Rondreis Bali Manta Special Afbeelding Rondreis Bali Manta Special
Rondreis Bali Manta Special
Bestemming: Duikvakantie Indonesie Rondreizen en Duiken - Bali

Rondreis Bali Manta Special
10 - daagse duiksafari inclusief:  • Retourvlucht Amsterdam - Bali  • Luchthaventransfers  • Alle transfer zoals in het reisschema omschreven  • Alle hotels zoals in het reisschema omschreven  • dagelijks ontbijt  • 10 duiken, op 3 verschillende locaties  • Op dag 6 een heerlijke barbecue op het strand  • Excursie door de bergen van Bali


Heeft u altijd al met de Mantas willen duikenIn deze reis ontdekt u buiten andere prachtige vissen om, de mooiste mantas van Bali. Deze prachtige rondreis laat u de beste duikstekken van Balis oostkust zien.Tijdens het programma maakt u zowel kant- als bootduiken. De diversiteit van de geplande duiken is groot: drop-offs, wrakken, rif- en stromingsduiken. Er zijn zeer goede mogelijkheden voor onderwaterfotografie. Tijdens deze safari zult u genieten van fantastische harde en zachte koralen, en zeer grote diversiteit aan marineleven; van grote pelagische soorten als Mantas en Mola Mola in seizoen, tot de kleinste zeepaardjes. De accommodaties zijn met zorg geselecteerd op sfeer, locatie, faciliteiten en prijs-/kwaliteitverhouding.
Reisschema
Dag 1
Vertrek uit Amsterdam
Dag 2
Vandaag komt u aan op Bali. Een transfer van AquaMarine Diving brengt u naar Candidasa waar u in een Garden Superior kamer overnacht in het La Taverna hotel.
Dag 3
Om 08.30 uur checkout voor de transfer naar Tulamben, in noord oost Bali. U maakt 2 dagduiken in Tulamben op het 20m lange Japanse scheepswrak. U verblijft 4 nachten in een superior kamer in DTunjung Resort. Tussen de duiken door geniet u van een heerlijke lunch.
Dag 4
Om 8.30 uur een transfer naar Padangbai. Gedurende deze dag maakt u 3 dagduiken rond Nusa Penida inclusief op Manta Point, dit zijn rif en stromingsduiken. Tussen de duiken door geniet u van een heerlijke lunch. Van juli tot begin november is het Mola Mola seizoen. Dan kunt u ze ook tegen komen.
Dag 5
Om 8.30 uur een transfer naar Padangbai. Gedurende deze dag maakt u 3 dagduiken rond Nusa Penida inclusief op Manta Point, dit zijn rif en stromingsduiken. Tussen de duiken door geniet u van een heerlijke lunch. Van juli tot begin november is het Mola Mola seizoen. Dan kunt u ze ook tegen komen.
Dag 6
Om 08.30 uur checkout voor de transfer naar Padangbai. U maakt 2 dagduiken, bij Gili Biaha, Mimpang en Tepekong (o.v.v. weersomstandigheden). Tussen de duiken door kunt u genieten van een heerlijke barbeque op het strand als lunch, hierna volgt de transfer naar Sanur waar u 3 nachten zal verblijven in het Stana Puri Gopa Hotel.
Dag 7
Vandaag maakt u een excursie door de bergen van Bali.
Dag 8
Dag ter vrije besteding.
Dag 9
Vandaag checkt u om 12 uur uit in het Stana Puri Gopa Hotel.
Dag 10
Aankomst in Amsterdam
Algemene informatie
inclusief tijdens de safari  • transfers  • dagelijks ontbijt in de resorts  • (boot)duiken  • lunch en onbeperkt drinkwater tijdens duikdagen  • Engels sprekende duikgids, maximum ratio 1:4  • gebruik cilinders, lood, masker, snorkel, booties en vinnen  • strandbarbeque  • MSIG Diver Medical Insurance  • gratis gebruik van strandhanddoeken  • alle lokale taxen en toeslagen


niet inclusief tijdens de safari  • BCD, wetsuit, automaat, computer (te huur voor 5 USD per stuk per dag)  • 15 liter tank, toeslag 5 USD per dag (op Bali te voldoen)  • Nitrox, 5 USD per dag (alleen beschikbaar op dag 2 t/m 5; op Bali te voldoen)  • Visum bij aankomst 25 USD p.p.  • Vertrekbelasting 150.000 Rp  • lunch op dagen dat niet gedoken wordt en dagelijks diner


Accommodaties
Alle accommodaties beschikken over airconditioning en eigen badkamer met warm water. Alle resorts beschikken tevens over een zwembad. Indien u alleen reist en geen eenpersoonskamer toeslag wilt betalen, kunnen we een kamer voor u aanvragen om te delen met een andere duiker van hetzelfde geslacht.
Boten
De boten van AquaMarine Diving Bali zijn speciaal ontworpen voor uw veiligheid en comfort. Elke boot beschikt over vier-takt Suzuki motoren en een bemanning bestaande uit 3 personen, een toilet aan boord, comfortabele zitplaatsen, anti-slipvloer, bescherming tegen zon en wind/regen, zonnedek met matrassen, koffie/thee faciliteiten, marine radio, zwemvesten, reddingsboeien, brandblusser, zuurstofkit, eerste hulp kit, ladder en bergruimte.
Land transport
Het interieur van de zes Isuzu Elf minibussen beschikken over veel beenruimte en bieden plaats aan 6 passagiers plus chauffeur en gids.
Optionele excursies en activiteiten
Er zijn verschillende landexcursies en activiteiten te reserveren, meer informatie is beschikbaar bij onze reserveringsafdeling. Mogelijke activiteiten ter plaatse zijn golfsurfen, Balinese Kookcursusen Bali Safari Park.
Niet-duikers
Deze reis is ook geschikt voor niet-duikers. Bij onze reservingsafdeling kunt u tarieven opvragen.
Overige informatie  • tijdens de safari zijn alle PADI cursussen mogelijk, inclusief verschillende specialties en introductieduiken  • vanzelfsprekend zijn eerste hulp- en zuurstofkits beschikbaar op alle boten en in alle minibussen  • tijdens de safari bent u verzekerd middels een MSIG verzekering, desalniettemin wijzen we u op het belang van een goede reisverzekering  • indien u geen gebruik maakt van een of meerdere gereserveerde activiteiten, is geen compensatie mogelijk  • indien u uw eigen uitrusting meebrengt, is het gebruik van schoentjes verplicht, evenals een wetsuit van minimaal 3 mm en duikcomputer (te huur voor 5 USD per dag)  • op de eerste dag dient u uw duikbrevet en logboek te laten zien  • er zijn geen minimum brevetvereisten voor deelname aan deze safari


Vluchtinformatie en beschikbaarheid
Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam. In de meeste gevallen betreft dit vluchten met KLM, Garuda of Cathay Pacific. Prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn, net als de safari, onder voorbehoud van beschikbaarheid. De boekingsklasse is alleen gegarandeerd wanneer de gehele betaling voldaan is. Om deze reden gelden voor deze reizen dan ook afwijkende betalingsvoorwaarden. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per email heeft ontvangen.
Informatie over de duikstekken
Tulamben Bay
Het kleine dorpje Tulamben is Balis meest populaire duikgebied en ligt aan de noordoostkust van het eiland. In de baai stroomt planktonrijk water door stromingen van de Pacifische naar de Indische Oceaan. De drie bekendste duikstekken bieden totaal verschillende onderwaterlandschappen. Wereldberoemd is uiteraard het 120 m lange wrak van de USAT Liberty. Op 10 minuten loopafstand van het wrak ligt een prachtige drop-off welke gevormd werd door lava van Mount Agung. De koraaltuin is bereikbaar vanaf het strand van Tulamben en biedt uitstekende duikcondities voor duikers van alle niveaus. In Tulamben Bay komt u ongeveer alles tegen dat te vinden is in een Indo-Pacific Reefguide; schorpioenvissen, zeepaardjes, ghost pipefish, gobies, garden eels, scholen verschillende vis: het onderwaterleven is verbazingwekkend divers. Verder vindt u hier harde en zachte koralen, zwarte koralen en sponzen. Aangezien u in Tulamben Bay van de kant kunt duiken en er bijna nooit stroming is, kunnen hier meer duiken per dag gemaakt worden dan in de andere gebieden die u tijdens de safari aandoet. Tulamben Bay is ook zeer interessant voor nachtduiken.
Nusa Penida
Nusa Penida is de grootste van de drie eilanden uit de kust van Bali. Vanwege stromingen kan het water hier redelijk koud zijn maar is vaak helder. Er zijn hier mooie koralen te vinden, af en toe schildpadden, haaien en van half juli tot november de gigantische Mola Mola (Ocean Sunfish).
Er zijn negen verschillende duikstekken rond Nusa Penida, en het grootste deel is geschikt voor stromingsduiken.
Toyapakeh is Nusa Penidas populairste duikstek en is over het algemeen goed beschermd tegen stromingen. Het zicht is hier meestal goed en er u vindt hier grote rijkdom aan koralen. Crystal Bay is een duikstek bij Ceningan Channel en is een zeer goede plek voor het spotten van Mola Mola, witpunt rifhaaien en adelaarsroggen. Als u geluk heeft komt u een luipaardhaai tegen.
Manta Point ligt ten zuidwesten van Nusa Penida, waar de kustlijn bestaat uit overweldigende kliffen van kalksteen die recht de diepte in duiken. Alhoewel er golven kunnen zijn, is hier bijna nooit stroming. Behalve een hele grote kans om hier Mantas te zien, komt u hier ook andere pelagische soorten zoals tonijn en makreel tegen.
Amuk Bay ligt op 6 kilometer afstand. Net buiten Padanbai ligt de Blue Lagoon, waar u een ware schat aan onderwaterleven zult bewonderen. Tepekong en Mimpang zijn eilandjes net buiten de baai, Biaha ligt iets ten noorden and Gili Selang ligt bij het meest oostelijke puntje van Bali. Op deze duikstekken kunt u adembenemende duiken verwachten, maar omstandigheden kunnen onvoorspelbaar zijn, met uitzondering van Blue Lagoon.
Het water kan in deze gebieden vrij koud zijn; ca. 100 mm ten zuiden van Bali welt koud water op uit een deep basin om het water te vervangen dat ten westen van Bali door stromingen wordt weggevoerd. Mede door dit fenomeen is er in dit gebied onderwaterleven te vinden die dit gebied beroemd maken.
Gili Biaha
Dit eiland is een vrij ongebruikelijke en dus rustige plek om te duiken. Het gebied biedt een aantal van Balis beste duikstekken: zeer veel en verschillende soorten vis, haaien en vaak pelagische bezoekers kunt u bewonderen langs de zwarte muren bedenkt met prachtig koraal. Het zicht hier is vaak uitstekend. Rond het eiland ligt een prachtig rif, aan de noordkant een rotsachtige helling. U kunt hier alles van Mola Mola tot prachtige nudibranches verwachten. Er is een grot te vinden groot genoeg voor 6 duikers, waar vaak witpunt rifhaaien liggen te slapen. Kijkt u ook uit naar de vele garnalen, krabben, schorpioenvissen en inktvissen.
Mimpang/Tepekong
Mimpang is vooral bekend vanwege Shark Point en bestaat uit drie grote rotsen die boven het wateroppervlak uitkomen, en daarbij een aantal andere onder de oppervlakte. Ze vormen een kloof met het noorden richting Bali en het zuiden die afdaalt tot grotere diepten. Alhowel Mimpang slechts 1 km van Tepekong ligt, zijn de condities op de twee duikstekken vaak niet gelijk. Om deze reden wordt vaak gedoken op Tepekong als alternatief voor Mimpang.
Ondanks de stromingen die af en toe sterk kunnen zijn, biedt Tepekong spectaculaire duiken. De grote rots van 300 meter lang heeft een adembenemende Canyon op de punt in het zuidwesten. Zeer grote scholen vis, pappegaaiivissen, batfish, baarzen, haaien en andere pelagische soorten zijn hier te vinden, inclusief de Mola Mola in het juiste seizoen (droge seizoen juli - november).
Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?
Neem contact op met Duikreizen!
Tel: 020-5733230
Of stuur een email naar info@duikreizen.nl


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Rondreis Bali Manta Special 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail