bereikbaar met behulp van een lift. Het duikcentrum is de enige duikbasis in het Nationale onderwaterpark van Madeira en ligt op slechts enkele passen van het mooie huisrif. Hier kun je met je buddy, op eigen gelegenheid of met een gids van het duikcentrum, genieten van de aanblik van grote getale vis. Het centrum is uitgerust met moderne apparatuur en duikuitrustingen en wordt onderhouden door zeer vaardig personeel. Niet voor niets is de duikbasis van het Manta Duikcentrum is door 'Tauchen' al voor de 2e keer verkozen tot beste duikbasis in het Atlantische gebied!

Manta straalt een persoonlijke en professionele sfeer uit; kameraadschap staat hier hoog in het vaandel. Stefan en zijn team ondersteunen en begeleiden hun gasten in woord en daad. Het gezonde onderwaterleven, de snelle toegang tot het rif en de uitmuntende sfeer zorgen ervoor dat zowel beginners als gevorderden zich hier meteen thuis voelen.

Duikcursussen: Beginnende en gevorderde duikers worden hier opgeleid volgens CMAS en PADI standaard, van open water duiker tot instructeur. Ook specialiteiten en Nitrox trainingen behoren tot het aanbod. De cursussen vinden plaats in kleine groepen, waardoor u verzekerd bent van individuele training zonder stress. Stefan is ook een van de weinige examinators van de Baracuda association en biedt training en kwalificatie op hoog niveau volgens CMAS Regulations.

Kinderen vanaf 10 jaar en andere geinteresseerden zijn van harte welkom om een proefduik te komen maken!

Er worden met regelmaat bootduiken georganiseerd naar interessante duikstekken in de buurt. Het centrum maakt daarvoor gebruik van een speciaal ontwikkelde, aluminium speedboot met 2x75 PS.

Uitrusting: - 12 l en 10 l stalen tanks met DIN + INT verbinding - Kleine tanks voor kinderen - Volledig uitrusting voor minimal 15 personen - Onderdelen voor ABC tot duikcomputer en lampen - verhuur onderwater camera's - EHBO kit met zuurstof - Gescheiden materiaal- en kleedkamers - Zoetwater douches en zwembad - 2 L&W compressors, elk 450 l/min - Nitrox membraan installatie L&W - Zuurstof met complete nooduitrusting (Barumed and Wenoll) is zowel op de boot als in het duikcentrum voor handen.

Duikers kunnen hun eigen uitrusting meenemen naar het centrum en daar achterlaten gedurende de duikdagen. Snelle reparaties kunnen worden uitgevoerd in de werkplaats van het duikcentrum. Het personeel is meer dan bereid u van dienst te zijn mochten zich problemen voordoen met uw duikuitrusting.

Inclusief:

  • Retourvluchten vanaf Schiphol, Dusseldorf of Brussel naar Funchal
  • Luchthavenbelasting
  • Alle transfers luchthaven-accommodatie-luchthaven
  • Diensten van onze lokale agent/host(ess)
  • 7 nachten in accommodatie o.b.v. Logies of Logies & Ontbijt
  • Zekerheid van een ANVR, SGR en Calamiteitenfonds aangesloten bedrijf



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Aparthotel Cais de Oliveira 0

Kies uw vertrekdatum:


Apr 2024
Zo Ma Di Wo Do Vr Za


Vakantiedetails

Accommodatie Hotel Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino
Reisgezelschap 3 personen
Verzorging Logies
Kamertype 1 x Tweepersoonskamer

Heenvlucht

Vluchtnummer: TY9999
Amsterdam Airport (AMS)
26 augustus 2018 15:15 - 18:55

Accommodatie

Hotel Hotel Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino
Inchecken: 26 augustus 2018 - Uitchecken: 2 september 2018

Terugvlucht

Vluchtnummer: KL5555
Gran Canaria Airport (LPA)
2 september 2018 10:30 - 16:00


Prijsoverzicht

Calamiteitenfonds 2,50
   
Totaal 1544,50
E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail