Filitheyo Island Resort Afbeelding Filitheyo Island Resort
Filitheyo Island Resort ****
Bestemming: Duikresorts - Faafu Atol

Filitheyo Island Resort

****

Het Filitheyo Island Resort ligt op Filitheyo een eiland in het Faafu Atoll met een prachtig onderwaterleven. Overal om u heen ziet u de zee, met zoveel kleuren blauw dat ze u zullen verbazen. Palmbomen die in de zeewind heen en weer wiegen en tropische bloemen maken dit exotische plaatje compleet. Uw droom wordt waarheid op dit paradijselijke eiland waar u wordt verwend door de natuur en het gastvrije personeel...

Hotel o.b.v. Halfpension



Filitheyo Island Resort

Het Filitheyo Island Resort ligt op Filitheyo een eiland in het Faafu Atoll met een prachtig onderwaterleven, met overal om u heen de zee, met zoveel kleuren blauw dat ze u zullen verbazen. Palmbomen die in de zeewind heen en weer wiegen en tropische bloemen maken dit exotische plaatje compleet. Uw droom wordt waarheid op dit paradijselijke eiland waaru wordt verwend door de natuur en het gastvrije personeel van het Filitheyo Island Resort.

Ligging

Het eiland ligt op 35 minuten per watervliegtuig en dan nog 10 minuten per speedboot. Het eiland is 900m lang en 500m breed. Er ligt een indrukwekkend huisrif (20-60m van het strand) waar u perfect kunt duiken en snorkelen. De transfers naar het Filitheyo Island Resort gaan alleen overdag en per watervliegtuig. Het kan dus zijn dat u langere tijd voordat uw vlucht vertrekt al naar de luchthaven wordt gebracht of 1 nacht in Male dient te verblijven.

Faciliteiten

De ervaren, internationale chefs weten u te verwennen met exotische buffetten en creatieve tropische cocktails. Er is een zeer ruime keus. In het restaurant vindt u thema-buffetten. Voor snacks en een drankje tijdens zonsondergang kunt u terecht in de Coffee Shop en de Sunset Bar. De populaire ontmoetingsplaats s avonds is Abandoned Ship Wreck. In het zwembad vind je de pool bar en regelmatig zijn er barbecueen op het strand onder de sterren. Verder is er een wasserette, prive kluisjes, TV(sat.) en internet, souvenirwinkeltje, dokter en obers en kamermeisjes die ervoor zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Er is een zwembad met zonnedek, fitness, beach volleybal, tafeltennis, sportvissen en nachtvissen. Ook zijn er excursies naar Male en (onbewoonde) eilanden. Op 1 oktober 2008 is er een nieuw spa-centrum geopend.

Kamers

Alle villas op het eiland zijn ontworpen en gemeubileerd met uw gemak in gedachten. Elke morgen wordt u begroet door het prachtige uitzicht en uw kamer zal een koele verrassing blijken na een zonnige dag op het strand. De bungalows vormen een geheel met de natuurlijke omgeving. Er zijn 94 Superior villas (Miri Villa), 15 Deluxe Villas (Kihaa Villa) en 16 Water Villas (Kaashi Villa). Alle kamers zijn voorzien van airco en fan, satelliet TV, minibar, telefoon, cd-speler, prive balkon, openlucht badkamer in Maldivische stijl met warm en koud water. De Water Villas zijn zo dicht bij de zee als maar kan. De Deluxe Villa's hebben als extra een badkuip in de badkamer en de Water Villa's een prive jacuzzi. Wilt u graag een ander villa-type dan de Superior Villa boeken, vraag ons dan om een offerte voor de prijs.

Verzorging

U verblijft hier op basis van halfpension. Tegen een toeslag kunt u volpension of All Inclusive bijboeken.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Emirates Airline, vertrek vanaf Dusseldorf en overstap op Dubai. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum.

Werner Lau

Werner Lau diving, met verschillende vestigingen over de wereld, is een van origine Duitse duikschool. Begonnen in de Malediven in 1998, heeft de organisatie ondertussen ook vestigingen in Indonesie en Egypte. De professionele service en uitmuntende kwaliteit van de uitrusting, boten en de internationale teams van instructeurs en divemasters hebben gezorgd voor een zeer goede naam in Duitsland, Nederland en andere delen van Europa. Oli is de manager van de duikschool Werner Lau bij Filitheyo eiland. Duiken Filitheyo

Duiken bij Filitheyo betekent dat u een overvloed van vissen zult ontdekken. Aan de noordzijde van het eiland is het water meer dan 90 meter diep en er zjin 7 ingangspunten om u makkelijk het huisrif te laten verkennen. Er zijn al meerdere keren Mantas en walvishaaien gespot . Sinds 30 november 2009 is het ook mogelijk om hier wrakduiken te maken. De AGROMINA II is jaren gebruikt geweest als vissersboot door de AAA en is gezonken ten noorden van Filitheyo Eiland, haar laatste rustplaats. Het wrak bevind zicht in een rechte positie en ligt op een maximumdiepte van 32 meter. Het eerste onderwaterleven heeft zich al binnen gedrongen en de eerste pijlstaartroggen al gespot.

Prijzen Werner Lau

  • 6-duiken pakket 250 euro
  • 10-duiken pakket 395 euro
  • 6-daags ongelimiteerd duikpakket 395 euro

Bijkomende kosten ter plaatse

  • 13,00 dollar per boottrip per tank betaald u 0,50 dollar voor tankservice
  • indien u minder dan 40 duiken heeft gemaakt bent u verplicht om met een de bootduiken met een gids te maken. Dit kost 5 dollar
  • 145 euro voor de duikcursussen

Bij ongelimiteerd duiken op 6 opeenvolgende dagen is nachtduiken en vroege ochtendduiken op het huisrif inclusief.

Gezondheid

Om te duiken dient u over een goede gezondheid te beschikken.
Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Filitheyo Island Resort 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail