16 daagse duiksafari Afbeelding 16 daagse duiksafari
16daagse duiksafari
Bestemming: Duikvakantie Indonesie Rondreizen en Duiken - Bali

16daagse duiksafari
Rondreis o.b.v. Volgens programma16-daagse duiksafari inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam - Denpasar
 • Luchthaven transfers
 • Alle transfer zoals in het reisschema omschreven
 • Alle hotels zoals in het reisschema omschreven
 • toaal 27 duiken, inclusief nachtduiken
 • Voet- of nekmassage van 10 minuten
 • Massage van 30 minuten
 • tradiontionele Indonesische rijsttafel
 • barbecue lunch op het strand

Ontdek de beste duikstekken van Bali!

Tijdens deze rondreis bezoekt u werkelijk de beste duikstekken van Bali. De diversiteit van de geplande duiken is groot: drop-offs, wrakken, rif- en stromingsduiken. Er zijn zeer goede mogelijkheden voor onderwaterfotografie. Tijdens deze safari zult u genieten van fantastische harde en zachte koralen, en zeer grote diversiteit aan marineleven; van grote pelagische soorten als Mantas en Mola Mola in seizoen, tot de kleinste zeepaardjes. De accommodaties zijn met zorg geselecteerd op sfeer, locatie, faciliteiten en prijs-/kwaliteitverhouding.

Reisschema

Dag 1

Vertrek uit Amsterdam

Dag2

Bij aankomst op Bali krijgt u een persoonlijke Meet & Greet service voor assistentie bij de formaliteiten van de douane. Een transfer van AquaMarine Diving brengt u naar Legian Beach Hotel waar u de eerste nacht zal verblijven

Dag 3

U vertrekt per transfer naar Sanur. De komende twee nachten verblijft u in een Superior/Deluxe kamer in Parigata Resort & Spa.

Dag 4

Dag ter vrije besteding.

Dag 5+6

U begint al vroeg aan het ontbijt. Om 07.00 uur checkout voor de transfer naar Labuan Lalang, in noordwest Bali, 3.5 uur rijafstand. Vervolgens brengt een lokale boot u naar Menjangan Island (30 minuten), waar u de komende twee dagen zult verblijven. U maakt rond Menjangan Island op dinsdag 2 en op woensdag 3 prachtige muurduiken. Tussen de duiken door wordt aan boord een lunch geserveerd. Op de avond van dag 4 geniet u van een heerlijke Indonesische rijsttafel. U verblijft in een Patio Room in Mimpi Resort Menjangan

Dag 7

Om 08.00 uur checkout voor de transfer naar Seririt (noord Bali, 1,5 uur rijden). U maakt drie duiken bij Puri Jati, wat met het zwarte vulkanische zand een bijzonder goede duikstek is voor het spotten van kleine, bijzondere onderwaterorganismen (muckdiving). Op de duikbasis van AMD-B Puri Jati ontvangt u een lunchbox. Na het duiken brengt een transfer u naar Tulamben (noordoost Bali, 2 uur rijden). U verblijft in een Patio Room in het Mimpi Resort Tulamben. Om heerlijk bij te komen ontvangt u een voucher voor een gratis voet- of nekmassage van 10 minuten.

Dag 8

Om 07.00 uur maakt u een vroege-ochtendduik op het 120m lange scheepswrak van de USAT Liberty. Vervolgens geniet u van het ontbijt en vanaf 10.00 uur maakt u twee duiken in Tulamben Bay (muur- en rifduiken). Na de duiken wordt een lunch geserveerd. Om 19.00 uur maakt u een nachtduik op het wrak van de USAT Liberty. U overnacht in het Mimpi Resort Tulamben.

Dag 9

Duikprogramma gelijk als dag 7: U maakt een vroege ochtendduik op de Liberty, en een nachtduik en twee dagduiken in Tulamben Bay. Ontbijt en lunch inbegrepen. Overnachting in het Mimpi Resort Tulamben.

Dag 10

Om 09.30 uur checkout voor een transfer naar Amed (noordoost Bali, 30 minuten rijden). U maakt 2 duiken in Amed op het 20 meter lange Japanse wrak. Na de lunch maakt u nog een duik in Amed Reef. Een transfer brengt u naar Canidasa (oost Bali, 1 uur rijden).U ontvangt een voucher voor een gratis massage van 30 minuten en brengt de nacht door in een Deluxe Garden View Cottage in het Rama Candidasa Resort & Spa.

Dag 11

Om 08.30 uur brengt een transfer u naar Padangbai (15 minuten rijden), geschikt voor het zien van groot wild; wintpuntrifhaaien, mantas en Mola Mola. Indien het seizoen voor de Bali Sunfish (Mola Mola) al is aangebroken (tussen juli en november), vertrekt u om 07.30 uur. U maakt drie duiken, waarvan minstens 1 op Manta Point (rif/driftduiken). Aan boord wordt een unch geserveerd. U overnacht in het Rama Candidasa Resort & Spa.

Dag 12

Om 08.30 uur brengt een transfer u weer naar Padangbai, waar u vandaag 2 duiken maakt op Mimpang/Tepekong en in de Blue Lagoon (rifduiken). Voor de lunch wordt een strandbarbeque georganiseerd. Om 18.00 uur maakt u een duik bij zonsondergang in de Blue Lagoon. Overnachting in Rama Candidasa Resort & Spa.

Dag 13

Om 08.30 uur brengt een transfer u naar Padangbai, waar u twee duiken maakt op Gili Biaha (o.v.v. weersomstandigheden) waar een zeer grote kans op whitetip reefsharks is en Gili Selang (rifduik). Aan boord wordt een lunch geserveerd. Een transfer brengt u na het duiken naar Ubud en onderweg bezoekt u de Goa Lawah Tempel. U overnacht in een Deluxe Room in Pertiwi Resort & Spa

Dag 14

Dag ter vrije besteding in Ubud. Een lijst met mogelijke excursies en activiteiten is bijgevoegd. Overnachting in Pertiwi Resort & Spa

Dag 15

Om 12.00 uur checkout uit het Pertiwi Resort. Eventueel is het mogelijk een late checkuit bij te reserveren. De transfer naar de luchthaven duurt ca. 1 uur en 15 minuten.

Dag 16

Aankomst in Amsterdam.

Algemene informatie

inclusief tijdens de safari

 • dagelijks ontbijt in de resorts
 • lunch en onbeperkt drinkwater tijdens duikdagen
 • Engels sprekende duikgids, maximum ratio 1:4
 • gebruik cilinders, lood, masker, snorkel, booties en vinnen
 • MSIG Diver Medical Insurance
 • gratis gebruik van strandhanddoeken
 • alle lokale taxen en toeslagen

niet inclusief tijdens de safari

 • BCD, wetsuit, automaat, computer (te huur voor 5 USD per stuk per dag)
 • 15 liter tank, toeslag 5 USD per dag (op Bali te voldoen)
 • Nitrox, 5 USD per dag (alleen beschikbaar op dag 2 t/m 5; op Bali te voldoen)
 • Visum bij aankomst 25 USD p.p.
 • Vertrekbelasting 150.000 Rp
 • lunch op dagen dat niet gedoken wordt en dagelijks diner

Accommodaties

Alle accommodaties beschikken over airconditioning en eigen badkamer met warm water. Alle resorts beschikken tevens over een zwembad. Indien u alleen reist en geen eenpersoonskamer toeslag wilt betalen, kunnen we een kamer voor u aanvragen om te delen met een andere duiker van hetzelfde geslacht.

Boten

De boten van AquaMarine Diving Bali zijn speciaal ontworpen voor uw veiligheid en comfort. Elke boot beschikt over vier-takt Suzuki motoren en een bemanning bestaande uit 3 personen, een toilet aan boord, comfortabele zitplaatsen, anti-slipvloer, bescherming tegen zon en wind/regen, zonnedek met matrassen, koffie/thee faciliteiten, marine radio, zwemvesten, reddingsboeien, brandblusser, zuurstofkit, eerste hulp kit, ladder en bergruimte.

Land transport

Het interieur van de zes Isuzu Elf minibussen beschikken over veel beenruimte en bieden plaats aan 6 passagiers plus chauffeur en gids.

Optionele excursies en activiteiten

Er zijn verschillende landexcursies en activiteiten te reserveren, meer informatie is beschikbaar bij onze reserveringsafdeling. Mogelijke activiteiten ter plaatse zijn golfsurfen, Balinese Kookcursusen Bali Safari Park.

Niet-duikers

Deze reis is ook geschikt voor niet-duikers. Bij onze reservingsafdeling kunt u tarieven opvragen.

Overige informatie

 • tijdens de safari zijn alle PADI cursussen mogelijk, inclusief verschillende specialties en introductieduiken
 • vanzelfsprekend zijn eerste hulp- en zuurstofkits beschikbaar op alle boten en in alle minibussen
 • tijdens de safari bent u verzekerd middels een MSIG verzekering, desalniettemin wijzen we u op het belang van een goede reisverzekering
 • indien u geen gebruik maakt van een of meerdere gereserveerde activiteiten, is geen compensatie mogelijk
 • indien u uw eigen uitrusting meebrengt, is het gebruik van schoentjes verplicht, evenals een wetsuit van minimaal 3 mm en duikcomputer (te huur voor 5 USD per dag)
 • op de eerste dag dient u uw duikbrevet en logboek te laten zien
 • er zijn geen minimum brevetvereisten voor deelname aan deze safari

Informatie over de duikstekken

Menjangan Island

Dit eiland is onderdeel van West Bali National Park en ligt bij de noordwestelijke punt van Bali. Tijdens de overtocht van ca. 30 minuten geniet u van het bergachtige landschap van Bali, wat op het eiland zelf niet snel wordt opgemerkt.

Menjangan Island is bekend om haar muren bedenkt met koraal, goede duikcondities, warm water en goede zicht. De drop-offs kunnen tot wel 50 meter diepte reiken. Vanwege het witte zand en goede zicht is er meestal veel zonlicht die de kleuren van het onderwaterleven heel helder maken. U vindt hier vleermuisvissen, schildpadden en barracudas.

Puri Jati

Dit is Balis muck-diving hotspot! Zicht varieert tussen 5 en 25 meter, het water is warm.. Een grote zanderige bodem met veldjes zeegras en zachte koralen bieden bescherming aan jonge vissen, lionfish, verschillende soorten ongewervelden, mantis garnalen, ghostpipefish, zeepaardjes, naaktslakken etc.

Tulamben Bay

Het kleine dorpje Tulamben is Balis meest populaire duikgebied en ligt aan de noordoostkust van het eiland. In de baai stroomt planktonrijk water door stromingen van de Pacifische naar de Indische Oceaan. De drie bekendste duikstekken bieden totaal verschillende onderwaterlandschappen.

Wereldberoemd is uiteraard het 120 m lange wrak van de USAT Liberty. Op 10 minuten loopafstand van het wrak ligt een prachtige drop-off welke gevormd werd door lava van Mount Agung. De koraaltuin is bereikbaar vanaf het strand van Tulamben en biedt uitstekende duikcondities voor duikers van alle niveaus.

In Tulamben Bay komt u ongeveer alles tegen dat te vinden is in een Indo-Pacific Reefguide; schorpioenvissen, zeepaardjes, ghost pipefish, gobies, garden eels, scholen verschillende vis: het onderwaterleven is verbazingwekkend divers. Verder vindt u hier harde en zachte koralen, zwarte koralen en sponzen.

Aangezien u in Tulamben Bay van de kant kunt duiken en er bijna nooit stroming is, kunnen hier meer duiken per dag gemaakt worden dan in de andere gebieden die u tijdens de safari aandoet. Tulamben Bay is ook zeer interessant voor nachtduiken.

Amed

Het stille vissersdorpje Amed (Jemeluk Bay) ligt op 30 minuten rijden ten zuiden van Tulamben Bay. Hier zijn zandstranden te vinden, de watertemperatuur kan verschillen door thermoclines en het zicht onderwater ligt meestal tussen de 14 en 22 meter.

Amed Reef (12-22 meter) biedt verschillende soorten sponzen en gorgonen. U vindt hier Napoleon baarzen, soms grote trevallies, butterflyfish, papegaaivissen, snappers, fusiliers, doktervissen en witpunt rifhaaien.

Drie kilometer ten zuiden van Amed ligt de kleine, rustige baai van Lipah, met een wrak van een 20 meter lang vrachtschip op een diepte van 6 tot 12 meter. Het wrak ligt tussen een rif en zandbodem en is bedekt met sponzen en verschillende soorten koraal. Het rif is prachtig, met name op het stuk van 15 tot 20 meter. U vindt hier grote scholen vis, tafelkoralen, gorgonen en verschillende zachte koralen.

Nusa Penida

Nusa Penida is de grootste van de drie eilanden uit de kust van Bali. Vanwege stromingen kan het water hier redelijk koud zijn maar is vaak helder. Er zijn hier mooie koralen te vinden, af en toe schildpadden, haaien en van half juli tot november de gigantische Mola Mola (Ocean Sunfish).

Er zijn negen verschillende duikstekken rond Nusa Penida, en het grootste deel is geschikt voor stromingsduiken.

Toyapakeh is Nusa Penidas populairste duikstek en is over het algemeen goed beschermd tegen stromingen. Het zicht is hier meestal goed en er u vindt hier grote rijkdom aan koralen. Crystal Bay is een duikstek bij Ceningan Channel en is een zeer goede plek voor het spotten van Mola Mola, witpunt rifhaaien en adelaarsroggen. Als u geluk heeft komt u een luipaardhaai tegen.

Manta Point ligt ten zuidwesten van Nusa Penida, waar de kustlijn bestaat uit overweldigende kliffen van kalksteen die recht de diepte in duiken. Alhoewel er golven kunnen zijn, is hier bijna nooit stroming. Behalve een hele grote kans om hier Mantas te zien, komt u hier ook andere pelagische soorten zoals tonijn en makreel tegen.

Amuk Bay ligt op 6 kilometer afstand. Net buiten Padanbai ligt de Blue Lagoon, waar u een ware schat aan onderwaterleven zult bewonderen. Tepekong en Mimpang zijn eilandjes net buiten de baai, Biaha ligt iets ten noorden and Gili Selang ligt bij het meest oostelijke puntje van Bali. Op deze duikstekken kunt u adembenemende duiken verwachten, maar omstandigheden kunnen onvoorspelbaar zijn, met uitzondering van Blue Lagoon.

Het water kan in deze gebieden vrij koud zijn; ca. 100 mm ten zuiden van Bali welt koud water op uit een deep basin om het water te vervangen dat ten westen van Bali door stromingen wordt weggevoerd. Mede door dit fenomeen is er in dit gebied onderwaterleven te vinden die dit gebied beroemd maken.

Mimpang/Tepekong

Mimpang is vooral bekend vanwege Shark Point en bestaat uit drie grote rotsen die boven het wateroppervlak uitkomen, en daarbij een aantal andere onder de oppervlakte. Ze vormen een kloof met het noorden richting Bali en het zuiden die afdaalt tot grotere diepten. Alhowel Mimpang slechts 1 km van Tepekong ligt, zijn de condities op de twee duikstekken vaak niet gelijk. Om deze reden wordt vaak gedoken op Tepekong als alternatief voor Mimpang.

Ondanks de stromingen die af en toe sterk kunnen zijn, biedt Tepekong spectaculaire duiken. De grote rots van 300 meter lang heeft een adembenemende Canyon op de punt in het zuidwesten. Zeer grote scholen vis, pappegaaiivissen, batfish, baarzen, haaien en andere pelagische soorten zijn hier te vinden, inclusief de Mola Mola in het juiste seizoen (droge seizoen juli - november).

Blue Lagoon

Een smalle baai net buiten Padanbai. Alhoewel het landschap niet spectaculair is (langzaam dalende zandbodem, rotsen, zachte coralen en een zeer groot gebied met Staghorn koraal), is de grote hoeveelheid vissen hier verbazingwekkend.. Een zeer geschikte plaats ook voor snorkelen en nachtduiken.

Gili Biaha

Dit eiland is een vrij ongebruikelijke en dus rustige plek om te duiken. Het gebied biedt een aantal van Balis beste duikstekken: zeer veel en verschillende soorten vis, haaien en vaak pelagische bezoekers kunt u bewonderen langs de zwarte muren bedenkt met prachtig koraal. Het zicht hier is vaak uitstekend. Rond het eiland ligt een prachtig rif, aan de noordkant een rotsachtige helling. U kunt hier alles van Mola Mola tot prachtige nudibranches verwachten. Er is een grot te vinden groot genoeg voor 6 duikers, waar vaak witpunt rifhaaien liggen te slapen. Kijkt u ook uit naar de vele garnalen, krabben, schorpioenvissen en inktvissen.

Gili Selang

Dit kleine eiland bij Balis oostelijke punt biedt beschermde rifduiken en vaak worden hier grote vissen gezien. U vindt hier verschillende soorten hard koraal, in de diepere delen waaierkoralen, zachte koralen en grote sponzen. U kunt bij het zanderige gedeelte witpunt rifhaaien tegenkomen.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

16daagse duiksafari 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail