Liveaboard Oman Saman Explorer Best of Muscat Afbeelding Liveaboard Oman Saman Explorer Best of Muscat
Liveaboard Oman Saman Explorer Best of Muscat
Bestemming: Duikvakantie Oman - Liveaboard Oman

Liveaboard Oman Saman Explorer Best of Muscat


Verken de regio Ras Abu Dhaut, ten zuiden van Muscat en de Daymaniyat Islands, een UNESCO World Heritage Site, in het noorden van Oman. Hoogtepunten zijn het wrak van Al Munassir, Ras Abu Dhaud, Fahal en natuurlijk de beroemde Daymaniyat-eilanden, het juweel in de duikkroon in Oman. U kunt veel vis verwachten, schildpadden, luipaardhaaien, kleurrijke riffen en er is zelfs een kans dat u een walvishaai tegenkomt.

Hotel o.b.v. Volgens programma9-daagse duikreis liveaboard Oman Saman Explorer

Saman Explorer

De Saman Explorer is een stalen schip dat accommodatie biedt aan 22 personen en is uitgerust met een salon, airconditioning, een zonnedek om te ontspannen en een ruim duikplatform. De internationale bemanning van 8-9 leden bestaat uit ervaren personeel die allemaal Engels spreken. De Saman Explorer wordt geexploiteerd en beheerd door Extra Divers Worldwide.

Aan boord

De gasten worden ondergebracht in 11 tweepersoonshutten hutten, elk met eigen airco en een badkamer met douche en toilet. The cabines hebben 2 eenpersoonsbedden.

Voor de culinaire verpleging worden er naast ontbijt, lunch en diner in buffetvorm ook herhaaldelijk kleine snacks in de salon aangeboden. Duiken maakt hongerig, maar voor een smakelijke remedie wordt voortdurend gezorgd! Water, koffie en thee zijn inbegrepen in het volpension pakket. Frisdranken en 's avonds een biertje of een heerlijke wijn zijn uiteraard beschikbaar tegen een redelijke prijs aan boord.

De tour is van zaterdag tot zaterdag. 6 nachten worden besteed aan boord en de laatste nacht wordt doorgebracht in een 4* hotel in Sifah.

Specificaties

 • Lengte: 34 m
 • Breedte: 9 m
 • Motoren: 2 x 720 pk Daewoo
 • Vermogen: 3 generatoren, 220 V
 • Compressoren: 2 + Nitrox
 • 12L en 15L aluminium en stalen tanks
 • DIN en INT adapters
 • Talen aan boord: Engels en Duits
 • 2 Dinghies (5,5 m) elk 40 pk
 • Uitrusting voor verhuur (betaling ter plaatse) is beschikbaar als dit van te voren is aangevraagd
 • Nitrox tegen vergoeding ($60 per persoon per week, ter plaatse te betalen)
 • Radar, GPS, kompas, radio, dieptemeter, EHBO-kits, zuurstof, zwemvesten, satelliet telefoon

Route: Daymaniat

Verken de regio Ras Abu Dhaut, ten zuiden van Muscat en de Daymaniyat Islands, een UNESCO World Heritage Site, in het noorden van Oman. Hoogtepunten zijn het wrak van de Al Munassir, de afzettingen van Ras Abu Dhaud, Fahal, Bandar Khayran en natuurlijk de beroemde Daymaniyat-eilanden, het juweel in de duikkroon in Oman. U kunt veel vis verwachten, schildpadden, luipaardhaaien, kleurrijke riffen en er is zelfs een grote kans dat u een walvishaai tegenkomt.

Al Munasir

Het Al Munasir wrak is een wrak wat iedere gecertificeerde duiker in zekere mate kan verkennen. Op de zanderige zeebodem ligt het wrak rechtop met haar kiel op een diepte van ongeveer 30 meter. Het schip is toegankelijk op een diepte van slechts zes meter en ontwikkelt langzaam een coating van gezonde koraal- en sponsgroei waardoor het ook fascinerend is voor minder ervaren duikers om te verkennen. Het schip is 84 meter lang, met een breedte van 14,5 meter. Het schip is met opzet gezonken en is het makkelijk binnen te dringen door gekwalificeerde wrakduikers. Binnen kunt u slapende schildpadden, prachtig gekleurde moray eels, en letterlijk duizenden vissen en andere wezens tegenkomen. Het mariene leven buiten is net zo prachtig, met scholieren snapper meedeinend met de stroming, en af en toe een haai. Boxfish, grunts, surgeonfish en angelfish zijn slechts een paar van de critters die je zou kunnen tegenkomen op dit geweldige wrak.

Ras Abu Dhaud

Ras Abu Dhaud is een klein eiland met een steile muur aan de oostkant en ondiepe riffen aan de westkant. Veel vis en een grote kans op schildpadden.

Fahal Island

Fahal Island of Shark Island is een groot eiland 4 km offshore van het populaire toeristische strand van Muscat. Het is hier uitstekend duiken, met baaien die veel varieteiten harde en zachte koralen bevatten. Voor de meer avontuurlijke duiker is het mogelijk om te grotduiken, een wrak op 30m en diepe riffen tot 40m, waar scholen van barracuda te vinden zijn. Haaien kunnen vaak gezien worden op de zandbanken, reuze eagle rays glijden moeiteloos in de verte, scholen vis en als je geluk hebt kun je een vriendelijke walvishaai zien.

Daymaniyat Islands

De Daymaniyat-eilanden hebben Oman op de duikkaart geholpen. Deze rij van offshore-eilanden ten noorden van Muscat staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en biedt duikers ongerepte koraaltuinen, muren, luipaardhaaien en een overvloed aan visleven. De beste duikomstandigheden zijn tussen april tot oktober vanwege de windrichting en betere helderheid in het water. Juni tot oktober zijn de beste maanden om walvishaaien te ontmoeten.

Belangrijk

Voor deze liveaboard moet u minimaal 50 gelogde duiken hebben.

9/10-daagse duikreis inclusief:

 • Retourvluchten Amsterdam - Muscat
 • Ruimbagage (gewicht afhankelijk van luchtvaartmaatschappij)
 • Luchthavenbelasting en toeslagen
 • Transfer luchthaven - boot en v.v.
 • 6 nachten verblijf op de Saman Explorer in een gedeelde tweepersoonscabine op het bovendek op basis van volpension
 • Laatste nacht in een hotel in Sifah in een gedeelde 2-persoonskamer obv halfpension
 • Duikpakket gedurende liveaboard, 3-4 duiken per dag, inclusief fles, lucht, lood

Exclusief

 • Reserveringskosten, eenmalig per boeking 28,00,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, eenmalig (per 9 deelnemers) 2,50
 • Visum (ter plaatse) 20 OMR ca. 50,-
 • Duikvergunning (ter plaatse) 4 OMR per dag ca. 10,- per dag
 • Verzekeringen en eventuele extras/upgrades
 • Extra's voor duiken zoals huur uitrusting/nitrox/fooi bemanning/etc.

Visum

Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hoeven van tevoren geen visum aan te vragen. Bij aankomst in Oman kunt u een toeristenvisum aanschaffen voor 30 dagen (kosten OMR20, ca. $53 per persoon). Visumkosten kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen door de lokale overheid. Informeer voor uw vertrek bij de ambassade van Oman naar de juiste, up-to-date tarieven voor het visum. NB: betaling voor deze visa kan alleen per creditcard, of contant in Dirham (AED) geschieden.

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf (of vanaf regionale luchthavens). Bij luchtvaartmaatschappij KLM mag u standaard 23kg bagage meenemen. Aan boord van Oman Air, Emirates en Etihad Airways is dat 30kg bagagevrijdom. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Liveaboard Oman Saman Explorer Best of Muscat 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail