Liveaboard Malediven MY Moonima - Centrale Atollenroute  Afbeelding Liveaboard Malediven MY Moonima - Centrale Atollenroute
Liveaboard Malediven MY Moonima - Centrale Atollenroute
Bestemming: Duikvakantie Malediven - Liveaboard Malediven

Liveaboard Malediven MY Moonima - Centrale Atollenroute


plane hotel dive transfer


9 Dagen

Ga mee met deze schitterende live-aboard duikreis naar de Malediven.
Nog enkele plaatsen beschikbaar!

• Nederlandse groep
• Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol per Emirates
• Gezellige boot 

Gedurende deze fantastische safari staan u een aantal opwindende duiken te wachten, zoals een nachtduik met Mantaroggen of met honderden verpleegsterhaaien en ook snorkelen met walvishaaien behoort tot de mogelijkheid, want gedurende deze reis maakt u vrijwel zeker kennis maakt met deze grote gigant.
Soms bezoeken we lokale eilanden om u een inzicht in het echte leven van de Maldivianen te geven. Ook plannen we een BBQ nacht op een onbewoond eiland om u de schoonheid van een Maledivisch eiland te laten zien met ongerepte stranden en lagunes.

Ook voor niet-duikers of snorkelaars is deze live-aboard perfect geschikt, omdat je op de boot heerlijk kunt relaxen op de ligbedden en er altijd wel een plek is om te snorkelen of te zwemmen.

Comfortabele vluchten per Emirates zijn inbegrepen met vertrek vanaf Amsterdam Schiphol!



Duik in de Malediven: Ervaar de Sensatie van de Centrale Atollen Route met Liveaboard MY Moonima

Welkom bij de ultieme duikervaring op de Malediven, waar de adembenemende schoonheid van de onderwaterwereld tot leven komt. Met de Centrale Atollen Route Whale Shark en Manta op de MY Moonima liveaboard, beloven we u een onvergetelijke reis vol avontuur en ontdekking.

Duik in de Wonderen van de Malediven
Stelt u zich eens voor: zeven dagen lang duiken op de meest spectaculaire duiklocaties die de Malediven te bieden hebben. Van de betoverende Noord Male Atoll tot de betoverende Zuid Ari Atoll, onze route neemt u mee op een onvergetelijke reis door de turquoise wateren van dit paradijs op aarde.

Op onze reis verkennen we kanalen, drifts en pinakels, waar de kans groot is dat u majestueuze mantaroggen, speelse walvishaaien en een overvloed aan fascinerende zeedieren tegenkomt. Verlies uzelf in de betoverende schoonheid van kleurrijke koraalriffen en ontdek de verborgen schatten van de diepe blauwe oceaan.

MY Moonima: Luxe en Comfort
Aan boord van de MY Moonima, een elegant jacht van 30 meter lang, wordt luxe gecombineerd met gezelligheid. Met in totaal 10 hutten, elk voorzien van een eigen badkamer en individuele airconditioning, streven we ernaar om u het hoogste niveau van comfort en service te bieden.

Ons jacht is ontworpen met uw comfort als prioriteit, met ruime buitendekken en een zonnedek waar u kunt ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan. Laat uzelf verwennen met een kopje koffie uit onze Lavazza automaat, geniet van een verfrissend biertje van het tapsysteem, of ontspan met een cocktail in de hand terwijl u de zon ziet ondergaan.

Gastronomisch Genot
Op culinair gebied zult u niets tekort komen aan boord van de MY Moonima. Onze getalenteerde chef-koks bereiden dagelijks heerlijke maaltijden met verse ingrediënten, geïnspireerd door internationale gerechten en lokale smaken uit India, Sri Lanka en de Malediven. Of u nu geniet van een barbecue op een afgelegen eiland of dineert onder de sterrenhemel op het open voordek, uw smaakpapillen worden verwend met een onvergetelijke culinaire ervaring.

Duikavontuur van Wereldklasse
Ontdek een wereld van avontuur onder de golven van de Malediven, begeleid door onze ervaren Cruise Director en volledig gekwalificeerde duikinstructeurs. Met onze goed uitgeruste dhoni, die dienst doet als duikplatform, verkennen we de meest opwindende duiklocaties en zorgen we ervoor dat u veilig en comfortabel duikt.

Van de adembenemende Maaya Thila tot de opwindende Fish Head, elke duikstek biedt een unieke ervaring met een overvloed aan marineleven. Zwem met majestueuze walvishaaien, observeer kleurrijke koraalriffen en laat u betoveren door de schoonheid van de onderwaterwereld.

Duurzaamheid en Bewustzijn
Bij de MY Moonima nemen we duurzaamheid serieus. Met ons Green Star Award en ons streven naar eco-vriendelijke praktijken, streven we ernaar om de prachtige natuurlijke omgeving van de Malediven te behouden voor toekomstige generaties. Van ons eigen drinkwaterproductie tot het gebruik van biologisch afbreekbare producten en deelname aan strandopruimingen, doen we er alles aan om ons steentje bij te dragen aan een schonere en groenere planeet.

Boek uw Duikavontuur op de MY Moonima
Klaar om de onderwaterwereld van de Malediven te verkennen? Boek vandaag nog uw duikavontuur op de MY Moonima en maak u klaar voor een reis vol spanning, schoonheid en ontdekking. Kom aan boord en laat u betoveren door de wonderen van de oceaan.


Centrale Atollen route Whale Shark en Manta

Met de Centrale Atollen Route Whale Shark en Manta, duikt u op de beste en meest bekende duiklocaties van de Malediven in een week tijd.

Geniet van een duikvakantie die u alles wat u maar kunt wensen van de mooiste duikplekken van Noord Male, Zuid Male, Noord Ari Atoll, Zuid Ari Atoll, Vaavu Atoll, (Rasdhoo). U duikt op kanalen, drifts en pinakels waar u alle kans heeft om manta's, walvishaaien en fascinerende zeedieren te spotten. De liveaboard volgt niet een exacte route; flexibiliteit wordt gevraagd, zodat ongeacht de tijd van het jaar dat u de Malediven bezoekt, u de mooiste plekjes van de onderwaterwereld kunt verkennen.

Deze route geeft u een marine mix van grote vissen zoals haaien en manta duiken evenals rif duiken, rifvissen, murenes en een overvloedig macro leven. Kom dichtbij de cleaning stations zonder verstoring van de lokale bevolking! Een van de bekendste duiklocaties is Maaya Thila; Dit hoogtepunt is ongeveer 30meter in diameter en u vindt hier heel veel haaien en visleven.

Een nachtduik naar de beschutte plaatsen is een must! En de boot zal ook trachten walvishaaien te vinden, zodat u met hen kunt snorkelen.

MY Moonima ****+

Het luxe en gezellige jacht Moonima is 30 meter lang en heeft in totaal 10 hutten, elk met eigen badkamer en individuele airconditioning. Om de beste duiken te garanderen met de hoogste comfort, service en standaard, vaart de boot af met max. 18 pers. Aan boord van de Moonima hangt een gezellige en uiterst aangename sfeer. Ontspan op onze verschillende buitenruimtes met een kopje koffie uit de Lavazza automaat, bier van het tapsysteem en geniet van diverse cocktails en mocktails tijdens de zonsondergang.

Moonima is een elegant schip dat in 2003 is gebouwd en onlangs gerenoveerd. Het jacht is ontworpen om comfort voorop te stellen in plaats van zoveel mogelijk hutten erin te vullen. De Moonima live-aboard is 30 meter lang, heeft drie dekken en een zonnedek met voldoende ruimte en comfortabele ligbedden, zodat u gemakkelijk kunt uitrusten terwijl u geniet van de bries van de Indische Oceaan.

De meubels van Moonima zijn gemaakt van natuurlijk hout. De lounge, het restaurant, de bar en de hutten zijn met nautische details aangekleed. Een goed uitgeruste dhoni vergemakkelijkt de duikoperaties door gasten en gidsen naar de duikplekken en terug naar het hoofdschip te vervoeren.

Het jacht heeft een capaciteit van zestien tot achttien gasten, die verblijven in de ruime hutten, voorzien van een eigen badkamer en individuele airconditioning. Bovendien is elke hut versierd met prachtige houten elementen en houten vloeren. Zes hutten hebben patrijspoorten en dubbele of enkele bedden op het benedendek. Op het bovendek kunnen gasten een verblijf in de luxe suites ervaren, met queen-size bed en grote panoramische ramen om de Maldivische zonsondergangen te bewonderen.

De gastronomie aan boord van de Moonima combineert internationale gerechten met traditionele en exotische invloeden uit India, Sri Lanka en de Malediven. Gasten krijgen dagelijks drie hoofdmaaltijden geserveerd met smakelijke recepten, inclusief - op verzoek - een verscheidenheid aan opties om te voldoen aan speciale diëten. Bij mooi weer worden de maaltijden op het open voordek genuttigd. Als u speciale dieetwensen heeft, kunt u deze vooraf aangeven. Vers gesneden fruit en desserts zullen ook worden verstrekt na de duiken.

Als aanvulling op het uitstekende eten biedt Moonima een brede selectie drankjes die worden geserveerd in het restaurant en de bar aan boord op het hoofddek. Thee, koffie en water zijn altijd beschikbaar en inbegrepen in het pakket. Vruchtensap, bier, wijn, sterke drank en cocktails zijn te koop.

Op de Moonima live-aboard kunt u genieten van een relaxte zeer gezellige sfeer. De ruime buitendekken zijn voorzien van schaduwrijke rustplaatsen met stoelen en tafels, evenals verschillende ligbedden om bij te bruinen, terwijl u geniet van een adembenemend uitzicht over de atollen. De lounge van de nachtclub is uitgerust met banken, tafels met stoelen en een flatscreen-tv; het is ook de perfecte plek om een mini-les bij te wonen.

Gasten van Moonima kunnen ook deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals barbecues op ongerepte Maldivische eilanden, snorkelactiviteiten, of u kunt aan boord blijven en verbinding maken met de 4G Wi-Fi (tegen toeslag) onder het genot van een cocktail en het bijwerken van het logboek met uw fantastische waarnemingen van de dag.


Moonina in het kort
- Perfecte boot voor groepen, met niet meer dan 18 gasten aan boord
- Met 3 dekken veel ruimte aan boord
- Air-conditioning in elke hut 
- Ruime sfeervolle cabines met eigen badkamers
- Gratis NITROX
- Oplaadstation en speciale opslagruimte voor fotografen
- Lavazza koffie-bar
- Bar
- Biertap systeem
- Green Star Award; Neemt duurzaamheid hoog in acht d.m.v. 
- eigen drinkwaterproductie
- hervulbare aluminium drinkfles voor de gasten
-verstrekking van biologisch afbreekbare shampoo en douchegel
-bamboe rietjes
-schoonmaken van stranden
-het verzamelen van plastic en het naar PARLEY Maldives sturen voor recycling.
-steun voor en samenwerking met onderzoeksorganisaties zoals MANTA TRUST en
ONDERZOEKSPROGRAMMA NAAR WALVISHAAIEN OP DE MALEDIVEN
WiFi 

Thee, Nescafé en drinkwater worden u de hele dag door gratis aangeboden. 
Nitrox gratis
15L op aanvraag beschikbaar

Duiksites zijn bereikbaar vanaf de begeleidende Dhoni. De zeer professionele Cruise Director/volledig gekwalificeerde duikinstructeur plannen en begeleiden het duikprogramma om ervoor te zorgen dat u de beste duikplaatsen bezoekt, voorafgaand door een uitgebreide duikbriefing.

Duikstekken gedurende uw live-aboard

MALE ATOL

Lankan Beyru (Manta Point) 
Het buitenste rif van het Paradise Island resort, niet ver van het luchthaven eiland gelegen. Het hoogtepunt hier zijn de manta's die hier langs de schoonmaakstations zweven. De duikstek is redelijk gemakkelijk toegankelijk, met weinig stroming en is een geweldige duik om deze, fantastische week mee te beginnen. Het schoonmaakstation zelf is een groot koraalblok bedekt met zeeanemonen vol met visleven. Ook Whitetip rifhaaien, schildpadden en napoleons worden hier vaak gespot.

ZUID MALE ATOL

Kandooma Thila 
Zeker een van de beste duikstekken in South Male atoll. De lange thila, gelegen in het midden van het kanaal, biedt spectaculaire condities om grijze koraalrifhaaien, witpunt koraalrifhaaien, adelaarsroggen, grote scholen makrelen en snappers te observeren, zowel bij inkomende als uitgaande stroming. De noordkant van de thila is perfect bedekt met zachte riffen waarbij de top van het rif de woonplaats is van talrijke rifvissen en groene schildpadden. De stromingen kunnen behoorlijk sterk zijn.

Rasdhoo Madivaru 
Kanaalduik tussen Rasdhoo eiland en Madivaru, een duik in de oceaan waar je grijze koraalrifhaaien, witpunt rifhaaien, adelaarsroggen en grote tonijnen kunt zien. Veel meer pelagische soorten zijn te zien tijdens stevige inkomende stromingen. Het is gebruikelijk om hier ook pijlstaartroggen tegen te komen. 
Indien de duik plaatsvindt tijdens de eerste zonnestralen op de dag, met inkomende stromingen en een beetje geluk, is het mogelijk om hamerhaaien te zien. De stromingen kunnen behoorlijk sterk zijn.

NOORD ARI ATOL

Maaya Thila
De thila is ongeveer 80 meter groot in diameter en wordt ook beschouwd als een van de beste avondduiken in de Malediven. Top koraalrif op 5 meter maakt het eenvoudig te bereiken ondanks sterke stromingen. De bovenstroomse kant wordt drukbezocht door fusiliers en snappers. Enorme jack fish, witpunt koraalrifhaaien, pijlstaartroggen en murenen kunt u hier tegenkomen. Sommige overhangen rond de thila bieden een toevluchtsoord voor schildpadden. Al heeft deze duikstek een reputatie heeft voor een nachtduik is het ook vrij populair overdag. Een paar gescheiden koraalblokken ten zuiden van de thila vormen een doorgang en wemelen ook van de mooie koraalrifstruiken. Met de juiste stroming, is dit een plek om ook grijze koraalrifhaaien te spotten.

Fish head
Een van de belangrijkste attracties van het atol, kan niet worden overgeslagen. Door blootstelling aan de stromingen vindt u hier een overvloed aan dieren en planten. Grote scholen makrelen en fusiliers aan de stroomopwaartse zijde en een moeilijk te tellen aantal blauwgestreepte snappers die zich verbergen voor de harde stroming in de overhangen rondom de thila zijn de hoogtepunten van deze plek. Het is ook populair bij grijze rifhaaien, groepen barracuda's en dogtooth tonijnen samen met schildpadden en ook murenen op het bovenste rif. 

Bathalaamaagaa Kanthila 
Lange koraalrug in het midden van een geul, verlengd vanaf het buitenste rif en langzaam aflopend tot 25 meter en dieper. Biedt goede condities voor het observeren van grijze rifhaaien, witpunt koraalrifhaaien, adelaarsroggen en napoleons, evenals instellingen van jacks en fusiliers. De duikplaats is zowel bij inkomende als bij uitgaande stromingen een druk bezochte plek, maar kan interessanter zijn bij uitgaande stromingen van de noordoostelijke moesson. 

ZUID ARI ATOL

Moofushi Kandu 
Driftduik met een kans om manta's te vinden die boven het schoonmaakstation zweven op een diepte van ongeveer 14 tot 25 meter. Als er manta's worden gesignaleerd, wordt geadviseerd om zowel stroomhaken te gebruiken om voor langere tijd rond de schoonmaakterminal te blijven. De duikplaats is polulair tijdens de noordoostelijke moesson en kan soms vol zijn met duikers. Witpunt koraalrifhaaien zijn veel voorkomende bezoekers rond het veel diepere deel van de reinigingsterminal met blauw gestreepte snappers en fusiliers als vaste inwoners.

Kudarah Thila
De thila behoort tot Marine Protected Location en is meestal beschouwd als de mooiste spot van het atol met fantastische duikcondities. Een overvloed aan schitterende zee fans en het top koraalrif perfect bedekt met gezonde zachte riffen, zijn hier de hoogtepunten. Het is ook bekend om grote scholen blauw gestreepte snappers, fusiliers en jacks. Het is de moeite waard om een lantaarn mee te nemen en in kleine grotten te kijken, waar zich vaak grote baarzen schuilhouden. Het kan een uitdaging zijn door sterke stromingen. 

Maamigili Beyru 
Deze duikstek ligt op het uiterst zuidelijke puntje van de, Marine Protected Area, Zuid-Ari atol. Een ondiepe gemakkelijke duik die zeer opwindend kan worden omdat het bekend staat als het beste gebied op de Malediven voor het opsporen van de grootste vis ter wereld. Walvishaaien kunnen het hele jaar door langs het koraalrif worden gezien. Het merendeel van de boten zoekt ze vanaf de oppervlakte. Eenmaal gezien, stappen de duikers in het water, laten zich vallen en beginnen met hen mee te zwemmen. De standaard procedure voor walvishaai ontmoetingen moeten worden nageleefd en worden ook voortdurend besproken tijdens de instructies over het zwemmen met deze vriendelijke giganten van de oceaan. 

VAAVU ATOLL

Miyaru Kandu 
Een van de kanaalduiken die u niet wilt missen. Met de sterke inkomende stromingen is de lijst van mogelijke ontmoetingen verbazingwekkend. Over het algemeen grijze rifhaaien maar ook witpunt koraalrifhaaien, adelaarsroggen, napoleons en ook tonijnen zijn vrij gebruikelijk en met de zicht tot 40 meter kan dit het hoogtepunt van de reis zijn. Tijdens de uitgaande stroming is het zicht slechter, maar de haaien zijn er nog steeds. Deze duikstek wordt niet geadviseerd voor beginners. 

Alimatha House Reef 
Gelegen aan de zuidkant van Alimatha eiland resort en ook beschouwd als een van de beroemde nachtduiken in de Malediven. Het enige wat het succes van deze duik enigszins kan bederven is als het te vol is met duikers. 
Hier wordt namelijk elke avond een show opgevoerd door een groot aantal verpleegsterhaaien, pijlstaartroggen en ook enorme jacks. De maximale diepte zal niet meer dan 15 meter zijn en het grootste deel van de tijd zult u gebukt zitten wachten totdat de haaien dichterbij komen. Zeker niet te missen.



Vluchten
U vliegt naar Male International Airport (MLE)
U vliegt terug vanuit Male International Airport (MLE)

Vluchtschema per Emirates  

Heenreis 29 januari 2022
Amsterdam – Dubai            14:30 – 00:10
Dubai – Male Island            02:00 – 07:15

Terugreis 06 februari 2022
Male Island – Dubai            11:05 – 14:15
Dubai – Amsterdam           15:20 – 20:00

Lokale tijden onder voorbehoud
Op de vluchten van Emirates mag u naast uw handbagage, 25kg gratis ruimbagage meebrengen

Inclusief
  • 9-daagse live-aboard duikreis met de MY Moonima Route Central Atolls; Whale Shark and Manta 
  • Retourvluchten Amsterdam -  Male en v.v. per Emirates
  • Luchthavenbelastingen
  • Luchthaven transfers naar de boot en v.v.
  • 7 overnachtingen aan boord van de 4*+ Safariboot MY Moonima in een gedeelde tweepersoonshut met air-conditioning
  • Verzorging op basis van volpension (ontbijt, lunch, diner aan boord inclusief middag snack, Nescafé koffie/thee/water)
  • Duikpakket gedurende live-aboard: 2-3 duiken per dag, totaal 16/17 duiken inclusief 1 nachtduik inclusief gids, fles/lood 
  • Nitrox


Exclusief
Eenmalig reserveringskosten € 28,-
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50
Bijdrage SGR, per persoon € 5.-
Verzekeringen en eventuele extra's/upgrades

Ter plaatse:
Softdrinks en alcoholische drankjes, Lavazza koffie uit de machine op de boot
Green taks $6.- per persoon per dag
Fooi voor de bemanning; het is op de live-aboards in de Malediven gebruikelijk om ca. $100 (ca. € 86.-) fooi in te calculeren voor een 8-daagse safari per duiker. De fooi wordt door de cruise-manager verdeeld onder de gehele bemanning

Liveaboard Malediven MY Moonima - Centrale Atollenroute 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail