Southern Palms Beach Resort Afbeelding Southern Palms Beach Resort
Southern Palms Beach Resort ****
Bestemming: Kenia - Mombasa Zuid

Southern Palms Beach Resort

****

Een zeer geliefd hotel in typisch Moorse en Afrikaanse stijl. Dit hotel is vooral bekend om de prima keuken en de twee enorme landschapszwembaden

Hotel o.b.v. HalfpensionSouthern Palms Beach Resort

Een zeer geliefd hotel in typisch Moorse en Afrikaanse stijl. Dit hotel is vooral bekend om de prima keuken en de twee enorme landschapszwembaden

Faciliteiten

Lobby met receptie, grote lounge, winkeltje, tv ruimte, internethoek (tegen betaling), 5 bars (o.a. lobbybar, poolbar en swim-up bar), buffet- en 2 specialiteiten restaurants en een Italiaanse pizzeria. Ruime tuin met 2 grote zwembaden, jacuzzi, ligbedden en badhanddoekservice (ook op het strand).

Sport & Ontspanning

Sport: tafeltennis, aerobics, fitness, (beach)volleybal, squash en tennis (raquets tegen borg) en een introductieduik in het zwembad. Tegen betaling: biljart, windsurfen, zeilen, diepzeevissen en duiken (PADI). Animatie: dagelijks verschillende activiteiten, zowel overdag als s avonds een uitgebreid programma.

Ligging

Direct aan het brede Diani-strand, ca. 35 km ten zuiden van Mombasa.

Standaardkamer

airconditioning, tv, minibar, koffiefaciliteiten en huurkluisje. Badkamer met douche en fohn. Balkon of terras met zitje.

Verzorging

U verblijft op basis van Halfpension, volpension of All Inclusive.

All Inclusive (tegen toeslag)

Ontbijt, lunch en diner in buffetvorm, lokale (alcoholische) drankjes van 10:00-23:30 uur, snacks van 10:00-17:00 uur, afternoon tea van 16:00-17:00 uur, halve liter water per persoon per dag op de kamer, fitness, tafeltennis, squash en tennis (rackets tegen borg), een introductieduik in het zwembad en de niet gemotoriseerde watersporten.

Duiken

U heeft de keuze uit de volgende duikpakketten, te reserveren via het opmerkingveld tijdens het boekingsproces of bij telefonische bevestiging van een van onze medewerkers:

Diving The Crab

Duikcentrum The Crab is in 1985 opgericht. Deze duikschool met meerdere duikbases in Diani Beach staat voor professionalisme en servicegerichtheid. Het internationale team van gidsen en instructeurs staat tot uw beschikking met verschillende boten. Het resultaat is een wereldwijde reputatie. Ontdek de rijke onderwaterwereld van de Indische Oceaan met de instructeurs van Diving The Crab.

De duikschool heeft vestigingen in o.a. het Baobab Beach Resort en Southerns Palms Beach Resort.

Prijzen

Losse duiken:

 • Per duik: 70 euro

Dagtrips inclusief 2 duiken, uitrusting, gids, transfers en drinkwater:

 • 1 dag: 105 euro
 • 2 dagen: 190 euro
 • 3 dagen: 260 euro
 • 4 dagen: 332 euro
 • 5 dagen: 385 euro

Onbeperkt duiken

 • 1 week onbeperkt duiken: 430 euro
 • 2 weken onbeperkt duiken: 650 euro

Leren Duiken?

De PADI Open Water Diver Cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus bestaat uit een theoriedeel, 5 korte duiken in het zwembad en 4 duiken in de open zee. Meestal duurt de cursus 4 dagen en na afloop ontvangt u het Open Water Diver Brevet van PADI, waar u wereldwijd mee terecht kunt in de toekomst.

Tegen een toeslag van 420 euro per persoon op de reissom kunnen wij deze aanbieding voor u reserveren inclusief een Open Water Cursus. De cursus is inclusief gebruik van duikuitrusting. Ter plaatse betaalt u het brevet (ca. 35 euro). Het lesboek (ca. 60 euro incl. DVD) kunt u zowel ter plaatse als bij ons van tevoren aanschaffen.

Tijd besparen op vakantie tijdens uw cursus?

Begin uw cursus in Nederland en haal uw brevet in Kenia!

Het is mogelijk om een deel van de cursus in Nederland al af te ronden zodat u ter plaatse optimaal van uw vakantie kunt genieten. Vraag bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden.

Overige cursussen

 • PADI Advanced Open Water Diver Cursus 350 euro
 • PADI Rescue Diver Cursus 350 euro
 • SSI Navigatie Specialty 205 euro
 • SSI Deep Specialty 275 euro
 • SSI Wreck Specialty 275 euro
 • SSI Stress & Rescue 245 euro

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.

Overige prijzen en toeslagen:

 • checkdive in zwembad: gratis
 • Pool Review: 35 euro
 • 15 liter-tank i.p.v. 12 liter: 5 euro per tank
 • niet-duiker mee op boot: 15 euro p.p.

Duikinformatie Kenia

Duiken bij Mombasa

In Kenia staat het duiken voornamelijk in het teken van de enorme hoeveelheden vis, gave koraalriffen en juweeltjes van lagere diersoorten. Deze enorme visrijkdom heeft te maken met de grote hoeveelheid plankton. Hierdoor is het zicht dikwijls matig, in de winter ca. 20 meter met uitschieters naar boven en naar beneden en in de zomer is dit dikwijls minder. De beste tijd om te duiken is tussen december en maart. Maar er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar u vijf Napoleonvissen op een kluitje ziet of een groepje echt grote baarzen. Door het grote getijdeverschil en soms ruw weer door golven, wordt elke dag op andere tijden gedoken en als het tij erg ongunstig valt wel eens geen tweemaal per dag. U moet dus nooit voor al uw dagen ter plaatse 2 duiken kopen. Boek 4 duikdagen vooruit en bezie de rest daar.

Enkele duikstekken

Baobab 10 minuten varen (zuiden)

Een groot rif dat naar het zuiden loopt met veel vis. De bovenkant van het rif ligt op 14 meter diepte. Dit rif heeft de meeste varieteit aan koralen. Schildpadden, baarzen, murenes en veel pijlstaartroggen hebben hier hun huis gevonden. Steenvissen, ghost-murenes en schilpadden zijn het hoogtepunt van deze duik.

Maisha Marefuu 35 minuten varen (zuiden)

Het grootste rif aan de zuidkust. Dit rif bestaat uit meerdere kleinere riffen met elk verschillende soorten vissen. U vindt er soldaatvissen, garnalen en grote murenes. Roggen, schilpadden, snappers, baarzen, octopussen, lionfish, scorpionfish en ga zo maar door, u vindt het hier. De bovenkant van het rif ligt op 8 meter en gaat naar beneden tot 26 meter maximaal.

Kinondo 40 minuten varen (zuiden)

De beste duikstek voor dagelijks vertrek. Hoofdrif begint op 10 meter en gaat naar beneden tot 31 meter met hellingen en muren. Een kleiner rif in het zuiden op 22 meter waar u scholen vissen ziet, naaktslakken, grote murenes en veel meer. Op het grote rif ziet u grote baarzen, barracuda's, krokodilvissen, octopussen, lionfish, garnalen en kreeften. Af en toe worden er ook haaien en manta's gezien.

Nyuli Reef 1:15 uur varen (zuiden)

De creme de la creme onder de Keniaanse duikstekken vindt u hier. Deze duikplaats is gelegen in het beschermde Nationaal Marine Park Shimoni waar vissen volgens de wet verboden is en bescherming van de riffen niet zomaar een woord. Een must voor duikers die het beste gezien hebben en die willen duiken in zeer visrijk water, tussen hard en zacht koraal, scholen barracuda's, snappers, sweetlips enz. Grote vissen worden hier met grote regelmaat gezien. Manta roggen, haaien en pijlstaartroggen zijn veel geziene gasten op dit rif. Alleen voor ervaren duikers en door weersomstandigheden alleen in het droge seizoen.

Pink Reef 1:25 uur varen (zuiden)

Zeer mooi rif in Nationaal Marine Park in Kisiti Atoll. Het pink reef is een thuis voor veel glasvisjes, murenes, erg zeldzame naaktslakken, reuze murenes, blauw gestipte pijlstaartroggen en schilpadden. Het rif begint op 14 meter en gaat omlaag tot 17 meter in een zandbodem. Een deken van zacht rose koraal heeft dit rif haar naam gegeven. Een wolk van kleuren komt u tegemoet als u bij dit rif in de buurt komt. Deze duikstek wordt alleen aangevaren bij de Shimoni & Wasini seasafari.

Kisite Atoll Inside 1:40 uur varen (zuiden)

De beste plaats voor beginners en snorkelaars. Dit rif begint op 3meter en gaat naar beneden tot 8 meter. Het zicht is er goed en er is veel leven. De beste plaats om met dolfijnen te zwemmen. Deze duikstek hoort bij de seasafari Shimoni & Wasini.

WAA (wreck) 40 minuten varen (noorden)

Het wrak H.M.S. Hildasay dat door haar zusterschip om hulp werd geroepen en aan de grond toen vastliep, ligt op 17-24 meter diepte. Het biedt een schuilplaats voor allerlei kleine diertjes. Ook vindt u er grote vissen als manta's en, haaien. Ivm de diepte wordt deze duikstek alleen aangeraden voor ervaren duikers.

WAA Coral 40 minuten varen (noorden)

Een perfecte stek voor beginners en macro freaks. De bovenkant van het rif ligt op 6 meter en gaat tot 22 meter diepte. Jonge barracuda's, frogfish, sepia's, krokodilvissen en veel scholen liggen hier op u te wachten. Een groot gebied vol anemonen toont u het leven van clownsvissen. Ook vindt u hier grote schelpen.

TIWI 30 minuten varen (noorden)

Het rif begint op 6 meter en gaat tot ongeveer 25 meter. Veel koraal aan de bovenkant, muren met overhangen en stukken waar u doorheen kunt zwemmen. U ziet hier vaak pijlstaartroggen. Grote scholen vissen evenals kleine naaktslakken en flatworms staan garant voor een leuke duik. Door de Tiwi River kan het zicht zeer verschillen. De beste duiktijd is met hoogtij.

New Place 20 minuten varen (noorden)

Geen nieuwe duikstek, maar wel een erg geliefde is dit 1,8 km lange rif waar u driftduiken maakt. Het rif ligt op 6 meter en gaat tot maximaal 21 meter tot een zanderige bodem. Het biedt een varieteit aan koraal vol leven, vissen, het beste: schilpadden! Dit is de beste plaats om de 'Hawksbill' en de 'Green Turtle' van dichtbij te zien. Cowfish, Mantis garnalen, scholen vleermuisvissen, alen en soms dolfijnen houden net zo van dit rif als onze duikers.

Shark Alley 15 minuten (zuiden)

Dit rif is genoemd naar de beroemde 'guitar sharks' en de wittiprifhaaien. Zeer goede condities voor beginners aangezien het rif op 7 meter begint. Altijd een interessante duik door de leaf fish, krokodilvissen, blauw gestipte pijlstaartroggen, sweetlips, snappers, barracuda's, om maar wat te noemen. De gelukkigen onder ons zien dolfijnen, walvishaaien en walvissen. Het ondiepe stuk is ideaal voor beginners, het diepere stuk voor ervaren duikers.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met Duikreizen.nl!

Tel: 0900-0977

Of stuur een email naar info@duikreizen.nlLocatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Southern Palms Beach Resort 0

Kies uw vertrekdatum:


Dec 2023
Zo Ma Di Wo Do Vr Za


Vakantiedetails

Accommodatie Hotel Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino
Reisgezelschap 3 personen
Verzorging Logies
Kamertype 1 x Tweepersoonskamer

Heenvlucht

Vluchtnummer: TY9999
Amsterdam Airport (AMS)
26 augustus 2018 15:15 - 18:55

Accommodatie

Hotel Hotel Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino
Inchecken: 26 augustus 2018 - Uitchecken: 2 september 2018

Terugvlucht

Vluchtnummer: KL5555
Gran Canaria Airport (LPA)
2 september 2018 10:30 - 16:00


Prijsoverzicht

Calamiteitenfonds 2,50
   
Totaal 1544,50
E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail