Amatoa Resort Afbeelding Amatoa Resort
Amatoa Resort
Bestemming: Sulawesi - Bira

Amatoa Resort


Het Amatoa Resort is op een klif gebouwd op het zuidelijste puntje van Sulawesi. Het resort heeft 7 ruime bungalows met terras en zeezicht. Prachtige duik- en snorkelmogelijkheden bij het hotel en de nabij gelegen eilandjes met prachtige witte stranden. Voor het resort ligt een prachtig koraalrif.

Hotel o.b.v. Logies ontbijtAmatoa Resort

Het Amatoa Resort is op een klif gebouwd op het zuidelijste puntje van Sulawesi. Het resort heeft 7 ruime bungalows met terras en zeezicht. Prachtige duik- en snorkelmogelijkheden bij het hotel en de nabij gelegen eilandjes met prachtige witte stranden. Voor het resort ligt een prachtig koraalrif.

Ligging

Het resort is gelegen in Bira in de provincie Zuid-Sulawesi op ca. 4 uur rijden van de luchthaven van Ujung Pandang (Makassar)

Faciliteiten

Het Amatoa Resort beschikt over een restaurant en zwembad. Alle bungalows bieden prive toegang naar de zee.

Kamers

Het resort heeft 7 bungalows varierend in grootte van 35m2 tot 80m2. Allen zijn uitgerust met airconditioning, badkamer, minibar en telefoon.

Bungalow 3, 4 en 6 - Standaard

De oppervlakte van deze bungalows bedraagt 35m2 met een terras van 21m2. De oppervlakte van de badkamer bedraagt 12m2. Bungalow 6 is uitermate geschikt voor 'honeymooners' vanwege de geisoleerde ligging direct aan zee.

Bungalow 1, 2 en 5 - Deluxe

De oppervlakte van deze bungalows bedraagt 50m2 met een terras van 35m2. De oppervlakte van de badkamer bedraagt 17m2. Bijzonder is het bed in de vorm van een boot.

Bungalow 7 - Family Room

De oppervlakte van deze bungalow bedraagt 80m2 met een terras van 21m2. De oppervlakte van de badkamer bedraagt 20m2. De bungalow is exclusief gelegen en heeft een prive tuin.

Vluchtinformatie

Deze reis wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De prijzen zijn gebaseerd op de laagste boekingsklasse van Singapore Airlines en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, zullen wij u een passend alternatief aanbieden. Het kan zijn dat hierdoor de prijs iets afwijkt. We raden u aan om van tevoren beschikbaarheid na te vragen bij onze reserveringsafdeling. Vluchten kunnen kosteloos in optie gehouden worden om prijsverhogingen te voorkomen.

Duiken

De kaap van Bira is beroemd om de hoeveelheid aan haaien, roggen en pelagische soorten, maar ook om de prachtige riffen en koralen. Ver verwijderd van de toeristiche bestemmingen is Zuid Sulawesi een van de laatste onbedorven duikbestemmingen. De zichtbaarheid is normaal gesproken erg goed, de watertemperatuur bedraagt tussen de 27 en 30 graden.

Duikplekken

Huisrif - Muurduik to een diepte van 20m. Lionfish in vele varianten. Cape Bira - Duiken tot 30m. Haaien, roggen en barracudas. Hard koraal

Oostelijk van de kaap - Muurduik 30 tot 40m diepte met haaien (whitetip), roggen (eagle rays)

Westelijk van de kaap - Kleurrijke muur tot 30m. Schildpadden en rifvissen.

Tanjung Bira - Vele soorten haaien waaronder met enig geluk de hammerhaai.

Shark Point - Deze duikplek ligt dicht bij de haven. Af en toe sterke stroming. Goede plek voor het zien van grote vissen zoals tonijn, kabeljouw en haaien.

Pulau Kambing (Geiten eiland) - Rond dit eiland bevinden zich vele duikplekken. Het is een muurduik welke tot 60 m diepte reikt. Af en toe is er een sterke stroming.. Constant patrouilleren de haaien (white tip, black tip, nurse). Koraaltuin vanaf 15m. Naast de haaien zijn er grote scholen makreel, tonijn en papagaaivissen. In de koraal tuin zijn er o.a. schorpioenvissen en octopus te vinden.

Duikpakketten

Open water cursus (incl. Certificaat) 4 tot 7 dagen (7 duiken) 350,- Uitrusting 35,-

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Amatoa Resort 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail