Big Fish Route duiksafari 2015 Afbeelding Big Fish Route duiksafari 2015
Big Fish Route duiksafari 2015
Bestemming: Eilandhoppen - Duiken Filipijnen Eilandhoppen

Big Fish Route duiksafari 2015


plane hotel dive

Ontdek Malapascua en Zuid-Leyte met de Big Fish Route; Southern Leyte dive Seafari. Speciaal voor u samengesteld door Duikreizen en SeaQuest Dive Center! Ga van eiland naar eiland en ervaar het gevoel van een moderne ontdekkingsreiziger. U duikt naar een van de beste duiklocaties in de Filipijnen met prachtige kleurrijke riflandschappen. Complete rondreis inclusief vluchten, verblijf, transfers en duiken.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



15-daagse rondreis inclusief:

  • retourvluchten Amsterdam - Cebu
  • 2 nachten verblijf in het Montebello Villa Hotel, Cebu o.b.v. Halfpension
  • 4 nachten verblijf in het Legend Resort, Malapascua o.b.v. Volpension.
  • 1 nacht verblijf in Palermo Hotel, Calangaman o.b.v. Volpension
  • 5 nachten verblijf in Kuting Reef Resort, Padre Burgos o.b.v. Volpension
  • 20-22 duiken tijdens het programma
  • bezoek aan lokale markt in Calangaman

Een onvergetelijke rondreis naar Malapascua en Leyte

Deze rondreis neemt u mee naar de beste duiklocaties van Malapascua en Zuid-Leyte waar u zowel groot als klein onderwaterleven kunt tegenkomen. Duik op kleurrijke koraalriffen, bewonder het prachtige macro-leven, maak kennis met de voshaai bij Malapascua en zwem met de walvishaai in Zuid-Leyte..! Tijdens deze rondreis verblijft u in zorgvuldig geselecteerde accommodaties waar u tussen de duiken door heerlijk tot rust kunt komen.

De gehele rondreis wordt verzorgd door onze partner SeaQuest Dive Centers, een van de langst opererende duikcentra in de Visayas. Sinds 1981 heeft deze duikschool ervaring opgedaan in de regio en is ondertussen uitgegroeid tot een zeer professionele organisatie met vestigingen in Moalboal, Malapascua en Bohol. U kunt hier bovendien een zeer vriendelijke en persoonlijke behandeling verwachten. Een ware aanrader voor de ervaren duiker!

Het reisprogramma

Dag 1

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol, vlucht via Singapore of Hongkong naar Cebu.

Dag 2

Aankomst in Cebu, transfer naar het Montebello Villa Hotel in Cebu City waar u bij kunt komen van de lange vliegreis. In de avond heeft u een diner in het hotel.

Dag 3 - 6

Moalboal - Malapascua

Op dag 3 vertrekt u in de ochtend per bangka, een traditionele Filippijnse boot met drijvers aan beide zijden, naar het eiland Malapascua. De boot dient als vervoermiddel tussen de eilanden die u gaat bezoeken maar ook als duikboot. Malapascua is een waar paradijsje met witte palmstranden en interessante duikstekken uit de kust van de noordelijke punt van Cebu. Het ligt op ca. 5 uur varen van Cebu City.

Na aankomst op Malapascua krijgt u uw kamer toegewezen in het Legend Resort, een kleinschalig, comfortabel resort direct aan het hoofdstrand van het eiland. Een vestiging van SeaQuest Dive Centers ligt in het resort, op enkele meters lopen van uw kamer, evenals de boten. U verblijft hier drie nachten op basis van Logies & Ontbijt in een Airco Deluxe kamer.

Op het eiland zijn geen autos of wegen. Hoogstens een paar motorfietsen die rijden tussen het toeristische strandje en het dorpje met lokale bewoners. Tijdens uw verblijf geniet u natuurlijk van de geweldige duikstekken die Malapascua te bieden heeft.

Een van de hoogtepunten van Malapascua is het poetsstation Monad Shoal waar zeer regelmatig voshaaien worden gezien. Hier moet u wel vroeg voor uit de veren: de boot vertrekt iedere morgen om vijf uur.. Na de eerste duik kunt u genieten van het ontbijt en voor de rest van de dag is er een ruime keuze aan duikstekken waar u vooral prachtig macro-leven tegen zult komen. Een echte aanrader is de duik tijdens zonsondergang waarbij u het paringsritueel van de mandarijnvisjes kunt bewonderen.

Dag 7

Malapascua - Baybay, West-Leyte

Op dag 7 vertrekt u in de ochtend van Malapascua met de bangka naar Baybay aan de westkust van het eiland Leyte. De overtocht duurt ongeveer vier uur. Onderweg maakt u een stop op het eilandje Calangaman, gelegen midden in de Filippijnese Zee, tussen Cebu en Leyte in. U maakt hier niet alleen prachtige duiken, maar gaat ook aan land voor een bezoek aan de lokale markt in het dorpje.

U overnacht in het Palermo Hotel, gelegen in het hart van het plaatsje Baybay aan de westkust van Leyte, dat zelden door toeristen bezocht wordt.

Dag 8 - 12

Baybay - Padre Burgos, Zuid-Leyte

Na het ontbijt vertrekt u uit Baybay richting Padre Burgos. De tocht duurt weer ongeveer vier uur. Padre Burgos zal de komende vier dagen uw uitvalsbasis zijn voor prachtige duiken in de marineparken van Zuid-Leyte en Sogod Bay.

De marineparken hier worden vanwege het planktonrijke water jaarlijks bezocht door walvishaaien. In de periode van begin november tot eind april is er een goede kans dat u deze vriendelijke reuzen hier tegenkomt. De walvishaaien worden hier, in tegenstelling tot bepaalde andere plaatsen in de Filippijnen, niet door mensen gevoerd. Natuurlijk is dit een goede zaak, maar het betekent wel dat het een kwestie van geluk blijft of u de haaien daadwerkelijk zult zien.

Maar de riffen in het gebied van Zuid-Leyte hebben veel meer te bieden dan alleen de walvishaai. U vindt hier uitgestrekte, prachtig kleurrijke koraalriffen vol zeldzame vissoorten, naaktslakkenen en ander macro-leven. Limasawa Island biedt prachtige muurduiken. Op de weg naar de duikstekken worden vanaf de boot regelmatig walvissen en dolfijnen gespot.

In Padre Burgos verblijft u vijf nachten in het Kuting Reef Resort, een gezellig en sfeervol hotel dat direct aan het privestrand gelegen is. Het strand met zwart zand is perfect voor een heerlijke avondwandeling. Het hotel beschikt over 2 restaurants, een bar, zwembad en massagefaciliteiten.

Dag 13

Padre Burgos - Cebu

U geniet van de terugtocht met de bangka naar Cebu. Het is weer ongeveer vier uur varen voordat u de thuishaven bereikt. De middag en avond zijn ter vrije besteding en uw laatste nacht verblijft u in het vertrouwde Montebello Villa Hotel in Cebu City.

Dag 14

Een transfer brengt u naar de luchthaven van Cebu, vanwaar u weer via Singapore of Hongkong naar Amsterdam vliegt.

Dag 15

Aankomst op Amsterdam Schiphol.

marine sanctuary fee

Om te duiken in de marineparken die deze rondreis aandoet, dient u een marine sanctuary fee te betalen. Voor het complete programma bedraagt dit ongeveer 3.500 PHP (ca. 65 euro), onder voorbehoud van wijzigingen. Indien u gebruikt maakt van onderwater foto- of videoapparatuur, kan dit bedrag iets hoger zijn. Dit bedrag dient u bij aanvang van de safari contant te betalen.

samenstelling rondreis

Het exacte programma van de rondreis is altijd onder voorbehoud van wijzigingen vanwege (weers)omstandigheden



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Big Fish Route duiksafari 2015 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail