9 daagse duiksafari Afbeelding 9 daagse duiksafari
9daagse duiksafari
Bestemming: Duikvakantie Indonesie Rondreizen en Duiken - Bali

9daagse duiksafari
Rondreis o.b.v. Volgens programma9-daagse duiksafari inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam - Denpasar
 • Luchthaventransfers
 • Alle transfer zoals in het reisschema omschreven
 • Alle hotels zoals in het reisschema omschreven
 • 11 duiken, op 5 verschillende locaties waarvan 1 tijdens zonsondergang
 • gratis massage van 30 minuten
 • Op dag 5 een heerlijke barbecue op het strand
 • Bezoek aan de Goa Lawah Tempel
 • Optioneel: 1 (gratis) nachtduik op USAT Liberty wrak

Ontdek de beste duikstekken van de oostkust van Bali!

Deze rondreis is speciaal samengesteld om u de beste duikstekken van Balis oostkust te laten zien. Tijdens het programma maakt u zowel kant- als bootduiken. De diversiteit van de geplande duiken is groot: drop-offs, wrakken, rif- en stromingsduiken. Er zijn zeer goede mogelijkheden voor onderwaterfotografie. Tijdens deze safari zult u genieten van fantastische harde en zachte koralen, en zeer grote diversiteit aan marineleven; van grote pelagische soorten als Mantas en Mola Mola in seizoen, tot de kleinste zeepaardjes. De accommodaties zijn met zorg geselecteerd op sfeer, locatie, faciliteiten en prijs-/kwaliteitverhouding.

Reisschema

Dag 1

Vertrek uit Amsterdam

Dag 2

Bij aankomst op Bali krijgt u een persoonlijke Meet & Greet service voor assistentie bij de formaliteiten van de douane. Een transfer van AquaMarine Diving brengt u naar het Mimpi Resort Tulamben waar u in een patiokamer overnacht. Het is mogelijk om 1 extra nachtduik te maken op het wrak van de USAT Liberty.

Dag 3

Om 09.30 uur checkout voor de transfer naar Amed, in noord oost Bali. U maakt 2 dagduiken in Amed op het 20m lange Japanse scheepswrak. Hierna krijgt u een heerlijke lunch. Na de lunch maakt u nog 1 duik op Amed Reef, hierna volgt een transfer naar Candidasa. U verblijft 3 nachten in een Deluxe Garden View cottage in Rama Candidasa.

Dag 4

Om 8.30 uur een transfer naar Padangbai. Gedurende deze dag maakt u 3 duiken rond Nusa Penida inclusief op Manta Point, dit zijn rif en stromingsduiken. Aan boord krijgt u uw lunch geserveerd.

Dag 5

Om 08.30 uur is de transfer naar Padangbai. U maakt 2 duiken bij Mimpang/Tepekong en Blue Lagoon, u maakt hier rifduiken. U gaat hierna heerlijk genieten van een barbecue op het strand. Rond 18.00 uur maakt u nog een duik bij Blue Lagoon tijdens de zonsondergang.

Dag 6

Om 08.30 uur checkout voor de transfer naar Padangbai. U maakt 2 duiken, bij Gili Biaha en Gili Selang (o.v.v. weersomstandigheden). Tussen de duiken kunt u genieten van een heerlijke lunch aan boord, hierna volgt de transfer naar Ubud. U brengt een bezoek aan de Goa Lawah Tempel en verblijft 2 nachten in het Pertiwi Resort en Spa in een Deluxe Room.

Dag 7

Vandaag heeft u een dag om uit te rusten of eventueel een excursie te maken.

Dag 8

Om 12.00 uur checkout. Eventueel is het mogelijk een late checkuit bij te reserveren. De transfer naar de luchthaven duurt of ca. 1 uur en 15 minuten (Ubud) of 30 minuten (Sanur).

Dag 9

Aankomst in Amsterdam.

Algemene informatie

inclusief tijdens de safari

 • dagelijks ontbijt in de resorts
 • lunch en onbeperkt drinkwater tijdens duikdagen
 • Engels sprekende duikgids, maximum ratio 1:4
 • gebruik cilinders, lood, masker, snorkel, booties en vinnen
 • MSIG Diver Medical Insurance
 • gratis gebruik van strandhanddoeken
 • alle lokale taxen en toeslagen

niet inclusief tijdens de safari

 • BCD, wetsuit, automaat, computer (te huur voor 5 USD per stuk per dag)
 • 15 liter tank, toeslag 5 USD per dag (op Bali te voldoen)
 • Nitrox, 5 USD per dag (alleen beschikbaar op dag 2 t/m 5; op Bali te voldoen)
 • Visum bij aankomst 25 USD p.p.
 • Vertrekbelasting 150.000 Rp
 • lunch op dagen dat niet gedoken wordt en dagelijks diner

Accommodaties

Alle accommodaties beschikken over airconditioning en eigen badkamer met warm water. Alle resorts beschikken tevens over een zwembad. Indien u alleen reist en geen eenpersoonskamer toeslag wilt betalen, kunnen we een kamer voor u aanvragen om te delen met een andere duiker van hetzelfde geslacht.

Boten

De boten van AquaMarine Diving Bali zijn speciaal ontworpen voor uw veiligheid en comfort. Elke boot beschikt over vier-takt Suzuki motoren en een bemanning bestaande uit 3 personen, een toilet aan boord, comfortabele zitplaatsen, anti-slipvloer, bescherming tegen zon en wind/regen, zonnedek met matrassen, koffie/thee faciliteiten, marine radio, zwemvesten, reddingsboeien, brandblusser, zuurstofkit, eerste hulp kit, ladder en bergruimte.

Land transport

Het interieur van de zes Isuzu Elf minibussen beschikken over veel beenruimte en bieden plaats aan 6 passagiers plus chauffeur en gids.

Optionele excursies en activiteiten

Er zijn verschillende landexcursies en activiteiten te reserveren, meer informatie is beschikbaar bij onze reserveringsafdeling. Mogelijke activiteiten ter plaatse zijn golfsurfen, Balinese Kookcursusen Bali Safari Park.

Niet-duikers

Deze reis is ook geschikt voor niet-duikers. Bij onze reservingsafdeling kunt u tarieven opvragen.

Overige informatie

 • tijdens de safari zijn alle PADI cursussen mogelijk, inclusief verschillende specialties en introductieduiken
 • vanzelfsprekend zijn eerste hulp- en zuurstofkits beschikbaar op alle boten en in alle minibussen
 • tijdens de safari bent u verzekerd middels een MSIG verzekering, desalniettemin wijzen we u op het belang van een goede reisverzekering
 • indien u geen gebruik maakt van een of meerdere gereserveerde activiteiten, is geen compensatie mogelijk
 • indien u uw eigen uitrusting meebrengt, is het gebruik van schoentjes verplicht, evenals een wetsuit van minimaal 3 mm en duikcomputer (te huur voor 5 USD per dag)
 • op de eerste dag dient u uw duikbrevet en logboek te laten zien
 • er zijn geen minimum brevetvereisten voor deelname aan deze safari

Vluchtinformatie en beschikbaarheid

Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam. In de meeste gevallen betreft dit vluchten met KLM, Garuda of Cathay Pacific. Prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn, net als de safari, onder voorbehoud van beschikbaarheid. De boekingsklasse is alleen gegarandeerd wanneer de gehele betaling voldaan is. Om deze reden gelden voor deze reizen dan ook afwijkende betalingsvoorwaarden. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per email heeft ontvangen.

Informatie over de duikstekken

Amed

Het stille vissersdorpje Amed (Jemeluk Bay) ligt op 30 minuten rijden ten zuiden van Tulamben Bay. Hier zijn zandstranden te vinden, de watertemperatuur kan verschillen door thermoclines en het zicht onderwater ligt meestal tussen de 14 en 22 meter.

Amed Reef (12-22 meter) biedt verschillende soorten sponzen en gorgonen. U vindt hier Napoleon baarzen, soms grote trevallies, butterflyfish, papegaaivissen, snappers, fusiliers, doktervissen en witpunt rifhaaien.

Drie kilometer ten zuiden van Amed ligt de kleine, rustige baai van Lipah, met een wrak van een 20 meter lang vrachtschip op een diepte van 6 tot 12 meter. Het wrak ligt tussen een rif en zandbodem en is bedekt met sponzen en verschillende soorten koraal. Het rif is prachtig, met name op het stuk van 15 tot 20 meter. U vindt hier grote scholen vis, tafelkoralen, gorgonen en verschillende zachte koralen.

Nusa Penida

Nusa Penida is de grootste van de drie eilanden uit de kust van Bali. Vanwege stromingen kan het water hier redelijk koud zijn maar is vaak helder. Er zijn hier mooie koralen te vinden, af en toe schildpadden, haaien en van half juli tot november de gigantische Mola Mola (Ocean Sunfish).

Er zijn negen verschillende duikstekken rond Nusa Penida, en het grootste deel is geschikt voor stromingsduiken.

Toyapakeh is Nusa Penidas populairste duikstek en is over het algemeen goed beschermd tegen stromingen. Het zicht is hier meestal goed en er u vindt hier grote rijkdom aan koralen. Crystal Bay is een duikstek bij Ceningan Channel en is een zeer goede plek voor het spotten van Mola Mola, witpunt rifhaaien en adelaarsroggen. Als u geluk heeft komt u een luipaardhaai tegen.

Manta Point ligt ten zuidwesten van Nusa Penida, waar de kustlijn bestaat uit overweldigende kliffen van kalksteen die recht de diepte in duiken. Alhoewel er golven kunnen zijn, is hier bijna nooit stroming. Behalve een hele grote kans om hier Mantas te zien, komt u hier ook andere pelagische soorten zoals tonijn en makreel tegen.

Amuk Bay ligt op 6 kilometer afstand. Net buiten Padanbai ligt de Blue Lagoon, waar u een ware schat aan onderwaterleven zult bewonderen. Tepekong en Mimpang zijn eilandjes net buiten de baai, Biaha ligt iets ten noorden and Gili Selang ligt bij het meest oostelijke puntje van Bali. Op deze duikstekken kunt u adembenemende duiken verwachten, maar omstandigheden kunnen onvoorspelbaar zijn, met uitzondering van Blue Lagoon.

Het water kan in deze gebieden vrij koud zijn; ca. 100 mm ten zuiden van Bali welt koud water op uit een deep basin om het water te vervangen dat ten westen van Bali door stromingen wordt weggevoerd. Mede door dit fenomeen is er in dit gebied onderwaterleven te vinden die dit gebied beroemd maken.

Mimpang/Tepekong

Mimpang is vooral bekend vanwege Shark Point en bestaat uit drie grote rotsen die boven het wateroppervlak uitkomen, en daarbij een aantal andere onder de oppervlakte. Ze vormen een kloof met het noorden richting Bali en het zuiden die afdaalt tot grotere diepten. Alhowel Mimpang slechts 1 km van Tepekong ligt, zijn de condities op de twee duikstekken vaak niet gelijk. Om deze reden wordt vaak gedoken op Tepekong als alternatief voor Mimpang.

Ondanks de stromingen die af en toe sterk kunnen zijn, biedt Tepekong spectaculaire duiken. De grote rots van 300 meter lang heeft een adembenemende Canyon op de punt in het zuidwesten. Zeer grote scholen vis, pappegaaiivissen, batfish, baarzen, haaien en andere pelagische soorten zijn hier te vinden, inclusief de Mola Mola in het juiste seizoen (droge seizoen juli - november).

Blue Lagoon

Een smalle baai net buiten Padanbai. Alhoewel het landschap niet spectaculair is (langzaam dalende zandbodem, rotsen, zachte coralen en een zeer groot gebied met Staghorn koraal), is de grote hoeveelheid vissen hier verbazingwekkend.. Een zeer geschikte plaats ook voor snorkelen en nachtduiken.

Gili Biaha

Dit eiland is een vrij ongebruikelijke en dus rustige plek om te duiken. Het gebied biedt een aantal van Balis beste duikstekken: zeer veel en verschillende soorten vis, haaien en vaak pelagische bezoekers kunt u bewonderen langs de zwarte muren bedenkt met prachtig koraal. Het zicht hier is vaak uitstekend. Rond het eiland ligt een prachtig rif, aan de noordkant een rotsachtige helling. U kunt hier alles van Mola Mola tot prachtige nudibranches verwachten. Er is een grot te vinden groot genoeg voor 6 duikers, waar vaak witpunt rifhaaien liggen te slapen. Kijkt u ook uit naar de vele garnalen, krabben, schorpioenvissen en inktvissen.

Gili Selang

Dit kleine eiland bij Balis oostelijke punt biedt beschermde rifduiken en vaak worden hier grote vissen gezien. U vindt hier verschillende soorten hard koraal, in de diepere delen waaierkoralen, zachte koralen en grote sponzen. U kunt bij het zanderige gedeelte witpunt rifhaaien tegenkomen.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

9daagse duiksafari 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail