Dreams of the Sea Afbeelding Dreams of the Sea
Dreams of the Sea
Bestemming: Azoren - Pico

Dreams of the Sea


Het mooiste van de Azoren ziet u tijdens een livaboard: mobula's bij Princess Alice Bank en de duikstekken met haaien van Banco Azores, Condor en Pedra de Sousa. Daarbij komt de geweldige mogelijkheid tot blackwater duiken in de open oceaan, walvissen kijken, snorkelen met dolfijnen en vogels spotten.

Hotel o.b.v. Volgens programma



Dreams of the Sea Liveaboard

Vanaf juni 2017 is er de mogelijkheid om de beste duikplaatsen van de Azoren met een liveaboard te bezoeken. Het seizoen op de Azoren is kort. Hierdoor kan men hier geen liveaboard zoals op de Galapagos of in Egypte verwachten die het hele jaar vaart. Desondanks is het wel mogelijk om grandioze duiken te maken op afgelegen plaatsen. In een kleine, exclusieve groep van 6 duikers vaart de boot richting de mobula's bij Princess Alice Bank en de duikstekken met haaien van Banco Azores, Condor en Pedra de Sousa. Daarbij komt de geweldige mogelijkheid tot blackwater duiken in de open oceaan, walvissen kijken, snorkelen met dolfijnen en vogels spotten (blackwater duiken is een speciale nachtduik, ver uit de kust boven de diepe oceaan. Een verzwaarde lijn wordt aan de boot vastgemaakt, iedere duiker zit met een korte lijn vast aan de verzwaarde lijn om afdwalen te voorkomen).

De boot

De Bayliner ''Dreams of the Sea'' is 14,5m lang en biedt plaats aan 6 duikers in 3 hutten met in totaal 2 badkamers. De verre duikplaatsen worden makkelijk bereikt door 's nachts te varen. Door ook overdag te varen heeft de boot een licentie om walvissen en dolfijnen te observeren.

Het eten aan boord wordt meegebracht en wordt deels vers bereid. Hoewel de mogelijkheden beperkt zijn, wordt er gezorgd voor smakelijke en voedzame maaltijden aan boord.

Hutten

  • 1 Master hut met tweepersoonsbed, wc en douche
  • 1 Hut met stapelbed die de badkamer deelt met hut 3
  • 1 Dubbele hut met tweepersoonsbed.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: 3 nachten aan boord van de Dream of the Sea en 4 nachten in een appartement in Madalena do Pico. De 3 nachten op de boot zijn flexibel en zijn weesafhankelijk. Dit is de reden dat de reis in een week wordt gepland. Op locatie wordt er eerst bepaalt op welke nachten er naar Princess Alice of naar de duikstek met haaien wordt gevaren. Op deze manier is er de meeste kans op het spotten van haaien, mobula's en andere prachtige dieren. De appartementen worden gedurende de hele reis behouden, ook tijdens de nachten aan boord.

Inclusief

  • Retourvluchten Amsterdam - Horta/Pico/Terceira (afhankelijk van vertrek- en aankomstpunt boot)
  • Luchthavenbelasting en toeslagen
  • Ruimbagage 23kg.
  • Transfer van en naar vliegveld
  • 3 nachten aan boord in een gedeelde cabine o.b.v. volpension
  • 4 nachten in een guesthouse in Madalena o.b.v. logies ontbijt
  • 2 kant- of bootduiken tijdens de overnachting in Madalena
  • 4 nachtduiken op plaatsen met haaien bij Madalena
  • Trip naar Princess Alice Bank met 6 duiken incl. 1 nachtduik
  • Blackwater duik in open water met 2 tanks
  • Shark guide
  • Introductiecursus over haaien van ong. 3 uur met Pascal Gospodinov
  • Totaal van 15 duiken

Guesthouse

Wanneer u aan land overnacht, zult u verblijven in een van de guesthouses in Madalena op Pico.

Guesthouse B&B Daniel in Madalena

Dit gezellige pension is centraal gelegen, op loopafstand van de haven, de duikbasis en het centrum van Madalena. Dit pension in Madalena biedt vier mooi ingerichte kamers. Het huis heeft een gemeenschappelijke woonkamer en een gedeelde keuken die volledig is uitgerust. De koelkast, vriezer en de wasmachine kan gratis worden gebruikt. Er is ook een studio met twee slaapkamers met eigen badkamer en een studio met drie slaapkamers met eigen badkamer. Dagelijkse schoonmaak en het ontbijt is inbegrepen.

Guesthouse Golphino (Casa Manuel Machado Rodrigues Luis)

Dit pension is centraal gelegen in Madalena, op loopafstand van de haven, de duikbasis en het centrum van Madalena. Het complex bestaat uit twee appartementen. Het ene appartement biedt een gezamenlijke woonkamer en keuken en een toilet voor gezamenlijk gebruik. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers en een badkamer met toilet. Op de tweede verdieping bevindt zich een studio met een eigen badkamer en zitgedeelte. Het andere appartement bestaat uit 4 tweepersoonskamers, 1 gedeelde badkamer, keuken en woonkamer. Optioneel is het mogelijk om ontbijtvouchers bij te boeken, tegen een toeslag van 5.- euro per persoon per dag.

Deelname voorwaarden

Om deel te nemen aan deze liveaboard moet u minimaal een Advanced Open Water certificaat hebben, of meer dan 200 gelogde duiken evenals een nachtduiken special. Nitrox kan bijgeboekt worden, mits u nitrox-brevet heeft, voor een toeslag van 150. Duiken bij Princess Alice betekent sterke stroming. Om deze reden besluit de bemanning op locatie en per duik of duikers vrij kunnen duiken of zich moeten vasthouden aan de lijn. Deze beslissing worden zeer zorgvuldig gemaakt en moeten dan ook gevolgd worden door alle duikers om te voorkomen dat iemand wordt meegenomen door de stroming. De boot is uitgerust met het nood- en reddingssysteem Nautilus Lifeline, welke iedere duiker gratis mag gebruiken.

Overige informatie

Offerte op maat

Bovenstaande programmas en prijzen in de prijslijst zijn voorbeeldreizen die we geheel kunnen aanpassen aan de hand van uw wensen. Langere of kortere reisduren, combinatiereizen, stopovers en andere speciale verzoeken kunnen hier in verwerkt worden. We werken dan ook graag een reisvoorstel op maat voor u uit met een compleet overzicht van reisschemas, tarieven en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een email sturen.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Tap Air Portugal en SATA of chartervluchten per Tuifly. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Dreams of the Sea 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail