Casa Algodoal Afbeelding Casa Algodoal
Casa Algodoal ***
Bestemming: Duikvakantie Mozambique - Duiken Tofo Beach

Casa Algodoal

***

Een van de beste duikstekken aan de Oost-Afrikaanse kust is Tofo, zo niet de beste! De belangrijkste reden om naar Tofo Beach te komen is voor de walvishaaien en de manta's. Beide soorten kunnen het hele jaar door gespot worden. Met een verblijf in Casa Algodoal heeft u als uitvalsbasis een prachtig strandhuis op slechts 25 meter van het strand!

Villa o.b.v. Logies



Casa Algodoal

Het Casa Algodoal is een prachtig strandhuis en prive eigendom. Het ligt slechts 25 meter van het strand in de luwte van de bomen van de eerste rij duinen van Tofo Beach. Een trap aan het einde van de tuin leidt direct naar het strand. De markt en een van de twee duikcentra zijn te voet te bereiken.

Het strandhuis is helemaal opgetrokken uit lokaal hardhout en heeft een stenen dak. Het huis heeft een open architectuur met een keuken, woonkamer en twee slaapkamers op de benedenverdieping. Op de bovenverdieping is een grote zitkamer dat ook gebruikt kan worden als een slaapkamer. De benedenverdieping heeft geen muren maar is wel voorzien van waterdichte tentdoeken. De hele voorkant van het huis kan daarmee dichtgemaakt worden.

De kamers hebben glazen deuren met een slot. Een van de twee slaapkamers is een dubbele kamer met een 2-personages bed, de andere slaapkamer heeft twee 1-persoonsbedden. De badkamer heeft een bad en douche. Bovendien is er een buitendouche. De keuken is uitgerust met een koelkast/vriezer, ketel, fornuis, oven, keukenapparatuur, aardewerk en bestek. De slaapkamers zijn voorzien van muggennetten. Bedlinnen en handdoeken wordt voor gezorgd. Het huis wordt 3x per week schoongemaakt en er is 24 uur per dag bewaking.

Duiken

Een van de beste duikstekken aan de Oost-Afrikaanse kust is Tofo, zo niet de beste! De belangrijkste reden om naar Tofo Beach te komen is voor de walvishaaien en de manta's. Beide soorten kunnen het hele jaar door gespot worden.

In Tofo kan het hele jaar door gedoken worden. Er zijn maar liefst 16 duikstekken die ontdekt kunnen worden en zelfs nieuwe stekken worden nog steeds regelmatig ontdekt. Diepte varieert van 10 tot 40 meter. Het zicht onderwater is afhankelijk van de dagelijkse weersomstandigheden, voor wat betreft plankton, stromingen, wind en getijden, maar is meestal tussen 5 tot 30 meter. De watertemperatuur varieert van 23 tot 29 graden Celsius, afhankelijk van de tijd van het jaar.

Duiken in Tofo is toegankelijk voor alle niveaus duikers. De diepere duiken zijn echter alleen geschikt voor ervaren duikers.

De onderwaterwereld rond Tofo Beach kent grote hoeveelheden voedzame plankton waardoor de meeste vissoorten naar dit gebied trekken. Luipaardhaaien, zeeschildpadden, duivelsroggen, morenen, baarzen, hengelaarsvissen, Spaanse danseressen, schorpioen vis, barracudas, krokodilvis, naaktslakken en harlekijn garnalen zijn maar een paar voorbeelden van wat er te zien is.

Manta's zijn inwoners van de wateren rondom Tofo en kunnen het hele jaar door gezien worden. De soort kan wel tot 8 meter in breedte groeien! Manta's zijn vaak te vinden bij poetsstations op veel van de duikstekken rond Tofo Beach op dieptes van 20 a 30 meter. Deze poetsstations bestaan uit kleurrijke koraal waar manta's graag langsgaan om geschoond te worden door verschillende soorten visjes.

Walvishaaien zijn de grootste vissen in deze oceaan. In de wateren van Tofo worden ze meestal 6 tot 8 meter lang. Hun maximale lengte is zelfs 14 meter! Deze vriendelijke plankton eters zijn het hele jaar door te spotten.

Walvissen zijn meestal onderweg naar duikstekken te zien of tijdens de oceaan safaris. Het is mogelijk om met deze schitterende dieren te snorkelen. Oceaan safaris zijn 2 uur durende snorkeltrips waar walvissen, dolfijnen, manta's en zeeschildpadden zich meestal wel laten zien. In de winter zijn het de bultrug walvissen die een van de belangrijkste attracties vormen tijdens deze safaris. Zo kunnen de Tofo Big Five zomaar tijdens een boottocht gespot worden.

Bultrug walvissen migreren van vroeg in juli tot vroeg in november. Ze komen van Antarctica naar het warmere water van de Oostkust van Afrika om te paren en te baren. Bultrug walvissen zijn te zien vanaf het land, maar natuurlijk ook vanaf zee tijdens de tocht naar de duikstekken.

De bultrug walvissen maken veel geluid wat meestal wel tijdens een duik te horen is. Vergeet ook niet om een verrekijker mee te nemen! Vele verschillende soorten dolfijnen zwemmen het hele jaar door in deze contreien.

De kleinoog pijlstaartrog is s werelds grootste pijlstaartrog en is recentelijk geidentificeerd in Tofo door bioloog Simon Pierce. De vissoort is heel zeldzaam buiten Tofo, een van de weinige plaatsen waar het dier ooit levend gezien is!

Er zijn twee PADI 5-sterren IDC centra actief in Tofo. Beide liggen dichtbij hotels, pensions en restaurants. Een auto is niet nodig. Diversity Scuba ligt in het hart van Tofo en Tofo Scuba ligt ten noorden van de stad.

Alle duikcursussen kunnen er gevolgd worden, van PADI Open Water tot Dive Master. Ook worden er dagelijks duiken en oceaan safaris georganiseerd. Aluminium en stalen tanks zijn verkrijgbaar in 10 en 12 liter. 200 Bar vulling is standaard, nitrox is ook verkrijgbaar.

Veiligheid heeft bij beide centra de hoogste prioriteit. De duikuitrustingen (meestal Scubapro) worden regelmatig en goed onderhouden. Beide centra beschikken ook over warmwater douches.

Alle boten in Tofo zijn 8 meter lang, zowel de zodiacs als de rubberboten. Ze zijn uitgerust met 285 LV Yamaha motoren. Deze boten, bedoeld voor duiktochten, zijn volledig voorzien van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen. Zuurstof is standaard op iedere boot aanwezig.

Inclusief:

  • Retourvluchten vanaf Schiphol (KLM, Emirates of South African) of Dusseldorf (Emirates) naar JOHANNESBURG en Johannesburg naar INHAMBANE met L.A.M. in standaard klasse, indien niet mogelijk, is een hoger tarief van toepassing
  • Luchthavenbelasting (en eventuele lokale vliegbelastingen)
  • Alle transfers luchthaven-accommodatie-luchthaven
  • Diensten van onze lokale agent/host(ess)
  • 7 nachten in accommodatie o.b.v. logies
  • Zekerheid van een ANVR, SGR en Calamiteitenfonds aangesloten bedrijf

LET OP!

Niet inbegrepen: visum USD 81,- per persoon



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Casa Algodoal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail