Pondok Bukit Bungalows Afbeelding Pondok Bukit Bungalows
Pondok Bukit Bungalows
Bestemming: Duikvakantie Indonesie Bali - Duiken Amed Indonesie

Pondok Bukit Bungalows


De Pondok Bukit Bungalows liggen naast het duikcentrum Jukung Dive Amed op de Congkang heuvels. Het kijkt uit over de baai waar u de vissers kunt zien uitvaren voor de vangst van de dag. U kunt gemakkelijk naar het strand van Amed. Het is hetzelfde strand waar Jukung Dive vertrekt om de Amed, Bunutan Jemeluk, het Japanse wrak en andere duikplaatsen te bezoeken. Achter Pondok Bukit Bungalows liggen de hellingen...

Hotel o.b.v. LogiesPondok Bukit Bungalows

De Pondok Bukit Bungalows liggen naast het duikcentrum Jukung Dive Amed op de Congkang heuvels. Het kijkt uit over de baai waar u de vissers kunt zien uitvaren voor de vangst van de dag. U kunt gemakkelijk naar het strand van Amed. Het is hetzelfde strand waar Jukung Dive vertrekt om de Amed, Bunutan Jemeluk, het Japanse wrak en andere duikplaatsen te bezoeken. Achter Pondok Bukit Bungalows liggen de hellingen van Congkang met de typische Lontar Palm bomen.

Ligging

Amed ligt in het noordoosten van Bali op ca. 100 km vanaf de luchthaven. De transfertijd bedraagt ca. 2.30 uur.

Kamers

Pondok Bukit heeft 10 ruime bungalows met uitzicht op zee balkon. De ruime bungalows van 14-20 m2 hebben een badkamer met warm water, airconditioning, kluis en terras.

Faciliteiten

 2 zwembaden

 bibliotheek

 gratis WIFI in het restaurant

 Cafe Senang voor ontbijt, lunch en diner. De keuken biedt u een verscheidenheid aan heerlijke gerechten.

 Excursies

 Dagopvang voor kinderen

Duiken

Jukung Dive is een Nederlands duikcentrum op Bali. Het prachtige, nieuwe gebouw met eigen zwembad en eersteklas apparatuur doen Europees aan in de Indonesische duikschool jungle. Jukung Dive heeft haar duikbasis in Amed, op het noordoostelijke puntje van Bali.

Het uitzonderlijk rijke water in deze regio maakt het een van de mooiste marinebiologischee zones ter wereld. De duikschool ligt aan het strand. De kustlijn van Amed is prachtig en bijna onaangetast, met zicht op de Agung Vulkaan (3200 meter) en (op heldere dagen) Lombok. Volgens experts is het ongerepte, rustige water van Amed een van de mooiste duikengebieden van Bali. Met een hele grote kans op rifhaaien. De boten die gebruikt worden voor het duiken zijn 'jukungs van lokale vissers. De jukung is een traditionele Indonesische trimaran vissersboot, die gemaakt is van een uitgeholde boomstam met twee bamboe outriggers. Jukung Dive werkt met een pool van in totaal 90 vissers, die in ruil voor hun diensten niet ankeren op het rif en zo een aardige cent kunnen bijverdienen.

Duiken

PADI COURSES

Intro Dive (DSD) 80

Open Water Diver 315

Advanced Open Water Diver 265

EFR 100

Rescue Diver 315

FUN DIVES (per dag/ 2 duiken)
Amed/Jemeluk 60
Tulamben Wreck 55
Tulamben Wall/Alamada 60
Monkey Reef 55
Batu Kelebit 65
Japanese Wreck 55
Bunutan/Amed 65
Gili Selang 65
Nightdive Tulamben 45
One Dive a Day 40
Snorkelen/transfer/lunch/ 30 gids

Duikpakket

VIP(10 duiken + 1 nacht) 270
Special(8 duiken + 1 nacht) 245

Duikstekken

Amed Walls

Een boot duik naar de Amed Walls. Voor het bereiken van de eerste Amed Wall, zullen we door een gebied met blauwe gevlekte pijlstaartroggen en af en toe een witte of zwarte tip rif haai gaan. Langs de Amed muur vindt u prachtige en kleurrijke koralen (harde en zachte) en een broedplaats met duizenden kleine vissen vinden. De maximale diepte is ongeveer 26 m met af en toe stroom.

Jemeluk

Bootduik naar de twee Jemeluk muren op 10 minuten varen. We beginnen de duik op de muur langs vele sponzen. Tijdens de duik zult we u batfish, bumpheaded papegaaivissen en een tuin van gorgonia zien. De max. diepte hier is 26 meter met af en toe een beetje stroom in het begin.

Bunutan

Een drift duik, die begint bij een enorme paling tuin. Afhankelijk van de stroom kunt u vele soorten koraal, koraalduivels en morenen zien. Een buitengewone duik waarvoor enige ervaring nodig is.

Japanse scheepswrak

Een kustduik waar u de ongerepte harde en zachte koralen met vele kleuren en het kleine wrak zelf ziet. Deze plek is een broedplaats voor vissen. Het Japanse scheepswrak ligt in ondiep water (5 m). Achter het wrak begint de 'echte duik' langs een helling met sponzen, harde koralen, verborgen murenen en vele andere soorten.

Gili Selang

Een klein eiland in het meest oostelijke puntje van Bali zeer dicht bij Amed. Een boot duik voor meer ervaren duikers vanwege de stroming. Naast de anemoon tuin, is er een kans om schildpadden, haaien (witpunt, zwarte punt en hamerhaaien) en af en toe de mola-mola te zien.

De Amerikaanse Liberty Wreck

Het Amerikaanse Liberty wrak is een onvergetelijke kustduik., die kan worden gedaan door duikers van alle niveaus. Het wrak ligt dicht bij het strand en is een 120 meter lang onderwater wonder door de structuur zelf, de vele soorten harde en zachte koralen die groeien op de romp en de aantallen vis binnen en buiten het wrak: barracuda, napoleon lipvis , reuze grouper, witpunthaaien, bumphead papegaaivissen, koraalduivels, sweetlips, schorpioen blad, steen vissen, de paling tuin en nog veel meer (er zijn meer dan 400 verschillende soorten hier). We maken normaal gesproken 2 duiken hier; een buiten het wrak en een in het wrak en er is af en toe een kleine stroom.

Batu Kelebit en Alamanda

Twee duikplekken die zal worden gedaan met jukung boten. U volgt een rotsachtige helling met vele soorten rifvissen. Bumphead papegaaivissen en de octopus zijn hier te zien. In zeldzame gevallen kan de walvishaai hier worden gespot.

Tulamben drop off

Een kustduik die u brengt naar een grote groep jackfish. Langs de wand zijn er morenen, octopus, papegaaivissen en veel verschillende rifvissen. Daarnaast verschillende soorten haaien en kleinere soorten zoals stonefish, lionfish, naaktslakken en nog veel meer. Een zeer mooie en gemakkelijke duik met nauwelijks stroom.

Coral Garden

Een kustduik met een diepte tussen 2 en 20 meter, een favoriete site voor fotografen met prachtige harde en zachte koralen. Morenen, naaktslakken, kleine vissen en soms de witte tip en zwarte tip rif haai.

Seraya

Een bootduik die begint op 5 meter met een maximum diepte van 30 m. Op de zanderige bodem is er een grote verscheidenheid aan kleinere soorten, zoals zeepaardje, morenen, ghost pipe vissen, zee mot, harlekijn garnalen enz. Favoriete plek voor fotografen. Seraya was niet al te lang geleden ontdekt en trekt veel duikers. Het is een duik die veel ervaring vereist.

Monkey Reef

Twee totaal verschillende kantduiken kan hier worden gemaakt; de eerste tot een diepte van max. 28 m langs een helling die is begroeid met harde koralen en grote sponzen. U ziet normaal lionfish, morenen, steenvissen en van tijd tot tijd de bumpheaded papegaaivissen in groepen van 6 tot 7 of zelfs tot 13. De witpuntrifhaai graag dutten in de zandige gebied en er zijn vele andere soorten die kunnen worden hier te zien. De tweede duik is totaal anders; koralen groeien op rotsen met zanderige plekken in tussen. De maximale diepte is hier ongeveer 22 meter. Twee gemakkelijk duiken met normaal geen stroom op de eerste duik en eventueel een weinig stroom op de tweede duik.

Inclusief:

� Vluchten Amsterdam - Denpasar v.v.

� 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies

� transfers luchthaven - hotel v.v.

Exclusief

� Visa on Arrival

� Duiken

� Persoonlijke uitgaven en tips

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen dat ze over de juiste visum te reizen naar elk land op zijn of haar route. Daar voorschriften verschillen per land adviseren wij contact te nemen met een consulaat of de ambassade van het land.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met DuikReizen.nlVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Pondok Bukit Bungalows 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail