Vier eilanden Fly en Drive Afbeelding Vier eilanden Fly en Drive
Vier eilanden Fly en Drive
Bestemming: Azoren - Azoren Eilandhoppen

Vier eilanden Fly en Drive


Combineer tijdens deze reis de prachtige natuurrrijke eilanen Sao Miguel, Terceira, Pico en Faial op eigen gelegenheid met uw huurauto.

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijtVier Eilanden Fly en Drive

Sao Miguel - Terceira - Faial - Pico 10 dagen / 9 nachten

Dag 1 Amsterdam - Sao Miguel

Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger die u begeleidt naar de autoverhuur. Na aflevering van de auto gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel.

Overnachting in Hotel Sao Miguel Park

Dag 2 Sao Miguel

Route suggestie - U kunt vandaag naar het Sete Cidades Massif, een vulkanisch gebied met een krater en kratermeren,lava koepels en maren. In Ponta Delgada kunt u de Gruta Carvao bezoeken, de langste lava tunnel van het eiland Sao Miguel, met een lengte van 1.912 meter. De ouderdom van de grot is tussen de 5.000-12.000 jaar oud en is geclassificeerd als een regionale natuur monument. In het Complexo Vulcanico dos Picos treft u een vulkanisch gebied met meer dan 250 kegels en lavastromen van basalt natuur. In Ferraria in het uiterste zuidwesten van het eiland treft u thermale bronnen van vulkanische oorsprong.

Overnachting in Hotel Sao Miguel Park

Dag 3 - Sao Miguel

Route suggestie - In Lagoa kunt u het OVGA bezoeken, het science center voor toegepast wetenschappelijk onderzoek en voorlichting op het gebied van vulkanologie , seismologie en geothermische energie. Vervolgens kunt u naar Furnas rijden, een dorp met een vulkaan die bestaat uit twee oude caldera met een kratermeer( Lagoa das Furnas). U kunt hier een traditionele maaltijd cozido gebruiken, gekookt in een vulkanische bronnen. Bezoek de fumerols en probeer de warmwaterbronnen in het centrum van het dorp. Er is ook een mooie botanische tuin (Terra Nostra), waar men een duik in een grote natuurlijke warm water zwembad kan nemen.Op de terugweg naar Ponta Delgada kunt u naar de top van het Lagoa do Fogo rijden, de centrale vulkaan op het eiland voor een prachtig uitzicht. Stop voor een duik in Caldeira Velha , een natuurlijke lauw water zwembad.

Overnachting in Hotel Sao Miguel Park

Dag 4 Sao Miguel - Terceira

U levert de auto in op de luchthaven ca. 1u30 voor vertrek. Vervolgens vliegt u naar Terceira (45 minuten). Na aankomst haalt u de auto op en rijdt u naar uw hotel Praia Marina. In de middag kunt u een rit maken naar Angra do Heroismo, uitgeroepen tot een UNESCO werelderfgoed. Het is een stad als in een prentenboek. Imposante herenhuizen en geplaveide straten schijnbaar onaangetast door de tijd. Het beste uitzicht over deze eens welvarende handelsstad en haven is vanaf Monte Brasil. Monte Brasil is een dode vulkaan welke uit de zee omhoog is gekomen en een geheel vormt de stad Angra do Heroismo. Het is een beschermd landschap en het park van de stad.

Overnachting in hotel Praia Marina

Dag 5 Terceira

Route suggestie - Serra do Cume, een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over het landschap als een lappendeken. Vervolgens kunt u naar Algar do Carvao, een oude lava buis in het centrum van het eiland.Het heeft een hoogte van ongeveer 550 meter boven de zeespiegel met majestueuze stalactieten en stalagmieten en een zwembad van kristalhelder water. Bezoek de Natal Cave(10 minuten rijden van Algar do Carvao), een uitgebreide geologische formatie bestaande uit vloeibare lava gestold waardoor meerdere tunnels zijn gevormd.

Overnachting in hotel Praia Marina

Dag 6 Terceira - Pico

U levert een auto in op de luchthaven 1u30 voor vertrek. Vlucht naar Faial (35 minuten). Auto pick - up op de luchthaven. Op Pico verblijft u in Hotel Caravelas .

Overnachting in hotel Caravelas

Dag 7 - Pico

Pico eiland is geologisch gezien het jongste eiland en de actieve vulkaan met steile hellingen en is met een hoogte 2351 meter het hoogste punt van Portugal. Bezoek Gruta das Torres, gelegen in Criacao Velha het regionale natuurpark,is een grot met vulkanische oorsprong. Vervolgens kunt u naar Criacao Velha en Santa Luzia voor een indrukwekkend uitzicht over een uitgestrekt gebied met een opmerkelijke patroon van lineaire muren genaamd Currais met de hand gebouwd met vulkanische stenen om de duizenden wijngaarden te beschermen tegen de wind en het zeewater. Ook dit gebied is door de UNESCO als werelderfgoed bestempeld . U kunt bij Adega da Buraca een stop voor een wijnproeverij en andere lokale producten.

Overnachting in hotel Caravelas

Dag 8 Pico - Faial

U levert u auto in bij het kantoor aan de haven op slechts 5 minuten van de veerboot. Boottocht naar Faial (boot ticket zal in het hotel worden afgeleverd de dag ervoor). Auto pick-up bij de haven. U verblijft op Faial in Hotel do Canal. Bezoek de Cabeco Gordo Cauldron, gelegen op de Capelo het hoogste punt van het eiland Faial met een hoogte van 1043 meter hoogte boven de zeespiegel.

Dag 9 Faial

Routesuggestie - Capelinhos, gelegen op het Capelo vulkanische complex met de laatste eruptie met een eruptie in 1957. Dit landschap is anders dan de rest van het eiland en van de Archipel van een vreemde dorre en vulkanische schoonheid. Bezoek de Capelinhos vuurtoren, waar de vulkanische uitbarsting begon. Hier staat tegenwoordig de Interpretation Centre waar men tracht dit fenomeen en haar geschiedenis te verklaren.

Overnachting in Hotel do Canal

Dag 10 Faial - Amsterdam

Aflevering van de auto op de luchthaven 1u30 voor vertrek. Vlucht terug naar Amsterdam

Inclusief

 • vlucht Amsterdam - Ponta Delgada // Horta - Amsterdam
 • 10 nachten standaard kamer op basis van logies en ontbijt
 • Auto Groep B met onbeperkte km per programma beschrijving, CDW plus belastingen , luchthaven afleverkosten vergoedingen voor de luchthavens van Sao Miguel , Terceira , Pico en Faial en haven op Faial
 • vliegtickets Ponta Delgade - Terceira - Pico
 • Boot ticket Pico - Horta ( geleverd bij het hotel de dag voor de boottocht naar Faial )
 • Entree Gruta do Carvao , geopend van dinsdag tot en met zondag
 • Entree OVGA - Geothermische en Volcanological Observatorium van de Azoren .
 • Entree aan het waarnemings-en Onderzoekscentrum van Furnas
 • Entree Gruta do Natal
 • Entree Gruta das Torres

Exclusief

 • Brandstof en Super CDW autoverhuur: PAI 3,55 per dag
 • Persoonlijke uitgaven
 • Tips

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam. Prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn, net als de accommodaties, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij u, waar mogelijk, een passend alternatief aanbieden.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Vier eilanden Fly en Drive 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail