Logo
Malapascua Exotic Island Dive en Beach Resort Afbeelding Malapascua Exotic Island Dive en Beach Resort
Malapascua Exotic Island Dive en Beach Resort ***
Bestemming: Duikvakantie Filipijnen Malapascua Island - Duiken Malapascua Filipijnen
Malapascua Exotic Island Dive en Beach Resort ***

Het Malapascua Exotic Island Dive & Beach Resort is gelegen aan het mooie strand van Malapascua. 'Exotic' zoals de lokale bevolking het resort noemt is gelegen op het prachtige witte strand van Malapascua. Het is op loopafstand van het drukst bezochte hoofdstrand maar ver genoeg er vandaan om het echte relaxte eilandgevoel te krijgen. Het resort is gezegend met de turkoois, zeer heldere Visaya-zee met zijn...

Hotel o.b.v. Logies ontbijtExotic Island Dive Resort

'Exotic' zoals de lokale bevolking het resort noemt, is gelegen op het prachtige witte strand van Malapascua. Het ligt op loopafstand van het drukst bezochte hoofdstrand maar ver genoeg er vandaan om het echte relaxte eilandgevoel te krijgen. Het resort is gezegend met de turkoois, zeer heldere Visaya zee met zijn langzaam oplopende diepte wat het zeer veilig maakt om te zwemmen.

Ligging

U vliegt aan op het vliegveld van Cebu, vandaar reist u naar Maya en dan per boot naar het eiland Malapascua. Dit duurt ongeveer 4 uur. Het resort ligt direct aan het strand.

Faciliteiten

Het resort staat bekend om de prachtig aangelegde strandtuin die voorzien is van hangmatten. Het "Pacific Island" waar u van heeft gedroomd. Op het strand kunt u genieten van een hapje of een drankje verzorgt door het resort. De bar is de ideale plek om van een drankje te genieten. Het Exotic Islands restaurant biedt u een overheerlijk menu ' la carte, varierend van salades en sandwiches tot complete Filippijns en internationale specialiteiten. Probeer ook Exotic's eigen Spa, waar u van een heerlijke massage genieten kan. Het resort beschikt over een eigen stroomvoorziening (3 generatoren totale vermogen 120Kva) die u 24 uur per dag voorzien van elektriciteit.

Kamers

Het Resort is in familiaire stijl opgezet en heeft kamers en bungalows voor de low-budget reiziger tot de luxe reizigers, met zeer luxe ingerichte kamers met airconditioning, warm water, minibar en een TV(sat.). Alle bungalows zijn in lokale stijl en met natuurlijke materialen gebouwd. De verandas bieden zeezicht. U verblijft standaard in een Deluxe Aircon Room en o.b.v. van logies en ontbijt. Het is mogelijk om een kamer met zeezicht te boeken, vraag hiernaar op onze reserveringafdeling.

Verzorging

U verblijft hier op basis van logies en ontbijt, tegen een toeslag is verblijf o.b.v. halfpension of volpension ook mogelijk. Vraag naar de toeslag op onze reserveringsafdeling.

Vluchten

Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam. In de meeste gevallen betreft dit vluchten met Cathay Pacific of Singapore Airlines. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven, net als de accommodaties, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Bagage

De standaard bagagevrijdom bij Cathay Pacific en Singapore Airlines is 20kg per persoon. Indien u duikuitrusting meeneemt, kunnen we voor u kosteloos 10kg extra bagage aanvragen.

Duiken rond de Filippijnen

De internationale staf biedt naast duiksafaris en duiktrips ook uitstekende opleidingsprogrammas. Ervaar ook de prachtige drop-off en begroeide wanden tijdens onze duiken, geniet van de prachtige haaien en andere grote vissoorten. Verken scheepswrakken en maak een duik op het beroemde Gato eiland met Malapascuas duikpionier. Het hoofddoel van de staf is om je een onvergetelijke en opwindende duikvakantie te bezorgen. Het resort is erkend door PADI International Resort Association en de Philippine Commission on Sports Scuba Diving.

Van haaien tot naaktslakken

Malapascua staat bekend als een van de beste duiklocaties wanneer het gaat om ontmoetingen met haaien in de Filippijnen. De haaien die u hier kunt ontmoeten zijn onder andere: Witpunthaaien, Zwartpunthaaien, Bamboehaaien, Verpleegstershaaien, Kathaaien, Hamerhaaien en natuurlijk de fantastische Voshaai. Malapascua's Monad Shoal is bekend als de enige plek op de wereld waar u deze voshaaien dagelijks ontmoeten kan. De eerste ontmoetingen met deze Voshaai waren met de Exotic staf en de eerste studies zijn ook door hun verricht. Later zijn er filmploegen van over de hele wereld langs geweest om dit fenomeen te bewonderen en op film vast te leggen. Andere grote vissen die we op Monad tegenkomen zijn Manta roggen, duivels roggen, Hamerhaaien e.a. afhankelijk van het seizoen.

Ook voor de macro liefhebber is Malapascua van wereldklasse. Een recent gedane uitspraak van iemand was: "Ik heb over de hele wereld gedoken, maar Malapascua zou uitgeroepen moeten worden tot "Nudibranch/Pipefish/Frogfish" hoofdstad van de wereld.

Duiken:

U kunt bij dit pakket het volgende duikpakket bij boeken:

 • 10 duiken met huur duikuitrusting, inclusief fles/lucht/lood € 306,-
 • 10 duiken eigen duikuitrusting, inclusief fles/lucht/lood € 255,-
 • Nitrox duiken, toeslag € 6,- per duik

Voor dit duikpakket dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Heeft u langer dan 3 maanden niet gedoken dan zult u ter plaatse een checkdive moeten doen. Je duikt met Malapascua Dive Center. Als het eerste duikresort en Nitrox vulstation op Malapascua is Exotic de lokale duikexpert op Malapascua. Het resorts eigen inhouse PADI 5 Star Gold Palm dive center heeft een uitstekende persoonlijke duikservice. De zeer ervaren staf van Exotic hebben deze relatief jonge duikgebieden rond Malapascua en Noord Cebu voor je ontdekt en verkend sinds 1997.

De duikshop biedt:

 • Dagelijks twee of drie tank duiken met optioneel een nachtduik
 • Individuele duiken in kleine groepen mogelijk, mede door de vloot van 4 boten.
 • Dagtrips met 2 of 3 duiken, lunch/BBQ op het strand van een prachtig afgelegen eiland ook erg leuk voor niet-duikende partners.
 • Speciale haaien duiken
 • Complete Duikpackages
 • Introductie duiken voor niet-duikers Discover Scuba Diving
 • Alle PADI duikcursussen van Open Water duiker tot Divemaster
 • Nitrox duiken en cursussen
 • 2 of 4 daagse duik safari's
 • Snorkel trips
 • Complete sortering van professionele duikapparatuur en accessoires te koop en te huur.
 • Een geavanceerd vulstation met lucht- en nitroxvullingen dat voldoet aan de hoogste standaarden met drie Bauer compressoren en een 4000 L buffer.
 • Exotic heeft een vloot van 4 comfortabele goed onderhouden Bangka's met een uitstekende en behulpzame bemanning. De Exotic 3, het vlaggenschip, is een van de grootste en snelste boten in de Visayas.

Enkele duikstekken:

Malapascua eiland

North Point - wordt ook wel het huisrif genoemd, ondanks dat er een korte boottrip voor nodig is om er te komen. De rotsformaties en inhammen van Noord Malapascua zijn bedekt met prachtige zachte en harde koralen. Een grote verscheidenheid aan rif vissen, verschillende soorten roggen, naaktslakken, inktvis, mosselen en ook grote krabben kan je hier aantreffen tijdens het duiken. Deze plek is bekend om zijn prachtige nachtduik mogelijkheden. De maximum diepte is 23 meter.

Gato Eiland

Dit eiland is beschermd en is beroemd als broedplaats voor de zwart-wit gestreepte zeeslang en als slaapplaats voor vele haaien. Rondom het eiland vindt u spectaculaire grotten en rotsformaties. De steile wanden en rotsen zijn bedekt met prachtig gekleurde gorgonen. Op de verschillende duikplaatsen rond om het eiland vindt u veel verschillende soorten naaktslakken, zeepaardjes, mosselen, garnalen, zeeslangen, schorpioen vissen, frogfish, grote inktvis, stekelroggen, verpleegsterhaaien en witpunt haaien, maar ook rif en bamboe haaien. Groepen inktvis, tonijn en baarzen. Eigenlijk is elke duik op Gato bijna een ontmoeting met zeldzame naaktslakken, zeepaardjes en haaien. Het is daardoor ook een paradijs voor onderwaterfotografen zowel macro als groothoek.

Naast drie onderwater-grotten bevindt zich onder het noordelijke deel van Gato ook een tunnelsysteem. Dit begint op 5 meter met een grote uitgang op 14 meter. Je kunt er een veelvoud vinden van interessante zeebewoners zoals: kreeft, krabben etc. zelfs slapende witpunt haaien. Alleen ervaren duikers kunnen in de tunnel duiken en een lamp is hierbij noodzakelijk. De maximum diepte is 27 meter - gemiddeld 16 meter.

Monad Shoal

Deze duikplaats is een verzonken eiland, dat omhoog komt vanuit de diepte van de oceaan tot 15 Meter onder de wateroppervlakte. De oppervlakte van het rif is vlak met drop offs tot ongeveer 200 meter.

Er zijn spectaculaire wanden die verdwijnen in de oneindige blauwe diepte. Grote groepen tonijn, jacks en baracuda kan je hier tegenkomen. Er zijn veel haaien in dit gebied en vaak ziet u ook hamerhaaien. Het zicht kan soms wel 30 meter zijn. Er is echter iets dat deze duikplaats heel speciaal maakt. U kunt hier de adembenemend mooie voshaai (thresher shark) tegenkomen. Deze haai zal voor uw ogen met zijn uitzonderlijk lange staart zijn rondjes draaien, terwijl u relaxed boven het rifoppervlak zweeft. Een zeer zeldzame en bijzondere beleving. Een ander hoogtepunt van Monad zijn de manta roggen, die men bijna het hele jaar hier kan zien. De beste kans is echter van mei tot januari. Een vergelijkbare maar veel kleinere duikplaats genaamd Kimot ligt ten zuiden van Monad.

Calanggaman eiland

Op de weg naar dit kleine paradijs wordt de boot vaak begeleid door dolfijnen. Slechts weinig mensen leven op dit eiland. Het heeft een prachtig wit strand en is een perfecte stop tussen twee duiken. Het is tevens een mooie plaats voor niet duikers. Het is leuk om het eiland te verkennen en te zonnebaden. Dichtbij bevinden zich de onderwater-eilandjes Monad genaamd Ormoc Shoal en Nunez Shoal.

Al deze duikplaatsen hebben rifoppervlakken met een diepte van ongeveer 10 meter met drop-off's die naar dieptes van meer dan 200 meter gaan. Er zijn grotten en rotsen met prachtige sponzen, koralen en gorgonen, allerlei soorten rifvissen, adelaarsroggen, haaien en regelmatg schildpadden. Het zicht kan tot 30 meter zijn.

Dona Marilyn wrak

Dit is een grote veerboot op de route Manilla-Cebu, die in 1984 is gezonken tijdens een tyfoon. Op dit moment staat zij bekend als het mooiste wrak van de Visayas. Het ca. 100 meter lange wrak ligt op haar zij en kan veilig binnengegaan worden op bepaalde plaatsen. Het wrak is gedeeltelijk begroeid met harde en zachte koralen. Schorpioen en lion fish, en andere typisch op een wrak levende vissen hebben hun plek hier al gevonden. Grote zwartpunt steelroggen ziet men hier ook. De achtersteven vindt men op ongeveer 16 meter. De maximum diepte is 35 meter/105 voet.

Don Macario wrak

Een 30 meter lang vrachtschip gezonken tijdens een tyfoon. Het ligt nu ondersteboven op de zeebodem. Het is mooi met koralen begroeid. Een mooi wrak voor beginners. Men vindt hier dokter vissen, angel fish, naaktslakken, schorpioenvis en zeeslangen. Maximum diepte is 19 meter.

Chocolate Island

Een klein rotsachtig eiland tussen Malapascua en noord Cebu. Het heeft zacht aflopende riffen waar u vele harde koralen en zachte koralen kunt vinden. Veel kleinere rifvissen en soms adelaarsroggen. (max. diepte 18 meter)

Tapilon - japanisches Wrack

Dit is een zwaar door torpedos getroffen vrachtschip uit de 2e wereldoorlog. Het is in drie hoofddelen uit elkaar gevallen, het ligt op een diepte van 20 tot 30 meter met een veelvoud aan wrakdelen die u overal vinden kan. U ziet staalkabels, ladders en veel meer zaken, veel murenen, schorpioenvis, platwormen en regelmatig grote frogfishes.

Pioneer - Japans Wrak

Dit wrak is in een verrassend goede staat. Het stamt uit de 2e wereldoorlog en is ongeveer 60 meter lang. Het staat rechtop de bodem waarbij de boeg zich op 54 meter bevindt en de achtersteven op 40 meter. Het wrak is prachtig begroeid met koralen en zelfs de schroef en het anker zijn nog aanwezig. In en om het wrak vind je ongelooflijk veel soorten vis. Zeer grote schorpioenvissen, adelaarsroggen, grote baarzen, grote groepen tonijn en tandbaarzen kunt u hier tegenkomen.

Het is werkelijk een schitterend wrak. Deze duik is echter voorbehouden aan de zeer ervaren en hiervoor gekwalificeerde duikers.

Maripipi

De riffen om dit prachtige vulkanische eiland vormen een mooi duikgebied, wat echter wat verder weg ligt. Deze duiktrip wordt dan ook als een kleine duiksafari aangeboden van een dag met een overnachting. Je vindt hier prachtige koralen en allerlei soorten rifvissen. Zwartpunt- en rifhaaien worden hier ook vaak gezien. Af en toe zien we hier zelfs mantaroggen en adelaarsroggen. Dolfijnen kan men ook zien rond Maripipi.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet online? Heeft u vragen?

Neem contact op met Duikreizen.nl!

Tel: 0900-0977

Of stuur een email naar info@duikreizen.nlVluchten
Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.
De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd.
Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50 euro
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28 euro


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail