Mini Visayas Afbeelding Mini Visayas
Mini Visayas
Bestemming: Eilandhoppen - Duiken Filipijnen Eilandhoppen

Mini Visayas


plane hotel dive

Ontdek in 10 dagen het epicentrum van de marine biodiversiteit op aarde, de Visayas archipel van de Filipijnen. De eilanden Negros, Bohol en Cebu behoren tot de koraal driehoek en huisvesten meer dan 12.000 verschillende soorten vis onder de zeespiegel. Wees voorbereid op een geweldige service, goed zicht onder water, kleurrijke koralen, scholen vissen, grote roofdieren en kleine beesjes tijdens deze bijzondere...

Rondreis o.b.v. VolpensionEasy Diving duik safari

De beste manier om bij de mooiste duikstekken van de Filipijnen te komen is via een duiksafari. Duikreizen.nl biedt u de mogelijkheid om deze droom waar te maken. De schepen Royo en Goya pendelen van oktober tot en met mei tussen de eilanden Negros en Cebu. Binnen 6 dagen ziet u de beste plaatsen die de regio te bieden heeft. U gaat duiken bij Dauin, Apo Island, Siguijor Island, Balicasag Island, Panglao Island, Sumilon Island, Sunken Island en Pescador Island. Zelfs een reis naar de Kawasan watervallen in de jungle van Matulinao Nature Park kan geregeld worden. Of wat dacht u van Chocolate Hills in BoholDeze duiksafari door de Visayas van de Filipijnen is de duikreis die u als duiker een keer gemaakt moet hebben.

Overnachtingen

Over het algemeen overnacht u tijdens deze reis in beach resorts langs de route. De kamers zullen eenvoudig zijn met een eigen badkamer en wanneer mogelijk airconditioning. In de avond wordt u met een zodiac aan land gebracht en slaapt u in een nabij gelegen hotel. In de ochtend wordt u weer opgehaald en naar de boot gebracht en vaart u verder. U kunt er ook voor kiezen om aan boord te blijven overnachten. De hutten zijn zeer eenvoudig met tweepersoons slaapbank en er is een badkamer aanwezig. Wanneer het weer het toelaat kunt u ook uw matras op het bovendek neerleggen en slapen onder de prachtige sterrenhemel. Er kunnen maximaal 8 duikers op de boot overnachten.

Routes

Route 1

Dag 1: Moalboal - Sunken Island - Optionele excursie Kawasan Watervallen - Liloan. 3 tot 4 duiken. Overnachting in Liloan

Dag 2: Liloan - Sumilon Island - Balicasang Island, 3 tot 4 duiken. Overnachting in Alona Beach, Bohol

Dag 3: Pangloan Island, 3 tot 4 duiken, of 1 duik en optionele excursie naar Chocolate Hills. Overnachting Alona Beach, Bohol

Dag 4: Balicasang Island - Siquijor Island, 3 tot 4 duiken. Overnachting in Dauin, Negros

Dag 5: Apo Island, 3 tot 4 duiken. Overnachting in Dauin, Negros

Dag 6: Dauin - Sipalay, 2 tot 3 duiken. Overnachting in Easy Diving Resort Sipalay.

Route 2

Dag 1: Sipalay - Basay - Dauin, 3 tot 4 duiken. Overnachting Dauin, Negros

Dag 2: Apo Island, 3 tot 4 duiken. Overnachting Dauin, Negros

Dag 3: Siquijor Island - Balicasang Island, 3 tot 4 duiken. Overnachting Alona Beach, Bohol

Dag 4: Pangloan Island, 3 tot 4 duiken, of 1 duik en optionele excursie naar Chocolate Hills. Overnachting Alona Beach, Bohol

Dag 5: Balicasang Island - Sumilon Island, 3 tot 4 duiken. Overnachting in Liloan

Dag 6: Liloan - Moalboal, Optionele excursie naar de Kawasan watervallen. Overnachting in Savedra Beach Bungalows Moalboal.

10-daagse reis inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam - Cebu
 • luchthavenbelasting en toeslagen
 • transfer luchthaven - boot v.v.
 • 1 overnachting in een hotel voorafgaand aan de duiksafari en 1 overnachting in een hotel na de duiksafari op basis van logies&ontbijt
 • 6-daagse duiksafari
 • 3 tot 4 duiken per dag
 • Fles en lood
 • Volpension tijdens de duiksafari

Exclusief:

 • Alcoholische drankjes
 • Maaltijden en drankjes wanneer u niet aan boord bent
 • Huur van duikuitrusting, ongeveer 15,- per dag
 • Duikbelasting, ongeveer 55,-
 • Fooien

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Singapore Airlines of Cathay Pacific. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Bagage

Bij luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines en Cathay Pacific mag u standaard 30kg bagage meenemen.

Belangrijke informatie

Minimum aantal deelnemers

Voor dit programma geldt een minimum aantal deelnemers van 4 personen. Er kunnen maximaal 12 duikers mee. Indien dit minimum niet behaald wordt, zal de boot niet uitvaren. We nemen dan contact met u op en bieden u een passend alternatief.

Ervaring

Voor deze duiksafari dient u minimaal in het bezit te zijn van een Open Water Diver certificaat en heeft u al wat ervaring opgedaan nadat u dit brevet heeft gehaald. Deze duiksafari wordt geadviseerd voor Advanced Open Water duikers en hogere classificaties. De wat meer onervaren duikers kunnen uitgezonderd worden van enkele duikstekken zoals Sunken Island. U kunt op de Filipijnen uw Advanced Open Water brevet halen voordat u aan de bootsafari begint. Het behalen van dit brevet duurt ongeveer 2 dagen. Vraagt u naar de mogelijkheden bij onze reserveringsafdeling. Voordat u aan de safari mag beginnen, is het verplicht om een checkduik te maken. Deze duik zit inbegrepen in de reissom.

Duikuitrusting

Voor duiken rond de Filipijnen dient u in het bezit te zijn van een eigen duikcomputer en boei. U kunt deze ook ter plaatse huren of kopen bij de duikschool. Tijdens de safari is er geen Nitrox beschikbaar en ook geen flessen van 15 liter.

Route

De exacte route is altijd onder voorbehoud van wijzigingen vanwege (weers)omstandigheden. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen.

Beschikbaarheid

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden. Reserveringen zijn echter altijd op aanvraag tot schriftelijk of telefonisch bevestigd door onze reserveringsafdeling.

Enkele duikstekken

Apo Island

De duikspots rond Apo Island staan in de top 10 van beste duikbestemmingen ter wereld! Het eiland wordt omringd door hard en zacht koraal. In de wateren zwemmen meer dan 500 verschillende soorten vis rond. Er zijn 10 duikstekken rond het eiland die meer dan de moeite waard zijn om te ontdekken. Zwem tussen kleurrijke vissen zoals de vlindervis, zeebaarsen en lipvissen. Uit de zanderige bodem steken gevlekte buisalen hun kopjes omhoog. Ook schildpadden, voshaaien, eenhoornvissen en barracuda's zijn veel gezien gasten rond Apo Island.

Siquijor Island

Siquijer Island is een droom voor de macro fotograaf. Rond het eiland liggen prachtige koraaltuinen met pijp, kool, slaghoorn en andere koraalsoorten. Rond het koraal zwemmen zeeslangen, manta's, schildpadden, koraalduivels, zeeduivels, murenen en u vindt er tal van anemonen. De duikstekken rond Siquijor Island zijn prachtige plaatsen om te gaan duiken.

Balicasag Island

Duiken bij Balicasag Island wordt gezien als een van de beste duikspots van de Filipijnen. Bij de duikstek 'het zwarten woud' kunt u gaan driftduiken langs de 40 meter hard koralen heling. Hier ziet u een kolonie tuin alen, komt u de groene schildpad tegen en zwemmen scholen barracuda's en jacks. Bij 'divers heaven' maakt u een stijlmuurduik en duikt u tussen Napoleon lipvissen, schorpioen vissen, zeeduivels en maanvissen. Hard koraal domineert de wateren rond Balicasag Island.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Mini Visayas 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail