Malapascua Bohol en Oriental Negros Afbeelding Malapascua Bohol en Oriental Negros
Malapascua Bohol en Oriental Negros
Bestemming: Eilandhoppen - Duiken Filipijnen Eilandhoppen

Malapascua Bohol en Oriental Negros


plane hotel dive


Een 15-daagse duikreis naar de Filipijnen inclusief:


Retourvluchten vanuit Amsterdam naar Cebu Luchthavenbelasting en toeslagen 4 nachten verblijf in Legend Resort, Malapascua Verzorging: Logies en ontbijt 4 nachten verblijf in het Amontillado Beach Resort, Dauin Negros Verzorging: Logies en ontbijt 4 nachten verblijf in Oasis Resort, Bohol
Verzorging: Logies en ontbijt 12 bootduiken met Seaquest Dive Center in Malapascua en Bohol 6 bootduiken met Amontillado Beach & Dive Resort Alle transfers en ferries gedurende de reis


Malapascua


Malapascua is een eiland vlakbij de noordpunt van Cebu en wordt beschouwd als een van de mooiste van de Filipijnen. De witte stranden met palmbomen zijn nog niet ontdekt door de massa. U geniet hier van prachtige zonsondergangen in een van de cocktailbars aan het strand. U beleeft het ware eilandgevoel aangezien er geen autos rijden. Kortom, een exotisch eiland met een vriendelijke bevolking en natuurlijk prachtige duiken.


Begin de duikdag vroeg om de voshaaien te zien. Duik s middags met mantas. Bezoek het nieuw ontdekte Hammerhead Point en geniet van bijzonder macro-leven. Bijzondere ontmoetingen kunnen hier bijna gegarandeerd worden..


Het duikcentrum van SeaQuest ligt direct in het Legend Resort (2010), op het hoofdstrand van Malapascua, Bounty Beach. Net als in Moalboal en Bohol is het goed uitgerust met Cressi huuruitrusting. Het duikcentrum beschikt over een speedboat met 75pk motor en een traditionele banka. Bovendien is het vriendelijke team van SeaQuest op Malapascua is zeer ervaren in het gebied. Voshaaien in de morgen, mantas in de middag, een onlangs ontdekt Hammerhead point, wrakduiken en vooral veel macro-wezentjes; Malapascua is ook onderwater een echt paradijs.


 

Bohol


In Bohol beschikt SeaQuest over 2 lokale bancas en twee speedboats. Normaal gesproken worden hier twee duiken per dag gepland. Indien u er meer wilt maken is dat geen probleem, evenals een nachtduik (toeslag 6 euro p.p.).


De beste duikstek van Bohol is ongetwijfeld Balicasag Island, een muurduik met grote scholen vis zoals barracudas en Jacks. De duikstekken hier staan bekend om de grote hoeveelheid vis. Andere populaire duikstekken zijn Pamilacan en Cabilao.


Oriental Negros


Amontillado Beach & Dive Resort


Vanwege de prachtige 10.000 m2 grote tropische tuin is Amontillado Beach & Dive Resort een van de grootste resorts aan de kust. Het aantal kamers is echter beperkt en daarom heerst in het resort een persoonlijke sfeer en kunt u rekenen op vriendelijke service. Dit maakt Amontillado Beach & Dive Resort de juiste keuze voor uw komende duik- en/of strandvakantie in een tropisch paradijs.


Ligging

De locatie van het Amontillado Beach & Dive Resort is specifiek gekozen vanwege de ligging aan het 200 meter brede goudbruine privestrand met een fantastisch uitzicht over de wereldberoemde duikplekken van Apo eiland en Siquijor eiland. Het resort ligt in het dorpje Dauin, waar u nog steeds rust en frisse lucht kunt vinden. Toch ligt het resort niet meer dan 20 minuten per auto van Dumaguete verwijderd. Dumaguete is een drukke universiteitsstad op het eiland Negros Oriental.


Faciliteiten

U kunt er een ontspannen massage krijgen en u kunt allerlei excursies reserveren o.a. naar Dumaguete, het Filipijnse platteland, watervallen waaronder de Casaroro, rijstvelden, suikerrietvelden met de fabrieken, mooie meren waaronder de twin Lakes, hete bronnen en grotten, jungletochten en meer.


Op loopafstand bevinden zich enkele eet-stalletjes, maar geen echte restaurants. In Dumaguete (20 minuten per auto) vindt u wel diverse prima restaurants. Er is een wellnesscenter, ze bieden een uitgebreid aantal diensten aan: Zweedse olie massage, Thai massage, Reflex zone massage, manicure, pedicure, foot spa, gezichtsbehandeling en body scrub. Alles is tegen redelijke prijzen.


Het resort beschikt verder over 2 zwembaden en onlangs is er een klein bad bijgeplaatst (niet om te zwemmen), geschikt voor 2 tot 4 personen waar u onder een heerlijke waterval kunt staan, ook is er een souvenirwinkeltje.


Het restaurant van Amontillado Beach & Dive Resort is direct aan het fraaie goudbruine strand gelegen en werd zodanig ontworpen dat een zachte zeebries voortdurend voor aangename koelte zorgt. Het restaurant van Amontillado Beach & Dive Resort heeft een uitgebreide keuze aan internationale gerechten en Filipijns specialiteiten. U kunt hier a-la-carte eten, of u kunt gebruik maken van de pakketten van ontbijt tot halfpension. Amontillado Beach & Dive Resort is al langer bekend om haar uitstekende keuken en biedt goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Een hoofdgerecht kost normaliter tussen 3,- en 4,- en het heerlijke San Miguel Pils minder dan 0,60!


Kamers

Alle bungalows van het Amontillado Beach & Dive Resort zijn ontworpen op basis van westerse standaarden en ingericht met fraaie rotan meubelen. Elke kamer heeft airco, een kleurentelevisie (in verbinding met DVD verhuur), een eigen kluisje en een compleet ingerichte badkamer. De kamers worden elke dag schoongemaakt en van nieuwe handdoeken voorzien. Er zijn nauwelijks muggen. U verblijft standaard in een tuinbungalow. De bungalows liggen verspreid in de tropische tuin en hebben uitzicht op het fraaie zwembad met de imposante waterval.


 

Duiken


Amontillado Beach & Dive Resort is een erkend PADI duikcentrum en biedt PADI duikcursussen aan tot het hoogste professionele niveau. Daarnaast verzorgen ze duikexcursies naar duiklocaties in Dauin, Dumaguete, Apo eiland, Siquijor eiland en zelfs naar verder gelegen duiklocaties zoals Sumilon eiland en Liloan. Het duikcentrum is onder direct management van het Amontillado managementteam en alle teamleden zijn enthousiaste duikers en bovendien professionele duikinstructeurs! Duikers zijn daarom verzekerd van een duikervriendelijke' behandeling.


Duikers die geen eigen duikuitrusting meebrengen, kunnen in de duikshop kiezen uit een grote selectie aan huuruitrustingen. Alle uitrustingen worden regelmatig gecontroleerd en bevinden zich in een uitstekende staat van onderhoud. Het merendeel van de uitrustingen is bovendien compleet nieuw en van bekende merken zoals Mares.


Amontillado Beach & Dive Resort en het duikcentrum worden bedreven door hetzelfde managementteam: Peter, een Nederlandse PADI Staff Instructor met 15 PADI specialiteiten. Silke, Peters' Duitse vrouw en een ervaren PADI MSDT Instructeur met 15 PADI specialiteiten


Het team heeft diepgaande kennis en ervaring in het onderwijzen van PADI introductiecursussen, PADI gevorderden cursussen, PADI speciliteiten cursussen, PADI reddings- en eerste hulpcursussen en PADI professionele cursussen van Divemaster tot Instructeur. Ze onderwijzen de cursussen in het Nederlands, maar spreken daarnaast Engels, Duits, Deens, Noors en, met wat moeite, Italiaans, Spaans en Zweeds. Duiken is hun passie en we hopen dat u net zo enthousiast wordt over duiken in de ongeloofelijke onderwaterwereld voor de kust van Negros Oriental. Ze doen hun uiterste best om uw duiken tot een fantastische belevenis te maken!


Amontillado Beach & Dive Resort heeft meerdere duikboten, onder andere de eenvoudige speedboot met plaats voor 6-8 passagiers, de kleine ibanca' met plaats voor 6 passagiers of de grote zeewaardige banca met plaats voor 16 passagiers, geschikt voor de langere tochten naar Apo eiland, Siquijor eiland, Sumilon en Balicasag.


 

U betaalt ter plaatse bij enkele duikstekken (de zgn marine reservaten) een bedrag voor de bescherming van de riffen. Dit bedrag varieert per plaats waar u duikt en ligt tussen de 1,- en 3,50 p.p. per duik. Als u met een camera duikt, betaalt u iets meer (max. 3,50 p.p. per duik. Voor video cameras max. 9,- p.p. per duik). Bedragen onder voorbehoud van wijzigignen


Duiken rond de Filippijnen


Duiken in de Filipijnen en met name duiken voor de kust bij Dauin op Negros Oriental, is een ongeloofelijke belevenis. Negros Oriental is gelegen buiten het tyfoon gebied. Goede tot uitstekende duikomstandigheden zijn daarom gedurende het gehele jaar gegarandeerd. De watertemperatuur ligt rond de 27-31 graden, zodat het gebruik van een dunne 'wetsuit' of een 'shorty' normaal gesproken voldoende is. Het onderwaterleven voor de kust van Negros Oriental is ongelooflijk gevarieerd en talrijk. Wist u dat er meer dan 3000 soorten vis en 448 soorten koralen in de Filippijnen te vinden zijn(vergeleken met 700 soorten vis en 100 soorten koralen in het gehele Caribische gebied). Gedurende uw duiken rond Negros Oriental bij de duiklocaties van Dauin, Siquijor en de vele duiklocaties bij Apo eiland zult u daarom zonder twijfel de meeste soorten tegenkomen; grote schildpadden, roggen, napoleon baarzen, zeepaardjes, geestvissen, sterrekijkers, vele fel gekleurde slakken, een enorme variatie aan zachte en harde koralen, mantis garnalen, vleermuisvissen, kikkervissen, schorpioenvissen en veel meer. De zeestraat tussen Negros Oriental en Siquijor staat daarnaast bekend vanwege de regelmatige migratie van grote groepen dolfijnen en walvissen. Het belangrijkste onderwater instituut in de Filippijnen is verbonden aan de Siliman universiteit in Dumaguete en organiseert regelmatig observatietochten voor geinteresseerde toeristen.


Bijna alle duiklocaties zijn bijzonder gemakkelijk toegankelijk en vele duiklocaties liggen niet meer dan 5-10 minuten verwijderd van Amontillado Beach & Dive Resort. U kunt zelfs op 50-100m van het resort duiken in het nieuwe Amontillado onderwater reservaat! Als er geen stroming is, kunt u te voet naar de zuidkant en dan van daar af duiken. Bij stroming wordt u met de boot naar de noordkant gebracht en maakt u een driftduik terug naar het resort. Direct voor het resort ligt een klein huisrifje dat meer bedoeld is voor snorkelen. Alleen de wereldberoemde duiklocaties van Apo eiland en Siquijor liggen wat verder weg, maar zijn desalniettemin niet meer dan 40-60 minuten van Amontillado Beach & Dive Resort verwijderd.


Het duiken rond Negros Oriental is ongelooflijk gevarieerd; stromingsduiken, wrakduiken, diepduiken, wandduiken en de fraaiste koraaltuinen staan allen op het programma en garanderen puur duikgenot! Daarnaast biedt de duikschool exclusief een duiklocatie aan, die in korte tijd tot een van de top duiklocaties in de gehele wereld is uitgegroeid; De Pier. Hier vindt u op een relatief klein gebied meer micro leven dan u zich kunt voorstellen.


Men begrenst het duiken op deze exclusieve locatie tot ervaren PADI AOW duikers (of gelijkwaardige opleiding) en nemen niet meer dan 6 duikers per keer mee. Ze proberen overigens alle duikgroepen op alle duiklocaties klein te houden. Dit, gecombineerd met het feit dat de onderwaterwereld in Negros Oriental in het algemeen nog grotendeels vrij is van massatoerisme, garandeert dat u hoogst zelden andere duikers tijdens een duik tegenkomt. Daarmee is ongestoord genieten van de fantastische onderwaterwereld van Negros Oriental verzekerd!


Apo eiland


De duiklocaties van Apo eiland zijn ongeveer 40-50 minuten per boot van Amontillado Beach & Dive Resort verwijderd en zijn een absolute must voor alle serieuze duikers. Er zijn 11 grote duiklocaties rond Apo eiland en enkele locaties zijn geclassificeerd als wereldklasse. Er zijn enkele fraaie wanden, vele steile en vlakke hellingen en indrukwekkende platforms. 6 duiklocaties zijn geschikt voor PADI OW divers (of gelijkwaardige opleiding), terwijl de resterende duiklocaties alleen geschikt zijn voor gevorderde duikers. Enkele duiklocaties hebben een milde tot zeer sterke stroming.


Cogon


Diepte: 12 - 30 meter. Cogon is alleen geschikt voor ervaren duikers vanwege de sterke stroming, die echter een fantastische stromingsduikgang gegarandeerd. De duiklocatie begint op een gradueel afvallend rif met ongelooflijk gevarieerde koralen en sponzen, en eindigt langs een wand met fraaie zachte koralen. De sterke stroming garandeert een rijk onderwaterleven met een buitengewone variatie aan vissen die boven het rif patrouilleren, waarbij de honderden trevallies absoluut de show stelen. Verder ziet u nog blauwvin trevallies, giant trevallies, gestreepte zeeslangen, schildpadden, mangrove snappers, zwarte en witte snappers, scribbled snappers, vijflijn snappers, koffervissen, clown trekkervissen, scribbled file vissen, pyramide koraalvlinders, langvin wimpelvissen en met een beetje geluk; napoleonbaarzen, cuttlefish, bumphead papagaaivissen, vleermuisvissen, adelaarsroggen, mantis garnalen , blauwgevlekte roggen en hengelaarsvissen. Als de stroming wat afneemt, kunt u de vele overhangen en spleten onderzoeken, waar vele kleinere vissen, garnalen en murenen beschutting hebben gevonden.


Olo


Diepte: 15 - 35 meter. Olo betekent letterlijk 'het hoofd' in het lokale dialect en ligt dan ook aan de kop van het eiland. Ook deze duiklocatie is alleen geschikt voor gevorderde duikers, aangezien de stroming bijzonder sterk wordt als ze zich deelt aan de kop van het eiland. Normaliter begint men de duik aan de uiterste noordspits en zwemt dan naar het zuid-oosten. Vanaf het begin krijgt u een buitengewoon 'aquarium' gevoel terwijl u tussen duizenden vissen door duikt. U duikt eerst langs een helling met vele fraaie koralen, passeert dan een grote wand en duikt dan neer over een daadwerkelijk woud van hoornkoralen. Aan het einde van de duik passeert u nog een fraai begroeide wand die krioelt van leven. Tijdens deze duik komt u zeker de volgende vissen tegen: yellow margin trekkervissen, diklipvissen, snappers, schildpadden, grote maori baarzen, koffervissen en grote mappa puffer vissen. Af en toe ziet u zelfs en aantal haaien die in de diepte patrouilleren. Dit is een van de meest indrukwekkende duikgangen bij Apo eiland!


Coconut Point


Diepte: 12- 30 meter. Coconut Point is zonder twijfel alleen geschikt voor ervaren duikers. De stroming is af en toe zo sterk en trekt zowel naar boven als naar onderen, dat deze duiklocatie de bijnaam 'Wasmachine' heeft gekregen! Aan de positieve zijde; sterke stroming trekt ongelooflijke hoeveelheden vis aan, en Coconut Point is hiervan het duidelijke bewijs! Aan het begin van de duik wordt u ontvangen door honderden vissen die een kleurrijk spektakel bieden tussen de koralen van het rif. Na een paar honderd meter gaat het rif over in een steile wand en later volgen een groot aantal interessante rotsformaties overgroeid met harde en zachte koralen. Daartussen ligt een zandkanaal, dat bescherming biedt tegen de sterke stroming. Hier kunt u dan in alle rust de enorme scholen vis observeren die boven het rif patrouilleren. U zult dan zeer zeker de volgende vissen observeren: jacks en snappers, diklipvissen, keizersvissen, fusiliers, barracudas, tonijnen, rainbow runners, schildpadden, zeeslangen, vleermuisvissen en aardappel rifbaarzen. Af en toe ziet u ook: napoleon baarzen, bump head papagaaivissen, rifhaaien, mantaroggen en heel af en toe zelfs een walvishaai!


Rock Point West


Diepte: 12 -30 meter. Het eerste deel van deze duiklocatie biedt een ongeloofelijke veelvoud aan zachte koralen en gaat daarna over in een meer rotsachtige structuur. De stroming is acceptabel in het begin, maar neemt sterk toe naarmate u de spits van Rock Point nadert. De visveelvoud is ongelooflijk en u vindt hier grote sepias, zwartband alen, roodtand trekkervissen, pyramide koraalvlinders, langvin wimpelvissen , fusiliers, eenhoorn vissen, zwartwit snappers, blauwvin trevallies, aardappel rifbaarzen, naaktslakken en vaak ook schildpadden, zeeslangen, vleermuisvissen, murenen, hengelaarsvissen en mantaroggen.


Dauin


Alle duiklocaties van Dauin liggen tussen 5 en 10 minuten van Amontillado Beach & Dive Resort verwijderd. Bovendien zijn alle duiklocaties bij Dauin direct voor de kust gelegen en gemakkelijk bereikbaar. Er zijn meerdere uitstekende duiklocaties, onder andere meerdere onderwaterreservaten. Sinds enige tijd is het ook weer mogelijk te duiken op een duiklocatie van wereldklasse: De Pier, hoofdzakelijk beroemd vanwege het ongeloofelijke micro leven. Naast de duiklocaties die hier beschreven worden, zijn er nog vele andere duiklocaties, die echter nog niet volledig gecatalogiseerd zijn.


De Pier Diepte: 3 - 24 meter. De Pier van Dumaguete Coconut Mill (officieel: DuCoM pier) is een bijzondere duiklocatie die al snel een reputatie van wereldklasse heeft veroverd. Deze duiklocatie bestaat overigens uit meerdere pieren die slechts een paar meter van elkaar verwijderd zijn. De Pier bedekt geografisch slechts een zeer klein gebied maar heeft genoeg potentieel om u meerdere dagen zoet te houden! De pijlers zijn dicht begroeid met sponzen en zachte koralen in alle mogelijke vormen en kleuren, waartussen zich alle mogelijke vissen bewegen. Het wisselende licht creeert merkwaardige lichtpatronen en silhouetten en vormt de achtergrond voor verschillende soorten hengelaarsvissen in alle mogelijke kleuren, vele naaktslakken, schorpioenvissen, duivelsvissen, fluitvissen, vleermuisvissen, zeepaardjes, jonge travellies, inktvissen, harlequin ghost pipe vissen, harlequin garnalen, whiskered pipevissen, flamboyant cuddle vissen, murenen, zeeslangen en jonge vleermuisvissen. Af en toe bezoeken grote groepen van jacks op jacht naar buit de Pier. Micro-)fotografen wanen zich in de fotografenhemel vanwege de enorme keuze aan dankbare objekten!


Enige tijd geleden was de Pier zo populair dat de eigenaren bezorgd werden over mogelijke schade aan het kwetsbare ecosysteem. Ze beperkten daarom de toegang tot de Pier en vroegen het duikcentrum toegang tot de duiklocatie te organiseren. De duikbasis heeft daarom in samenwerking met de overige duikcentra het aantal duikers per groep beperkt, vereisen PADI AOW (of gelijkwaardig niveau) van de duikers en nemen nooit meer dan een groep naar de Pier. Hiermee verzekeren ze dat duikers optimale condities hebben om de duiklocatie te onderzoeken en beschermen gelijktijdig de kwetsbare eco-structuur.


Masaplod North Marine Sanctuary


Diepte: 5 - 22 meter. Dit onderwaterreservaat herbergt een werkelijk ongeloofelijk actief rif, waar het daadwerkelijk krioelt van leven. Soms zijn er zoveel vissen, dat het lijkt alsof u in een dikke vissoep zwemt! Zeepaardjes, double ended pipevissen, grote mangrove snappers, grote scholen met yellowtail snappers, blauwgevlekte roggen, vele types naaktslakken, schorpioenvissen, volwassen en jonge diklipvissen, porcupine puffer vissen, geringde pipevissen, vleermuisvissen, grote scholen jonge travellies, murenen en veel meer vechten om jullie aandacht. Af en toe zwemt de grootste schildpad die u ooit gezien heeft majestueus voorbij. En met een beetje geluk vindt u bovendien harlequin ghost pipevissen, zeeslangen, mantis garnalen, grote barracudas, hemelkijkers en gestekelde koevissen.


Masaplod South Marine Sanctuary


Diepte: 5 - 22 meter. Een beetje verder in het zuiden vindt u nog een fantastisch rif met schitterende koraalformaties bevolkt door in principe dezelfde onderwaterbevolking als Masaplod North. De duiklocatie is zo gevarieerd dat een duik veel te weinig is!


Lipayo Marine Sanctuary


Diepte: 5 - 20 meter. Dit rif ligt op een vlakke helling en is gewoon te groot voor slechts een duikgang. Grote wouden van hoornkoralen en vele kleinere gemengde blokken koralen zijn het thuis van een bijzonder gevarieerd onderwaterleven. Er zijn vele spleten en holletjes waar zich visjes, garnalen en murenen verbergen. Over het rif patrouilleren grote scholen met jacks en snappers. U zult verbaasd staan over de enorme varieteit aan hengelaarsvissen, banded pipe vissen, vele naaktslakken, verschillende types snappers, schorpioenvissen, murenen en flamboyant sepias, hemelkijkers, geestpijp vissen, zeepaardjes, krokodilvissen en charmante jonge harlequin diklipvissen.


Siquijor


De duiklocaties rond Siquijor liggen wat verder van Amontillado Beach & Dive Resort verwijderd, maar desalniettemin zijn de meeste duiklocaties binnen 50 minuten bereikbaar. Ze duiken hoofdzakelijk aan de west en zuid-west zijde van Siquijor, maar ook duiktochten naar de noordelijke duiklocaties kunnen ge-arrangeerd worden. Een aantal duiklocaties rond Siquijor waren in het verleden beschadigd door dynamietvissen. Dit is echter gedurende lange tijd verboden en de meeste riffen hebben zich verbazingwekkend goed hersteld en zijn weer vol met leven. Geen van de hieronder beschreven duiklocaties toont nog noemenswaardige tekenen van dynamietvissen. De meeste duiklocaties rond Siquijor zijn geschikt voor PADI Open Water duikers (of gelijkwaardig niveau).


Daquit Shoal


Diepte: 5 - 25 meter. Dit is echt een fantastische duiklocatie met enkele prachtige 'kathedraal' overhangen, sommige zelfs met enorme Gorgonian fans. Ook vindt u hier enkele echt enorme bekersponzen, groot genoeg om uzelf erin te verbergen! Het visbestand is overdadig en gevarieerd. Pas op met de stroming, die erg sterk en veranderlijk kan zijn.


Tulapus Sanctuary


Diepte: 5 - 18 meter. Dit is een eenvoudige duikgang die u over een bijzonder gevarieerd en curieus gebied brengt. In 1989 werden namelijk 150 betonnen 'kruizen' in het zand geplaatst om een kunstmatig rif te creeren. Als u nu over dit gebied zwemt, bekruipt u onbewust het gevoel over een onderwater kerkhof te zwemmen! De kruizen zijn nu echter al goed begroeid met harde en zachte koralen, waartussen vele vissen heen en weer flitsen. U zult met name verbaasd staan over de grote hoeveelheid blauwgevlekte roggen en groepen met nieuwgierige barracudas.


Paliton Wall


Diepte: 5- 40 meter. Ook dit is een eenvoudige duik die u in het begin langs een steile wand brengt, die langzaam overgaat in een zanderige helling. U vindt dan misschien interessante komeetvissen in de kleinere grotjes of scholen met snubnose drummer en geblokte snappers tussen de fraaie koralen en grote bekersponzen. Kijk ook uit naar mantis garnalen op de zandvlaktes.


Paliton Staghorn


Diepte: 10 - 30 meter. Dit is een fraaie duik langs een lange wand, die langzaam overgaat in een steile helling. Hier vindt u enkele werkelijk enorme formaties met hoornkoralen en bekersponzen. Daartussen krioelt het van rifvissen, met name middernacht snappers, snubnose drummers en in het ondiepe gedeelte blue ribbon alen.


Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op lijndiensten van Cathay Pacific of Singapore Airlines en onder voorbehoud van beschikbaarheid, koersverschillen en verhogingen van luchthavenbelasting.






Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Malapascua Bohol en Oriental Negros 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail