Azores Grand Tour Afbeelding Azores Grand Tour
Azores Grand Tour ***
Bestemming: Azoren - Azoren Eilandhoppen

Azores Grand Tour

***

Deze tour begint en eindigt op Sao Miguel, het grootste eiland. Naast Sao Miguel bezoekt u ook de centrale eilandengroep met Terceira, Sao Jorge, Pico, Faial en Graciosa. Deze eilanden liggen harmonieus verspreid in de blauwe zee, waar de walvissen en de dolfijnen uit opspringen om de bezoekers te verwelkomen. De Azoren, negen eilanden, negen kleine werelden, verschillend maar met toch veel gemeenschappelijke...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaAZORES GRAND TOUR

Sao Miguel - Flores - Faial - Pico - Terceira - Sao Miguel 15 dagen / 14 nachten

Dag 1 Amsterdam - Sao Miguel

Aankomst in Ponta Delgada met aansluitend vervoer naar uw hotel.

Overnachting in hotel Vila Nova (O)

Dag 2 Sao Miguel

Vertrek naar de Sete Cidades meren over een bergweg waar je een heel mooi uitzicht hebt op het vlakke gedeelte van het eiland . Er word een stop gemaakt bij Vista do Rei belvedere. Op de terugweg wordt er een bezoek gebracht aan ananas plantage. De rest van de middag is ter vrij besteding.

Overnachting in hotel Vila Nova (O)

Dag 3 - Sao Miguel - Flores

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Flores met aansluitend transfer naar het hotel.

Overnachting in hotel Ocidental (O)

Dag 4

Op deze dag staat een bezoek aan Santa Cruz op de programma. Er wordt een stop gemaakt bij de Ribeira da Cruz belvedere en de verschillende meren Lomba , Funda en Rasa . Gedurende de reis van Fajazinha naar Ponta da Faja Grande zijn er veel mooie watervallen te zien. U heeft ook de mogelijkheid om te lopen naar Poco da Alagoinha (optioneel) waar u een klein meertje kunt zien en vanaf daar kan men de watervallen van dichtbij zien (800m lopen van de weg, ongeveer 45 minuten, goede schoenen nodig). Ook brengen we een bezoek aan Rocha dos Bordoes , een lava stol met zeer hoge verticale ribbels. Op de terugweg naar Santa Cruz volgt nog een stop bij de Caveira belvedere.

Overnachting in hotel Ocidental (O)

Dag 5 Flores - Faial

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Faial met aansluitend een transfer naar u Hotel.

Overnachting in hotel Faial (O)

Dag 6 Faial

Dagtour Faial. U vertrekt in richting van Espalamaca langs een bergweg met uitzicht op de vallei van Flamengos naar Caldeira , het hoogste punt van het eiland. Vervolgens gaat de tocht naar het noorden naar Capelinhos waar de resten van de laatste vulkaanuitbarsting op de Azoren in 1957 te zien zijn.

Overnachting in hotel Faial (O)

Dag 7 Faial - Pico - Faial

Transfer naar de haven voor de boottocht naar Pico (30 min). Dagtour Pico. Vertrek uit Madalena via de noordkust in de richting van Cachorro en Lajido. Vervolgens door na S. Roque met een bezoek aan de walvisfabriek en de natuurlijke zwembaden. Verder door de bergen naar het meer van Capitao gelegen op 900m hoogte. Na een korte Stop bij Lajes en een bezoek aan het walvisjagers museum. Stop voor de lunch ( niet inbegrepen ). Na de lunch gaat de tour verder langs de zuidkust met een korte stop bij Misterios de Sao Joaoen en de kerk van Sao Mateus. Bij Criacao Velha ziet u Picos wijngaarden. Deze wijngaarden vallen onder UNESCO Wereld Erfgoed sinds 2004. U keert terug in Madalena voor de boottocht naar Faial.

Overnachting in hotel Faial (O)

Dag 8 Faial

Deze dag is ter vrije besteding u kunt eventueel uitstapjes maken over het eiland.

Het eiland Faial heeft nog steeds een nauwe band met de zee. Horta is een belangrijk centrum voor het spotten van walvissen, om te zwemmen met dolfijnen, te duiken en boottochten te maken. U kunt de kanalen tussen de eilanden oversteken in goed bewaarde walvisboten of gehuurde kajaks.Zeilen, windsurfen, roeien en surfen zijn andere watersporten die u op verschillende plaatsen op het eiland kunt beoefenen. Tientallen kilometers lange wandelpaden lopen door het bergachtige binnenland van het eiland. Het kustgebied leent zich uitstekend voor onvergetelijke wandel- of fietstochten. Voor wie houdt van sporten met meer adrenaline zijn er routes voor mountainbikes en 4x4.

Overnachting in hotel Faial (O)

Dag 9 Faial - Terceira

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Terceira met aansluitend transfer naar het hotel.

Overnachting in hotel Angra (O)

Dag 10 Terceira

De ochtend heeft u ter vrije besteding. In de middag vertrekken we uit het hotel voor een halve dag naar Terceira om de grot Algar do Carvao (alleen in de zomer) te bezoeken en gaat u langs Cabrito waarna u aankomt in Biscoitos. Daar bezoekt u het wijnmuseum en de natuurlijke zwembaden. Op de terugreis voert de route langs de dorpen Doze Ribeiras en Sao Mateus naar Angra. De stad Angra do Heroismo is door de UNESCO als werelderfgoed bestempeld.

Overnachting in hotel Angra (O)

Dag 11 Terceira

Dag ter vrije besteding

Overnachting in hotel Angra (O)

Dag 12 Terceira - Sao Miguel

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Ponta Delgada vanaf daar transfer naar het hotel.

Overnachting in hotel Royal Garden (O)

Dag 13 - Sao Miguel

Een dag ter vrije besteding u kunt eventueel op eigen gelegenheid de volgende uitstapjes maken.

Stratovulkanen

Op Sao Miguel zijn 3 vulkanen te bezichtigen, namelijk Sete Cidades, Fogo en Furnas. Bij deze vulkanen horen tevens caldeiras, prachtige groen blauwe hete bronnen. Bij Furnas worden deze bronnen gebruikt als natuurlijk keuken, voor heerlijke traditionele gerechten die je het water in de mond zullen laten lopen!

Ponta Delgada

De grootste stad van de Azoren is absoluut het bezichtigen waarden, door de veelzijdige mix van historische en moderne gebouwen. Daarbij is het uitgaansleven in Ponta Delgada het zeker het bezoeken waard!

Paleis Sant'Ana

Dit paleis in gebouwd in de 19e eeuw en is met de prachtige tuinen en bezienswaardigheid die je niet wil t missen tijdens je vakantie in de Azoren.

DAG 14 Sao Miguel

Vertrek vanuit Ponta Delgada naar Furnas via het zuiden weg.We maken een stop bij het ??Dorp van Vila Francado Campo.Na het bezoeken van het dorp komen we aan in Furnas vallei langs het meer.Daarna brengen we een bezoek aan de botanische tuin (tijd voor een duik in de natuurlijke hete water zwembad ) en de warmwaterbronnen.( Lunch inbegrepen).Daarna keren we Terug door de noordkust en brengen we een bezoek aan een theeplantage en de stad Ribeira Grande .

Dag 15

Transfer naar de luchthaven.

Inclusief

 • vluchten volgens programma

 • 14 nachten standaard kamers op basis van logies ontbijt

 • transfers en vervoer volgens programma

 • tour Sete Cidades met Engels sprekende gids

 • dagtour Furnas met Engels sprekende gids incl. entreegelden en lunch

 • dagtour Flores met Engels sprekende chauffeur (zonder gids)

 • dagtour Faial met Engels sprekende chauffeur (zonder gids)

 • dagtour Pico met Engels sprekende chauffeur (zonder gids)

 • tour Terceira met Engels sprekende gids.

Exclusief

 • Uitgaven van persoonlijke aard

 • tips

Vluchtinformatie

Luchtvaartmaatschappijen kunnen een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stellen. Het kan voorkomen dat bij boeking de klasse waarop de reis is gecalculeerd niet meer beschikbaar is. In overleg en na toestemming van u, kunnen wij de vlucht eventueel met een toeslag in een hogere boekingsklasse boeken.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Azores Grand Tour 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail