Malapascua Exotic Island Dive en Beach Resort Afbeelding Malapascua Exotic Island Dive en Beach Resort
Malapascua Exotic Island Dive en Beach Resort ***
Bestemming: Malapascua Island - Malapascua

Malapascua Exotic Island Dive en Beach Resort

***

plane hotel

Het Malapascua Exotic Island Dive & Beach Resort is gelegen aan het mooie strand van Malapascua. Exotic zoals de lokale bevolking het resort noemt is gelegen op het prachtige witte strand van Malapascua. Het is op loopafstand van het drukst bezochte hoofdstrand maar ver genoeg er vandaan om het echte relaxte eilandgevoel te krijgen. Het resort is gezegend met de turkoois, zeer heldere Visaya-zee met zijn...

Hotel o.b.v. Logies ontbijtMalapascua Exotic Island Dive & Beach Resort

Exotic zoals de lokale bevolking het resort noemt is gelegen op het prachtige witte strand van Malapascua. Het is op loopafstand van het drukst bezochte hoofdstrand maar ver genoeg er vandaan om het echte relaxte eilandgevoel te krijgen. Het resort is gezegend met de turkoois, zeer heldere Visaya zee met zijn langzaam oplopende diepte wat het zeer veilig maakt voor het zwemmen.

Transfers:

U vliegt aan op het vliegveld van Cebu, vandaar reis u naar Maya en dan per boot naar het eiland Malapascua. Dit duurt ongeveer 4 uur. De kosten voor het dragen van je bagage bij de Maya pier, zijn niet inbegrepen en bedragen PHP 10 per stuk (ca. 0,15). Bij laagtij word je met een klein bootje naar de grote boot gebracht voor de transfer naar Malapascua. Dit tochtje is niet inclusief en dien je ter plaatse te betalen (PHP 10 p.p. en PHP 10 per bagage-stuk). Voor transfers na 17.00 uur geldt een toeslag.

Kamers:

Het Resort is in familiaire stijl opgezet heeft kamers en bungalows voor de low-budget reiziger tot de luxe reizigers met zeer luxe ingerichte kamers met airconditioning, warm water, minibar en een TV(sat.). Alle bungalows zijn in lokale stijl en met natuurlijke materialen gebouwd. De verandas bieden zeezicht. U verblijft standaard in een kamer met fan en o.b.v. van logies en ontbijt. Het is mogelijk om een kamer met airconditioning te boeken, vraag hiernaar op onze reserveringafdeling. Tevens is een verblijf o.b.v. halfpension of volpension mogelijk.

Faciliteiten:

Het resort staat bekend om de prachtig aangelegde strandtuin die voorzien is van hangmatten. Het Pacific Island waar je van hebt gedroomd. De bar, ook met zeezicht, is de ideale plek om van een biertje te genieten of je favoriete cocktail en Exotics restaurant biedt je een overheerlijk menu a la carte, varierend van salades en sandwiches (gemaakt van dagelijks vers gebakken brood) tot complete Filipijns en internationale specialiteiten. In de koffiehoek kan de baristas je voorzien van alle soorten espresso zoals: espresso shot, cafe latte, cappuccino of ijskoffie. Probeer ook Exotic's eigen Spa, waar je van een heerlijke massage genieten kan. Laat de stress achter door hulp van de professioneel getrainde masseuses. Zij hebben de know-how en massage technieken om alle stress weg te nemen. Ze bieden u reflexology, Zweedse-/shiatsu-/aromatherapie of de Exotic massage. Oost ontmoet west met deze massage. Een full-body Zweedse massage met Shiatsu punten toegepast in een relaxte omgeving zorgt dat je alle stress en zorgen achter je laat. Het resort beschikt over een eigen stroomvoorziening (3 generatoren totale vermogen 120Kva) die je 24 uur per dag voorzien van elektriciteit. (220v/60Hz).

U kunt gebruik maken van een Creditcard als VISA of Mastercard (6% toeslag). Je kunt ook betalen met US dollars, Peso en Euros. Ze accepteren geen Travellercheques.

Exotic is de enige op Malapascua die je een alles in een pakket kan bieden, omdat ze beschikken over eigen accommodatie, restaurant, duikcentrum en andere faciliteiten. Zij zijn dus niet afhankelijk van anderen voor onze service aan jou. Dit betekent ook dat we je de beste service kunnen bieden voor een scherpe prijs. De sfeer is stil en relaxed. Het resort is een prima plek om te genieten en bij te komen!

Duiken:

U kunt bij dit pakket het volgende duikpakket bij boeken:

5 daags duikpakket, ca. 2 duiken per dag inclusief fles/lucht/lood 306,-.

Voor dit duikpakket dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Heeft u langer dan 3 maanden niet gedoken dan zult u ter plaatse een checkdive moeten doen. Je duikt met Malapascua Dive Center. Als het eerste duikresort en Nitrox vulstation op Malapascua is Exotic de lokale duikexpert op Malapascua. Het resorts eigen inhouse PADI 5 Star Gold Palm dive center heeft een uitstekende persoonlijke duikservice. De zeer ervaren staf van Exotic hebben deze relatief jonge duikgebieden rond Malapascua en Noord Cebu voor je ontdekt en verkend sinds 1997.

De internationale staf biedt naast duiksafaris en duiktrips ook uitstekende opleidingsprogrammas. Ervaar ook de prachtige drop-off en begroeide wanden tijdens onze duiken, geniet van de prachtige haaien en andere grote vissoorten. Verken scheepswrakken en maak een duik op het beroemde Gato eiland met Malapascuas duikpionier. Het hoofddoel van de staf is om je een onvergetelijke en opwindende duikvakantie te bezorgen. Het resort is erkend door PADI International Resort Association en de Philippine Commission on Sports Scuba Diving.

Van haaien tot naaktslakken

Malapascua staat bekend als een van de beste duiklocaties wanneer het gaat om ontmoetingen met haaien in de Filipijnen. De haaien die we hier ontmoeten zijn onder andere: Witpunthaaien, Zwartpunthaaien, Bamboehaaien, Verpleegstershaaien, Kathaaien, Hamerhaaien en natuurlijk de fantastische Voshaai. Malapascua's Monad Shoal is bekend als de enige plek op de wereld waar je deze voshaaien dagelijks ontmoeten kan. De eerste ontmoetingen met deze Voshaai waren met de Exotic staf en de eerste studies zijn ook door hun verricht. Later zijn er filmploegen van over de hele wereld langs geweest om dit fenomeen te bewonderen en op film vast te leggen. Andere grote vissen die we op Monad tegenkomen zijn Manta roggen, duivels roggen, Hamerhaaien e.a. afhankelijk van het seizoen.

Ook voor de macro liefhebber is Malapascua van wereldklasse. Een recent gedane uitspraak van iemand was: Ik heb over de hele wereld gedoken, maar Malapascua zou uitgeroepen moeten worden tot Nudibranch/Pipefish/Frogfish hoofdstad van de wereld.

De duikshop biedt:

 • Dagelijks twee of drie tank duiken met optioneel een nachtduik
 • Individuele duiken in kleine groepen mogelijk, mede door de vloot van 4 boten.
 • Dagtrips met 2 of 3 duiken, lunch/BBQ op het strand van een prachtig afgelegen eiland ook erg leuk voor niet-duikende partners.
 • Speciale haaien duiken
 • Complete Duikpackages
 • Introductie duiken voor niet-duikers Discover Scuba Diving
 • Alle PADI duikcursussen van Open Water duiker tot Divemaster
 • Nitrox duiken en cursussen
 • 2 of 4 daagse duik safari's
 • Snorkel trips
 • Complete sortering van professionele duikapparatuur en accessoires te koop en te huur.
 • Een geavanceerd vulstation met lucht- en nitroxvullingen dat voldoet aan de hoogste standaarden met drie Bauer compressoren en een 4000 L buffer.
 • Exotic heeft een vloot van 4 comfortabele goed onderhouden Bangka's met een uitstekende en behulpzame bemanning. De Exotic 3, het vlaggenschip, is een van de grootste en snelste boten in de Visayas.

Enkele duikstekken:

Malapascua eiland

North Point - wordt ook wel ons huisrif genoemd, ondanks dat er een korte boottrip voor nodig is om er te komen. De rotsformaties en inhammen van Noord Malapascua zijn bedekt met prachtige zachte en harde koralen. Een grote verscheidenheid aan rif vissen, verschillende soorten roggen, naaktslakken, inktvis, mosselen en ook grote krabben kan je hier aantreffen tijdens het duiken. Deze plek is bekend om zijn prachtige nachtduik mogelijkheden. De maximum diepte is 23 meter.

Gato Eiland

Dit eiland is beschermd en is beroemd als broedplaats voor de zwart-wit gestreepte zeeslang en als slaapplaats voor vele haaien. Rondom het eiland vind je spectaculaire grotten en rotsformaties. De steile wanden en rotsen zijn bedekt met prachtig gekleurde gorgonen. Op de verschillende duikplaatsen rond om het eiland vind je veel verschillende soorten naaktslakken, zeepaardjes, mosselen, garnalen, zeeslangen, schorpioen vissen, frogfish, grote inktvis, stekelroggen, verpleegsterhaaien en witpunt haaien, maar ook rif en bamboe haaien. Groepen inktvis, tonijn en baarzen. Eigenlijk kun je zeggen elke duik op Gato betekent bijna een ontmoeting met zeldzame naaktslakken, zeepaardjes en haaien. Het is daardoor ook een paradijs voor onderwaterfotografen zowel macro als groothoek.

Naast drie onderwater-grotten bevindt zich onder het noordelijke deel van Gato ook een tunnelsysteem. Dit begint op 5 meter met een grote uitgang op 14 meter. Je kunt er een veelvoud vinden van interessante zeebewoners zoals: kreeft, krabben etc. zelfs slapende witpunt haaien. Alleen ervaren duikers kunnen in de tunnel duiken en een lamp is hierbij noodzakelijk. De maximum diepte is 27 meter - gemiddeld 16 meter.

Monad Shoal

Deze duikplaats is een verzonken eiland, dat omhoog komt vanuit de diepte van de oceaan tot 15 Meter onder de wateroppervlakte. De oppervlakte van het rif is vlak met drop offs tot ongeveer 200 meter.

Er zijn spectaculaire wanden die verdwijnen in de oneindige blauwe diepte. Grote groepen tonijn, jacks en baracuda kan je hier tegenkomen. Er zijn veel haaien in dit gebied en vaak zie je ook hamerhaaien. Het zicht kan soms wel 30 meter zijn. Er is echter iets dat deze duikplaats heel speciaal maakt. Je kan hier de adembenemend mooie voshaai (thresher shark) tegenkomen. Deze haai zal voor je ogen met zijn uitzonderlijk lange staart zijn rondjes draaien, terwijl je relaxed boven het rifoppervlak zweeft. Een zeer zeldzame en bijzondere beleving. Een ander hoogtepunt van Monad zijn de manta roggen, die men bijna het hele jaar hier kan zien. De beste kans is echter van mei tot januari. Een vergelijkbare maar veel kleinere duikplaats genaamd Kimot ligt ten zuiden van Monad.

Calanggaman eiland

Op de weg naar dit kleine paradijs wordt de boot vaak begeleid door dolfijnen. Slechts weinig mensen leven op dit eiland. Het heeft een prachtig wit strand en is een perfecte stop tussen twee duiken. Het is tevens een mooie plaats voor niet duikers. Het is leuk om het eiland te verkennen en te zonnebaden. Dichtbij bevinden zich de onderwater-eilandjes Monad genaamd Ormoc Shoal en Nunez Shoal.

Al deze duikplaatsen hebben rifoppervlakken met een diepte van ongeveer 10 meter met drop-off's die naar dieptes van meer dan 200 meter gaan. Er zijn grotten en rotsen met prachtige sponzen, koralen en gorgonen, allerlei soorten rifvissen, adelaarsroggen, haaien en regelmatg schildpadden. Het zicht kan tot 30 meter zijn.

Doa Marilyn wrak

Dit is een grote veerboot op de route Manilla-Cebu, die in 1984 is gezonken tijdens een tyfoon. Op dit moment staat zij bekend als het mooiste wrak van de Visayas. Het ca. 100 meter lange wrak ligt op haar zij en kan veilig binnengegaan worden op bepaalde plaatsen. Het wrak is gedeeltelijk begroeid met harde en zachte koralen. Schorpioen en lion fish, en andere typisch op een wrak levende vissen hebben hun plek hier al gevonden. Grote zwartpunt steelroggen ziet men hier ook. De achtersteven vindt men op ongeveer 16 meter. De maximum diepte is 35 meter/105 voet.

Don Macario wrak

Een 30 meter lang vrachtschip gezonken tijdens een tyfoon. Het ligt nu ondersteboven op de zeebodem. Het is mooi met koralen begroeid. Een mooi wrak voor beginners. Men vindt hier dokter vissen, angel fish, naaktslakken, schorpioenvis en zeeslangen. Maximum diepte is 19 meter.

Chocolate Island

Een klein rotsachtig eiland tussen Malapascua en noord Cebu. Het heeft zacht aflopende riffen waar je vele harde koralen en zachte koralen kunt vinden. Veel kleinere rifvissen en soms adelaarsroggen. (max. diepte 18 meter)

Tapilon - japanisches Wrack

Dit is een zwaar door torpedos getroffen vrachtschip uit de 2e wereldoorlog. Het is in drie hoofddelen uit elkaar gevallen, het ligt op een diepte van 20 tot 30 meter met een veelvoud aan wrakdelen die je overal vinden kan. Je ziet staalkabels, ladders en veel meer zaken, veel murenen, schorpioenvis, platwormen en regelmatig grote frogfishes.

Pioneer - Japans Wrak

Dit wrak is in een verrassend goede staat. Het stamt uit de 2e wereldoorlog en is ongeveer 60 meter lang. Het staat rechtop de bodem waarbij de boeg zich op 54 meter bevindt en de achtersteven op 40 meter. Het wrak is prachtig begroeid met koralen en zelfs de schroef en het anker zijn nog aanwezig. In en om het wrak vind je ongelooflijk veel soorten vis. Zeer grote schorpioenvissen, adelaarsroggen, grote baarzen, grote groepen tonijn en tandbaarzen kan je hier tegenkomen.

Het is werkelijk een schitterend wrak. Deze duik is echter voorbehouden aan de zeer ervaren en hiervoor gekwalificeerde duikers.

Maripipi

De riffen om dit prachtige vulkanische eiland vormen een mooi duikgebied, wat echter wat verder weg ligt. Deze duiktrip wordt dan ook als een kleine duiksafari aangeboden van een dag met een overnachting. Je vindt hier prachtige koralen en allerlei soorten rifvissen. Zwartpunt- en rifhaaien worden hier ook vaak gezien. Af en toe zien we hier zelfs mantaroggen en adelaarsroggen. Dolfijnen kan men ook zien rond Maripipi.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Malapascua Exotic Island Dive en Beach Resort 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail