Hannahs beach resort Afbeelding Hannahs beach resort
Hannas Place ***
Bestemming: Luzon - Pagudpud

Hannas Place

***

plane hotel

Hannas Place in Cebu zijn leuke, simpele cottages die op 200 meter afstand van de duikschool liggen.

Bungalow o.b.v. VolpensionOmschrijving:

Leuke local cottages, eenvoudig maar netjes ingericht en op 200 m afstand van de basis en Sumisid Lodge. De transfer vanaf de luchthaven duurt ongeveer 3 uur.

Kamers:

Er zijn 5 kamers voorzien van airco, badkamer met warm water douche, minibar met koelkast. De kamers zijn ruimer dan bij Sumisid Lodge en ze liggen aan het strand.

Faciliteiten:

Restaurant met lokale en continentale gerechten, gelegen aan het strand, barretje.

Duiken

Bij de reissom is een duikpakket van 5 dagen 2 duiken per dag inclusief fles/lucht/lood inbegrepen. Voor dit duikpakket dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Heeft u langer dan 3 maanden niet gedoken dan zult u ter plaatse een checkdive moeten doen. Je duikt met Seaquest Dive Centre Cebu (Moalboal). Het duikgebied rond Cebu en Bohol heet de Visayas en met Seaquest duik je op de beste plaatsen die dit gebied te bieden heeft. De duikbases in Moalboal en Bohol worden geleid door de Nederlander BJ Schaap, kortweg Biedjee. BJ woont er sinds lange tijd (1981), weet letterlijk alles van het duiken daar en biedt een compleet scala aan diensten. De basis is volledig uitgerust met alles wat je als duiker nodig kunt hebben. Je kunt er complete uitrustingen huren, maar je eigen uitrusting meenemen is natuurlijk voordeliger. Voor het duiken worden lokale outriggers gebruikt, die verrassend stabiel op het water liggen. Er is een canvas doek gespannen voor schaduw. Je hebt hier een huisrif tot je beschikking zodat je van de kant af kunt duiken - gemakkelijk voor nachtduiken. Duiken hier heeft weinig te maken met zwembadwater en driftduiken zijn normaal. Af en toe heb je zeer ruige omstandigheden, maar BJs mensen zijn zo ervaren dat dit geen problemen oplevert. Het aantal duikplaatsen is bescheiden maar ze zijn heel mooi en het eilandje Pescador, dat voor de basis in Moalboal ligt, biedt legendarische stekken. De stekken liggen tussen de 0 (huisrif) en 29 minuten varen. Veel duikers willen na een week graag een volgend gebied doen, wat heel eenvoudig en tegen lage kosten mogelijk is, bv naar Alona Beach. Je hebt het hele jaar door kans op walvishaaien. Je ziet bijna altijd schildpadden, frogfish, zeepaardjes, mandarijnvisjes en slakjes. Dit gebied is ideaal voor macro. Je kunt natuurlijk ook een cursus volgen, ze hebben het volledige Padi programma beschikbaar en ook nitrox. Je betaalt ter plaatse eenmalig een bedrag voor de bescherming van de riffen, circa 10,- p.p.

Een greep uit de duikstekken:

HOUSEREEF - tegenover de duikshop. Mooi voor nachtduiken. Krabben, trompetvissen, papagaaivissen en octopussen worden vaak tijdens nachtduiken gezien. Zicht: zolang als je lamp het doet! Diepte: 0-15m. Vaartijd: 1 minuut.

WHITE BEACH - muur met honderden koralen en gorgonen. Enkele grotten en overhangen. De beste plaats om naar naaktslakken te zoeken. Tussen de duiken picnic op een maagdelijk wit strand in de schaduw van de grote Talisay boom. Zicht: 5-30m. Diepte: 3-40m. Vaartijd: 15 min.

MAGPAYONG - 400 m na een wit strand is een mooie muur waar je meestal driftduiken maakt. Kijk uit naar schildpadden en Napoleonsvissen. Het gebied tussen 15m en 5m onder water is bedekt met diverse harde en zachte koralen. Zicht: 8-25m. Diepte: 3-45m. Vaartijd: 20 min.

PESCADOR ISLAND(Moalboal Marine Park) - nu een beschermd gebied. Sommigen zeggen dat dit het mooiste is wat ze ooit gezien hebben. Beschermd van natuurlijk verwoesting rijst deze enorme champignon vanaf de zeebodem op 40m. Ze houdt niet op je te verbazen met haar varieteit aan harde en zachte koralen en praktisch alle onderwaterwezens die de wereld rijk is. Zicht: 10-40m. Diepte: 6-40m. Vaartiid: 25 min.

TALISAY REEF - hellingen van 5 tot 15 meter en dan een dropoff naar 45 meter. Normaal gesproken een driftduik en je vindt er veel zwarte koralen, holen en kleine grotten. Het ondiepe deel is interessant vanwege de rotsformatie en de zgn. mandarijnvis kan hier worden gezien. Zicht: 15-25m. Diepte: 3-50m. Vaartijd: 5 min.

TONGO POINT - interessant onderwaterlandschap, veel holen, gaten en grotjes. Enkele grote seafans, pufferfish. Zicht: 10-30m. Diepte: 5-20m. Vaartijd: 15 min.

Deze reis is samengesteld met een lijndienstvlucht. De prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, zullen wij u een passend alternatief aanbieden.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hannas Place 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail