Casa Barry **
Bestemming: Duikvakantie Mozambique - Duiken Tofo Beach

Casa Barry

**

Casa Berry

De meest interessantie optie om te verblijven in Tofo is Casa Barry. De A-vormige cabana's bevinden zich vrijwel op het strand, en zijn gebouwd van natuurlijke materialen. De cabana's hebben twee slaapkamers, twee toiletten, een douche en wastafel. Alle cabana's hebben prachtig zeezicht, zowel vanuit je prive-terras als uit de slaapkamers. Hoewel de cabana's wat eenvoudig aandoen, is het een feest om hier te verblijven. De chalets hebben ook twee slaapkamers en hebben deels zeezicht. Er zijn 4 chalets met 3 slaapkamers, ideaal voor families en groepen. Het hotel heeft een restaurant en bar, direkt aan zee. Men serveert simpele gerechten zoals hamburgers en pasta, maar fijnproevers komen hier ook aan hun trekken! Het restaurant is namelijk bekend om hun verse visgerechten. Mozambique's signature-dishes zoals piri-piri kip en grote jumbo garnalen zijn natuurlijk ook verkrijgbaar. De bar is open van 's ochtends vroeg tot 23.00 uur 's avonds. Hier kan je gezellig zitten en je verbazen over de duikverhalen die verteld worden. Internationale, lokale en Zuid-Afrikaanse dranken zijn hier volop verkrijgbaar.

De Duikschool

We duiken met boten van Tofo Scuba, een Padi 5-star duikschool. Tofu Scuba heeft 40 volledige sets van Scuba Pro en Sherwood te huur. Ook wetsuits, 5 mm voor de winter en 3mm shorties voor de zomer.

In de winter wordt een 5mm - 7mm met kap aangeraden, de watertemperatuur is dan zo'n 22 graden. Neem in de winter een windjasje mee voor op de boot.

Gevorderde duikers

De duiken worden hier gemaakt met zodiacs met harde bodem. Twee gidsen assisteren de groepen. Er kunnen maximaal 8 duikers aan boord, waardoor je dus altijd in kleine groepen duikt. Maar natuurlijk kunnen we ook een grotere groep, bijvoorbeeld een duikvereniging, faciliteren. Het is een belevenis om met zodiacs te duiken, want de rit kan wel eens bumpy zijn. Je gaat tegelijkertijd met een achterwaartse rol van boord, met negatief drijfvermogen zodat je direkt afdaalt. Op de terugweg gaan ze met volle vaart door de branding het strand op.

Indien je kiest voor het 10 duiken pakket zijn er 5 duiken op verder gelegen riffen en 5 duiken op de wat dichter onder de kust gelegen riffen. Het ligt aan de weersomstandigheden en het seizoen hoe de duikdag zal verlopen. Zo kan het gebeuren dat de tweede duik plaatsvindt na je lunchpauze. Maar soms worden er in de ochtend twee duiken gemaakt, waarbij de surface-interval zal worden besteed aan het spotten van walvissen, dolfijnen of walvishaaien. Je bent dan klaar met duiken voor de lunch, met eventueel de mogelijkheid tot een derde duik na de lunch. Voor deze extra duik betaal je ter plaatse.

Nitrox 32% is gratis voor Nitrox gebreveteerde duikers.

DIVING HOLIDAY

Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail