15 dagen Fly Drive Eilandhoppen Overweldigend Azoren Afbeelding 15 dagen Fly Drive Eilandhoppen Overweldigend Azoren
15 dagen Fly Drive Eilandhoppen Overweldigend Azoren
Bestemming: Azoren - Azoren Eilandhoppen

15 dagen Fly Drive Eilandhoppen Overweldigend Azoren


Vraag aan iemand die op de Azoren is geweest hoe zijn vakantie was, dan zal menig zeggen: overweldigend! Ieder eiland heeft een eigen karakter. Uiteraard ontbreekt Sao Miguel niet, maar ook Flores wordt niet overgeslagen. Dit kleine eiland krijgt vaak de titel het mooiste eiland van de Azoren. Natuurlijk is er ook een bezoek aan Faial en Terceira en is er zelfs de mogelijkheid om op eigen gelegenheid Corvo en...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaAlgemeen

 • Individuele rondreis
 • Reisduur is 15 dagen (14 nachten)
 • Fly Drive eilandhoppen

Dagprogramma

Dag 1: Sao Miguel Nadat u bent aangekomen op de luchthaven van Sao Miguel neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw overnachtingshotel voor de komende dagen, hotel The Lince of gelijkwaardig.

Dag 2-4: Sao Miguel Bezoek elke dag een andere hoek van het eiland. Uiteraard ontbreken de bekende kratermeren niet, zoals de meren die Sete Cidades vormen. Bij het uitkijkpunt aangekomen laten de meren hun ware schoonheid zien, ze verschillen van kleur. Maak ook kennis met de Azoreaanse eetgewoonten door een culinaire route uit te stippelen. In Furnas is de beroemde Cozido das Caldeiras te proeven, een stoofpot die wordt bereidt in de vulkanische warmtebronnen. Het eiland kent ook thee- en ananasplantages waar uitstekende producten vandaan komen.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 5: Sao Miguel-Flores De vlucht van vandaag gaat naar de meest westelijke punt van Europa, het eiland Flores. Verblijf hier de komende dagen in hotel Inatel Flores of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 6-7: Flores Klein maar fijn, Flores is echt een schoonheid. Het eiland staat bekend om haar vele watervallen, de meren en steile rotswanden. Het kleine eiland meet ongeveer 17 km lang en is op zijn breedste punt 12 km. Ieder stukje van Flores is de moeite waard, pak daarom uw huurauto en bekijk het kratermeer Lagoa Funda, de verticale lijnen van de rotswand Rocha dos Bordoes of het meest westelijks plaatsje van Europa, Faja Grande. Ook een leuke uitstap is de boottocht naar het kleine eiland Corvo, waar de tijd stil lijkt te staan. Geen bussen, geen stoplichten en geen fastfoodketens. Wel prachtige natuur en enkele mooie uitkijkpunten.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 8: Flores-Faial De reis gaat verder naar Faial, bekend om haar internationale haven. De overnachting is in hotel Horta of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 9-10: Faial Het eiland Faial heeft een gevarieerd landschap. Van schitterende diepblauw baaien tot groene weilanden. Hortensias, kleine witte huisjes en uiteraard de grootste jachthaven van de Azoren typeren dit eiland. Nu u toch op Faial bent kunt u van de gelegenheid gebruik maken om een korte oversteek te maken naar het eiland Pico, bekend om haar gelijknamige vulkaan en de beroemde wijnvelden.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 11: Faial-Terceira Vlieg vervolgens door naar Terceira waar u de komende dagen verblijft in hotel Varandas do Atlntico of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 12-13: Terceira Op het eiland Terceira maakt u kennis met het sfeervolle Angra, genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het centrum heeft kleurrijke huizen, charmante kerken, leuke winkeltjes en een klein strand. Vanuit de stad heeft u uitzicht op het schiereiland Monte Brazil. Op deze uitgedoofde vulkaankrater kunt u een prachtige wandeling maken.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 14: Terceira-Sao Miguel De laatste etappe van uw reis gaat terug naar het eiland waar u bent begonnen, Sao Miguel. U verblijft de laatste dagen in hotel the Lince of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 15: Sao Miguel Na het ontbijt wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht om terug te keren naar Nederland.

Verzorging: Logies ontbijt

Extra Info

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam-Sao Miguel en Sao Miguel-Amsterdam
 • Luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten Sao Miguel-Flores, Flores-Faial, Faial-Terceira en Terceira-Sao Miguel
 • 14 nachten in genoemde hotels of gelijkwaardig o.b.v. logies/ontbijt
 • 13 etmalen autohuur categorie Small
 • Transfer luchthaven Ponta Delgada - hotel en v.v. op dag 14 en 15

Exclusief

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten huurauto en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Entreegelden en excursies

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

15 dagen Fly Drive Eilandhoppen Overweldigend Azoren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail