Duiksafari Bali enen Komodo Afbeelding Duiksafari Bali enen Komodo
Duiksafari Bali enen Komodo
Bestemming: Duikvakantie Indonesie Rondreizen en Duiken - Bali enamp; Komodo

Duiksafari Bali enen Komodo


Deze rondreis is met zorg samengesteld door lokale professionals en brengt u naar de beste duikstekken van Bali en Komodo. Complete rondreis inclusief vlucht, verblijf, transfers en duiken.

Rondreis o.b.v. Volgens programma14-daagse duiksafari inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam - Denpasar
 • Luchthaven transfers
 • Alle transfer zoals in het reisschema omschreven
 • Alle hotels zoals in het reisschema omschreven
 • 6 duiken rond Bali
 • 6 duiken rond Komodo
 • strand barbecue lunch
 • prive excursie Bali
 • prive excursie Komodo

Ontdek de beste duikstekken van Bali en Komodo!

Deze rondreis is met zorg samengesteld door lokale professionals en brengt u naar de beste duikstekken van Bali en Komodo. Tijdens het programma maakt u zowel kant- als bootduiken. Er zijn zeer goede mogelijkheden voor onderwaterfotografie. Tijdens deze safari zult u genieten van fantastische harde en zachte koralen, en zeer grote diversiteit aan marineleven; van grote pelagische soorten als Mantas en Mola Mola in seizoen, tot de kleinste zeepaardjes. De accommodaties zijn met zorg geselecteerd op sfeer, locatie, faciliteiten en prijs-/kwaliteitverhouding.

Reisschema

Dag 1

Vertrek uit Amsterdam

Dag 2

Bij aankomst op Bali krijgt u een persoonlijke Meet & Greet service voor assistentie bij de formaliteiten van de douane. Een transfer van AquaMarine Diving brengt u naar het Puri Bagus hotel, waar u de eerste 5 nachten zal verblijven in een Deluxe Garden View Villa.

Dag 3

Om 08.30 uur vertrekt u met de transfer naar Tulamben Bay, waar u 2 duiken zal maken op het beroemde 120m lange USAT Liberty scheepswrak.

Dag 4

Om 08.30 uur vertrekt u met de transfer naar Padangbai. Vandaag zal u 2 duiken maken in Mimpang/Tepekong/Blue Lagoon. U zult vandaag genieten van een barbecue lunch op het strand.

Dag 5

Om 08.30 uur vertrekt u met de transfer naar Padangbai. Vandaag zal u 2 duiken maken bij Nusa Penida Manta Point. Wanneer u reist van juli tot midden november zal de transfer om 07.30 zijn omdat het dan Mola-Mola seizoen is. U zult dan gaan duiken met de Mola-Mola.

Dag 6

Vandaag zal u een prive excursie maken, die de leukste plekken van Bali bezoekt.

Dag 7

Vandaag checked u uit het hotel en vertrekt u per transfer naar de luchthaven. Let op: binnenlandse vlucht niet bij prijs inbegrepen. U vliegt van Denpasar naar Labuan Bajo, bij aankomst wordt u opgehaald en naar Jayakarta hotel gebracht waar u de komende 5 nachten verblijft.

Dag 8

Vandaag maakt u 2 duiken bij Bidadari Island. Tegen een toeslag ter plaatse is het ook mogelijk om bij Komodo of Rinca Island te duiken

Dag 9

Vandaag maakt u 2 duiken bij Bidadari Island. Tegen een toeslag ter plaatse is het ook mogelijk om bij Komodo of Rinca Island te duiken

Dag 10

Vandaag maakt u 2 duiken bij Bidadari Island. Tegen een toeslag ter plaatse is het ook mogelijk om bij Komodo of Rinca Island te duiken

Dag 11

Vandaag zal u een prive excursie maken, die de leukste plekken van Komodo bezoekt.

Dag 12

Vandaag is de check out in het hotel, en vliegt u terug vanaf Labuan Bajo naar Denpasar. Vandaag overnacht u in het Puri Bambu hotel in een superior kamer.

Dag 13

Om 12.00 uur checkout. Eventueel is het mogelijk een late checkuit bij te reserveren. De transfer naar de luchthaven duurt of ca. 1,5 uur.

Dag 14

Aankomst in Amsterdam.

Algemene informatie

inclusief tijdens de safari

 • dagelijks ontbijt in de resorts
 • lunch tijdens duikdagen in Bali
 • onbeperkt drinkwater tijdens de duikdagen
 • Engels sprekende duikgids, maximum ratio 1:4
 • gebruik cilinders, lood, masker, snorkel, booties en vinnen
 • MSIG Diver Medical Insurance
 • gratis gebruik van strandhanddoeken
 • alle lokale taxen en toeslagen

niet inclusief tijdens de safari

 • Binnenlandse vlucht Denpasar - Labuan Bajo
 • BCD, wetsuit, automaat, computer (te huur voor 5 USD per stuk per dag)
 • 15 liter tank, toeslag 5 USD per dag (op Bali te voldoen)
 • Nitrox, 5 USD per dag (alleen beschikbaar op dag 2 t/m 5; op Bali te voldoen)
 • Visum bij aankomst 25 USD p.p.
 • Vertrekbelasting 150.000 Rp
 • lunch op dagen dat niet gedoken wordt en dagelijks diner
 • in Komodo is er geen lunch inbegrepen, ook niet tijdens de duikdagen
 • drinken

Binnenlandse vlucht

Voor deze reis heeft u een binnenlandse vlucht nodig, AquaMarine kan deze aanbieden met Lion Air of Transnusa. De vluchtprijzen liggen tussen de 175,- en de 275,- incl. servicekosten van Aquamarine. De vluchten kunnen pas 1 maand voor vertrek geboekt worden, dit zijn de regels van deze luchtvaartmaatschappijen. Dit betekend ook dat de prijs van de binnenlandse vlucht pas definitief is, op het moment dat deze geboekt staat, 1 maand voor vertrek.

Accommodaties

Alle accommodaties beschikken over een eigen badkamer met warm water. Alle resorts beschikken tevens over een zwembad. Indien u alleen reist en geen eenpersoonskamer toeslag wilt betalen, kunnen we een kamer voor u aanvragen om te delen met een andere duiker van hetzelfde geslacht.

Boten

De boten van AquaMarine Diving Bali zijn speciaal ontworpen voor uw veiligheid en comfort. Elke boot beschikt over vier-takt Suzuki motoren en een bemanning bestaande uit 3 personen, een toilet aan boord, comfortabele zitplaatsen, anti-slipvloer, bescherming tegen zon en wind/regen, zonnedek met matrassen, koffie/thee faciliteiten, marine radio, zwemvesten, reddingsboeien, brandblusser, zuurstofkit, eerste hulp kit, ladder en bergruimte.

Land transport

Het interieur van de zes Isuzu Elf minibussen beschikken over veel beenruimte en bieden plaats aan 6 passagiers plus chauffeur en gids.

Optionele excursies en activiteiten

Er zijn verschillende landexcursies en activiteiten te reserveren, meer informatie is beschikbaar bij onze reserveringsafdeling. Mogelijke activiteiten ter plaatse zijn golfsurfen, Balinese Kookcursusen Bali Safari Park.

Niet-duikers

Deze reis is ook geschikt voor niet-duikers. Bij onze reservingsafdeling kunt u tarieven opvragen.

Overige informatie

 • tijdens de safari zijn alle PADI cursussen mogelijk, inclusief verschillende specialties en introductieduiken
 • vanzelfsprekend zijn eerste hulp- en zuurstofkits beschikbaar op alle boten en in alle minibussen
 • tijdens de safari bent u verzekerd middels een MSIG verzekering, desalniettemin wijzen we u op het belang van een goede reisverzekering indien u geen gebruik maakt van een of meerdere gereserveerde activiteiten, is geen compensatie mogelijk
 • indien u uw eigen uitrusting meebrengt, is het gebruik van schoentjes verplicht, evenals een wetsuit van minimaal 3 mm en duikcomputer (te huur voor 5 USD per dag)
 • op de eerste dag dient u uw duikbrevet en logboek te laten zien
 • er zijn geen minimum brevetvereisten voor deelname aan deze safari

Vluchtinformatie en beschikbaarheid

Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam. In de meeste gevallen betreft dit vluchten met KLM, Garuda of Cathay Pacific. Prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn, net als de safari, onder voorbehoud van beschikbaarheid. De boekingsklasse is alleen gegarandeerd wanneer de gehele betaling voldaan is. Om deze reden gelden voor deze reizen dan ook afwijkende betalingsvoorwaarden. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per email heeft ontvangen.

Informatie over de duikstekken

Tulamben Bay

Het kleine dorpje Tulamben is Balis meest populaire duikgebied en ligt aan de noordoostkust van het eiland. In de baai stroomt planktonrijk water door stromingen van de Pacifische naar de Indische Oceaan. De drie bekendste duikstekken bieden totaal verschillende onderwaterlandschappen.

Wereldberoemd is uiteraard het 120 m lange wrak van de USAT Liberty. Op 10 minuten loopafstand van het wrak ligt een prachtige drop-off welke gevormd werd door lava van Mount Agung. De koraaltuin is bereikbaar vanaf het strand van Tulamben en biedt uitstekende duikcondities voor duikers van alle niveaus.

In Tulamben Bay komt u ongeveer alles tegen dat te vinden is in een Indo-Pacific Reefguide; schorpioenvissen, zeepaardjes, ghost pipefish, gobies, garden eels, scholen verschillende vis: het onderwaterleven is verbazingwekkend divers. Verder vindt u hier harde en zachte koralen, zwarte koralen en sponzen.

Aangezien u in Tulamben Bay van de kant kunt duiken en er bijna nooit stroming is, kunnen hier meer duiken per dag gemaakt worden dan in de andere gebieden die u tijdens de safari aandoet. Tulamben Bay is ook zeer interessant voor nachtduiken.

Nusa Penida

Nusa Penida is de grootste van de drie eilanden uit de kust van Bali. Vanwege stromingen kan het water hier redelijk koud zijn maar is vaak helder. Er zijn hier mooie koralen te vinden, af en toe schildpadden, haaien en van half juli tot november de gigantische Mola Mola (Ocean Sunfish). Er zijn negen verschillende duikstekken rond Nusa Penida, en het grootste deel is geschikt voor stromingsduiken. Toyapakeh is Nusa Penidas populairste duikstek en is over het algemeen goed beschermd tegen stromingen. Het zicht is hier meestal goed en er u vindt hier grote rijkdom aan koralen. Crystal Bay is een duikstek bij Ceningan Channel en is een zeer goede plek voor het spotten van Mola Mola, witpunt rifhaaien en adelaarsroggen. Als u geluk heeft komt u een luipaardhaai tegen. Manta Point ligt ten zuidwesten van Nusa Penida, waar de kustlijn bestaat uit overweldigende kliffen van kalksteen die recht de diepte in duiken. Alhoewel er golven kunnen zijn, is hier bijna nooit stroming. Behalve een hele grote kans om hier Mantas te zien, komt u hier ook andere pelagische soorten zoals tonijn en makreel tegen. Amuk Bay ligt op 6 kilometer afstand. Net buiten Padanbai ligt de Blue Lagoon, waar u een ware schat aan onderwaterleven zult bewonderen. Tepekong en Mimpang zijn eilandjes net buiten de baai, Biaha ligt iets ten noorden and Gili Selang ligt bij het meest oostelijke puntje van Bali. Op deze duikstekken kunt u adembenemende duiken verwachten, maar omstandigheden kunnen onvoorspelbaar zijn, met uitzondering van Blue Lagoon. Het water kan in deze gebieden vrij koud zijn; ca. 100 mm ten zuiden van Bali welt koud water op uit een deep basin om het water te vervangen dat ten westen van Bali door stromingen wordt weggevoerd. Mede door dit fenomeen is er in dit gebied onderwaterleven te vinden die dit gebied beroemd maken.

Mimpang/Tepekong

Mimpang is vooral bekend vanwege Shark Point en bestaat uit drie grote rotsen die boven het wateroppervlak uitkomen, en daarbij een aantal andere onder de oppervlakte. Ze vormen een kloof met het noorden richting Bali en het zuiden die afdaalt tot grotere diepten. Alhowel Mimpang slechts 1 km van Tepekong ligt, zijn de condities op de twee duikstekken vaak niet gelijk. Om deze reden wordt vaak gedoken op Tepekong als alternatief voor Mimpang. Ondanks de stromingen die af en toe sterk kunnen zijn, biedt Tepekong spectaculaire duiken. De grote rots van 300 meter lang heeft een adembenemende Canyon op de punt in het zuidwesten. Zeer grote scholen vis, pappegaaiivissen, batfish, baarzen, haaien en andere pelagische soorten zijn hier te vinden, inclusief de Mola Mola in het juiste seizoen (droge seizoen juli - november).

Blue Lagoon

Een smalle baai net buiten Padanbai. Alhoewel het landschap niet spectaculair is (langzaam dalende zandbodem, rotsen, zachte coralen en een zeer groot gebied met Staghorn koraal), is de grote hoeveelheid vissen hier verbazingwekkend.. Een zeer geschikte plaats ook voor snorkelen en nachtduiken.

Bidadari Island

Bidadari Island is een klein eiland, de naam betekend engelen eiland, en ligt direct voor het hotel Jayakarta Suites. Onderwater vindt u grote torens van steen, begroeid met harde en zachte koralen overladen met nudibranchs, er zijn kleine grotten en dit alles maakt het een hele interessante en mooie duikstek. Zwarte haaien, bumphead parrot vissen horen bij de grotere dieren die we hier tegenkomen. Cathedral Coral, een helling overspoeld met koralen in alle kleuren die je kan bedenken en scholen vis. Deze duikstek is ook de thuisbasis van enkele enorme kreeften.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Duiksafari Bali enen Komodo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail