Legend Beach Resort incl 10 duiken Afbeelding Legend Beach Resort incl 10 duiken
Legend Beach Resort incl 10 duiken
Bestemming: Malapascua Island - Malapascua

Legend Beach Resort incl 10 duiken


plane hotel

Malapascua eiland is een van de mooiste eilanden van de Filipijnen. Er zijn hier nog weinig toeristen te vinden. Dit, in combinatie met de parelwitte stranden omringd door palmbomen, straalt dit eiland een serene rust uit. De wateren rond het eiland zijn perfect voor het maken van mooie duiken.

Hotel o.b.v. Logies ontbijtLegend Beach Resort

Het Legend Beach resort lijkt een met de natuur. Om het resort te bouwen hebben ze heel veel natuurlijke materialen gebruikt zoals bamboe en drijfhout. Hierdoor heeft het resort een prachtige eiland-look.

Ligging

Het Legend Beach resort is in het midden van het hoofd strand Bounty Beach op Malapascua gelegen. U wordt omringd door prachtig wit zand dat wordt omlijnt door de vele kokosnootbomen. Malapascua is nog niet ontdekt door het massa toerisme, waardoor u een echt gevoel van rust krijgt. Op het eiland zijn ook geen wegen en autos. U wordt per boottransfer naar het resort gebracht.

Faciliteiten

Het resort beschikt over een lounge, bar en een restaurant . U kunt uw kleding laten wassen tegen een kleine vergoeding, en de duikschool is op het resort gelegen. Er is 24-uur elektriciteit en een mooi zwembad.

Kamers

Het resort is in 2010 gebouwd en zal de komende jaren nog gaan uitbreiden. Het resort beschikt nu over 16 deluxe kamers en 3 suites. Alle 19 comfortabele kamers zijn mooi ingericht en beschikken over 2 queensize bedden en een prive badkamer met warm en koud water. In elke kamer vindt u een minibar, airconditioning, draadloos internet, flatscreen televisies en een kluisje.

Verzorging

U verblijft hier op basis van logies en ontbijt.

Inclusief

 • vlucht Amsterdam - Cebu v.v. - incl. 30 kgs ruimbagage

 • 8 overnachtingen op basis van logies en ontbijt

 • Transfers luchthaven - hotel v.v.

 • 10 bootduiken inclusief gids, fles, lucht en lood

Exclusief

 • Verzekeringen

 • Persoonlijke uitgaven en tips

 • Marine Park Fees - PHP 100 per duik (ca. Euro 2,-)

Duiken

Devocean Divers Malapascua (voorheen Seaquest Dive Center)

Vanaf 1 januari 2015 heet dit duikcentrum geen Seaquest Dive Center meer. Marcus Benders de manager van het Oasis Resort en Seaquest DC in Bohol was al mede eigenaar van het centrum in Malapascua maar heeft per begin 2015 het centrum helemaal overgenomen. Met zeer veel enthousiasme en ervaring is het ambitieuze team erin geslaagd onder de nieuw naam een gevestigde reputatie als premium dive shop op te bouwen. PADI heeft het duikcentrum binnen een half jaar al de PADI 5 ster certificaat gegeven. Devocan Divers Malapascua is gelegen op het terrein van het Malapascua Legend Beach resort. Het ruim opgezette duik centrum is van alle gemakken voorzien. Na de duik kunt u met uw dive master de duik doornemen op een van de zitjes op het houten dek voor het centrum. Verder beschikt Devocean over 2 grote boten, een speedboot met een 75 HP buitenbord motor om snel en comfortabel bij de duikstekken te komen. Nitrox is ook beschikbaar.

Het personeel, op een tweetal instructeurs na, zijn allemaal lokale jongens en de dive masters zijn zeer ervaren en weten alle bijzonderheden van Malapascua te vinden. Het eiland is gezegend met een duikstek waar dagelijks voshaaien verschijnen om zich te laten poetsen door kleinere rifvissen. Malapascua is de enige plek ter wereld waar men deze, normaal zeer schuwe haai zo regelmatig en van dichtbij kan waarnemen. Zeer bijzonder! Inclusief de nachtduik en de vroege Thresher Shark duik kunt u in principe met Devocean Divers 4 duiken per dag maken.

Duikpakketten

Deze duikpakketen zijn te combineren met Seaquest Dive Centres in Moalboal en Bohol.

Lucht

 • 10 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 250

 • 15 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 360

 • 20 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 460

 • 30 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 660

 • volle set uitrusting excl. duikcomputer Euro 20 per dag

Nitrox

 • 10 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 295

 • 15 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 425

 • 20 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 540

 • 30 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 765

 • volle set uitrusting excl. duikcomputer Euro 20 per dag

Leren Duiken?

De PADI Open Water Diver Cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus bestaat uit een theoriedeel, 5 korte duiken in het zwembad en 4 duiken in de open zee. de cursus duurt 5 dagen en na afloop ontvangt u het Open Water Diver Brevet van PADI.

Prijs: Euro 395

De cursus is inclusief gebruik van duikuitrusting. Ter plaatse betaalt u het brevet (ca. 35 euro). Het lesboek (ca. 60 euro incl. DVD) kunt u zowel ter plaatse als bij ons van tevoren aanschaffen.

Overige cursussen

 • PADI Advanced Open Water Diver: Euro 325
 • PADI Nitrox Theorie: Euro 155
 • PADI Rescue Diver: Euro 495

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. U kunt online een PADI Medical Statement downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken. Bent u boven de 50 jaar, dan verzoekt het management van het duikcentrum dat u een medische verklaring meeneemt.

Bijkomende kosten ter plaatse:

Rifbelasting ca. 150 PHP per dag (ongeveer 2 euro). Verder is er een vrijwillige 50 peso bijdragen voor een Shark Protection Plan Dit is een initiatief ondernomen door een aantal toonaangevende duikscholen op het eiland en zorgt ervoor de duikstek en de haaien beschermd worden van kwaadwillenden.
Voor bepaalde duikstekken, die veel verder gelegen zijn is er een diesel toeslag te betalen in het duikcentrum

Enkele duikstekken

Algemeen

De duiksteken in Malapascua zijn zeer divers. Uiteraard is de duik met de Thresher Shark/Voshaai (Monad Shoal) de grootste attractie. Nergens ander in de wereld is interactie met deze haai mogelijk zoals dit gedaan wordt in Malapascua. Ook op Gato eiland zijn white tip reef sharks te zien en soms zijn er ook hamerhaaien te zien. Verder heeft Malapascua vele verschillende rif vormen en duikstekken. Op deze duikstekken vindt u allerlei levensvormen waar de Filipijnen zo geroemd om zijn. Op Malapascua zijn er haaien, maar waar het er in de Filipijnen eigenlijk om gaat is de gigantische onderwater biodiversiteit. Het land is onderdeel van een van de rijkste koraalrifecosystemen ter wereld en dus ook op Malapascua zult u versteld staan van de enorme diversiteit in onderwaterleven.

Monad Shoal (duiken met de voshaai)

Duikplaats is een verzonken eiland, dat omhoog komt vanuit de diepte van de oceaan tot 15 Meter onder de wateroppervlakte. De oppervlakte van het rif is vlak met drop offs tot ongeveer 200 meter. Er zijn spectaculaire wanden die verdwijnen in de oneindige blauwe diepte. Adelaarsroggen, tonijn, jacks en barracuda kan je hier allemaal tegenkomen. Het zicht kan soms wel 30 meter zijn. Er is echter iets dat deze duikplaats heel speciaal maakt. U kunt hier de imposante voshaai (thresher shark) tegenkomen. Deze haai zal voor uw ogen met zijn uitzonderlijk lange staart zijn rondjes draaien, terwijl u relaxed boven het rifoppervlak zweeft. Een zeer zeldzame en bijzondere beleving. Een ander hoogtepunt van Monad zijn de manta roggen, die men bijna het hele jaar hier kan zien. Een vergelijkbare maar veel kleinere duikplaats genaamd Kimot ligt ten zuiden van Monad en daar ziet men soms hamerhaaien. Toeslag: 1,- per persoon per duik

Malapascua eiland

North Point Wordt ook wel het huisrif genoemd, ondanks dat er een korte boottrip voor nodig is om er te komen. De rotsformaties en inhammen van Noord Malapascua zijn bedekt met prachtige zachte en harde koralen. Een grote verscheidenheid aan rif vissen, verschillende soorten roggen, naaktslakken, inktvis, mosselen en ook grote krabben kan je hier aantreffen tijdens het duiken. Deze plek is bekend om zijn prachtige nachtduik mogelijkheden. De maximum diepte is 23 meter.

Gato Eiland

Dit eiland is beschermd en is beroemd als broedplaats voor de zwart-wit gestreepte zeeslang en als slaapplaats voor vele haaien. Rondom het eiland vindt u spectaculaire grotten en rotsformaties. De steile wanden en rotsen zijn bedekt met prachtig gekleurde gorgonen. Op de verschillende duikplaatsen rond om het eiland vindt u veel verschillende soorten naaktslakken, zeepaardjes, mosselen, garnalen, zeeslangen, schorpioen vissen, frogfish, grote inktvis, stekelroggen, verpleegsterhaaien en witpunt haaien, maar ook rif en bamboe haaien. Groepen inktvis, tonijn en baarzen. Eigenlijk is elke duik op Gato bijna een ontmoeting met zeldzame naaktslakken, zeepaardjes en haaien. Het is daardoor ook een paradijs voor onderwaterfotografen zowel macro als groothoek. Naast drie onderwater-grotten bevindt zich onder het noordelijke deel van Gato ook een tunnelsysteem. Dit begint op 5 meter met een grote uitgang op 14 meter. Je kunt er een veelvoud vinden van interessante zeebewoners zoals: kreeft, krabben etc. zelfs slapende witpunt haaien. Alleen ervaren duikers kunnen in de tunnel duiken en een lamp is hierbij noodzakelijk. De maximum diepte is 27 meter - gemiddeld 16 meter diepte, maximum diepte 27 m. Toeslag: 6,50 per persoon per dag.

Kalanggaman eiland

Op de weg naar dit kleine paradijs wordt de boot vaak begeleid door dolfijnen. Slechts weinig mensen leven op dit eiland. Het heeft een prachtig wit strand en is een perfecte stop tussen twee duiken. Het is tevens een mooie plaats voor niet duikers. Het is leuk om het eiland te verkennen en te zonnebaden. Dichtbij bevinden zich de onderwater-eilandjes Monad genaamd Ormoc Shoal en Nunez Shoal. Al deze duikplaatsen hebben rifoppervlakken met een diepte van ongeveer 10 meter met drop-off's die naar dieptes van meer dan 200 meter gaan. Er zijn grotten en rotsen met prachtige sponzen, koralen en gorgonen, allerlei soorten rifvissen, adelaarsroggen, haaien en regelmatig schildpadden. Het zicht kan tot 30 meter zijn. Toeslag: 9,- brandstoftoeslag en 9,- Island fee per persoon per dag.

Doa Marilyn wrak

Dit is een grote veerboot op de route Manila-Cebu, die in 1988 is gezonken tijdens een tyfoon. Op dit moment staat het bekend als het mooiste wrak van de Visayas. Het ca. 100 meter lange wrak ligt op de zij en kan veilig binnengegaan worden op bepaalde plaatsen. Het wrak is begroeid met harde en zachte koralen. Schorpioen en lionfish, en andere typisch op een wrak levende vissen hebben hun plek hier al gevonden. Grote zwartpunt steelroggen ziet men hier ook. De achtersteven vindt men op ongeveer 16 meter. De maximum diepte is 35 meter. Toeslag 9,- per persoon per dag.

Don Macario wrak

Een 30 meter lang vrachtschip gezonken tijdens een tyfoon. Het ligt nu ondersteboven op de zeebodem. Het is mooi met koralen begroeid. Een mooi wrak voor beginners. Men vindt hier dokter vissen, angel fish, naaktslakken, schorpioenvis en zeeslangen. Maximum diepte is 19 meter.

Chocolate Island

Een klein rotsachtig eiland tussen Malapascua en noord Cebu. Het heeft zacht aflopende riffen waar u vele harde koralen en zachte koralen kunt vinden. Veel kleinere rifvissen en soms adelaarsroggen. (max. diepte 18 meter)

Tapilon - Japans wrak

Dit is een zwaar door torpedos getroffen vrachtschip uit de 2e wereldoorlog. Het is in drie hoofddelen uit elkaar gevallen, het ligt op een diepte van 20 tot 30 meter met een veelvoud aan wrakdelen die u overal vinden kan. U ziet staalkabels, ladders en veel meer zaken, veel murenen, schorpioenvis, platwormen en regelmatig grote frogfishes.

Pioneer - Japans Wrak

Dit wrak is in een verrassend goede staat. Het stamt uit de 2e wereldoorlog en is ongeveer 60 meter lang. Het staat rechtop de bodem waarbij de boeg zich op 54 meter bevindt en de achtersteven op 40 meter. Het wrak is prachtig begroeid met koralen en zelfs de schroef en het anker zijn nog aanwezig. In en om het wrak vind je ongelooflijk veel soorten vis. Zeer grote schorpioenvissen, adelaarsroggen, grote baarzen, grote groepen tonijn en tandbaarzen kunt u hier tegenkomen. Het is werkelijk een schitterend wrak. Deze duik is echter voorbehouden aan de zeer ervaren en hiervoor gekwalificeerde duikers.

Maripipi

De riffen om dit prachtige vulkanische eiland vormen een mooi duikgebied, wat echter wat verder weg ligt. Deze duiktrip wordt dan ook als een kleine duiksafari aangeboden van een dag met een overnachting. Je vindt hier prachtige koralen en allerlei soorten rifvissen. Zwartpunt- en rifhaaien worden hier ook vaak gezien. Af en toe zien we hier zelfs mantaroggen en adelaarsroggen. Dolfijnen kan men ook zien rond Maripipi.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Legend Beach Resort incl 10 duiken 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail