12 dagen Fly Drive Eilandhoppen Highlights van de Azoren Afbeelding 12 dagen Fly Drive Eilandhoppen Highlights van de Azoren
12 dagen Fly Drive Eilandhoppen Highlights van de Azoren
Bestemming: Azoren - Azoren Eilandhoppen

12 dagen Fly Drive Eilandhoppen Highlights van de Azoren


Tijdens onze eilandhopreis Highlights van de Azoren worden de drie belangrijkste eilanden van de archipel bezocht. Waar het eiland Terceira bekend staat om haar groene heuvels en het oude stadscentrum van Angra do Heroismo, staat Faial staat bekend om haar bruisende haven Horta. Hier meren zeiljachten aan na een lange reis om tot rust komen. En het grootste eiland, Sio Miguel, staat bekend om haar kratermeren en...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaAlgemeen

 • Individuele rondreis
 • Reisduur is 12 dagen (11 nachten)
 • Fly Drive eilandhoppen

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - São Miguel Aangekomen op São Miguel staat de huurauto al klaar. Stippel een route uit die je dwars door het eiland leidt naar de regio Capelas. Overnachting in hotel Pedras do Mar of gelijkwaardig.

Dag 2: São Miguel Breng vandaag een bezoek aan de hoofdstad Ponta Delgada. Deze grootste stad van de Azoren beschikt over vele restaurants, pleinen, terrasjes en een levendige haven. Ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen met de vele musea en kerken. De overnachting is in hotel Pedras do Mar of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 3: São Miguel Trek na een stevig ontbijt er in westelijke richting op uit. Bezoek bijvoorbeeld de schitterende kratermeren van Sete Cidades: Lagoa Azul en Lagoa Verde. Maak hier een wandeling en geniet van een mooi uitzicht over het groene en blauwe meer. Reis vanuit Sete Cidades verder naar Capelas, waar veel terug is te vinden over de walvisvaart van vroeger. Als laatste stop van vandaag wordt de Caldeira Velha bezocht. Reis via Ribeira Grande, de tweede stad van Sio Miguel, naar dit natuurgebied. Kom via een mooie wandeling uit bij een kleine waterval om even heerlijk te ontspannen en geniet van de omgeving. Keer vervolgens terug naar Ponta Delgada. Overnachting in hotel Pedras do Mar of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 4: São Miguel Ook het oostelijke gedeelte van Sio Miguel is de moeite waard voor een bezoek. Ga eerst even langs de oude hoofdstad van de Azoren, Vila Franco do Campo. Reis van hieruit verder naar Furnas en het daarbij gelegen kratermeer. Hier liggen vele geisers, zwavel- en warmwaterbronnen. Ga vervolgens verder naar het oosten. In deze bloemrijke omgeving ligt het plaatsje Nordeste en staat een vuurtoren met prachtig uitzicht. Via de noordkust gaat de reis verder naar Gorreana, waar de oude theeplantages zijn. Keer vanuit Gorreana terug naar Ponta Delgada waar de laatste overnachting in hotel Pedras do Mar of gelijkwaardig is.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 5: Sio Miguel ?- Faial Vanaf Sio Miguel vertrek je per binnenlandse vlucht naar het eiland Faial, waar je in Horta zult verblijven. Deze havenstad is wereldberoemd onder zeezeilers en is voor velen van hen de tussenstop onderweg van Europa naar Amerika of vice versa. Overnachting in Faial Resort of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 6: Faial Maak vandaag nader kennis met het eiland Faial. Rijd het binnenland in om een bezoek te brengen aan de botanische tuin net buiten Horta. Vervolg de weg naar de krater Caldeira do Faial. Er zijn diverse wandelpaden aangelegd die tot de rand van de krater lopen. Na van het mooie uitzicht genoten te hebben gaat de reis verder via de noordkant van het eiland naar het westelijk gelegen schiereiland Capelinhos. Hier zijn de effecten te zien van de vulkaanuitbarstingen uit 1957 en 1958. Keer terug naar Horta, maar maak eerst even een korte tussenstop bij Varadouro om heerlijk te zwemmen. Overnachting in hotel Faial Resort of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 7: Faial Naast alle schoonheid op het land is er ook in het water veel te zien is. Boek een excursie whale watching en vertrek vanaf de haven van Horta op zoek naar walvissen en dolfijnen. Let op, het zijn en blijven wilde dieren, hierdoor kunnen wij geen garantie geven dat zij zich tonenn. Na terugkomst op land kan er een bezoek gebracht worden aan Horta zelf. Deze havenstad is wereldberoemd onder zeezeilers en is voor velen een tussenstop onderweg van Europa naar Amerika en vice versa. Overnachting in hotel Faial Resort of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 8: Faial ?- Terceira Na nog een vluchtige blik op de haven vertrek je naar het eiland Terceira. De hoofdstad van Terceira is Angra do Heroismo. De binnenstad met haar kleine straatjes staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Overnachting in hotel Angra Garden of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 9: Terceira Ontdek vandaag waarom de binnenstad van Angra do Heroismo op de UNESCO Werelderfgoed lijst staat. De mooie binnenstad met haar knusse straatjes en gezellige pleinen is uitermate geschikt om een stadswandeling te maken. Bezoek het prachtige klooster Convento e Igreja de Sio Gonialo met haar schitterende azulejos, de schilderijen, het houtsnijwerk en het altaar. Wandel vervolgens verder en stap het stadhuis binnen, gelegen aan een van de oudste pleinen van Angra en sluit af met een bezoek aan het imposante Spaanse fort aan de westkant van de haven. Het fort bevindt zich in het nationale park Monte Brasil. De overnachting is in hotel Angra Garden of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 10: Terceira De rest van het eiland mag natuurlijk niet vergeten worden. Trek het binnenland in en bezoek de 45 meter diepe kratertunnel in Algar do Carvio. Reis via het Santa Barbara gebergte met het gelijknamige nationale park door naar het noorden van het eiland. Stop even in Biscoitos en ontspan tussen de lavarotsen in natuurlijke zwembaden en vervolg de weg richting Praia de Vitiria. Deze badplaats aan de oostkust heeft een leuk klein centrum en een zandstrand. Overnachting in hotel Angra Garden of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 11: Terceira Boek voor vandaag de populaire whale watch excursie en ontdek welke dieren er in de vruchtbare wateren rond de Azoren leven. Overnachting in hotel Angra Garden of gelijkwaardig.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 12: Terceira - Amsterdam Keer terug naar de luchthaven en lever de huurauto in om vervolgens terug te vliegen naar Nederland.

Verzorging: Logies ontbijt

Extra Info

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam-Sio Miguel en Terceira-Amsterdam
 • Luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten Sio Miguel-Faial en Faial-Terceira
 • 11 overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
 • 11 etmalen autohuur categorie Small
 • Maaltijden volgens beschrijving

Optioneel

Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid. Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten/Exclusief

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

12 dagen Fly Drive Eilandhoppen Highlights van de Azoren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail