Pondok Bambu Resort incl 10 duiken Afbeelding Pondok Bambu Resort incl 10 duiken
Pondok Bambu Resort incl 10 duiken
Bestemming: Duikvakantie Indonesie Bali - Duikvakantie Candidasa

Pondok Bambu Resort incl 10 duiken


Uw droom vakantie en duiken op Bali begint in het mooie en luxe bungalow park Pondok Bambu in Candidasa. Het Pondok Bambu biedt Garden- en Sea View Bungalows. Alle bungalows zijn luxe ingericht en liggen in een door een architect ontworpen tuin. Het park beschikt over een restaurant, bar en zwembad met uitzicht over zee. Het Pondok Bambu heeft Nederlands management en wordt hoog gewaardeerd door de gasten.

Hotel o.b.v. Logies ontbijtPondok Bambu Resort

Uw droom duikvakantie op Bali begint in het mooie en luxe resort Pondok Bambu in Candidasa. Het Pondok Bambu biedt Garden- en Sea View Bungalows. Alle bungalows zijn luxe ingericht en liggen in een door een architect ontworpen tuin. Het park beschikt over een restaurant, bar en zwembad met uitzicht over zee. Het Pondok Bambu heeft Nederlands management en wordt hoog gewaardeerd door de gasten.

Ligging

Het resort ligt op ca. 1,5 uur rijden van de luchthaven aan de zuidoost kust van Bali in Candidasa en ligt direct aan zee.

Faciliteiten

Het resort beschikt over een restaurant, bar pool biljart en zwembad.

Kamers

Het resort heeft Garden View - en Sea View Bungalows (tegen meerprijs)

 badkamer met douche

 terras

 airconditioning

 plafond fan

 minibar

 televisie

 kluisje

 dagelijks schoonmaak

Verzorging

U verblijft hier op basis van logies en ontbijt. Tijdens de duikdagen is de lunch inbegrepen.

Inclusief

 Vluchten Amsterdam - Denpassar v.v.

 Transfers luchthaven - resort v.v.

 7 of 14 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt

 10 of 20 duiken inclusief fles/lucht/lood/gids/handdoeken/water/snacks/lunch

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen dat ze over de juiste visum te reizen naar elk land op zijn of haar route. Houders van een Nederlands paspoort kunnen op enkele manieren een toeristen-visum voor Indonesie verkrijgen. Men kan het visum aanvragen via de Indonesische ambassade in Den Haag, maar de meest populaire en goedkopere optie is het visa-on-arrival. Als u vragen heeft, adviseren wij u contact te nemen met een consulaat of de ambassade.

Pondok Bambu Divers

Ons mooie huisrif en de top van de Indonesische duikstekken zoals, Gili Mimpang, Gili Tepekong, Blue Lagoon, Liberty wrak in Tulamben, Amed, Nusa Penida en nog veel meer locaties, zullen u met enthousiasme vervullen. Grote riffen met prachtig koraal, mantas, haaien en mola molas (zon / maanvis) en natuurlijk een van de beste duikgebieden voor naaktslakken en alle andere vormen van macro leven. Fotografen krijgen waar voor hun geld, onder en boven water. Duiken rondom Bali betekent duiken op een aantal van de beste duikplekken ter wereld.

Onze duikschool heeft een PADI resort kwalificatie. Graag delen we onze passie voor het duiken met U. Samen met onze vakkundig en vriendelijk team, kunt u de beste duikstekken op Bali op de meest veilige manier verkennen, een geweldige ervaring!

Veiligheid voor alles

Onze nieuwe, goed onderhouden apparatuur en onze ervaring is een garantie voor uw veiligheid. De eerste sleutel tot een geweldige ervaring met duiken.

Zorgen over het milieu

Het onderwaterleven in Bali is absoluut geweldig en we willen dat zo houden. Dus we zullen er altijd voor zorgen, dat u weet wat u kunt doen om te helpen, om de riffen te beschermen.

Duiken

In deze reis zitten 10 (10 daags) of 20 duiken (17 daags) inbegrepen. Wilt u meer duiken maken en/of een cursus volgen, dan biedt Bambu Divers de onderstraande mogelijkheden.

Extra duik US$ 30

 

Nacht duik (1 duik) US$ 60

Minimaal 2 duikers

Padi duik opleidingen:

 Discover Scuba Diving, 1 duik (incl. lunch) - US$ 85 - 1/2 dag

 Discover Scuba Diving, 2 duiken (incl. lunch) - US$ 125 - 1 dag

 Scuba Review (incl. lunch) - US$ 85 - 1/2 dag

 Open Water Diver (max. 18 m) met e-Learning - US$ 390 - 3 dagen

 Open Water Diver (max. 18 m) - US$ 440 - 4 dagen

 Advanced Open Water Diver(max. 30 m) - US$ 340 - 2 dagen

 Advanced Open Water Diver + Nitrox Specialty - US$ 480 - 2 dagen

 Rescue Diver (Excl. EFR) - US$ 420 - 3 dagen

 Emergency First Response - US$ 160 - 1 dag

 Enriched Air NITROX - US$ 160 - 1/2 dag

 Underwater Navigator - US$ 320 - 1 dag

 Peak Performance Buoyancy - US$ 225 - 1 dag

 Deep Diver - US$ 360 - 2 dagen

 Divemaster - Prijs op aanvraag

 Extra duik US$ 30

 Nacht duik (1 duik) US$ 60 (Minimaal 2 duikers)

Duikstekken

Huisrif

Het Huis rif van Bambu Divers ligt recht voor het duikcentrum en we varen er met onze boot in 2 minuten naar toe. Het rif loopt zeer geleidelijk af tot 12 meter. Het is uitermate geschikt voor introductie duiken, cursussen en om gewoon een relaxte fun dive te maken. Het heeft een verrassend mooie varieteit aan harde en zachte koralen. Grote tafel koralen en een enorme varieteit aan vissen, nudi branches, schildpadden en interessante kleinere zeedieren.

Blue Lagoon

Deze locatie is slechts 15 minuten met onze boot vanaf het strand in Candidasa. Dit ondiepe kust rif heeft een zandbodem, een wall en een geleidelijke helling. Het heeft een mooie varieteit aan harde en zachte koralen en heeft een verrassende varieteit aan vissen, van de kleine tropische vissen tot aan grote vissen, haaien en schildpadden.

Ferry Channel

Het kanaal is vlak voor het strand van Padang Bai, slechts 10 minuten met de traditionele boot van het strand in Candidasa en waar de veerboot naar Lombok vertrekt. De geleidelijke helling heeft een zandbodem. De duik begint in het kanaal van de veerboot en eindigt om de hoek op de Tanjung Sari duikstek. Een geweldige plek om te zoeken naar pygmee zeepaardjes en om haaien te spotten. Als gevolg van getijden en stromingen is deze stek niet altijd toegankelijk.

Bias Tugal

Bias Tugal is gelegen in Padang Bai en heeft een zeer mooi koraal plateau. Het is vrij ondiep, ongeveer 10 m. Het is een goede stek voor de opleiding van duikcursussen of voor macro fotografie. Het is er mogelijk om veel dieper te duiken tot ongeveer 30 - 40 meter, maar de stromingen kunnen er lastig en sterk zijn. Goede stek voor macro observatie en fotografie en voor het spotten van en duiken met haaien. U kunt op Bias Tugal het hele jaar door duiken. Voorkomende vissen: angelfish, barracuda, boxfish, clownfish, crocodilefish, filefish, Napoleon wrasse, nudi branche, pufferfish, pygmy seahorse, ribbon eel, schorpionfish, sweet lips, triggerfish, turtle, white tip reef shark, ghost pipefish, moray, octopus, stingray.... en nog veel meer.

Tanjung Jepun

Deze duikstek ligt aan de noordzijde van het Padang Bai en heeft een zandbodem en kleine groepen koralen. Het is een geweldige locatie voor het vinden van kleinere zeedieren zoals seahorse, mantis shrimp, crocodilefish, blue spotted stingray. Het is ook een geweldige plek voor onderwater macro fotografie met veel vreemde en zeldzame dieren en is een goede stek voor een nachtduik. Er is een kunstmatig rif en een klein wrak op ongeveer 17 m diep. De duikstek begint vrij ondiep en de helling gaat geleidelijk tot ongeveer 27 meter diep.

Tanjung Sari

Een duikplaats net ten noorden van Padang Bai op slechts 15 minuten met de traditionele boot vanaf Candidasa. De site bestaat uit een wall en een rif op een zanderige helling. De site is zeer geschikt voor het spotten van interessante kleinere zeedieren, zoals de scorpion leaffish, nudi branche, octopus. Maar je kunt er ook reef sharks en turtles vinden. Het is over het algemeen een gemakkelijke duik.

Gili Biaha

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een klein eiland (Gili; in het Indonesisch). De duik is langs een wall en Bambu Divers duikt daar alleen als de stroming niet te sterk is, normaal gesproken in de ochtend. In de haaiengrot op ongeveer 12 meter diepte, zo genoemd omdat er vaak rustende white tip reef sharks zijn, ook zien we regelmatig octopus en mantis shrimp. De wand heeft een paar terrassen en je kunt vaak een verscheidenheid van nudi branches vinden en als je geluk hebt een scorpion leaffish.

Gili Mimpang

Gili Mimpang bestaat uit 4 mini rotseilandjes en is gelegen tussen het dorp Candidasa en Bugbug. De kwaliteit van het rif is gezond en het heeft een rijk onderwaterleven met af en toe haaien, schildpadden, manta rays en in het seizoen de mola mola (zon / maanvis). De site is een combinatie van hellingen en walls. Bambu Divers biedt duiken op Gili Mimpang voor de meer ervaren duiker.

Gili Tepekong

Een klein eiland met rif hellingen en verticale wanden. Deze stek is meer voor gevorderde duikers, hier kun je barracudas en schildpadden verwachten en in het seizoen de mola mola. De stroming kan lastig zijn, dus Bambu Divers duikt er alleen als de stroming niet te sterk is.

Amed en Tulamben

Amed is vlak bij Tulamben met een verscheidenheid aan sponzen en waaiers, het is een zeer goede duikplek voor macro en muck duikers. Je vindt er tal van beestjes en kleine rariteiten. Amed biedt makkelijke duikstekken en die zijn zeer geschikt voor beginnende duikers. Het zijn niet alleen duikers die deze prachtige onderwaterwereld ervaren. Lopende, op slechts een paar meter van de kust, kun je snorkelen en je ontdekt kleurrijke vissen en allerlei onderwaterleven in het mooie heldere water. Je kunt hier makkelijk een hele dag doorbrengen.

Seraya

Deze duikstek biedt harlequin shrimp, frogfish, ghost pipefish en allerhande macro bezienswaardigheden. Seraya ligt een paar kilometer ten zuiden van Tulamben. Deze kantduik is verrassend populair bij fotografen en de hemel voor macro fotografen! Op de 10 m diepe zwart vulkanisch zand bodem, kunt je uren verblijven op zoek naar vreemde kleine wezens die zich overal verstoppen. Door de zanderige bodem is het zicht soms slecht, maar dit is echt geen probleem voor muck duiken! Houdt de camera klaar en geniet. Seraya (of Seraya secret) is een gemakkelijke duikstek, omdat er nauwelijks stroming is.

USS Liberty Wreck

In 1942 werd de USS Liberty, een bewapend vrachtschip, getroffen door een Japanse torpedo. Voordat het zonk werd het schip naar het strand van Tulamben gevaren. Tijdens de uitbarsting van Gunung Agung, 21 jaar later in 1963, schoof het schip in dieper water en brak bij de boeg en achtersteven. Meestal is het zicht goed, het water rustig waardoor dit een uitstekende duikstek voor alle niveaus is. Het wrak is ongeveer 120 meter lang en wordt bewoond door veel soorten zeedieren. Het wrak is toegankelijk en je kunt er op sommige plaatsen in. Blue spotted stingray, Napoleon wrasse, hump head parrotfish en een grote school big eye jackfish worden hier vaak gezien. Overal in het wrak vindt je scholen vissen, trevallies and barracudas zijn op jacht naar hun volgende maaltijd en de black tip reef sharks patrouilleren in het gebied. Op het zanderige stuk kun je de garden eels zien en proberen om de giant sweetlips te spotten.

Tulamben

Deze drop Off biedt een mooie wallduik. Bij het duiken op de top van de wall, zie je moray eels, cuttlefish en octopus. Ook zijn er grote gorgonen en waaiers te zien, het koraal is prachtig en er is leven in overvloed op het rif. Houd je ogen goed open aan het einde van je duik. Meestal zie je grote groepen jack vissen.

Tulamben Coral Garden

Tussen de USS Liberty en de drop off, ligt Coral Garden. Dit is een eenvoudige, ondiepe duikstek ideaal voor fotografen. Coral garden, zoals de naam al aangeeft, is een gebied met een overvloed aan gezond koraal. Vaak kun je een groep humphead parrotfish zien, lionfish en octopus.

Nusa Penida

Manta Point is een van Bambu Divers meest populaire duikplekken ten zuiden van Nusa Penida in de Indische oceaan. Ongeveer 45 min. met de speedboot van Padang Bai. Het poetsstation aldaar, lokt de reuze manta rays. Ze zwemmen rond de rots in groepen. Geniet met deze duik van deze prachtige dieren. Ze komen erg dichtbij en houden van onze bubbles. Een geweldige ervaring, die je niet snel zult vergeten. Maar de ontmoeting met de mantas wordt niet gegarandeerd! Zelfs als de mantas er niet zijn, kun je er leuke dingen te zien. Tegen meerprijs en minimaal 5 duikers

Toyapakeh

Deze duikstek ligt net aan de ingang tussen Nusa Penida en Nusa Lembongan. Bambu Divers neemt vaak meer ervaren duikers mee naar deze duikstek. Als gevolg van de constante stroom door het kanaal, is het rif hier zeer gezond en u kunt genieten van bloeiende koraaltuinen. Toyapakeh is een drift duik. Tegen meerprijs en minimaal 5 duikers

SD

Deze duikstek is vernoemd naar de lagere school Sekolah Dasar, die ligt net tegenover de duikstek op Nusa Penida eiland. Deze duik langs een koraal helling is meestal een drift duik die snel en spannend kan zijn, afhankelijk van de stroming. Deze prachtige koraaltuin is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan vissen waaronder de giant angelfish, large pufferfish, hump headed parrotfish, cuttlefish en banded seasnake. Als je geluk hebt zie je whitetip reef sharks. Het is hier een prachtige koraaltuin met harde en zachte koralen, bewoond door kleinere rifvissen en naaktslakken. Tegen meerprijs en minimaal 5 duikers

Crystal Bay

Het bekendst om de mola mola tijdens het seizoen van juli t/m oktober. De kans op het spotten van een mola mola is hier het hoogst. Crystal Bay is een kleine baai aan de westzijde van Nusa Penida en is relatief beschermd. Duiken vindt plaats rond een rots en naast de mola mola biedt deze stek een mooi rif leven. De duikstek is niet altijd gemakkelijk toegankelijk door de sterke stroming. Vaak zien we de mola mola (zon / maanvis), sharks, giant angelfish, eels, eagle rays, tuna, en grote scholen vis. Tegen meerprijs en minimaal 5 duikersVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Pondok Bambu Resort incl 10 duiken 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail