Tropic Dancer
Bestemming: Duikvakantie Micronesie - Duiken Palau Koror

Tropic Dancer


Catamaran met fantastische stabiliteit en zeer ruime accommodaties! Tropic Dancer is een aluminium catamaran en een van de meest verbazingwekkende liveaboard boten in de wereld! Deze 32m lange catamaran wordt aangedreven door twee 1000hp jet drives. Daarmee scheert het schip met een snelheid van 20 knopen door het water. Een diepgang van slechts een 1,2m, maakt het mogelijk om gemakkelijk te manoeuvreren in...

Rondreis o.b.v. All Inclusive



Algemeen

Tropic Dancer was oorspronkelijk de Fiji Aggressor, werd toen de Tahiti Aggressor en vervolgens weer de Fiji-Aggressor. Het schip heeft zijn sporen inmiddels verdiend en sinds het Palau als thuishaven vaart het onder de naam Tropic Dancer! Het schip is identiek aan de Palau Aggressor II met uitzondering van de kleur!

Midscheeps vinden we de geklimatiseerde salon met eethoek. De salon is een sfeervol ingericht ruimte, ideaal voor ontspanning en het nuttigen van de maaltijden. Het aanwezige entertainmentcentrum beschikt over een groot TV scherm, videorecorder, Cd-speler en een goed gevulde bibliotheek met boeken en tijdschriften, videos, cds en dias. Een binnen / buiten bar is 24 uur per dag geopend en een populaire ontmoetingsplek voor de gasten.

Het duikproces aan boord verloopt niet geheel volgens de conventionele methode! Sommige riffen in Palau liggen in zeer ondiep water, waardoor grote boten niet dichtbij kunnen komen. Daarvoor beschikt de Tropic Dancer over hogesnelheidsskiffs, waarmee de duikers in slechts enkele minuten boven de duikstek gebracht kunnen worden.Tanks staan permanent opgesteld in de skiffs en worden in situ gevuld. De skiffs worden te water gelaten en opgehesen via een hydraulische helling op het hoofddek. U hoeft alleen maar in en uit de boot te stappen voor en na de duik, zonder zelfs maar natte voeten te krijgen!

Ondanks dat het duikdek zich in wezen op de skiff bevindt, beschikt het moederschip over een uitgebreid gepacificeerd en groot duikdek. Hier vinden we een duikbriefingshoek, een cameratafel met lagedruk luchtslangen, spoelbakken en zoetwater douches. Op dit dek kunnen de duikers zich comfortabel uitrusten voor de duik. Elke duiker heeft zijn eigen persoonlijke duikstation compleet met zitje en kluisje. Na het duiken wachten u warme handdoeken op het dek en de chef-kok heeft vers bereide snacks gereed na elke duik om eventuele knagende honger te stillen!

Een trap brengt u van het duikdek naar het bovendek, waar een schaduwrijk bar en een hot tub op u wachten. Het zonnedek is gedeeltelijk overdekt en er is voldoende ruimte voor alle gasten om te ontspannen tussen het duiken door. Hier kunt u lekker genieten van de zon op een chaise longue, een dutje doen in een hangmat of afkoelen met een drankje uit de bar.

Huur van cameras en accessoires is mogelijk aan boord en de professionele fotograaf is u graag van dienst met deskundig advies. Daarnaast worden een reeks van PADI en NAUI specialty cursussen aangeboden op Tropic Dancer, inclusief Nitrox opleiding en voorzieningen. De Tropic Dancer is bovendien toegankelijk voor gehandicapten en beschikt over HSA gecertificeerde instructeurs en buddy's, een speciaal ontworpen hydraulische rolstoellift en douchecabines met zitplaatsen.

Accommodatie Op het hoofddek bevinden zich 9 luxe hutten, verdeeld over de twee vleugels, die plaats bieden aan 18 duikers. Alle hutten hebben een 2-persoonsbed met een couchette erboven en zijn voorzien van individuele airconditioning. Ze beschikken over een eigen badkamer met wastafel en toilet plus grote panoramische ramen die uitzicht bieden op het prachtige landschap van Palau.

Eten en drinken De kombuis grenst aan de salon, waar meestal het ontbijt en diner worden geserveerd. Voor de lunch wordt graag uitgeweken naar het zonnedek. Maaltijden aan boord bestaan uit een internationale mix van gerechten met een lokale flair, aangevuld met vers brood, koekjes en gebakken snacks rechtstreeks uit de oven. De meeste maaltijden worden geserveerd in buffetvorm met uitzondering van het diner. De Tropic Dancer's biedt tijdens uw verblijf de keuze uit vruchtensappen, frisdrank, ijswater, thee, koffie en een beperkte selectie van lokale dranken incl. bier, wijn en sterk alcoholische dranken.

DIVING WORLD



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail