Logo
Hippocampus Beach en Dive Resort Afbeelding Hippocampus Beach en Dive Resort
Hippocampus Beach en Dive Resort **
Bestemming: Duikvakantie Filipijnen Malapascua Island - Duiken Malapascua Filipijnen
Hippocampus Beach en Dive Resort **

Het Hippocampus ligt direct op het mooiste strand van Malapascua: “Bounty Beach”. Vanaf het resort heeft u een prachtig uitzicht over de turquoise zee. Malapascua is nog niet ontdekt door het massa toerisme, waardoor u een echt gevoel van rust krijgt.

Hotel o.b.v. Logies ontbijtHippocampus Beach en Dive Resort

Het Hippocampus Beach en Dive resort, is een nieuw resort op Malapascua. Het Hippocampus Beach en Dive resort is een huiselijk resort, daarom bent u verzekerd van een persoonlijke service.

Ligging

Het Hippocampus ligt direct op het mooiste strand van Malapascua: “Bounty Beach”. Vanaf het resort heeft u een prachtig uitzicht over de turquoise zee. Malapascua is nog niet ontdekt door het massa toerisme, waardoor u een echt gevoel van rust krijgt. Op het eiland zijn ook geen wegen en autos. U wordt per boottransfer naar het resort gebracht.

Faciliteiten

Het resort beschikt over een bar en restaurant, op het prachtige witte zandstrand van “Bounty Beach”. De gasten kunnen gratis gebruikmaken van draadloos internet.

Kamers

Hippocampus Beach en Dive resort beschikt over 18 kamers die zijn verdeeld over een tropische tuin. Elke kamer heeft een Europeese uitstraling, met een prive badkamer en een groot overdekt veranda. De kamers beschikken over een 2-persoonsbed. U kunt ook in een Superior room verblijven deze beschikken over airconditioning en minibar.

Verzorging

U verblijft hier op basis van logies&ontbijt.

Vluchten

Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam. In de meeste gevallen betreft dit vluchten met Cathay Pacific of Singapore Airlines. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen, dat ze over het juiste visum beschikken om te reizen naar elk land op zijn of haar route. Daar voorschriften verschillen per land adviseren wij contact te nemen met een consulaat of de ambassade van het land.

Inclusief

 • vlucht Amsterdam - Cebu v.v. - incl. 30 kgs ruimbagage

 • 7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt

 • Transfers luchthaven - hotel v.v.

Exclusief

 • Verzekeringen

 • Duiken

 • Persoonlijke uitgaven en tips

 • Marine Park Fees - PHP 100 per duik (ca. Euro 2,-)

Duiken

Deze reis is exclusief duikpakket. Tijdens uw reservering kunt u in het opmerkingenveld aangeven of u een van onderstaande duikpakketten of cursussen wilt bijreserveren.

Devocean Divers Malapascua (voorheen Seaquest Dive Center)

Vanaf 1 januari 2015 heet dit duikcentrum geen Seaquest Dive Center meer. Marcus Benders de manager van het Oasis resort en Seaquest DC in Bohol was al mede eigenaar van het centrum in Malapascua maar heeft per begin 2015 het centrum helemaal overgenomen. Met zeer veel enthousiasme en ervaring is het ambiteuze team erin geslagd onder de nieuw naam een gevestigde reputatie als premium dive shop op te bouwen. PADI heeft het duikcentrum binnen een half jaar al de PADI 5 ster certificaat gegegeven. Devocan Divers Malapascua is gelegen op het terrein van het Malapascua Legend Beach resort. Het ruim opgezette duik centrum is van alle gemakken voorzien. Na de duik kunt u met uw dive master de duik doornemen op een van de zitjes op het houten dek voor het centrum. Verder beschikt Devocean over 2 grote duikboten, een speedboat met een 75 HP buitenbord motor om snel en comfortabel bij de duikstekken te komen. Nitrox is ook beschikbaar. Inclusief de nachtduik en de vroege Thresher Shark duik kunt u in principe met Devocean Divers 4 duiken per dag maken.

Duikpakketten

Deze duikpakketen zijn te combineren met Seaquest Dive Centres in Moalboal en Bohol

Lucht

 • 10 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 225

 • 15 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 320

 • 20 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 410

 • 30 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 590

 • volle set uitrusting excl. duikcomputer Euro 20 per dag

Nitrox

 • 10 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 265

 • 15 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 380

 • 20 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 485

 • 30 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: Euro 685

 • volle set uitrusting excl. duikcomputer Euro 20 per dag

Leren Duiken?

De PADI Open Water Diver Cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus bestaat uit een theoriedeel, 5 korte duiken in het zwembad en 4 duiken in de open zee. de cursus duurt 5 dagen en na afloop ontvangt u het Open Water Diver Brevet van PADI.

Prijs: Euro 355

De cursus is inclusief gebruik van duikuitrusting. Ter plaatse betaalt u het brevet (ca. 35 euro). Het lesboek (ca. 60 euro incl. DVD) kunt u zowel ter plaatse als bij ons van tevoren aanschaffen.

Overige cursussen

 • PADI Advanced Open Water Diver: Euro 290
 • PADI Nitrox Theorie: Euro 140
 • PADI Rescue Diver: Euro 445

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken. Bent u boven de 50 jaar dan verzoekt het managament van het duikcentrum,dat u een medische verklaaring meeneemt.

Bijkomende kosten ter plaatse:

- Rifbelasting ca. 150 PHP per dag (ongeveer 3 euro). - Verder is er een vrijwillige 50 peso bjdragen voor een Shark Protection Plan Dit is een initatief ondernomen door een aantal toonaangevende duikscholen op het eiland en zorgt ervoor de de duikstek en de haaien bescherm worden van kwaadwillende.
- Voor bepaalde duikstekken, die veel verder uitgelegen zijn is er een diesel toeslag te betelen in het duikcentrum

Enkele duikstekken

Algemeen

De duikstekken in Malapascua zjn zeer divers. Uiteraard is de duik met de Thresher Shark/Voshaai (Monad Shoal) de grootste attractie. Nergens anders in de wereld is interactie met deze haai mogelijk zoals dit gedaan wordt in Malapascua. Ook op Gato eiland zijn white tip reef sharks te zien en soms zijn er ook hammerhaaien te zien. Verder heeft Malapascua riffen die heel divers zijn: deep slopes, wall dives, coral gardens, deep reefs er is van alles. Op deze riffen zijn er heel veel vormen van leven te vinden. Macro is waar het om draait in the Filipijnen en Malapascua draagt zijn steentje bij. Pigmee zeepaardjes, ghost pipe fish, blue ringed octopus, madnderine fish de lijst is oneindig.

Monad Shoal (duiken met de voshaai)

Duikplaats is een verzonken eiland, dat omhoog komt vanuit de diepte van de oceaan tot 15 Meter onder de wateroppervlakte. De oppervlakte van het rif is vlak met drop offs tot ongeveer 200 meter. Er zijn spectaculaire wanden die verdwijnen in de oneindige blauwe diepte. Adelaarsroggen, tonijn, jacks en baracuda kan je hier allemaal tegenkomen. Het zicht kan soms wel 30 meter zijn. Er is echter iets dat deze duikplaats heel speciaal maakt. U kunt hier de imposante voshaai (thresher shark) tegenkomen. Deze haai zal voor uw ogen met zijn uitzonderlijk lange staart zijn rondjes draaien, terwijl u relaxed boven het rifoppervlak zweeft. Een zeer zeldzame en bijzondere beleving. Een ander hoogtepunt van Monad zijn de manta roggen, die men bijna het hele jaar hier kan zien. Een vergelijkbare maar veel kleinere duikplaats genaamd Kimot ligt ten zuiden van Monad en daar ziet men soms hammerhaaien

Malapascua eiland

North Point Wordt ook wel ons huisrif genoemd, ondanks dat er een korte boottrip voor nodig is om er te komen. De rotsformaties en inhammen van Noord Malapascua zijn bedekt met prachtige zachte en harde koralen. Een grote verscheidenheid aan rif vissen, verschillende soorten roggen, naaktslakken, inktvis, mosselen en ook grote krabben kan je hier aantreffen tijdens het duiken. Deze plek is bekend om zijn prachtige nachtduik mogelijkheden. De maximum diepte is 23 meter.

Gato Eiland

Dit eiland is beschermd en is beroemd als broedplaats voor de zwart-wit gestreepte zeeslang en als slaapplaats voor vele haaien. Rondom het eiland vindt u spectaculaire grotten en rotsformaties. De steile wanden en rotsen zijn bedekt met prachtig gekleurde gorgonen. Op de verschillende duikplaatsen rond om het eiland vindt u veel verschillende soorten naaktslakken, zeepaardjes, mosselen, garnalen, zeeslangen, schorpioen vissen, frogfish, grote inktvis, stekelroggen, verpleegsterhaaien en witpunt haaien, maar ook rif en bamboe haaien. Groepen inktvis, tonijn en baarzen. Eigenlijk is elke duik op Gato bijna een ontmoeting met zeldzame naaktslakken, zeepaardjes en haaien. Het is daardoor ook een paradijs voor onderwaterfotografen zowel macro als groothoek. Naast drie onderwater-grotten bevindt zich onder het noordelijke deel van Gato ook een tunnelsysteem. Dit begint op 5 meter met een grote uitgang op 14 meter. Je kunt er een veelvoud vinden van interessante zeebewoners zoals: kreeft, krabben etc. zelfs slapende witpunt haaien. Alleen ervaren duikers kunnen in de tunnel duiken en een lamp is hierbij noodzakelijk. De maximum diepte is 27 meter - gemiddeld 16 meter.

Kalanggaman eiland

Op de weg naar dit kleine paradijs wordt de boot vaak begeleid door dolfijnen. Slechts weinig mensen leven op dit eiland. Het heeft een prachtig wit strand en is een perfecte stop tussen twee duiken. Het is tevens een mooie plaats voor niet duikers. Het is leuk om het eiland te verkennen en te zonnebaden. Dichtbij bevinden zich de onderwater-eilandjes Monad genaamd Ormoc Shoal en Nunez Shoal. Al deze duikplaatsen hebben rifoppervlakken met een diepte van ongeveer 10 meter met drop-off's die naar dieptes van meer dan 200 meter gaan. Er zijn grotten en rotsen met prachtige sponzen, koralen en gorgonen, allerlei soorten rifvissen, adelaarsroggen, haaien en regelmatg schildpadden. Het zicht kan tot 30 meter zijn.

Dońa Marilyn wrak

Dit is een grote veerboot op de route Manilla-Cebu, die in 1988 is gezonken tijdens een tyfoon. Op dit moment staat zij bekend als het mooiste wrak van de Visayas. Het ca. 100 meter lange wrak ligt op haar zij en kan veilig binnengegaan worden op bepaalde plaatsen. Het wrak is begroeid met harde en zachte koralen. Schorpioen en lion fish, en andere typisch op een wrak levende vissen hebben hun plek hier al gevonden. Grote zwartpunt steelroggen ziet men hier ook. De achtersteven vindt men op ongeveer 16 meter. De maximum diepte is 35 meter/105 voet.

Don Macario wrak

Een 30 meter lang vrachtschip gezonken tijdens een tyfoon. Het ligt nu ondersteboven op de zeebodem. Het is mooi met koralen begroeid. Een mooi wrak voor beginners. Men vindt hier dokter vissen, angel fish, naaktslakken, schorpioenvis en zeeslangen. Maximum diepte is 19 meter.

Chocolate Island

Een klein rotsachtig eiland tussen Malapascua en noord Cebu. Het heeft zacht aflopende riffen waar u vele harde koralen en zachte koralen kunt vinden. Veel kleinere rifvissen en soms adelaarsroggen. (max. diepte 18 meter) Tapilon - japanisches Wrack Dit is een zwaar door torpedos getroffen vrachtschip uit de 2e wereldoorlog. Het is in drie hoofddelen uit elkaar gevallen, het ligt op een diepte van 20 tot 30 meter met een veelvoud aan wrakdelen die u overal vinden kan. U ziet staalkabels, ladders en veel meer zaken, veel murenen, schorpioenvis, platwormen en regelmatig grote frogfishes.

Pioneer - Japans Wrak

Dit wrak is in een verrassend goede staat. Het stamt uit de 2e wereldoorlog en is ongeveer 60 meter lang. Het staat rechtop de bodem waarbij de boeg zich op 54 meter bevindt en de achtersteven op 40 meter. Het wrak is prachtig begroeid met koralen en zelfs de schroef en het anker zijn nog aanwezig. In en om het wrak vind je ongelooflijk veel soorten vis. Zeer grote schorpioenvissen, adelaarsroggen, grote baarzen, grote groepen tonijn en tandbaarzen kunt u hier tegenkomen. Het is werkelijk een schitterend wrak. Deze duik is echter voorbehouden aan de zeer ervaren en hiervoor gekwalificeerde duikers.

Maripipi

De riffen om dit prachtige vulkanische eiland vormen een mooi duikgebied, wat echter wat verder weg ligt. Deze duiktrip wordt dan ook als een kleine duiksafari aangeboden van een dag met een overnachting. Je vindt hier prachtige koralen en allerlei soorten rifvissen. Zwartpunt- en rifhaaien worden hier ook vaak gezien. Af en toe zien we hier zelfs mantaroggen en adelaarsroggen. Dolfijnen kan men ook zien rond Maripipi.Vluchten
Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.
De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd.
Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50 euro
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28 euro


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail