Duiksafari Best of Bali compleet Afbeelding Duiksafari Best of Bali compleet
Duiksafari Best of Bali compleet
Bestemming: Duikvakantie Indonesie Bali - Duik Safari

Duiksafari Best of Bali compleet


plane hotel dive transfer


14 Dagen

Ontdek in de beste duikstekken van Bali tijdens deze complete rondreis! Een combinatie van muurduiken, wrakken, riffen en stromingsduiken, inclusief duiken op het beroemde wrak van de USAT Liberty.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDuiksafari Bali inclusief:

 • retourvluchten Amsterdam - Denpasar Bali
 • 12 nachten verblijf in 5 sfeervolle resorts
 • 27 duiken op 7 prachtige locaties

extras bij deze reis inbegrepen:

 • gratis 10kg extra duikbagage op de vlucht (totaal 30kg)
 • dagelijks ontbijt in de resorts
 • alle transfers over land en per boot
 • gebruik van masker, snorkel en vinnen tijdens duiken
 • op duikdagen: lunch en onbeperkt drinkwater
 • barbeque op het strand op dag 11
 • traditionele Indonesische rijsttafel op dag 4
 • gratis nek- en schoudermassage van 10 minuten in het Mimpi Resort Tulamben
 • 1 Engelstalige duikgids per 4 duikers max.
 • gratis gebruik van strandhanddoeken
 • alle locale taxen en toeslagen
 • MSIG Diver Medical Insurance

Ontdek de beste duikstekken van de noordkust van Bali!

Deze rondreis is met zorg samengesteld door lokale professionals en brengt u naar de beste duikstekken die het eiland Bali te bieden heeft. Tijdens het programma maakt u zowel kant- als bootduiken. De diversiteit van de geplande duiken is groot: drop-offs, wrakken, rif- en stromingsduiken, en duiken op het beroemde wrak van de 120 meter lange USAT Liberty. Er zijn zeer goede mogelijkheden voor onderwaterfotografie. Tijdens deze safari zult u genieten van fantastische harde en zachte koralen, en zeer grote diversiteit aan marineleven; van grote pelagische soorten als Mantas en Mola Mola in seizoen, tot de kleinste zeepaardjes. De accommodaties zijn met zorg geselecteerd op sfeer, locatie, faciliteiten en prijs-/kwaliteitverhouding.

Best

Reisschema

Dag 1

Vertrek uit Amsterdam

Dag 2

Bij aankomst op Bali krijgt u een persoonlijke Meet & Greet service voor assistentie bij de formaliteiten van de douane. Bij de aankomsthal staat een chauffeur u op te wachten met een bordje met uw naam. De rit naar het plaatsje Legian in zuiwest Bali duurt ongeveer 20 minuten. Het ligt vlakbij het bekende toeristische oord Kuta Beach en biedt verschillende diner-, winkel en uitgaansmogelijkheden. Denpasar ligt op ca. 8km afstand.

U verblijft de komende twee nachten in het Alam KulKul Boutique Resort, een comfortabele en sfeervolle accommodatie met tropische tuinen, smaakvol interieur en twee buitenzwembaden. We hebben hier voor u een Alam Room gereserveerd, een sfeervolle, ruime kamer (38 m2) met badkamer en terras of balkon.

Dag 3

Dag ter vrije besteding. Eventueel kunt u besluiten een dagexcursie te doen. Dit kunt u zowel ter plaatse als van tevoren bij ons bespreken. Voor meer informatie over de mogelijkheden neemt u contact op met onze medewerkers.

Dag 4

De dag begint met een vroeg ontbijt. Om 7.00 uur checkt u uit en brengt een transfer u in ca. 3,5 uur rijden naar het plaatsje Labuan Lalang in noordwest Bali. Onderweg geniet u van het prachtige bergachtige landschap.

U maakt vandaag twee spectaculaire muurduiken op Menjangan Island. Dit eilandje is onderdeel van het Bari Barat National Park en staat bekend om haar riffen, die beschouwd worden als de best geconserveerde koraalriffen van het gebied. U geniet aan boord een lunch en in de avond staat een traditionele Indonesische rijsttafel op het menu.

De komende twee nachten verblijft u in het Mimpi Resort Menjangan. Dit resort is gebouwd rond een natuurlijke warmwaterbron en beschikt over een spa waar u kunt genieten van heerlijke behandelingen. U verblijft hier in een Patio Room met een terras, semi-openluchtbadkamer en uitzicht op de tuin.

Dag 5

Vandaag maakt u drie bootduiken rond Menjangan Island. U geniet weer van een lunch aan boord en overnacht in het Mimpi Resort Menjangan.

Dag 6

Om 08.00 uur checkout voor de transfer naar Seririt (noord Bali, 1,5 uur rijden). U maakt drie duiken bij Puri Jati, wat met het zwarte vulkanische zand een bijzonder goede duikstek is voor het spotten van kleine, bijzondere onderwaterorganismen (muckdiving). Op de duikbasis van AMD-B Puri Jati ontvangt u een lunchbox. Na het duiken brengt een transfer u naar Tulamben (noordoost Bali, 2 uur rijden).

U verblijft in een Patio Room in het Mimpi Resort Tulamben, het zusterhotel van het Mimpi Resort Menjangan gebouwd vlak voor de beste duikstekken van Tulamben. Om heerlijk bij te komen ontvangt u een voucher voor een gratis voet- of nekmassage van 10 minuten.

Dag 7

Om 07.00 uur maakt u een vroege-ochtendduik op het 120m lange scheepswrak van de USAT Liberty. Vervolgens geniet u van het ontbijt en vanaf 10.00 uur maakt u twee duiken in Tulamben Bay (muur- en rifduiken). Na de duiken wordt een lunch geserveerd. Om 19.00 uur maakt u een nachtduik op het wrak van de USAT Liberty.

U overnacht in het Mimpi Resort Tulamben.

Dag 8

U maakt weer een vroege ochtendduik op de USAT Liberty en twee duiken in Tulamben Bay. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Na de lunch wordt u naar het plaatsje Ubud gebracht (1 uur en 45 min.). Onderweg bezoekt u de Goa Lawah Tempel, bekend om de duizenden vleermuizen die in de bij de tempel horende grot leven.

De laatste nacht verblijft u in een Deluxe Room in het Rama Phala Resort in Ubud, een comfortabele accommodatie in het hart van het culturele en artistieke Ubud.

Dag 9

Na het ontbijt wordt u naar het plaatjes Amed in noordoost Bali (ca. 30 minuten rijden) gebracht. U maakt in Amed twee duiken op het 20 meter lange Japanse wrak. Vervolgens is er een lunch en maakt u nog een duik op het rif van Amed.

Na het duiken brengt een transfer u naar Candidasa in het oosten van Bali, op ongeveer een uur rijden. U verblijft hier de komende drie nachten in Puri Bagus Candidasa, een heerlijk resort direct aan het strand.

Dag 10

Na het ontbijt vertrekt u richting Padangbai (15 minuten rijden) voor drie duiken bij Nusa Penida, waar u in het seizoen van half april tot half augustus kans heeft om de Mola Mola (maanvis) te zien. U duikt onder andere op het Manta Point en geniet een lunch aan boord. Overnachting in het Puri Bagus Candidasa.

Dag 11

Na het ontbijt brengt een transfer u weer naar Padangbai waar u twee duiken maakt op Biaha en Mimpang of Tepekong. Dit zijn prachtige rifduiken. Na de twee eerste duiken staat er een strandbarbeque op het programma, waarna u nog een mooie rifduik maakt in de Blue Lagoon. Overnachting wederom in het Puri Baguus Candidasa.

Dag 12

Na het ontbijt checkt u uit het hotel om nog twee duiken te maken bij Padangbai. Vandaag duikt u op Gili Selang (rifduiken) en geniet een lunch aan boord. Na het duiken wordt u naar het plaatsje Ubud gebracht (1 uur en 45 min.). Onderweg bezoekt u de Goa Lawah Tempel, bekend om de duizenden vleermuizen die in de bij de tempel horende grot leven.

De laatste nacht verblijft u in een Deluxe Room in het Rama Phala Resort in Ubud, een comfortabele accommodatie in het hart van het culturele en artistieke Ubud.

Dag 14

Vandaag checkt u uiterlijk om 12.00 uur uit het hotel. Een transfer brengt u naar de luchthaven (ca. 1 uur en 15 min) vanwaar uw vlucht terug naar Europa vertrekt.

Dag 15

Aankomst in Amsterdam.

Algemene informatie

Bijkomende kosten ter plaatse

 • eventuele huur van trimvest, pak, automaat en computer (5 USD/stuk/dag, van tevoren te reserveren)
 • evt. 15 liter cilinders (5 USD/cilinder, van tevoren te reserveren)
 • Nitrox (5 USD/cilinder, slechts beschikbaar op dag 7, 8 , 11 en 12, ter plaatse te voldoen)
 • Visum bij aankomst (25 USD)
 • vertrekbelasting luchthaven (150.000 IDR, ca. 12,5 EUR)
 • drankjes, persoonlijke uitgaven en diners (m.u.v. traditionele rijsttafel op dag 3)
 • lunch op dagen dat niet gedoken wordt

Accommodaties

Alle accommodaties beschikken over airconditioning en eigen badkamer met warm water. Alle resorts beschikken tevens over een zwembad. Indien u alleen reist en geen eenpersoonskamer toeslag wilt betalen, kunnen we een kamer voor u aanvragen om te delen met een andere duiker van hetzelfde geslacht.

Boten

De boten van AquaMarine Diving Bali zijn speciaal ontworpen voor uw veiligheid en comfort. Elke boot beschikt over vier-takt Suzuki motoren en een bemanning bestaande uit 3 personen, een toilet aan boord, comfortabele zitplaatsen, anti-slipvloer, bescherming tegen zon en wind/regen, zonnedek met matrassen, koffie/thee faciliteiten, marine radio, zwemvesten, reddingsboeien, brandblusser, zuurstofkit, eerste hulp kit, ladder en bergruimte.

Land transport

Het interieur van de zes Isuzu Elf minibussen beschikken over veel beenruimte en bieden plaats aan 6 passagiers plus chauffeur en gids.

Optionele excursies en activiteiten

Er zijn verschillende landexcursies en activiteiten te reserveren, meer informatie is beschikbaar bij onze reserveringsafdeling. Mogelijke activiteiten ter plaatse zijn golfsurfen, Balinese Kookcursusen Bali Safari Park.

Niet-duikers

Deze reis is ook geschikt voor niet-duikers. Bij onze reservingsafdeling kunt u tarieven opvragen.

Overige informatie

 • er geldt een minimum van 2 deelnemers om de het programma door te kunnen laten gaan. als dit minimum niet behaald wordt, wordt u door ons tijdig ingelicht en zullen wij alternatieven of aanpassingen aandragen om de reis alsnog door te kunnen laten gaan
 • tijdens de safari zijn alle PADI cursussen mogelijk, inclusief verschillende specialties en introductieduiken
 • vanzelfsprekend zijn eerste hulp- en zuurstofkits beschikbaar op alle boten en in alle minibussen
 • tijdens de safari bent u verzekerd middels een MSIG verzekering, desalniettemin wijzen we u op het belang van een goede reisverzekering
 • indien u geen gebruik maakt van een of meerdere gereserveerde activiteiten, is geen compensatie mogelijk
 • indien u uw eigen uitrusting meebrengt, is het gebruik van schoentjes verplicht, evenals een wetsuit van minimaal 3 mm en duikcomputer (te huur voor 5 USD per dag)
 • op de eerste dag dient u uw duikbrevet en logboek te laten zien
 • er zijn geen minimum brevetvereisten voor deelname aan deze safari

Vluchtinformatie en beschikbaarheid

Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam. In de meeste gevallen betreft dit vluchten met Cathay Pacific of Singapore Airlines. Prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn, net als het reisprogramma, onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Tarieven kunnen wij alleen garanderen zodra de vliegtickets definitief vastliggen. Om deze reden gelden voor deze reizen dan ook afwijkende betalingsvoorwaarden, welke per ticket verschillen. Neem voor meer informatie contact op met onze medewerkers.

Informatie over de duikstekken

Menjangan Island

Dit eiland is onderdeel van West Bali National Park en ligt bij de noordwestelijke punt van Bali. Tijdens de overtocht van ca. 30 minuten geniet u van het bergachtige landschap van Bali, wat op het eiland zelf niet snel wordt opgemerkt.

Menjangan Island is bekend om haar muren bedekt met koraal, goede duikcondities, warm water en goede zicht. De drop-offs kunnen tot wel 50 meter diepte reiken. Vanwege het witte zand en goede zicht is er meestal veel zonlicht die de kleuren van het onderwaterleven heel helder maken. U vindt hier vleermuisvissen, schildpadden en barracudas.

Puri Jati

Dit is Balis muck-diving hotspot! Zicht varieert tussen 5 en 25 meter, het water is warm.. Een grote zanderige bodem met veldjes zeegras en zachte koralen bieden bescherming aan jonge vissen, lionfish, verschillende soorten ongewervelden, mantis garnalen, ghostpipefish, zeepaardjes, naaktslakken etc.

Tulamben Bay

Het kleine dorpje Tulamben is Balis meest populaire duikgebied en ligt aan de noordoostkust van het eiland. In de baai stroomt planktonrijk water door stromingen van de Pacifische naar de Indische Oceaan. De drie bekendste duikstekken bieden totaal verschillende onderwaterlandschappen.

Wereldberoemd is uiteraard het 120 m lange wrak van de USAT Liberty. Op 10 minuten loopafstand van het wrak ligt een prachtige drop-off welke gevormd werd door lava van Mount Agung. De koraaltuin is bereikbaar vanaf het strand van Tulamben en biedt uitstekende duikcondities voor duikers van alle niveaus.

In Tulamben Bay komt u ongeveer alles tegen dat te vinden is in een Indo-Pacific Reefguide; schorpioenvissen, zeepaardjes, ghost pipefish, gobies, garden eels, scholen verschillende vis: het onderwaterleven is verbazingwekkend divers. Verder vindt u hier harde en zachte koralen, zwarte koralen en sponzen.

Aangezien u in Tulamben Bay van de kant kunt duiken en er bijna nooit stroming is, kunnen hier meer duiken per dag gemaakt worden dan in de andere gebieden die u tijdens de safari aandoet. Tulamben Bay is ook zeer interessant voor nachtduiken.

 Vluchten
U vliegt naar Bali International Airport (DPS)
U vliegt terug vanuit Bali International Airport (DPS)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Duiksafari Best of Bali compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail